FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

tm8782
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la tm8782 » 15 sep 2015, 10:02

FKZ1921 je napisao/la:Dobro je što brzo kreće kup. Vidjecete problema i kod drugih ekipa...Samo da sastave dvije sedmice zaredom igrati srijeda,subota.
Nažalost, zbog sveprisutnog egoizma od strane nas navijača, zbog sveprisutne histerije koja je upravo nahranjena tim egoizmom, ostale su u sjeni neke dobre stvari. Stvari kojima smo se do nedavno ponosili. Na jučerašnjoj utakmici odigrali su šestorica igrača iz podmlatka,od dvadeset ili manje godina.
Kakvu poruku im šaljemo?
Kakvu poruku šaljemo Amiru Hadziahmetovicu koji ima 18 godina,koji je jedan vaspitan i karakteran momak,koji igra bez odmora 10 mjeseci (prvi tim Želje, juniori Želje, juniorska reprezentacija, mlada reprezentacija...).
Oni koji jebu sve redom sigurno ne znaju.Kad je trebao odmarati, nije htio odmarati,htio je igrati za juniore derbi protiv Sarajeva. I odigrao utakmicu,i razbili pitare...A samo dan ranije je igrao za prvi tim. Ovo se odnosi i na Meniju i Dzenisa...
Al **** to, to se pika dok se pobjedjuje. Čim je kriza, ti isti igrači postadoše narkomani. Kaje opravdanje tražimo za takvo ponašanje navijača? Loši rezultati? Je li to nevjerojatna pojava?Je li se to dešavaju samo nama?
Šta hoćemo? Da bude još gore ili da bude bolje? Jesmo li sigurni šta je odgovor na ovo pitanje?
Hoćemo li se to međusobno, u raji, u školi,u kući, u komsiluku...umjesto :za koga navijaš, pitati: protiv koga navijaš?
:clap: :clap: :clap:
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 15 sep 2015, 10:05

carsijaba je napisao/la:Čestitke Čapljiću na formaciji i taktici i igračima na borbenosti.

Prvi put, nakon dugo vremena, smo počeli u formaciji 4-4-2. Sa Kokotom i Jocom u vrhu napada. Đelmić i D. Sadiković su bili krilni vezni, a u vezi Blagojević i Amir. Bekovima je "naređeno" da ne idu previše naprijed, prvenstveno zbog značaja utakmice i samog rezultata. Memija je u ranijim utakmicama išao previše u napad i nije mogao stizati da pokrije nastalu šupljinu u odbrani. Nakon što smo dali gol, vratili smo se u formaciju 4-2-3-1 sa Kokotom na krilu, Jocom u špicu i Dadom na svojoj poziciji. To je na kraju dalo i rezultat, koji je bio najvažniji u ovoj utakmici. Poništen nam je čist gol i to je uticalo na ostatak utakmice, jer smo bili pod imperativom pobjede.

Ulaskom Dine Hasanovića na zadnjeg veznog (destruktivca), Amir je prekomandovan iza Dženisa koji je u tim trenutcima bio naš najistureniji igrač. Čestitam Čapljiću što je u ovako važnoj utakmici imao hrabrosti da isproba više formacija, a pritom i isprobati i neke igrače na drugim pozicijama.

Najlošiji dio Želje na ovoj utakmici su bili navijači, koji su tokom cijele utakmice vršili pritisak na igrače. Izgleda da se samo čekao negativan rezultat, kako bi mogli doći na svoje. Takvi navijači i nisu iskreni navijači Želje, jer su sebe stavili ispred svetinje i pokušavali su joj da odmognu. Većini pravih navijača čestitke na podršci.

Kokot je napravio pravi potez čisteći kartone, pred nešto teže protivnike. Drinu bi trebali uzeti i bez Kokota.

Nadam se da ćemo i protiv Drine početi u formaciji 4--4-2.

Oni koji su priželjkivali poraz, mogu ga samo flautati. Takvi čekaju kao zapete puške naredni kiks. VTŽ.
:clap: :clap: :clap:

pirlo10
Kontakt:

Post Postao/la pirlo10 » 15 sep 2015, 10:13

starigrad je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
starigrad je napisao/la:sve vise sam siguran da ipak imamo limitiran igracki kadar i, polagano, pripremam se na cinjenicu da cemo tesko izboriti evropu ove godine. nakon ovih 8 kola, i prikazane igre, ja sam se psihicki pripremio na scenarij da cemo zavrsiti izmedju 5. i 8. mjesta na tabeli. niko sretniji od mene da me situacija na tabeli demantuje na kraju sezone, ali, daj Boze. nije ovo ni do ode, ni do sablje, niti sada do capljica... da se ferguson vrati iz penzije i dodje sada u Zelju, tesko bi napravio znacajniji pomak u igri i rezultatu. nek nam je Bog na pomoci. proljetni dio, kada bi sa kvaltetnim pripremama i, eventualnim, pojacanjima mogli nesto i pokusati je kratak. nemojte mi sada prisivati epitet pljuvaca, zlonamjernika, ubacenog pitara... demantujte me cinjenicama, ako to mozete. prodjosmo one amatere sa malte i, na guzove ferenc, (realno, ljudi nas trebali oderati prvo poluvrijeme u gostima), pa dodje standard (opet na guzove pozitvan rezultat prve utakmice, nakon ogromne srece u prvom poluvremenu), pa se tjesimo da nas je dadina stativa kostala prolaska u plej of. u medjuvremenu nas uzme raspali borac, koji je jucer, vise nego, smjesno i nemocno izgledao na kosevu. jedina utakmica ove sezone, gdje smo, kao, imali neki inicijativu, bila je ona u vitezu. sve ostalo ni glave ni repa. i siroki nije bila losa predstava i osteceni smo za gol i pobjedu, ali, tu smo igrali tu "evropsku" taktiku, nemoj da ga primim, a naprijed sta uradim. nemamo igre, bas nikako. blagojevic, dado i amir dave i peljaju loptu do iznemoglosti. bekovi ne ucestvuju u fazi napada. napadaci vise i ne znaju kako, gdje i kada da se postave. ne znam, opet kazem, daj Boze na dobro i hajr.
Nemamo mi ogranicenu ekipu nego umornu Dado i Amir ne mogu da hodaju Memija se vraca. Oni su zadnji put odmarali prosle sezone na zimskoj pauzi i dodatno su se potrosili u evropskim utakmicama. Mi imamo kratku klupu ustvari nemamo je da napravimo rotaciju da odrzimo ritam utakmice niti ga mozemo promjeniti. Ne mozemo ni kreirati sansu za napadaca jer sve izgleda sporo tromo. Sve lici na nesto prvih pola sata dok ima svjezine onda izbi nabi pa sta bude. Kriv je neko ko dovodi igrace vec sam pisao o tome ko je god radio na tome taj nas je nagrdio ove godine. Nadati se samo da Vlado ima neke veze i poznanstva da dovede igrac dva da ima neke rotacije.
hoces reci da rezerve nisu dio ekipe? hoces reci da imamo prave igrace u prvih 11, na svakoj poziciji u timu? ja ne mislim da odgovori mogu biti potvrdni. ne znam ko je odgovoran i ko je radio na dolasku i odlasku igraca, ali stojim iza misljenja da nemamo ni prvih 11 kako bi trebalo, a da ne govorim o igracima sa klupe, koji bi mogli promjeniti ritam i unijeti zivost (izuzev tiaga, koji pokazuje da bi mogao nesto uraditi, ali se ne forsira. ne znam zasto). opravdanje za igrace je umor. ok, hajmo i to prihvatiti za njih par. zasto nemamo igrace koji ce uskociti na njihova mjesta i odmoriti ih. svi smo vidjeli sta je bilo kad su nam falila trojica iz prve postave. ni glave, ni repa. nemamo jake individualce, koji ce odluciti utakmicu potezom i moramo se oslanjati na timsku igru. nazalost, nemamo kvalitetan tim.
Nemamo ni prvih 11 a kamoli klupu koja moze nesto promjeniti i jedini juce koji zna nesto odigrati a koji sjedi na klupi Tiago ne dobije minute. Kakav Beganovic i co. nikad od njega igraca.

Guvo88
Kontakt:

Post Postao/la Guvo88 » 15 sep 2015, 10:14

Igrali 4-4-2, Dado igrao lijrvo.krilo? Na kojoj sam ja utakmici bio :crazy:

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 sep 2015, 10:15

možda ni igrači nisu sigurni koja je formacija bila...jeste se dado povremeno ubacivao i lijevo, ali manje.

logme
Kontakt:

Post Postao/la logme » 15 sep 2015, 10:21

carsijaba je napisao/la:Čestitke Čapljiću na formaciji i taktici i igračima na borbenosti.

Prvi put, nakon dugo vremena, smo počeli u formaciji 4-4-2. Sa Kokotom i Jocom u vrhu napada. Đelmić i D. Sadiković su bili krilni vezni, a u vezi Blagojević i Amir. Bekovima je "naređeno" da ne idu previše naprijed, prvenstveno zbog značaja utakmice i samog rezultata. Memija je u ranijim utakmicama išao previše u napad i nije mogao stizati da pokrije nastalu šupljinu u odbrani. Nakon što smo dali gol, vratili smo se u formaciju 4-2-3-1 sa Kokotom na krilu, Jocom u špicu i Dadom na svojoj poziciji. To je na kraju dalo i rezultat, koji je bio najvažniji u ovoj utakmici. Poništen nam je čist gol i to je uticalo na ostatak utakmice, jer smo bili pod imperativom pobjede.

Ulaskom Dine Hasanovića na zadnjeg veznog (destruktivca), Amir je prekomandovan iza Dženisa koji je u tim trenutcima bio naš najistureniji igrač. Čestitam Čapljiću što je u ovako važnoj utakmici imao hrabrosti da isproba više formacija, a pritom i isprobati i neke igrače na drugim pozicijama.

Najlošiji dio Želje na ovoj utakmici su bili navijači, koji su tokom cijele utakmice vršili pritisak na igrače. Izgleda da se samo čekao negativan rezultat, kako bi mogli doći na svoje. Takvi navijači i nisu iskreni navijači Želje, jer su sebe stavili ispred svetinje i pokušavali su joj da odmognu. Većini pravih navijača čestitke na podršci.

Kokot je napravio pravi potez čisteći kartone, pred nešto teže protivnike. Drinu bi trebali uzeti i bez Kokota.

Nadam se da ćemo i protiv Drine početi u formaciji 4--4-2.

Oni koji su priželjkivali poraz, mogu ga samo flautati. Takvi čekaju kao zapete puške naredni kiks. VTŽ.
Ja mislim da je jučer Čapljić imao veze sa taktikom koliko i mi s foruma. Čapljić nije ni upoznao ekipu kako treba, vjerujem da je jučerašnju tekmu "odradio" Mulalić.
Kako god, najbitnije je da smo uzeli 3 boda, vjerujem da će se i igra poboljšati.

Guvo88
Kontakt:

Post Postao/la Guvo88 » 15 sep 2015, 10:22

Ma jest se ubacivao i Amir je povremeno ali nismo igrali 4-4-2. I nije mi jasno zasto ljudi pokusavaju uljepsati onako losu igru.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 15 sep 2015, 10:25

Svi pricaju umorni amir i dado, i sad dadu zavali na lijevo krilo pored zivih diate i brazilca koji to mogu bolje odigrat.
Nadam se da ce sad ovaj uvidjet mogucnosti igraca i izvuci maximum iz njih.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 sep 2015, 10:26

ma ovo je edis odradio što kaže. nije im ovaj imao kad ni imena popamtiti.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 15 sep 2015, 10:37

ako nekoga treba prozivati to je uprava a ne igraci i pravi navijaci.

upravu treba pitati zasto je otisao Mensur Dogan?
upravu treba pitati zasto u prvim ekipama mladjih selekcija mjesta dobijaju novopridosli djecaci ciji roditelji voze skupa auta a iz istih ekipa se istiskuju prvotimci siromasnijih roditelja?
upravu treba pitati zasto je tek tako pustila Stanica, Colica i Tomica?
upravu treba pitati zasto placa reket onima koji sebe nazivaju navijacima?
upravu treba pitati zasto je dopustila da se igraci reketiraju i sta su uradili po pitanju zastite i kluba i igraca?
upravu treba pitati zasto Misimovic uzima 10% od svake prodate karte?
upravu treba pitati sta radi Misimovicev sin u Zelji za ogromnu platu?
upravu treba pitati zasto samo jedan clan upravnog odbora od njih 16 koliko ih ima, vodi glavnu rijec? sa koliko je para on to zaduzio Zelju i na koji nacin?
upravu treba pitati zasto nista nije uradila po pitanju ciscenja stolica, WCa, obnovi krova zapadne tribine i generalno poboljsanju uslova na stadionu?
upravu treba pitati zasto smo izasli iz sistema Kupikartu?
upravu treba pitati zasto se dozvoljava preprodaja karata dva metra od regularnog standa za prodaja karata?
upravu treba pitati zasto se dozvoljava prodaja suvenira za imenom FK Zeljeznicar dva metra od sluzbenog Fan Shopa?
upravu treba pitati zasto samostalno ne vode Fan Shop?
upravu treba pitati zasto se svake godine izdaju/prinataju nove clanske karte?
upravu treba pitati zasto pregovore o kupovini igraca vodi covjek koji misli da moze dovesti igraca recenicom "dajte nam ga, dacemo vam sta para"
upravu treba pitati zasto je u svakoj prilici kada se mogu prodati znatne kolicine dresova i drugih navijackih stvari uvijek nestasica istih?
upravu treba pitati sta je, koliko i kome je tacno vraceno duga i koliko i kome jos ima da se vrati?
upravu treba pitati zasto igraci nose dres bez ikakve reklame?
upravu treba pitati zasto su reklame na stadionu za koje su dobili novac praljave, blijede i neuredne?
upravu treba pitati zasto je jedini marketing koji imamo onaj koji navijaci organizuju putem drustvenih mreza?
upravu treba pitati zasto ulaze u direktne sukobe sa Savezom putem medija umjesto da stvari rjesavaju za stolom sa ljudima iz Saveza?

bezbroj je pitanja...
nastavi niz!

puna podrska igracima i velikoj vecini navijaca!
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

carsijaba
Kontakt:

Post Postao/la carsijaba » 15 sep 2015, 10:38

Guvo88 je napisao/la:Ma jest se ubacivao i Amir je povremeno ali nismo igrali 4-4-2. I nije mi jasno zasto ljudi pokusavaju uljepsati onako losu igru.
Niko ništa ne pokušava uljepšati. U utakmicu smo ušli u formaciji 4-4-2 sa Kokoto i Jocom u špicu. Dado je igrao lijelo, a Đelmić desno. Tako smo igrali sve dok nismo poveli, kada smo prešli u našu standardnu formaciju 4-2-3-1. Ulaskom Hasanovića, Amir je prekomandovan iza Dženisa koji je bio naš najistureniji igrač u tom momentu.

ja zaista ne znam šta je raja gledala. Niko ne kaže da je igra bila sjajna. Igra je bila na rezultat što je u ovom momentu i najbitnije, za ekipu, Klub i istinske navijače, a ne one koji su tokom 90 minuta odmagali ekipi.

Uprava se treba žaliti Savezu zbog neopravdano poništenog gola, koji je utakmicu greškom pomoćnika mogao odvesti u sasvim drugom pravcu. kardinalna greška. U ovom slučaju se gleda položaj lopte i Đelmića. Lopta je bila barem pola metra ispred đelmića u trenutku dodavanja. Sudaja, po običaju, nije bio dobro postavljen.

slika

Evo snimak utakmice:
Zadnja izmjena: carsijaba, dana/u 15 sep 2015, 10:45, ukupno mijenjano 1 put.

Ipee
Kontakt:

Post Postao/la Ipee » 15 sep 2015, 10:41

za_zivot_cijeli je napisao/la:ako nekoga treba prozivati to je uprava a ne igraci i pravi navijaci.

upravu treba pitati zasto je otisao Mensur Dogan?
upravu treba pitati zasto u prvim ekipama mladjih selekcija mjesta dobijaju novopridosli djecaci ciji roditelji voze skupa auta a iz istih ekipa se istiskuju prvotimci siromasnijih roditelja?
upravu treba pitati zasto je tek tako pustila Stanica, Colica i Tomica?
upravu treba pitati zasto placa reket onima koji sebe nazivaju navijacima?
upravu treba pitati zasto je dopustila da se igraci reketiraju i sta su uradili po pitanju zastite i kluba i igraca?
upravu treba pitati zasto Misimovic uzima 10% od svake prodate karte?
upravu treba pitati sta radi Misimovicev sin u Zelji za ogromnu platu?
upravu treba pitati zasto samo jedan clan upravnog odbora od njih 16 koliko ih ima, vodi glavnu rijec? sa koliko je para on to zaduzio Zelju i na koji nacin?
upravu treba pitati zasto nista nije uradila po pitanju ciscenja stolica, WCa, obnovi krova zapadne tribine i generalno poboljsanju uslova na stadionu?
upravu treba pitati zasto smo izasli iz sistema Kupikartu?
upravu treba pitati zasto se dozvoljava preprodaja karata dva metra od regularnog standa za prodaja karata?
upravu treba pitati zasto se dozvoljava prodaja suvenira za imenom FK Zeljeznicar dva metra od sluzbenog Fan Shopa?
upravu treba pitati zasto samostalno ne vode Fan Shop?
upravu treba pitati zasto se svake godine izdaju/prinataju nove clanske karte?
upravu treba pitati zasto pregovore o kupovini igraca vodi covjek koji misli da moze dovesti igraca recenicom "dajte nam ga, dacemo vam sta para"
upravu treba pitati zasto je u svakoj prilici kada se mogu prodati znatne kolicine dresova i drugih navijackih stvari uvijek nestasica istih?
upravu treba pitati sta je, koliko i kome je tacno vraceno duga i koliko i kome jos ima da se vrati?
upravu treba pitati zasto igraci nose dres bez ikakve reklame?
upravu treba pitati zasto su reklame na stadionu za koje su dobili novac praljave, blijede i neuredne?
upravu treba pitati zasto je jedini marketing koji imamo onaj koji navijaci organizuju putem drustvenih mreza?
upravu treba pitati zasto ulaze u direktne sukobe sa Savezom putem medija umjesto da stvari rjesavaju za stolom sa ljudima iz Saveza?

bezbroj je pitanja...
nastavi niz!

puna podrska igracima i velikoj vecini navijaca!
na pola ovoga ti se djeca smiju moj reufe

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 15 sep 2015, 10:43

Ipee je napisao/la: na pola ovoga ti se djeca smiju moj reufe
vrijeme ce pokazati ko je Reuf a ko doktor Arsla
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Guvo88
Kontakt:

Post Postao/la Guvo88 » 15 sep 2015, 10:46

Opet ja sam gledao skroz drugu utakmicu od tebe. Poceli igrati bez lijevog krila, Kokot bio na poluspicu i tako bilo 20 minuta. Kad je Kokot presao na lijevo krilo poveli smo 1:0. Osim gola nismo imali sut u okvir gola, gdje nam je sreca bila sto je Pandzu izveo koji je bio opasan a ubacio onog brazilca i debelog Hadzica tako da nisu imali sanse da ga zabiju. Malo jaca ekipa od Olimpica bi juce zabila gol. Ne znam, to je moje vidjenje utakmice.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 sep 2015, 10:54

tačno tako, vrijeme će sve reći.

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 15 sep 2015, 11:10

carsijaba je napisao/la:
Guvo88 je napisao/la:Ma jest se ubacivao i Amir je povremeno ali nismo igrali 4-4-2. I nije mi jasno zasto ljudi pokusavaju uljepsati onako losu igru.
Niko ništa ne pokušava uljepšati. U utakmicu smo ušli u formaciji 4-4-2 sa Kokoto i Jocom u špicu. Dado je igrao lijelo, a Đelmić desno. Tako smo igrali sve dok nismo poveli, kada smo prešli u našu standardnu formaciju 4-2-3-1. Ulaskom Hasanovića, Amir je prekomandovan iza Dženisa koji je bio naš najistureniji igrač u tom momentu.

ja zaista ne znam šta je raja gledala. Niko ne kaže da je igra bila sjajna. Igra je bila na rezultat što je u ovom momentu i najbitnije, za ekipu, Klub i istinske navijače, a ne one koji su tokom 90 minuta odmagali ekipi.

Uprava se treba žaliti Savezu zbog neopravdano poništenog gola, koji je utakmicu greškom pomoćnika mogao odvesti u sasvim drugom pravcu. kardinalna greška. U ovom slučaju se gleda položaj lopte i Đelmića. Lopta je bila barem pola metra ispred đelmića u trenutku dodavanja. Sudaja, po običaju, nije bio dobro postavljen.

slika

Evo snimak utakmice:
Ne znam koji je sudija bio na ovoj strani ali u koliko je to bio ovaj Ibrisimbegovic ili kako se vec zove iz SB kantona onda je jasno zasto je digao zastavicu. Nisam do sad obracao paznju na ovaj ofsajd ali Boga mi...kardinalna greska koja vise nije slucajnost kada smo mi u pitanju. Ovo kazem samo zbog polozaja lopte. Sad se jasno vidi cije je ovo maslo, i ciji je ovo sudija...Pametnom dosta.

@za_zivot_cijeli

Mogao bi nastaviti niz i to uveliko, imaju ti neka pitanja mjesta, a ima ih i da ti se djeca smiju.
Mada ne bi bilo lose postaviti i niz sa pitanjima vezano za prethodne uprave, uposlenike, clanove skupstine itd.
Sta su to oni radili jer do sada se nisi nikad oglasavao kada su oni u pitanju.
Ovih dana cu se potruditi da stavim neku anketu, ne obecavam zbog obaveza, po pitanju svih ti struktura u klubu koji su bili.
Ono sto znam jeste da zbog juga igraci ispastaju, a kad igraci ispastaju onda ispasta i rezultat.
Svi se trebamo zapitati da li nasem klubu radimo neko dobro, pomazemo ili sl.
Treba da bude stid pojedine sto pisu i sto govore o klubu. Treba da se zapitamo svi mi mozemo li pomoci klubu na neki nacin,
a ne pisati i pljuvati po istom tom klubu. Znam ljudi koji su se stavili na raspolaganju klubu da pomognu u nekim domenima bez i jedne
"trunke" interesa. Zapitajte se i vi drugi sta i kako radite.

Do groba...

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 15 sep 2015, 11:29

ChWilla je napisao/la:kokot ima dva gola u dvije pobjede po jedan razlike (pobjedu dva razlike još uvijek nemamo), jednu asistenciju u još jednoj pobjedi jedan razlike, te još jednu u neriješenoj u širokom. cifre ne lažu koliko god nervirao raju.
Kokot je iskusan igrač koji nam treba, da je krkan jest, i mene nervira njegovo glupiranje ali čovjek to radi u pravim trenucima. Nažalost igra nam je takva da nam takvo glupiranje odgovara. Da smo bilo kome zavukli dva ili tri gola vjeruj da se ni Kokot ne bi glupirao već bi izašao u 70 minuti jer on za više nema snage ali ovako mora da igra do zadnje jer nema zamjene. Kad se samo sjetim na Koševu protiv Ferenca kad je vidio da će biti zamijenjen otrčao do kraja terena da bi što više ostao u terenu :lol:
Kakav god da je čovjek zadaje se 100% za razliku od večine e sada što u svom tom zaletu puno i griješi to je druga stvar ali uvijek nađe način da se ispravi. ;)
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 sep 2015, 11:35

sve tačno. pa on isprovocira na karton igrače koji su prošli sito i rešeto u ligama petice...

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 15 sep 2015, 11:37

Ofsajd je sviran za igraca koji je uputio loptu ogiju ne sjecam se ko je. Mislim valjda je to jer ogi defonitivno nije u ne dozvoljenoj poziciji.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 15 sep 2015, 11:37

Najbitnija su mi tri boda. Uvijek se nekako desi da kada smo u krizi naletimo na Olimpic i budu nam ti bodovi uvijek mnogo vazni. I ona prelomna utakmica sa Amarom na klupi kada smo dobili istim rezultatom je bila pod istim pritiskom kao i ova juce. I onda smo odigrali zaista lose, ali od te utakmice sve se promijenilo i napravili smo bum. Sumnjam da ce se isto to desiti i ove godine zbog razlike u igracima i njihovom kvalitetu, u stvari najvise zbog sirine kadra, ali eto imamo dvije utakmice do derbija gdje bi i ovim kvalitetom koji imamo morali imati jos 6 bodova. To bi onda bile tri uvezane pobjede i mnogo bolji bodovni saldo, sto bi sigurno mnogo popravilo i sliku na tabeli, pa bi bar tim mogli biti mnogo zadovoljniji.

Slazem se sa @carsijaba da je ovde juce bilo promjene u formacijama u toku same utakmice i drago mi je da se to primijetilo. Sigurno smo svi svjesni da se to u nasem timu nije desavalo godinama. Ne moze se ni ocekivati da igraci to novo stanje odmah prihvate i da se odlicno uklope u svaku formaciju. Zato je u pojedinim momentima utakmice ekipa izgledala konfuzno. Generalno smo lose odigrali, osim Djelmica, Kokota i uze odbrane, ostali su bili ispod nivoa. Promjena formacije, kada se igra u sistemu postavi vise napadacki, a kada vezni red bude rasporedjen tako da nisu bas blizu, jer se moralo otici u stranu na krilo od strane aktivnog veznjaka, znaci istovremeno i mnogo vise trke za nase centralne veznjake. Oni to nisu uspjeli da poklope i da povezu. To je igra sa vise rizika gdje u nekim slucajevima imas vise prostora za zabiti gol, a opet je i odbrana u vecem pritisku jer trpi vecu otvorenost ispred sebe, pa je Olimpic izgledao konkretnije i opasnije kada je imao loptu u svom posjedu. Ja mislim da u takvom sistemu gdje imamo dva napadaca i gdje dva centralna igraca najvise trpe pritisak cijele igre, da jedan od ta dva nasa centralna mora ipak biti onaj pravi razbijac, koji ce trkom i prekidanjem napada razvaliti protivnika. Kada mi imamo loptu u posjedu onda je od ta dva centralna glavni onaj koji nije razbijac i koji ce odigrati pametne lopte u stranu ili direktno prema naprijed ka napadacima.
Tako da smo tu najvise kaskali. Niti je Amir bio previse aktivan sa dobrim loptama niti je Blagojevic bio pretjerano razbijac iako je opet mnogo trcao.

No nebitno je sada sve to. Ako izgledamo lose a pobijedimo, ja sam opet vise za tu varijantu, jer skupljamo bodove. Nadam se samo da ce se ta igra popraviti i da ce strucni stab napraviti napredak u nekom malom postotku. Onoliko koliko se moze.

Navijace necu da komentarisem. To mi nekako dodje ispod moje casti i ponosa. Onda sam mozda u ovoj recenici i rekao svoje misljenje o nasim najvatrenijim. Bice bolje valjda i sa tom pricom.

Idemo dalje. VOLIM TE ZELJO !!!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, perodeformero i 38 gostiju.