dubrovnik je napisao/la:Fidelis je napisao/la:dubrovnik je napisao/la:Je li igraju RB i Austria u Evropi i kako im ide Fidelise?
Usput tko je prvi u Austrijskoj ligi?
Pa prvi su sad,ja govorim za posljednjih nekoliko sezona.A i ova je tek pocela,polako.
Srdjan Grahovac ni izbliza nije igrac koji ozbiljno moze pomoci reprezentaciji naseg kalibra,trenutno.Kasnije,ako bude puno napredovao ne kazem da nece moci.
Stojim iza ovog misljenja tim vise sto zaista dobro znam sta i koliko moze Grahovac.
Ja se ne slazem sa tobom. Prvo sto Rapid gledas selektivno. Mislim da je Rapid institucija Austrijskog nogometa a ti kao gledas zadnjih par sezona. Gledaj trenutno stanje ili ukupnu povijest. Utakmice ove godine sa velika 3 Evropska kluba svjedoce o ovom o cemu ja pricam. Grahovac je iznenada izletio. Slicno kao i Besic kojem su mnogi govorili da igra u Gulas ligi i da ne moze pomoci. Ja isto stojim iza svog misljenja da moze biti dobra zamjena za Besu a da je trenutno najbolji BiH DM. Mislim da ce vrijeme pokazati tko je od nas bio u pravu.
Zaboravljas jednu presudnu cinjenicu,Besic je igrac koji je nogometno i na svaki drugi nacin skolovan u Njemackoj,to mu samo posebi daje prednost ko planinu veliku.
On je sa 17 godina bio u rosteru jednog HSV-a tako da porediti Besica i Grahovca u najmanju ruku neozbiljno.
Pored svega toga,igre koje je Besic pruzao u mladoj reprezentaciji govorile su da se radi o buducoj klasi.
S druge strane Grahovac nikad nije igrao neku posebnu ulogu osim sto mu je mentor Jagodic stelom dao kapitensku traku i forsirao ga da igra u svakoj utakmici.Naprotiv,nerijetko je bio najslabiji pojedinac u nasoj mladoj reprezentaciji.
PS:Postujem Rapid ali morate uzeti u obzir kolika razlika je igrati za Rapid,vrlo prosjecan,mozda i ispodprosjecan evropski klub i reprezentaciju Bosne i Hercegovine,vrlo respektabilnu reprezentaciju u evropskim pa i svjetskim okvirima.[/quote]
Koliko ih je Fidelis skolovanih u Njemackoj nestalo sa nogometne mape. Savjetujem ti gledanje sljedece utakmice Rapida jer ovo sto pises mi sugerira da si propustio pogledati taj tim ove godine. O Grahovcu necu vise jer je ocito da se po tom pitanju previse razilazimo. Pozdrav care.