Jos jedan veliki navijac Italije je tu
Pratim temu, ali su me slabe igre i jos slabiji rezultati "mog" tima malo ohladili od pisanja na istoj. Da se nadovezem za repku i izbor igraca, koji nikako ne podrzavam, ali naravno, opet se nadam nekom dobrom rezultatu, jer Lippi ga zna i moze napraviti i sa prosjecnom ekipom, kakva je Italija, po meni, sada. Ima tu dosta dobrih igraca, ali za neki uspjeh velikih razmjera, daj Boze. Buffon nije onaj iz 2006. godine, to je vise nego ocito, primio je ove sezone golova koji idu na njegovu dusu vise nego u cijeloj karijeri do tada, ali ja opet najvise nade polazem upravo u njega, ako njega islo bice svasta. Iskreno se nadam da Cannavaro nece biti u startnih 11, neka niko ne zamjeri sta, licno misljenje da neki drugi igraci mogu ponuditi vise, ukoliko se dovoljno "nabriju"

Giorgino mora biti u world class formi na turniru, kao i Pirlo, koji i nema aman neku sezonu iza sebe, ukoliko Italija zeli nesto vise. Od De Rossija takodjer puno ocekujem i trazim, ali uz minimalan broj zutih i crvenih kartona

Neko spomenuo Montoliva, taj igrac ima samo jednu manu, barem tako smatram kao simpatizer tima za koji igra. Fali mu drskost, kompletan je igrac, dobrog pasa, dobrog pregleda igre, defanzivno takodjer veoma dobar sta i nije cesto za fantasistu neke ekipe, ali mu nedostaje upravo taj jedan tren, ta drskost koja igraca cini boljim od ostalih, i bojim se da nije prava ideja dopustiti da je trazi na SP, ipak je ulog preveliki. Sa druge strane, itekako moze posluziti reprezentaciji, ukoliko mu Lippi u glavu usadi neke stvari, koje Prandelli ne uspijeva evo vec par sezona
Nisam bas najbolje pratio ovaj kraj sezone u Seriji A, i ne znam u kakvoj je formi Zaccardo, ali je to igrac kojemu bih ponudio mjesto u prvih 11 ukoliko je u formi sa pocetka i sredine sezone, tj. ukoliko je u formi koja ga je prodala Wolfsburgu, gdje je istu izgubio

te je opet povratio prelaskom u tim Parme. Takodjer, ne znam u kakvom je stanju Paolo Cannavaro, igrao je veoma dobro na pocetku sezone, kao ni Campagnaro te onaj mladjahni stoper, ne mogu se sada sjetiti imena, takodjer igra u Napoliju, ako se ne varam., isprobao bih ih u narednim prijateljskim utakmicama. Zambrottu bih lijevog beka volio da gledam, ali sumnjam da ce tu biti.
Cassano, Miccoli, posebna tema, samo Lippi zna sta se po njegovoj glavi mota pa ih nije zvao,..
Oduljih, to be continued
Respect.