dubrovnik je napisao/la:Vjerovatno sam ja jedan od te dvojice.
Kakve buke legendo trebamo rezat na svakog clana saveza. Dobija nas tko got stigne. Mlade nam samaraju totalni amateri. Seniori gube od Cipra i Izraela. Imamo igrace dovoljno dobre da se ne brukamo. Kad vidim da nas je i Albanija presisala u nogometu pitam se moze li nize. Svi se sportovi dizu pomalo a nogomet tone. Kada vidis koliko dobrih mladih igraca imamo a tko stigne sprda se sa nasim mladim reprezentacijama. Igraci koji kod nas ne odskacu odu u Srbiju ili Hrvatsku i postanu igracine. Znaci struka i savez je mjesto gdje treba traziti krivca. Zato nikad nije dovoljno buke ako je stanje kakvo trenutno jest. Vecinom plod rada naseg vrlog saveza i jos vrlijih selektora.
1. Ne dobija nas ko god stigne, naši rezultati su i dalje pristojni. Pad nakon SP je bio očekivan, u sportu je normalno da padneš nakon velikog uspjeha. Bivši selektor je nekim potezima kumovao tom padu, ali opet bi bio neizbježan.
2. Albanija nas nije prešišala u fudbalu.
3. Mlade selekcije nam nikad nisu bile prioritet niti su bile sila.
4. Navedi nam te igrače koji su otišli u Srbiju ili Hrvatsku i postali igračine (a da su mogli/htjeli igrati za nas!).
Na kraju, jedini igrač kojeg smo mi do sad propustili je Seferović, za 'ostale' se niko ne može kriviti. Nikad neću žaliti za Tankovićem, Halilovićem i sličnima, jer da su htjeli igrati za BiH, mogli su. Prizivali ste na desetine potencijalnih reprezentativaca i niti jedan od njih nije pravio razliku na terenu, tj. niko nije bio pojačanje, i dalje su nam glavne uzdanice isti igrači.
Pustite selektora da radi svoj posao, 'zavaljen' je u ovom ciklusu i još uvijek je u igri, neka odradi ovaj ciklus, tek nakon sljedećeg ga možemo ocjenjivati.