Pazi, sve je ovo počelo tako što se pojavila nekolicina vas, zavedena Azmirom i početkom dobre priče koja se dešava u Tuzli, pa ste preko noći postali veliki klub i mislite da ste rame uz rame sa klubovima koji vode glavnu riječ u našem fudbalu. Prvo ste taj nivo komunikacije držali sa navijačima Veleža, da bi se kasnije okrenuli protiv Želje, protiv kojeg ste uvijek i bili (zbog Leotara), ali niste imali na osnovu čega da grakćete. Sada su vas dobri rezultati malo ponijeli pa ste pomislili da ste još veći, ali mene to kao ni ostale mnogo ne dotiče.Chinaglia je napisao/la:ne pravdam se, nego lijepo kažem .. nemam problem kao oni, da normalno diskutujem s onima koje ne volim .. oni očigledno smatraju da jedini vid komunikacije s nama mora biti prepucavanje, omalovažavanje, negativa .. ima takvih i našim redovima, a upravo zbog toga i kažem, svako je individua za sebe i neka koristi svoj mozak, ja ne padam pod uticaj drugih, imam svoje mišljenje .. dođe jedan forumaš, napiše nešto i onda navijači drugog kluba formiraju generalno mišljenje o tom klubu i njegovim navijačima, ili "vrijeđaju" isti i njegove navijače zbog jednog forumaša
Ne postoji niti jedan segment u kojem ste vi blizu FK Željezničar ili navijačkoj grupi Manijaci. Naši jedini rivali su Horde Zla, a na sportskom planu je sve jasno, tradicionalno FK Sarajevo i Velež, pa onda Široki i Zrinjski i tu se priča završava. Sloboda je za mene ono što su mi Olimpic, Čelik ili Borac, ne obraćam pažnju na njih.
Sloboda je započela odličnu priču, koju po mom mišljenju vi navijači ne pratite. Zato vam je moj savjet da se ostavite Želje, napokon imate nešto veliko, gledajte kako da pomognete svom klubu i potrebno vam je još mnogo ovakvih sezona, mnogo jakih gostovanja da bi mogli pričati