FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

sergejevic
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la sergejevic » 11 sep 2015, 12:53

Pile sam je kriv ako mu se to desi. Rezultati su jedino mjerilo, a bruka raje uopste nemanpojma sta se radi u upravi, vracaju li oni dugove i sl. Raja vidi tabelu i rezultate. Ako je kriv ovaj ili onaj Greda ih je postavio i on je odgovoran. Odovic je vise godina proveo uz Zelju nego sto pola ljudi ovdje ima godina, uvijek je bio gospodin i postovao klub i navijace, jednostavno ima status legende. Kad tome dodas da je i najvecem laiku jasno da nije samo on kriv a jedini je smijenjen, dobijes ovo sto sada imas.

Srali smo mi mnogo i sprdali se ali Ordagic i Govedarici igraju u ekipi koja je trenutno druga na tabeli, i to su medju najvaznijim igracima, Zakaric za lidera, Mahir Karic razvaljuje i konstantno zabija. To su greske u transferima koje bi pogodile i Real. Sve sto smo mogli pogresno uraditi mi smo odradili.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 11 sep 2015, 12:55

DzoleZeljo je napisao/la:@pile87 - To je upravo bit svega.

Jednostavno ovako vise ne moze, ili prelazimo u profesionalan nacin vodenja jednog sportskog kolektiva ili postajemo puki ameterini poznati lokanom stanovnistvu.

Jedan covjek, jedna ruka...

Ne moze ovo ovako. Puno je ovdje nekih skrivenih interesa i namjera, puno je frakcija i podjela. Jednostavno ne moze to funkcionisati na duzi period gdje bi klub imao koristi. Lesinar ce uzeti svoje, a klub ce pojesti **** kao sto je bio slucaj svih proteklih godina. Zato nam treba jedan covjek, tj "privatizacija", njegove pare, tj ulog pa neka vraca u narednih 10 god. ulozeno. Dobri mi, dobar on.

Svak bi da se nesto pita, a malo pruza. To je ta nasa realnost ovdje u BIH. Ako zelis da se pitas, onda preuzimas odogovornost a kada istu preuzimas zna se tko placa ceh. Eh, takvih je mizeran broj, vec se obicno prikriju ovako kada se na nekom kao Odi kola slome....
Bit svega je slijedeca. Znas li jos i jednu upravu Zelje da je vratila i 10 KM ne znas jer nije bilo takve. Ova uprava jeste to radila sa mnogo vecim ciframa. U klubu vec postoji covjek koji daje pare i upravlja klubom vec pola godine i upravo je on otpustio Odu.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 11 sep 2015, 13:02

"Sitne" su to pare da bi Misimovic donosio samostalno tako vazne odluke.. Ako su to dopustili onda je i to jedna velika greska.. Onda su oni direktori i predsjednici samo na papiru.. I na kraju krajeva on ne poklanja novac vec ga investira i svaki ulozeni dinar ce naplatiti.. Puno nelogicnosti se desava.. Na sta ce ovo sve izaci vrijeme ce pokazati..
BUDI ŽELJO !!!

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 11 sep 2015, 13:03

Pa ko je na kraju doveo famoznog Livaju?

I ko je kriv što Stanić igra sad u Olimpiku?
FK Željezničar 1921

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 11 sep 2015, 13:09

Hadzijalagic je napisao/la:"Sitne" su to pare da bi Misimovic donosio samostalno tako vazne odluke.. Ako su to dopustili onda je i to jedna velika greska.. Onda su oni direktori i predsjednici samo na papiru.. I na kraju krajeva on ne poklanja novac vec ga investira i svaki ulozeni dinar ce naplatiti.. Puno nelogicnosti se desava.. Na sta ce ovo sve izaci vrijeme ce pokazati..
Sam si rekao ne poklanja nego investira sto znaci on i odlucuje. Po meni to jedino ima smisla jer nece strovaliti svoj novac.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 11 sep 2015, 13:11

pile87 je napisao/la:
Hadzijalagic je napisao/la:"Sitne" su to pare da bi Misimovic donosio samostalno tako vazne odluke.. Ako su to dopustili onda je i to jedna velika greska.. Onda su oni direktori i predsjednici samo na papiru.. I na kraju krajeva on ne poklanja novac vec ga investira i svaki ulozeni dinar ce naplatiti.. Puno nelogicnosti se desava.. Na sta ce ovo sve izaci vrijeme ce pokazati..
Sam si rekao ne poklanja nego investira sto znaci on i odlucuje. Po meni to jedino ima smisla jer nece strovaliti svoj novac.
Pa bubni brate onda 5 miliona pa odlucuj.. Za par stotina hiljada je dobio prevelike ovlasti, bar po mom misljenju..
BUDI ŽELJO !!!

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 11 sep 2015, 13:28

Ma kakav rat bolan sta vam je, cuj rat upravi. Nemojte prerjerivat ba, nije to Zeljo u kojeg sam zaljubljen. Kriza rezultatska je evidentna ali smo svjedoci da uprava radi neke dobre stvaru. Pa prije par dana ste svi svrsavali zbog psihologa i nutricioniste. Meni je uzasno krivo zbog Ode, tu sam ljut na upravu ali ok idemo dalje ja im i dalje vjerujem jer su napravili par dobrig stvari zasluzili su a nakon pauze cemo definitivno znat na cemu smo. Nikakvi ratovi ne dolaze u obzir nego otidjite na tribinu i navijaj. Zeljo nas treba.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

teteac8684
Kontakt:

Post Postao/la teteac8684 » 11 sep 2015, 13:35

godrina je napisao/la:Ma kakav rat bolan sta vam je, cuj rat upravi. Nemojte prerjerivat ba, nije to Zeljo u kojeg sam zaljubljen. Kriza rezultatska je evidentna ali smo svjedoci da uprava radi neke dobre stvaru. Pa prije par dana ste svi svrsavali zbog psihologa i nutricioniste. Meni je uzasno krivo zbog Ode, tu sam ljut na upravu ali ok idemo dalje ja im i dalje vjerujem jer su napravili par dobrig stvari zasluzili su a nakon pauze cemo definitivno znat na cemu smo. Nikakvi ratovi ne dolaze u obzir nego otidjite na tribinu i navijaj. Zeljo nas treba.
Upravo tako, kakvi ratovi, moramo zbiti redove i pokusati dobiti u ponedjeljak. Ne navijamo mi ni za Odu, ni za Gredica, ni za Zaimovica, MI navijamo, mi VOLIMO ZELJU!!! Jako lose stojimo na tabeli i time se trebamo baviti, a ne ko je na cijoj strani.

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 11 sep 2015, 13:37

Izgleda da je pitanje Vlado ili Vlado :mrgreen:
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 11 sep 2015, 13:38

ja sam za Vladu :D
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

DANAN
Kontakt:

Post Postao/la DANAN » 11 sep 2015, 13:39

Hadzijalagic je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
Pa bubni brate onda 5 miliona pa odlucuj.. Za par stotina hiljada je dobio prevelike ovlasti, bar po mom misljenju..
Dobio je ovlasti za tih popisanih par stotina hiljada km jer niko drugi nije donio marke u periodu kada je najvise trebalo....tako da ....

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 11 sep 2015, 13:40

Najgore je što će ovaj moram ponoviti GLUP potez uprave o smjeni trenera, iskorištavati razni probisvjeti, kojima će ovo biti razlog da pljuju upravu i huškaju određen dio navijača zbog ličnog interesa. Dovoljno je pogledati par postova ovdje. Koliko sam god protiv ovog nerezonskog poteza o smjeni Ode, toliko sam ZA što se tiče ove uprave kada je u pitanju nesportski segment djelovanja kluba, jer ljudi rade odličan posao. I baš zbog toga mi je krivo što su ovim potezom dali municiju uhljupima i neprijateljima kluba da ovu situaciju iskorištavaju za skupljanje jeftinih poena.

Southboy
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la Southboy » 11 sep 2015, 13:44

@hagrasasudzukom
Kakvo bolan udruzenje sve ste s*ebali...vi ste KRIMINALCI samo i gledate svoj interes(osim onih momaka sto idu na tekme svaku,znam ih i njima svaka cast)..nemate podrsku juga,djeca vam navijaju,narkomani puse u kopu 15 likova navija,mnogi su stali sa jugom od "ozbiljnijih" momaka,ugaseno dosta podgrupa ko bolan od vas preuzima odgovornost..A.P ode prestane pa se kao vrati,jednu tekmu sve bude dobro poslije opet raspad..
Pala je mrtva glava zbog KRIMINALACA koje ste vi podrzali u pocetku a da im se odma u startu pocelo tjerati i bojkotovat otisli bi samu jer nmž niko na masu.benjo i zula su radili sta su htjeli i mnogi su šutjeli tada..na sastanku prije Benjo htio od kluba da se traze pare za njih za fol gostovanja da klub sve placa itd.reketaši sve šatro mangupi..mali Zejd je rekao da Manijaci nisu to i da ce sami davati dinar iz svog djepa i pratiti Želju..sve je ovo raspad,necu na forumu vise o ovim stvarima al je jug zbog vas "jadan",nažalost...ljudi nam se smiju,nmž se gostovanje organizovat zajedno ko nekada..
nez ko si ti niti me zanima iskreno!!

Zato sam i presao na drugu tribinu kao i neki momci a neki su i podvukli crtu i otisli sa juga do nekih boljih dana...
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 11 sep 2015, 13:48

mislim da ovaj nije ni od tih. već da je ovo nešto k'o "članak" prošle sedmice.

BLU SKY

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la BLU SKY » 11 sep 2015, 13:49

Southboy je napisao/la:@hagrasasudzukom
Kakvo bolan udruzenje sve ste s*ebali...vi ste KRIMINALCI samo i gledate svoj interes(osim onih momaka sto idu na tekme svaku,znam ih i njima svaka cast)..nemate podrsku juga,djeca vam navijaju,narkomani puse u kopu 15 likova navija,mnogi su stali sa jugom od "ozbiljnijih" momaka,ugaseno dosta podgrupa ko bolan od vas preuzima odgovornost..A.P ode prestane pa se kao vrati,jednu tekmu sve bude dobro poslije opet raspad..
Pala je mrtva glava zbog KRIMINALACA koje ste vi podrzali u pocetku a da im se odma u startu pocelo tjerati i bojkotovat otisli bi samu jer nmž niko na masu.benjo i zula su radili sta su htjeli i mnogi su šutjeli tada..na sastanku prije Benjo htio od kluba da se traze pare za njih za fol gostovanja da klub sve placa itd.reketaši sve šatro mangupi..mali Zejd je rekao da Manijaci nisu to i da ce sami davati dinar iz svog djepa i pratiti Želju..sve je ovo raspad,necu na forumu vise o ovim stvarima al je jug zbog vas "jadan",nažalost...ljudi nam se smiju,nmž se gostovanje organizovat zajedno ko nekada..
nez ko si ti niti me zanima iskreno!!

Zato sam i presao na drugu tribinu kao i neki momci a neki su i podvukli crtu i otisli sa juga do nekih boljih dana...
To je to brate svaka cast a stače se i ovim hostaplerima u kraj samo lakapo :clap:
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

carsijaba
Kontakt:

Post Postao/la carsijaba » 11 sep 2015, 13:50

Uprava radi svoj dio posla veoma dobro:

Riješeno je 30 tužbi bivših igrača i uposlenika kluba u mandatu Gredića
Riješeno je 8 uposlenika kluba penzionisanjem, (nakon rata pa do neki dan im nisu bili isplaćivane obaveze)
Finansijska situacija stabilizirana
Uskoro tender za istočnu tribinu

Sportski segment:

Odović je najodgovornioji za rezultate prve ekipe. U sedam kola imamo poraza kao cijelu prethodnu. Bila je pripremljena lova za pojačanja po njegovoj želji. Ukoliko nisu doveli tražena pojačanja, trebao je to reći. Odović mi je drag i mislim da je greška što su ga smijenili, ali odgovornost za rezultate mora sam preuzeti.

Smijenjeni paraziti Kluba su jedva dočekali ovu situaciju i skupa sa Savezom pokušavaju destabilizirati vidne pomake u radu i transparentnosti Kluba. Neki navijači su nasjeli na ovu priču. @Alipašino priča o prošlosti i željinim legendama, kao da legende nisu i Sprečo, Bukal, E. Hadžiabdić, kojima je ova Uprava omogućila da ljudi idu u zasluženu penziju. Najveće zasluge za taj potez pripadaju, upravo, Grediću. Fudbal se igrao i gledao i prije Odovića.

Ovaj proces se ne smije zaustaviti, a već sam rekao ko radi na zaustavljanju tog procesa. Vjerujem u trofej, a paraziti i oni koje huškaju navijače protiv Uprave (čitaj Želje - radi vlastitih interesa) mogu ga samo flautati.
Zadnja izmjena: carsijaba, dana/u 11 sep 2015, 13:56, ukupno mijenjano 1 put.

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 11 sep 2015, 13:54

Upravo tako, naš glavni problem je što se ide iz krajnosti u krajnost, kad nas uhvati rezultatska kriza nama niko ne valja od predsjednika pa do fizioterapeuta dok kad pobijeđujemo sve je bajno i idealno. Prevazićemo ovu krizu i ja vjerujem da već od Olimpica kreće serija pobjeda. I meni je krivo zbog Ode nenormalno i tačno ko da mi je neko člana familije uzeo ali šta je tu je, Uprava je odlučila da smijeni Memića i dovela je Odu i isto tako sada je odlučila da ga smijeni. Što se tiče trenera nek bude Vlado :mrgreen:
Zadnja izmjena: DooVe, dana/u 11 sep 2015, 13:57, ukupno mijenjano 1 put.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 11 sep 2015, 13:56

voltron30 je napisao/la:Najgore je što će ovaj moram ponoviti GLUP potez uprave o smjeni trenera, iskorištavati razni probisvjeti, kojima će ovo biti razlog da pljuju upravu i huškaju određen dio navijača zbog ličnog interesa. Dovoljno je pogledati par postova ovdje. Koliko sam god protiv ovog nerezonskog poteza o smjeni Ode, toliko sam ZA što se tiče ove uprave kada je u pitanju nesportski segment djelovanja kluba, jer ljudi rade odličan posao. I baš zbog toga mi je krivo što su ovim potezom dali municiju uhljupima i neprijateljima kluba da ovu situaciju iskorištavaju za skupljanje jeftinih poena.
Upravo to, a bit ce tih uhljupa svaki dan sve vise. Mada ko imalo voli i prati Zelju vidi sta su ovi uradili, taj rezultat na terenu je malo zaosto bas suprotno od Amarove ere cc ali ratovi nece nicemu doprinijet.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 11 sep 2015, 13:56

voltron30 je napisao/la:Najgore je što će ovaj moram ponoviti GLUP potez uprave o smjeni trenera, iskorištavati razni probisvjeti, kojima će ovo biti razlog da pljuju upravu i huškaju određen dio navijača zbog ličnog interesa. Dovoljno je pogledati par postova ovdje. Koliko sam god protiv ovog nerezonskog poteza o smjeni Ode, toliko sam ZA što se tiče ove uprave kada je u pitanju nesportski segment djelovanja kluba, jer ljudi rade odličan posao. I baš zbog toga mi je krivo što su ovim potezom dali municiju uhljupima i neprijateljima kluba da ovu situaciju iskorištavaju za skupljanje jeftinih poena.
Vrlo slično mislim...
S tim,što bi upravi, za propuste koji su evidentni u sportskom segmentu kluba,trebalo dobar šamar opaliti.
Da nauče cijeniti ljude od struke,a posebno ako su uz to zeljovci,da shvate da ljudi od struke nema na pasja preskakala..

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 11 sep 2015, 14:01

Necu nikoga kritikovati jer za los pocetak sezone svi su pomalo krivi,ali sto se tice Milomira Odovica reci cu samo jedno,Oda hvala ti za lijepe trenutke koje si nam donio i u prvom i u drugom mandatu,puno srece u zivotu i karijeri.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.