Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

JHam
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JHam » 14 sep 2015, 19:52

Pa po meni nije isto kao za HDD, jer koliko znam, integisanu ne mozes zamijeniti nikako, pa moras komplet maticnu mijenjati(??), a crkavanje eksterne graficke nece unistiti maticnu i moze se zamijeniti.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 14 sep 2015, 20:19

@romeo evo moj neki prijedlog, za tvoje potrebe i vise nego dovoljno ;)

slika
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 14 sep 2015, 21:18

Graficka je integrisana u procesor. Miky_92 ti je sastavio odlican racunar ako s vremena na vrijeme mislis odigrat neku igru, ali podesavanja bi bila sva na low. Samo bi tu ubacio napojnu od 500w, u imtecu je ista dosta jeftinija. Poz
4.10.2009.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 15 sep 2015, 21:18

Problem je sljedeći:
- imam par textova u Wordu, donio kući iz firme na USB, i textovi ne prikazuju slova č ć š đ ž već umjesto č bude ~, umjesto š bude ^ itd.Već su takvi bili u firmi na računaru. Imal neka opcija da se to pretvori u č š itd?
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 15 sep 2015, 22:01

Ne znam gdje da se obratim osim ovdje :D FB profil je bio hackovan i sve zivo izbrisano, vratio sam profil medjutim u prijateljima pise broj 1 pa me muci sta je u pitanju s obzirom da trenutno nema nikog u prijateljima :|

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
® GONGASHI POWERHOUSE ®

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 15 sep 2015, 23:57

Nije pc u pitanju, ali je PS3 :D
Ako ima netko tko se razumije, molio bih da mi se javi preko poruke pa da priupitam par stvari :mrgreen:

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 16 sep 2015, 12:28

Ljudi imam problem sa skidanjem stvari sa neta. Ne mogu skinuti nista sa interneta, nebitno sa koje stranice, preko torrenta, pa cak ni YT mp3 convertera, nista znaci. Kad idem na download krene samo da kao ponovo ucita stranicu, ali se nista ne desava.

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 16 sep 2015, 13:03

suhakrpa je napisao/la:Ljudi imam problem sa skidanjem stvari sa neta. Ne mogu skinuti nista sa interneta, nebitno sa koje stranice, preko torrenta, pa cak ni YT mp3 convertera, nista znaci. Kad idem na download krene samo da kao ponovo ucita stranicu, ali se nista ne desava.
Preskeniraj ti to kakvim antivirusom.. To ti se 99% zakacio neki trojanac.. Takodje obrisi Cookiese.. Vidi u task menageru imas li pokrenutih kakvih sumnjivih procesa..
BUDI ŽELJO !!!

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 16 sep 2015, 15:36

Hadzijalagic je napisao/la:
suhakrpa je napisao/la:Ljudi imam problem sa skidanjem stvari sa neta. Ne mogu skinuti nista sa interneta, nebitno sa koje stranice, preko torrenta, pa cak ni YT mp3 convertera, nista znaci. Kad idem na download krene samo da kao ponovo ucita stranicu, ali se nista ne desava.
Preskeniraj ti to kakvim antivirusom.. To ti se 99% zakacio neki trojanac.. Takodje obrisi Cookiese.. Vidi u task menageru imas li pokrenutih kakvih sumnjivih procesa..
I ja mislim da je neki virus, al nmgu skinuti antivirus da skeniram :D

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 16 sep 2015, 15:50

Skineš kod nekog prijatelja na stick ili možda imaš u kući još jedan komp. pa prebaciš sa sticka sve na svoj komp.

Masterr27
Kontakt:

Post Postao/la Masterr27 » 17 sep 2015, 03:14

Lijep pozdrav svima sa dobrom voljom :)
Neki dan sam promijenio zvucnu karticu (stara crkla) :twisted: tacnije drug mi je postavio i instalirao sve uredno radi.
Eh pitanje je kako da nadjem tj instaliram "sound manager" za ovu zvucnu tj za ovaj driver od audia prije sam imao realtek audio ac 97 ako se ne varam i na njemu sam imao sound manager i mogao sam efekte zvuka mjenjati a to mi je upravo vazno,jer ovaj zvuk sto imam kao da ima basa nekog pa se ne cuje jasno :twisted: Nadam se da sam dobro pojasnio sta trazim tj sta mi treba.Evo slike od ovog novog audia drivera sto je instaliran tj ovo se nalazi u control panelu.
slika
samo jos da za njega istaliram "sound manager" da mogu efekte zvuka mjenjati ,nadam se da je to moguce? Unaprijed hvala svima koji pokusaju pomoci :)

p.s.evo i ova slika u slucaju da je potrebno:
slika
"Zivot se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"!

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 17 sep 2015, 10:22

Kada instaliras najnoviji driver trebao bi dobiti ovakav interfejs
slika
Ovdje imas te drivere pa nadji najnoviji za svoj sistem
http://www.cmedia.com.tw/EN/DownloadCenter_Detail2.html
Vidim da se nesto treba registrovati..

Inace vecinu tih podesavanja mozes uraditi na nacin: desni klik na onu ikonu zvucnika na taskbaru, pa kliknes na playback devices i onda na speakers.. Tu mozes sve nastimati..
BUDI ŽELJO !!!

BvB09
Kontakt:

Post Postao/la BvB09 » 17 sep 2015, 11:45

suhakrpa je napisao/la:I ja mislim da je neki virus, al nmgu skinuti antivirus da skeniram
Ma jest virus drug imaš pravo neka skine malwarebytes :thumbup:
Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 17 sep 2015, 22:00

Poz. Može li mi neko objasnit' o čemu se ovdje radi ? :D Da li je virus ili šta već ?
slika
Comp je star samo par dana, i na njemu je originalna sedmica. Skenir'o sam sa Microsoft Security Essentials (valjda 'vako) al' opet isto. Da li je potrebno obarat' sistem i kako bi to najlakše išlo jer ima jedan poseban dio na hardu "Lenovo_Recovery" i valjda je tu sve bitno. Meni je do juče bio XP tako da sam potpuno nov ovdje. Pomagajte. :D
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 17 sep 2015, 22:24

Ništa što AdBlock ne može riješiti :D Skini ekstenziju za svoj browser i pokreni neku stranicu, ako ostane reklama briši programe koji su ti sumnjivi i nepoznati i to bi trebalo biti to
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 17 sep 2015, 22:25

Centre forward je napisao/la:Poz. Može li mi neko objasnit' o čemu se ovdje radi ? :D Da li je virus ili šta već ?
slika
Comp je star samo par dana, i na njemu je originalna sedmica. Skenir'o sam sa Microsoft Security Essentials (valjda 'vako) al' opet isto. Da li je potrebno obarat' sistem i kako bi to najlakše išlo jer ima jedan poseban dio na hardu "Lenovo_Recovery" i valjda je tu sve bitno. Meni je do juče bio XP tako da sam potpuno nov ovdje. Pomagajte. :D
Instaliraj sebi Adblocker i rijesen problem :D

Ja imam malo veci problem http://prntscr.com/8hhrb2 pokusavao sam sa update drivera itd bezuspjesno restartuje se komp i ovo

Masterr27
Kontakt:

Post Postao/la Masterr27 » 18 sep 2015, 07:02

Hadzijalagic je napisao/la: Ovdje imas te drivere pa nadji najnoviji za svoj sistem
http://www.cmedia.com.tw/EN/DownloadCenter_Detail2.html
Vidim da se nesto treba registrovati..

Inace vecinu tih podesavanja mozes uraditi na nacin: desni klik na onu ikonu zvucnika na taskbaru, pa kliknes na playback devices i onda na speakers.. Tu mozes sve nastimati..
Hvala na odgovoru ,imas pp :)
"Zivot se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"!

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 20 sep 2015, 17:04

Na racunaru mi od udara groma crkla graficka ( pretpostavio sam da je ona samo ), stavio drugu i racunar ocita normalno bio i kad treba sistem da krene blicne kratko plavi ekran i nesto pise, al to bude brzo pa ne vidim. Sad evo ne ucitava graficku nikako, racunar se upali, kao i svi kuleri.

Posto racunar nije jak, ddr2 je, dualni procesor sa 1gb rama, sad viđoh na Piku maticcnu dual core 3.0, sa integrisanom grafickom i gigom rama 35 KM

Sad pretpostavljam da je kod mene i neka greska na maticnoj, odnosno kvar,a moguce i hdd. Pa kontam uzeti ovo i prebaciti komponente sa svog na ovu maticnu. i jos eventualno hdd uzeti neki, jer nisu ni oni skupi.

Sta vi predlazete?
Mia San Mia

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 20 sep 2015, 22:10

Hvala momcima sjeverno na odgovoru. :thumbup:

Neg', još jedno pitanje, jel' ima neki pouzdan Youtube converter ??
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 20 sep 2015, 22:25

Centre forward je napisao/la:Neg', još jedno pitanje, jel' ima neki pouzdan Youtube converter ??
Ja sam skino browser "Torch" i gore samo kliknem na ikonicu pored slusalica i skine video na komp. Ima već 3 mjeseca to radim i do sad nemam problema, dok sam sa onim Y-T converterom imao.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 3 gosta.