FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

chupachups
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la chupachups » 26 sep 2015, 10:58

carsijaba je napisao/la:U Brazilu se govori portugalski. Vlado Čapljić je dvije godine igrao u Portugalu. Nadam se da Čapljić i Tiago mogu komunicirati (osnovne fudbalske stvari).

Tako je, Vlado je nas Murinjo.

CARSON

Post Postao/la CARSON » 26 sep 2015, 11:12

Genie je napisao/la:Nisam htio ova dva dana da raji kvarim rspoloženje za praznik, ali kada vidim čime se mi zadovoljavamo hoće mi nešto biti. Zadovoljni smo pobjedom protiv Olimpika uz igru koju ni dušmanu ne bi poželili. Zadovljni smo igrom protiv drugoligaša Drine koja se za opstanak bori, gdje smo kod vodstva 2:0 strepili i za bod. Drina na Grbavici igra sa dva napadača a Željo čak i kada ganja rezultat ne smije igrati tako ofanzivno. Zadovoljni smo poklonjenom pobjedom protiv drugoligaša iz nekakvog sela gdje nismo uspjeli uputiti udarac na gol. Pobjeđuju nas nekakva sela iz nečega, Radnik nam se piša po Grbavici godinama. Pričajte vi šta hoćete, ali Vlado nije donio ništa novo! Igra sa istom ekipom, istu onu mrtvu formaciju, isti igrači igraju, iste izmjene pravi ... Da li nam je uopšte trebao?

MI SMO DOTAKLI DNO!!! :oops: Onaj ko to ne vidi on ne želi da vidi! Ova uprava više nema moju podršku, po meni loše radi na onom dijelu što nas najviše interesuje, a to je teren. Što se ostalog tiče, SVAKA IM ČAST!
Sve to što si rekao zna svaki navijač koji ide na utakmicu ali fudbal je takav ako naredne dvije pobjedimo opet će biti sve za deset šta hoću reći naša djeca su pokazala da mogu i niko ne može ubjediti da mali Sadikovic , Hadziahmetovic,blagojevic, Memija,Djelmić ne znaju igrati lopte

chupachups
Kontakt:

Post Postao/la chupachups » 26 sep 2015, 11:24

carsijaba je napisao/la:
chupachups je napisao/la:Naravno da ne mogu shvatiti Odu, Capljica i ostale trenere kad rade po istom sablonu, istoj taktici, istim zamjenama. Nama treba neki trener koji ce imati muda da promjeni nesto u ekipi, da mu drugi ne kroje sastav i slicno. Taktika s jednim napadacem i krilima vise ne pali jer su nas svi skontali, jos kad nemas kvalitet to je problem. Bekovi nam losi, nemoj brate igrati s njima. Ima trening uigraj 3 nazad, 3-5-2 i cao. BogdAnovic, Kosoric, Hodzurda(Uzelac) probaj nesto, uradi nesto. Sta ces kad kod nas treneri nemaju pojma, suti i gledaj kako dizu formu.
Tim koji pobjeđuje se ne mijenja. Taktika i postavka...također. Dovoljno je reći 3/3. To je pravilo, a potreba je, da se igra mora unaprijediti. U naredne 4 utakmice očekujem od 9-12 bodova (Travnik, Sarajevo, Zrinjski i Čelik)
I to sto kazes, dobro si. Ako nastavimo ovako igrati ja ocekujem lagano da uzmemo titulu sljedecih 10/10. Jos ako igraci budu ovako dizali formu mozemo po duplu krunu.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 26 sep 2015, 11:53

chupachups je napisao/la:
carsijaba je napisao/la:
chupachups je napisao/la:Naravno da ne mogu shvatiti Odu, Capljica i ostale trenere kad rade po istom sablonu, istoj taktici, istim zamjenama. Nama treba neki trener koji ce imati muda da promjeni nesto u ekipi, da mu drugi ne kroje sastav i slicno. Taktika s jednim napadacem i krilima vise ne pali jer su nas svi skontali, jos kad nemas kvalitet to je problem. Bekovi nam losi, nemoj brate igrati s njima. Ima trening uigraj 3 nazad, 3-5-2 i cao. BogdAnovic, Kosoric, Hodzurda(Uzelac) probaj nesto, uradi nesto. Sta ces kad kod nas treneri nemaju pojma, suti i gledaj kako dizu formu.
Tim koji pobjeđuje se ne mijenja. Taktika i postavka...također. Dovoljno je reći 3/3. To je pravilo, a potreba je, da se igra mora unaprijediti. U naredne 4 utakmice očekujem od 9-12 bodova (Travnik, Sarajevo, Zrinjski i Čelik)
I to sto kazes, dobro si. Ako nastavimo ovako igrati ja ocekujem lagano da uzmemo titulu sljedecih 10/10. Jos ako igraci budu ovako dizali formu mozemo po duplu krunu.
A ja ocekujem da tebi bude bar malo bolje i da prestanes peglati s tom debilnom ironijom.

Genie
Kontakt:

Post Postao/la Genie » 26 sep 2015, 12:09

CARSON je napisao/la: Sve to što si rekao zna svaki navijač koji ide na utakmicu ali fudbal je takav ako naredne dvije pobjedimo opet će biti sve za deset šta hoću reći naša djeca su pokazala da mogu i niko ne može ubjediti da mali Sadikovic , Hadziahmetovic,blagojevic, Memija,Djelmić ne znaju igrati lopte
Moje mišljenje je da Memija ne može igrati beka, trenutno! Možda se kasnije razvije i popravi igru, ali trenutno je očajan defanzivno. Ne možemo samo gledati njegov ofanzvni dio, bekovima je bitnija defanziva od ofanzive. Memiju treba staviti na krilo da iskoristimo njegov puni potencijal, ovako ništa od njega nemamo! Onaj ko to ne vidi, onda je upitno njegovo trenersko znanje.

Pored toga, ni on a ni Mladenović se ne vraćaju u rijetkim situacijama kada odu u napad, pratite ih. Memija vječno kasni ... Štoperi ostaju sami!! Koliko smo puta gledali Bogdanovića ili Kosorića na lijevom beku kako pokriva Mladenovića koji se ne vraća. Tako je Kosorić i onaj karton zaradio (Drina, lakat). Samim tim, stvara se rupa u odbrani. Uostalom, tako smo izgubili od Radnika! Kada smo primali onaj drugi gol bekovi su ga posmatrali sa protivničke polovine. Definitivno, ne pamtim u decenijama kojim pratim Želju da smo imali gore bekove. Treba te juniore pustiti, da vidimo kakvi su, svakako od Livaja i Mladenovića nemamo ništa.

Hadžija je majstor, ali nije tip igrača (bar za sada) koji može preuzeti odgovornost i krenuti naprijed sa loptom. Njemu treba uz njega neki jak i iskusan organizator. Blagi je to, ali mnogo griješi kod jednostavnih pasova! Baš sam se pitao kako nije bolju karijeru napravio, upravo je to razlog.

Mislim da smo Dadu dovoljno čekali, ovo je njegov plafon, on bolje ne može. Nama treba kvalitetniji igrač na toj poziciji. Igrač koji će povezati napad i ostatak ekipe, desetka u pravom smislu te riječi. Pratim i njega, lik se sakriva iza igrača! Na toj poziciji treba neko ko će preuzeti odgovornost, on to nije! Nije više ni toliko mlad, pa da mu to bude opravdanje, gazi uveliko 21 godinu. Džaba ga forsiramo, niti ćemo ga kome utrpati niti imamo kakve koristi od njega. Trenutno boljeg nemamo, treba da igra, ali moramo nekog dovesti na toj poziciju.

Koliko god mi njih hvalili, što su naša djeca i te stvari, naravno da su mi draži od drugih i uvijek će biti, ali nisu kvalitet koji će Želji donijeti prevagu, prijeko potrebnu za bolje rezultate. Memija može biti prevaga, kao što rekoh, na krilu, Hadžija uz kvalitetnijeg veznog, ali trenutno u ovoj postavci nikakve koristi od njih. Oni moraju igrati jer boljih nemamo, ali nedovoljno da bi donijeli Želji prevagu.

Od ovih što smo doveli, zadovoljan sam Hodžurdom jer može adekvatno zamijeniti štopere. Tiago može napraviti višak pred kraj utakmice kao đoker sa klupe. Blagi pun oscilacija kao da mu je osamnaest. :? Joco će doći sebi, vjerujem. Ostalo odron živi!

Đelimić i Kosorić jedina dva igrača koji su nezamjenjivi u timu, takvi igrači trebaju Želji da bi bio klub kakav svi želimo, mnogo više takvih igrača, bar pola tima iz prvih 11. Mnogo se osjeti nedostatak jednog takvog igrača kao Kvesić, pa i Zeljković kojeg su mnogi osporavali, ali je sigurno bio jedan od boljih defanzivaca. Sa njima smo bili neporaženi cijelu polusezonu. Šta se dešava sa ugovorom Đelmića to je pitanje, ako sa njim ne produžimo i ode iz kluba onda stvarno ne znam gdje nas trenutna politika vodi.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 26 sep 2015, 12:18

Stvarno vise ovo nema smisla, sad i forum stručnjaci znaju bolje taktike od dva trenera, a još iz pelena izašli nisu, ali su oni bolji treneri, direktori, racunovodje, ma stručnjaci za sve :clap:

Aldin sere i ne prestaje, registruje se bogalj besposlicarski po hiljaditi put i sere li sere, ma fantastično :bow:

Uglavnom nemam vise colje ni citat temu čujemo se aBd poslije 5/5 :mrgreen:

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 26 sep 2015, 12:21

JoseMourinho je napisao/la:Stvarno vise ovo nema smisla, sad i forum stručnjaci znaju bolje taktike od dva trenera, a još iz pelena izašli nisu, ali su oni bolji treneri, direktori, racunovodje, ma stručnjaci za sve :clap:

Aldin sere i ne prestaje, registruje se bogalj besposlicarski po hiljaditi put i sere li sere, ma fantastično :bow:

Uglavnom nemam vise colje ni citat temu čujemo se aBd poslije 5/5 :mrgreen:
Ne moras biti trener da bi znao da je Sehic pet puta bolji igrac od Livaje.. Samo odes na trening i pogledas.. Ostalo ne bih komentarisao..

p.s. Zna li neko igraju li danas kadeti i juniori sa Travnikom??
BUDI ŽELJO !!!

IvanOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvanOsim » 26 sep 2015, 12:31

Ako neko zeli u Salzburg da gleda juniore, drug radi prevoz, cijena 170 KM..
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.

EmirGz
Kontakt:

Post Postao/la EmirGz » 26 sep 2015, 12:37

Iznad je neko napisao da se pokusa 3-5-2, i malo sam razmisljao o tome..trenutno nije najbolje vrijeme da se to pocne uigravati, jer je komplikovano sve to uvezati da funkcionise na pravi nacin, al' ja cvrsto vjerujem da imamo prave igrace da se pokusa ovaj sistem, ako nista na zimu poceti uigravati ili iza derbija, trenutno to ne bi bilo pametno. Ja licno i nisam ljubitelj ovog sistema, ali gledajuci ucinak Mladenovica na beku i sada ove povrede Memije, nista drugo nam ne preostaje nego imati alternativu, ne smijemo sa ovako malobrojnim kadrom imati samo plan A. Iskren da budem malog Šehica nisam gledao, vjerujem da raja zna ocjeniti i da je bolji od Livaje, a nije tesko biti bolji od Livaje, bar ne na bekovskoj poziciji.
Da se vratimo na 3-5-2..
.........Antola.............
..Aco...Bogdan...Hodzurda..
.....Hasanovic..Blagoje.....
Djelma...Amir......Tiago..
................Kokot..........
....Joco.......................

Ovako nekako bi trenutno postavio, kljuc je uigrati tri pozadi, ispred imamo Blagoju koji moze trcati(a takav treba u ovoj fomraciji) on ce dolaziti po loptu, hasanovic ce mu biti osigurac i trkac, ispred imas majstore u vidu djelme amira i tiaga, kokot svojom "prepoznatljivom" igrom moze napraviti dosta prostora joci i ostalima, pogotovo krilnim igracima koji su brzi..Pored prvih 11 otvara se dosta opcija i sa klupe, kad se ako Bog da Memija oporavi moze na krilo, tu se svi slazemo da je bolji nego na beku, a svakako moze drzati cijelu stranu sam, tako da bi mu ovo prijalo ja mislim.. Djelmu lijevo i on sparta gore-dole..Pored krilnih pozicija, U sredini se moze rotirati Dado sa svom trojicom zavisno sta sefu u tom trenutku treba, imamo Beganovica koji moze na obje napadacke opcije, diatta koji moze takodjer u spic ili krilo bar na kraju da osvjezi malo..

Dalo bi se pisati, necu da zamaram raju..
Treba ih istrpiti, radovali smo im se prije mjesec-dva, normalno je da se padne u formi, nadajmo se da ce da se dignu u sto kracem roku, ovi koji idu u Travnik zelim sretan put i da bodre igrace na pravi nacin.
Izvinjavam se na malo duzem postu, ovo je neko moje vidjenje jer svi "vapimo" za nekom promjenom.. Lijep pozdrav, :salut:

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 26 sep 2015, 13:09

Vratiti Adzema

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 26 sep 2015, 13:18

Gator je napisao/la:Vratiti Adzema
Pa da budemo gori nego sada. :nene: :nene:

Genie
Kontakt:

Post Postao/la Genie » 26 sep 2015, 13:22

Nešto se mora promijeniti jer sa ovom postavkom, ovim igračkim kadrom i ovom formacijom ne štima. Dobro je još uvijek zato što uspjevamo pobjediti uz očajnu igru, ali šta kada ne uspijemo pobjediti?

Džurbuzović je pokušavao sa starijim, iskusnijim, Adžem je promijenio tu politiku i davao više šansi mladim, Oda je konsolidovao odbranu većim pamaganjem bekovima od strane krilnih igrača, svi su nešto mijenjali. Vlado nije ništa promijenio a navodno očekujemo da ćemo igrati bolje. Sumnjam, daj bože.

CARSON

Post Postao/la CARSON » 26 sep 2015, 13:39

arelinho je napisao/la:
On bi bio dobar da gurne juniore

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 26 sep 2015, 13:46

Oda je imao citave pripreme da upozna ekipu i uspostavi novi sistem.. Vlado je tek dosao i tesko je odmah promijeniti sistem igre na koji su igraci navikli.. Upravo zbog toga je i greska sto su u ovom momentu doveli Vladu.. Trebali su sacekati polusezonu..
BUDI ŽELJO !!!

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 26 sep 2015, 13:48

arelinho je napisao/la:
Kako smo prestali ubacivati djecu mi sve gori. Kad već uprava nije htjela da odrijesi kesu za Govedarica, Ordagic, Becelica onda barem guraj djecu. Adzem je bio majstor u tome

Dinara
Kontakt:

Post Postao/la Dinara » 26 sep 2015, 14:25

Kako cemo mijenjati formaciju i postavku kada nam je igracki kadar siromasan ? Imamo to sto imamo. Pa sve i da Capljic promjeni nesto, rezultati bi trpili sigurno dok se ne uigra ekipa, a tada bi ga ovdje mnogi tjerali. Jedino sto moze uciniti da protiv slabijih protivnika priliku dobiju mladji igraci ,Diata i Tiago kako bi se odmorili neki igraci. Mi sa drugim timom ili kombinovanim sastavom ne mozemo dobiti nikoga.

chupachups
Kontakt:

Post Postao/la chupachups » 26 sep 2015, 15:27

Ma treba Dogana staviti za trenera.

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 26 sep 2015, 16:46

slika
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 26 sep 2015, 19:12

Sutra moraju pobjedit radi nas radi njih radi Zelje radi derbija.Moraju kako god znaju.Nacini nisu bitni.

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 26 sep 2015, 19:56

Ma nama je problem posebno sada poslije povrede Memije što nemamo bekova koji mogu probiti po strani a nemamo ni lijevog krila i dolazi do problema koji je maltene nerješiv

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, NazorUso i 31 gost.