ChaosX je napisao/la:Voljan igrat pes2016...
Znas kako se kaze. Dadni covjeku ribu, bice sit jedan dan. Nauci ga da peca, obezbjedjen je za cijeli zivot.
Moze ti raja reci sta mozes i sve to, ali poslusaj mene. Znas da vidis eto sta imas u kompjuteru. Imas chipset itd. Pogledaj do kojeg procesora mozes da ides, pogledaj sta mozes izvuci iz te maticne. Nakon toga, pogledas je li to dovoljno za te igrice koje hoces da igras. Ako nije, onda ne trebas ni ulagati u taj kompjuter velike pare. Ne znam kolike su cijene kod nas, ali sigurno ne zelis da bacas pare i da je rijec o 50KM.
Ovo ti samo kazem tako da bi sam znao, da mozes svojom glavom da napravis logicnu odluku, to ti je moj savijet. Ako ne zelis to, vjerujem da ce ti pomoci raja
BvB09 je napisao/la:Da vas upitam kakav je Lenovo thinkpad T400?
Ja mislim da ja imam 1 ili 2 ova modela na poslu, stariji modeli ako nisam pomjesao. Ne radi se nista posebno sa njima, stoje upaljeni po 5 dana sedmicno (nekad manje, nekad vise. Navece se poklopi i ode u sleep mode) i vecinom radi samo jedan program na njima. Jednom je ekran riknuo nakon ~2 godine jer je bio stalno upaljen, a na oba su otisli fenovi. Na jednom nakon nesto vise od par godina, na drugom nakon 2 godine. Jednostavno nece da ga boot jer nakon POST-a dobijes poruku da fen ne radi i ugasi se. Zamjenis, sve OK opet.
Ne znam posto je to sto gledas, ali onako, mislim da je OK laptop za te svrhe u koje zelis da ga koristis (za HD filmove ne bih znao reci kakav ce ti biti). Ja sam kupio 2 ona "jastuka" ispod sto hlade laptop i cuvaju krilo, i stavio ih na tome da stoje. Sto se tice ostaloga, nije nista otislo na njima koliko se sjecam. HDD radi, svi portovi, memorija, tipke su onako "mekane", nema puno otpora kad pises. Eto, to je koliko ti ja mogu iz prve ruke reci o tom modelu.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...