FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

FKZ1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la FKZ1921 » 25 sep 2015, 16:00

godrina je napisao/la:ne bi trebalo rizikovat onda to sa memijom, ipak je zdravlje najprece
njegovo neigranje je ogroman hendikep za nas, ali bolje da ne igra 2-3 tekme nego da se sta iskomplikuje
trebali bi pazit na ogija i taj njegov zuti karton, ne vjerujem ja bas danasnjim sudcima znaju svi vrlo dobro kome prijeti suspenzija a ogi je nas sad najbolji igrac, i na zadnjem derbiju ih je valjao kako je stigao

i sto se mnogo puta vec pisalo na ovoj temi a rijec je o fizickoj spremi, mislim da smo mi tu bas losi
kako vazda imamo ciljeve za prva mjesta, sramota je da vecina igraca posle 70. minute ne moze meda
onda u zadnje 2-3 sezone vazda neke povrede,ima tu nesto sto ne valja i et
Povrijedjivanje igrača je neizbježno. Mi gledamo nas i vidimo naše povrede i mislimo da se drugi ne povrijedjuju.
Gledajući period od februara ove godine do danas,odigrano je puno utakmica. Više nego drugi. Na sreću, imali smo vrlo malo povreda. I ovo što je bilo,bilo je kod mladih igrača (Amir i Memija)koji dugo igraju bez odmora. Od ostalih,samo je Nedo duže odsutan zbog povrede.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 25 sep 2015, 16:28

međutim njih dvojica su među najteže zamjenjivim u ovoj ekipi.

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 25 sep 2015, 16:31

Iskreno libo me racku ko igra ali za derbi moraju da grizu ,uzoravaju teren itd itd.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 25 sep 2015, 16:33

mislim da to neće biti problem, sudeći po dosadašnjim "većim" tekmama.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 25 sep 2015, 16:40

Sanjao sam da je Livaja odlučio pobjednika derbija, makazicama u 90.oj minuti :lol:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 25 sep 2015, 16:42

Ko ce izaci s konama na kraj ako nedaj Boze pobjede ,vec sad mi nude neke opklade :D
Ko bajagi dres sarajeva 3 sedmice da nosim kad izadem vani to je jedna ponuda na koju nikad ne bi pristao.
Druga 3 sedmice znak fks na drustvenim mrezama I treca 100 eura opklada. Halal im sve samo da ih uzmemo :lol:
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 25 sep 2015, 16:43

Derbi kao derbi, posebna utakmica bez obzira na forumu i rezultate oba tima iz predhodnih utakmica, 0:0, 1:1. :kafa:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 25 sep 2015, 16:48

FKZ1921 je napisao/la:
godrina je napisao/la:ne bi trebalo rizikovat onda to sa memijom, ipak je zdravlje najprece
njegovo neigranje je ogroman hendikep za nas, ali bolje da ne igra 2-3 tekme nego da se sta iskomplikuje
trebali bi pazit na ogija i taj njegov zuti karton, ne vjerujem ja bas danasnjim sudcima znaju svi vrlo dobro kome prijeti suspenzija a ogi je nas sad najbolji igrac, i na zadnjem derbiju ih je valjao kako je stigao

i sto se mnogo puta vec pisalo na ovoj temi a rijec je o fizickoj spremi, mislim da smo mi tu bas losi
kako vazda imamo ciljeve za prva mjesta, sramota je da vecina igraca posle 70. minute ne moze meda
onda u zadnje 2-3 sezone vazda neke povrede,ima tu nesto sto ne valja i et
Povrijedjivanje igrača je neizbježno. Mi gledamo nas i vidimo naše povrede i mislimo da se drugi ne povrijedjuju.
Gledajući period od februara ove godine do danas,odigrano je puno utakmica. Više nego drugi. Na sreću, imali smo vrlo malo povreda. I ovo što je bilo,bilo je kod mladih igrača (Amir i Memija)koji dugo igraju bez odmora. Od ostalih,samo je Nedo duže odsutan zbog povrede.
al zato prije februara havarija, ajd da ne navucemo nesto samo pu pu pu
al mislim da bi trebali poradit na toj fizickoj spremi, o tome smo milion puta pricali ovdje i sve i dalje stoji
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Rios

Post Postao/la Rios » 25 sep 2015, 16:49

Bajram barecola svim forumasima i navijacima Zelje islamske vjeroispovijesti :)

Sto se Livaje tice,kamo srece da nam je on jedini problem,vise od pola ekipe kuburi sa formom,zapravo jedini Djelmic igra na svom nivou.Ne znam gdje nestade i Tijago,nekoliko utakmica je bio fakat jak,sad i on nestade sa igrom negdje. :|
Proiv Travnika smo gubili kad smo imali puno jacu ekipu,valjda je red da sad pobjedimo kad smo u losoj formi :mrgreen:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 25 sep 2015, 16:50

slika

Dadu bih odmorio protiv Travnika :salut:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 25 sep 2015, 16:56

ja bih možda i stokića odmorio, on se baš smorio ove utakmice :zviz:

kokota u centar, a hiroša, brazilca ili diatu na lijevo krilo.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 25 sep 2015, 17:10

Meni se svidja ova ideja sa Hasanovicem Blagojevicem i Amirom kao isturenijim u veznom redu.
Diata i brazilac sigurno mogu napravit razliku mozda se kockat pa i Ogija ostavit na klupu mene strah njegovih kartona.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 25 sep 2015, 17:24

Eh, sad i ja malo i ja da se osvrnem na sve. Nisam dugo pa se nadam da neću biti dug. Trudit ću se.
Generalno mi smo nacija koja mnogo voli sport ali ga nikako ne razumije. Previše idemo iz krajnosti u kranost i nikako nismo objektivni. Znam teško je biti objektivan za svoju ekupi, koju voliš, ali možemo bar malo biti objektivniji i približiti mišljenja. Nema laganih tekmi. Svi igraju lopte. Ferenc je bolji od nas kao što smo mi od Krupe. Možda je i manja razlika. Ljudi u Krupi rade oslično. Imaju dosta dobrih mladih igrača plus nekoliko iskunih igrrača koji su igrali u Premijer ligi. Međutim raji kad kažeš Krupa odmah kontaju treba biti 5:0. Ništa raja dalje ne gleda. Nije to opravdanje z alošu igru, ali i vi svi svojim stavovima igračima smanjite moral, želju za pobjedom jer misle lako ćemo. Nebi trebalo da je tako, ali evo možda ovaj psiholog to promijeni.

Oda je realno zaslužio otkaz. U momentu kada ekipi ide loše prvi koji se skida je trener. Tako je to u svijetu sporta, svuda, pa i kod nas. Evropski rezultati i proljeće u našoj ligi su bili pozitivni genrealno. Igra? Gereralno loša (ako pričamo o samoj igri), osim što je to za oko izgledalo s vremena na vrijeme lijepo kao npr kad AMir, Blagoja, Memija i sl imaju loptu. Što mislim da je loša? U proljetnom dijelu prvenstva smo igrali dobro u gostima protiv favorita ali ih nismo nadigrali, jer sm oigrali povučeno i prijetili iz kontri. Isto smo i u Evropi igrali i dobro odigrali. Kući smo, međutim, jedino Olimpica i Mladost glat dobili. Olimpica opet nakon kontri i povučene igre.

Sa druge strane, Oda nikako nije nalazio rješenje kada mi moramo napasti i to se nastavilo u ovom dijelu prvenstva. Sve vrijeme se mi protiv lošijih ekipa mučimo i to nam je došlo glave sada kada su zaredale te tekme. Odi zamjeram i pickastih zadnjih 20 min protiv pitara. Nedovoljno je rotirao igrače za vrijeme Evropskih tekmi i tako prosto doveo do preforsiranja AMira, Memije, Dade koji su bili naši najveći motori u Evropi. GUrao je igrače na neprirodne pozicije pogotovo Enisa itd.Trebao je i malo jači stav zauzeti kod pojačanja isto tako. Nije mu niko nametnuo Livaju to je sigurno. Ali nećemo ulaziti u detalje ko je kriv i sl jer to ne znam, nisam insajder. Što kaežm da mu nije nametnut? Jer ga nije morao gurati npr protiv Slobode i Radnika. Mi smo protiv Slobode i Radnika igrali sa igračem manje ljudi dragi. Isto tako osim Livaje i donekle Mladenovića (prije svega ofanzivno) ostala pojačanja su po meni dobra. Tiago, Diata su odlični pogotovo kao zamjene (Tiago je i dobro kao starter odigrao), baš prmijene ritam, prave višak. O Blagojeviću nemam šta reći nije sporan. Stokiću treba gol i sigurno će doći i kad dođe Joco će biti najbolji napadač lige. Hodžurda je po meni protiv SLobode odigrao odlično, a četvrti nam je stoper. Tu smo i trebali dovesti četvrtog stopera. Hvala ODi za sve i jako ga cijenim, ali mislim da je morao otići sa mjesta trenera. Kad vratim film nikog mi značajnog nismo izgubili osim Stane. Na ostale pozicije su došli bolji igrači. Govorio sam ranije da bih ja od igrača iz prošle godine zadržao dvojicu od trojice Anes, Benjo i Stana. Sad bi rekao samo Stana. Stana je morao ostati. Ostali nebi imali mjesta. Ako nije mogao Stana, onda Benjo. Ne znam što nisu. Možda nesposobnost pregovarača, moda njihov bezobrazluk, a možda i nisu želili biti zamjena Memiji. Memiju je svjetski desni bek, ali svjetski. Samo da se ne nafura, ako Beganović. I on je u minus fazi i to velikoj. I njega treba vratiti. On je trebao mijenjati Baju ali se digao. GLedam mu ponašanje na trenu. Užasno. Baju i Kvesu smo morali prodati. I ranije sam govorio da su to jedina dva igrača, uz Marijana, koje bi ja prodao. Zakazalo je dovođenje bekova i donekle još jednog visokog napadača koji probija bunker skok igrom. O tome sam pričao stalno. ko je kriv za to. Dijelom Oda, a dijelom onaj ko je zadužen za dovođenje igrača. Ne volim priče rekla kazala, ali ni meni Hare ne djeluje kao taj neko ko to može i zna. Treba možda Vladi dati kao i Amaru te ovlasti a nek Hare radi administracijski dio te funkcije. Ili skorz dovesti novo ime. Mora i Hare snositi posljedice.

Vlado mi sad zasad obećava. Vidjet ćemo. Uradio je par stvari koje ja već dugo spominjem. Uveo je npr Dinu u rotiaciju jer nam vezni red šteka, nema svježine, iscrpljeni su. Već su mi protiv Drine djelovali svježije. Nadam se da će nastaviti u tom smjeru. Mijenjao je Đelmiću stranu. Ubacivao Diatu ranije. Imao je kiks sa Livajom i nadam se da ga neće ponoviti kao Oda. Oda nije ukupno stvorio šansi u 25 tekmi kao što smo protiv Drine. Jbg primili golove iz prekida ali smo opet pobijeili. Treba čovjeku dati podršku. Ja kod igrača vidim želju (možda protiv Krupe nije bila) i trče stvarno i bore se, ali jednostavno fali svježine. Povreda Memije i mi odmah nisu spremni, nevalja kondicioni. ja baš mislim da su spremni i to baš, samo ih treba odmoriti malo. Ovo je prva povreda, malo ozbiljnija, unazad godinu, a momci su ginuli. To znači da niej ni do kondicionog trenrea. NEmojte bezveze lupati. hajmo malo sagledati sve. I ovdje kod Memije krivim preforsiranost, umor. Da je doveden pravi bek kao zamjena nebi morao on ginuti svaku tekmu.

Suma sumare Oda hvala ali zasluženo si dobio otkaz. Mora ga po meni dobiti i Hare.

O Upravi i sotalom drugi put. Sad sam pretjerao.

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 25 sep 2015, 17:30

godrina je napisao/la:Meni se svidja ova ideja sa Hasanovicem Blagojevicem i Amirom kao isturenijim u veznom redu.
Diata i brazilac sigurno mogu napravit razliku mozda se kockat pa i Ogija ostavit na klupu mene strah njegovih kartona.
Ogija bih držao maksimalno poluvrijeme što zbog kartona, što zbog umora. Diatta, brazilac, Hiroš, mogu sigurno zamijeniti Ogija ili onda prebaciti Šehu na krilo a na beka Sadikovića starijeg... uostalom možemo mi ovdje do sutra pričati ipak Vlado odlučuje :D

Neko ranije spomenu kako Midžić igra u Goraždu, koliko vidim po izvještajima standardan je u prvih 11.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 25 sep 2015, 17:37

DooVe je napisao/la:
godrina je napisao/la:Meni se svidja ova ideja sa Hasanovicem Blagojevicem i Amirom kao isturenijim u veznom redu.
Ogija bih držao maksimalno poluvrijeme što zbog kartona, što zbog umora. Diatta, brazilac, Hiroš, mogu sigurno zamijeniti Ogija ili onda prebaciti Šehu na krilo a na beka Sadikovića starijeg... uostalom možemo mi ovdje do sutra pričati ipak Vlado odlučuje :D

Neko ranije spomenu kako Midžić igra u Goraždu, koliko vidim po izvještajima standardan je u prvih 11.
A vidjet cemo kako ce bit. Koliko god to bilo ludo il previse subjektivno, ja sam optimistican za ovu sezonu, bit ce dobro vidjet cete.

ala_juve_tm87
Kontakt:

Post Postao/la ala_juve_tm87 » 25 sep 2015, 17:43

Protiv Travnika će biti teško izuzetno teško,bez Memije ko god dodje na beka biće propuh,al ipak bih ja stavio malog Šehića, pa kud puklo da puklo.Protiv Sarajeva sam ubjeđen da ćemo mi slavit,oni su se opet ufurali i misle da će prekucat ligu sa novim trenerom,a siguran sam da će nas i potcjeniti,što bih bilo odlično za nas. U zadnja dva derbija smo ih nadigrali baš, na Grbavici nismo imali sreće i izgubili smo bezveze,ali ove godine će sreća biti abd na našoj strani. :)
Život je kratak da se dijeli,zato Željezničar za život cijeli!!!! TM87 4 ever

CARSON

Post Postao/la CARSON » 25 sep 2015, 18:10

Zato fudbal i jeste najzanimljiviji opet se budi neka nada da možemo krenuti naprijed ali ono što mene najviše brine jest da momci koji igraju su nervozni i nemaju samopouzdanje i da brzo nervoza ulazi u ekipu, ono što će meni biti najbitnije da u nedjelju ne vidim livaju i da momci odigraju srcem pobijediti nećemo sigurno ja bi volio kjosjevski,šehic,Bogdanovic,Kosoric,mladenovic,blagojevic,Hadziahmetovic,Sadikovic,Djelmić,tiago i kokot

carsijaba
Kontakt:

Post Postao/la carsijaba » 25 sep 2015, 18:32

CARSON je napisao/la:Zato fudbal i jeste najzanimljiviji opet se budi neka nada da možemo krenuti naprijed ali ono što mene najviše brine jest da momci koji igraju su nervozni i nemaju samopouzdanje i da brzo nervoza ulazi u ekipu, ono što će meni biti najbitnije da u nedjelju ne vidim livaju i da momci odigraju srcem pobijediti nećemo sigurno ja bi volio kjosjevski,šehic,Bogdanovic,Kosoric,mladenovic,blagojevic,Hadziahmetovic,Sadikovic,Djelmić,tiago i kokot
U takvim situacijama trebaju navijači da ih dignu, da im daju bezrezervnu podršku. Teško je igrati (protiv Olimpica) kda cijelu utakmicu navijači odmažu našim, a pomažu protivničkim igračima. Postignemo dva čista gola Olimpicu, ali navijači i dalje navijaju protiv Želje. Teško se dići kada protiv Drine u najtežem momentu navijači ustanu i počnu navijati protiv svoje ekipe. U utakmici u kojoj smo stvorili 25 dobrih šansi. Sva sreća u toj utakmici se izdigao naš sjever i nosio ekipu do pobjede. Dugo pratim Želju, ali nikada baš nikada nisam navijao kontra Želje, niti sam bilo kojim postupkom "nasrnuo" na njihovo samopouzdanje.

U nizu smo od 3 pobjede. Teško izvojevane, ali su pobjede. Nadam se pobjedama i u narednom periodu, a igračima će biti puno lakše ukoliko im se bude davala podrška. U suprotnm "navijači" žele i to otvoreno pokazuju da bi bilo dobro da njihov klub izgubi (primjer zadnje tri tekme). To mi nije jasno. Nikada nisam vidio da navijači Čelzija ili Sitija navijaju protiv svoje ekipe, a podršku daju suparniku, bez obzira na rezultat ili rang takmičenja.

Željo mora biti jedinstven. U ovom trenutku veliki broj "navijača" navija protiv Želje i direktno mu odmaže.

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 25 sep 2015, 18:40

chupachups je napisao/la:
Hadzijalagic je napisao/la:
godrina je napisao/la:povreda memija, jel to fakat tako ozbiljno da je vec sad upitan i za derbi ?
Memija mora mirovati sedam dana, nakon cega vjerovatno slijedi hirurska intervencija posle koje mora pauzirati dvadeset dana.. Meniskus je u pitanju.. Izvor informacije je Kerim.. Ja sam manje vise znao da ce ove povrede doci pogotovo kod ovih omladinaca koji nisu odmorili kako treba zadnjih par godina.. Memija ljetos dobio tri dana odmora i to je njegov odmor u zadnje dvije godine.. Amir nije ni toliko dobio.. Nas "ljekarski tim" i struka bi se trebali poceti malo brinuti i o zdravlju nasih igraca..
Amar je jedne godine ostao bez pola ekipe a razlog je los trener za fizicku spremu. Misljenja sam da odmor nema veze s tim jer kod nas su treninzi smijesni u odnosu na evropu, gdje trening u kampu od 8 ujutru do navece. Kod nas zavrsi trening i na Maltu na sisu. E jest se umorio jarane. Mijenjat onog kondicionog trenera pod hitno.
Redovno su se povredjivali najspremniji igraci, tj. oni koji se najvise trose u tekmama.. Kreni sa Kvesom, Benjom Colicem, Stanom, Tomic igrao pola sezone pod inekcijama, Ara haman pola sezone sa povredom trbusnog zida pa je pola godine odmaro u Dinamu, Baja igrao sa povrijedjenom preponom, nedavno Amir, sad Kerim.. Jednostavno dodje do "zamora materijala"... Odmor je neophodan da bi organizam normalno funkcionisao..
BUDI ŽELJO !!!

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 25 sep 2015, 19:54

moracu nekoga zamolitiza izvjestaj protiv krupe, ako ga naravno ima... posto ni oslobodjenje i avaz nisu izlazili jucer, danas nije nista pisalo o pocetnom sastavu, zamjenama, kartonima... ako neko to ima bio bi pravo zahvalan :)
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 47 gostiju.