BiH - Wales / Kipar - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

hurem
Kontakt:

Re: BiH - Wales / Kipar - BiH

Post Postao/la hurem » 12 okt 2015, 14:29

gringonjaOnajDrugi je napisao/la:CYP 1 - 4 BiH.....to je to momci, no SIKIRIKI
Ajd popusti malo brate, ti si se pokazao u ranijim prognozama i niko te ne benda vise :tralala:
A ako bude 1:4 - pa i corava koka nekad ubode.

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 12 okt 2015, 14:31

SlevinKelevra je napisao/la:Poceo sam gledati snimak. 10. minut, Hadzic za sada najbolji.... bez zayebancije :mrgreen:
Najbolji potez je imao u 89 min..Svi su aplaudirali. :bih:

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 12 okt 2015, 14:32

zlatniljiljan je napisao/la:Sto se ti Safeta Susica,stoji da je ukenjo pocetak kvalifikacija,al dajte malo pokazite postovanja prema nasem najboljem igracu svih vremena i covjeku koji nas je prvi odveo na jedno veliko takmicenje...
x365859412 :urnebes:
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 okt 2015, 14:36

sajo10 je napisao/la:Ja bi iskreno volio da nas Kipar napadne... :kafa: Mislim da je to nasa sansa. :kafa:
Sajo zagonetan, volio bih da nas Kipar napadne :)

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 12 okt 2015, 14:44

DonCorleone je napisao/la:
zlatniljiljan je napisao/la:Sto se ti Safeta Susica,stoji da je ukenjo pocetak kvalifikacija,al dajte malo pokazite postovanja prema nasem najboljem igracu svih vremena i covjeku koji nas je prvi odveo na jedno veliko takmicenje...
Pokazao bih mu postovanje da se sam pokupio i otisao kada je brod poceo da tone zahvaljujuci upravo njemu, i to prije SP-a, a pogotovo nakon SP-a, da je i tada otisao mozda bi ostao u lijepom sjecanju vecini iako je glavni krivac za poraz od Nigerije...ali nakon hakanja u ovim kvalifikacijama i njegove tvrdoglavosti postao je najomrazenija osoba...
Zamisli ja tebi pomognem da napravis kucu, zavrsimo posao, i umjesto da odem tada ti je pocnem rusiti... :D

Naravno, ne znam ni sto ga se vise spominje, pogotovo sada, ali eto...vjerujem da ce Sajo opet sjesti na kormilo reprezentacije kada tada :D valjda ce biti pametniji.

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 12 okt 2015, 14:47

Uglavnom, koliko sam skontao - nema Cristofi-a, dvostrukog strijelca u Zenici.

Pobjednički gol protiv Izraela je dao defanzivac Demetriou koji je trenutno igrač Walsalla (treća engleska liga).

Prvih 11 protiv Izraela:

Giorgallides (Omonia) 62/0
Dossa Junior (Konyaspor) 18/1
Demetriou (Walsall) 29/1
Mytidis (AEK Larnaca) 19/3
Makrides (APOEL) 75/5 (C)
Laban (AEK Larnaca) 21/2
Antoniades (APOEL) 11/0
Efrem (APOEL) 30/3
Laifis (Anorthosis Famagusta) 5/0
Makris (Anorthosis Famagusta) 8/0
Nikoloau (Levadiakos) 50/1

Naravno da ih ne trebamo podcijeniti nimalo, ali ako zijanimo od njih i drugi put, zaista nismo zaslužili ni baraž, a kamoli EP.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 12 okt 2015, 14:49

hurem je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:
Pokazao bih mu postovanje da se sam pokupio i otisao kada je brod poceo da tone zahvaljujuci upravo njemu, i to prije SP-a, a pogotovo nakon SP-a, da je i tada otisao mozda bi ostao u lijepom sjecanju vecini iako je glavni krivac za poraz od Nigerije...ali nakon hakanja u ovim kvalifikacijama i njegove tvrdoglavosti postao je najomrazenija osoba...
Zamisli ja tebi pomognem da napravis kucu, zavrsimo posao, i umjesto da odem tada ti je pocnem rusiti... :D

Naravno, ne znam ni sto ga se vise spominje, pogotovo sada, ali eto...vjerujem da ce Sajo opet sjesti na kormilo reprezentacije kada tada :D valjda ce biti pametniji.
I to je srusio najteze popravljive dijelove,slomio plocu,plafone,nosive stubove.Ostala samo puka vanjstina.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 12 okt 2015, 14:49

Netreba srljati...
Moramo se prestati ponasati kao djeca koja krenu grlom u jagode.
Odbranbeno moramo biti Jaki,to ce rjesiti utakmicu.
I definitivno sa dva napadaca.poceti sa ibisevicem,uz njega staviti koga god,samo da nije sam.da ih malo pritisnu,izvrse presing.
Dzeku cuvati do neke 70 minute,u zavisnosti öd rezultata.
Odlaskom misimovica,mi nemamo tog playa pakera na sredini,mozga ekipe.
Nedostatak kreativnosti moramo nadoknaditi trkom i borbenoscu.
Spahic,mujdza,bicakcic i na lijevi bek lulic.
Zukanovic pjanic,salihovic i grahovac u sredini.
Ibisevic i hodzic naprijed.
Zuka i grahovac da se orjentisu na odbrambene zadatke i daju pjanicu prostor i slobodu da krene naprijed.
To je samo moje skromno misljenje i niposto nesmijemo srljati i otvarati odbranu za njihovu ubitacnu kontru.
Mi nemamo klasicnog razbijaca i trkaca kao Sto je besic,i moramo igrati mirno i strpljivo,cekati svoju sansu.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 12 okt 2015, 14:51

hurem je napisao/la:
gringonjaOnajDrugi je napisao/la:CYP 1 - 4 BiH.....to je to momci, no SIKIRIKI
Ajd popusti malo brate, ti si se pokazao u ranijim prognozama i niko te ne benda vise :tralala:
A ako bude 1:4 - pa i corava koka nekad ubode.

nije tacno hureme, pogledaj moje prognoze protiv izraela, protiv kipra prosle godine, protiv grcke i kuci i u gostima i tkd. ;).....da sam fulao protiv belgije i velsa, to je tacno, al to je samo zbog toga, sto su u kladionici pomakli kvotu na dan utakmice, a ja to nisam pratio.... :shh: :yawn:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 12 okt 2015, 14:52

AlphonseKauders je napisao/la:Uglavnom, koliko sam skontao - nema Cristofi-a, dvostrukog strijelca u Zenici.

Pobjednički gol protiv Izraela je dao defanzivac Demetriou koji je trenutno igrač Walsalla (treća engleska liga).

Prvih 11 protiv Izraela:

Demetriou (Walsall) 29/1
Laban (AEK Larnaca) 21/2
Antoniades (APOEL) 11/0
Efrem (APOEL) 30/3

Naravno da ih ne trebamo podcijeniti nimalo, ali ako zijanimo od njih i drugi put, zaista nismo zaslužili ni baraž, a kamoli EP.
slažem se 100%

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 12 okt 2015, 14:55

jestamaji je napisao/la:
AlphonseKauders je napisao/la:Uglavnom, koliko sam skontao - nema Cristofi-a, dvostrukog strijelca u Zenici.

Prvih 11 protiv Izraela:

Demetriou (Walsall) 29/1
Laban (AEK Larnaca) 21/2
Antoniades (APOEL) 11/0
Efrem (APOEL) 30/3

slažem se 100%
Gdje je kobni Christofi? kuknjava
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

admir12345
Kontakt:

Post Postao/la admir12345 » 12 okt 2015, 15:08

http://prntscr.com/8qfr26 To je taj desni bocni koji je mogao da donese prevagu u mecu kao u prvom susretu. :nedam: Veliki igrac prije svega jos veci covjek :urnebes:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 12 okt 2015, 15:24

Belgija, Vels su tesko na Kipru dali gol, valjda mi necemo imati problema.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 12 okt 2015, 15:37

Džeko i požutjela kompanija će se trebati dobro pripaziti, sudija dijeli kartone maltene ko ovi pred izbore upaljače i hemijske. :D

MysticAladin
Kontakt:

Post Postao/la MysticAladin » 12 okt 2015, 15:37

jestamaji je napisao/la:ne znam da li je neko ovo napisao, ali ima još nešto što nam ide u korist, ako belgija pobjedi kipar oni preuzimaju poziciju 1. na FIFA Coca-Cola ranglisti, elem za očekivati je da se potrude!
I to, a i bit će nosioci na Euru. Ako pak kiksaju, a Italija dobije Norvešku, nosioci će biti:

France
Germany
England
Spain
Portugal
Italy

Znači, Belgija mora da ide na pobjedu, sumnjam ja da će dozvoliti sebi luksuz da u zadnjem kolu ispuste tu sedmu poziciju na UEFA rang listi (Holandija je četvrta) i daju Italiji status nosioca kad su već ovdje dogurali.
I krv svoju za Bosnu moju i život svoj za Juve moj!!!

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 12 okt 2015, 15:39

I ne treba se igrati igara u vezi Dzeke.Ako je spreman i ako moze treba igrati da ne bi gorko zazalili.
Vec mi se ne svidja ovo mangupisanje,uci ce ako zagusti.Samo problem je sto tada moze biti kasno.

Pamet u glavu,ulog je ogroman,ovdje nema mjesta za mangupisanje.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 12 okt 2015, 15:56

u utakmicu protiv Kipra treba uci sa samo jednim razmisljanjem, 3 boda = siguran baraz

nista igra na bod, oslanjanje na Belgiju i slicno
Don't believe the hype.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 12 okt 2015, 16:00

Vidim Kiprani se nadaju punom stadionu i podrski, no pun stadion navijaca i ocekivanja je vise pritisak na sopstvene igrace. Jos kad uslijedi pritisak od nase reprezentacije, kojoj Vrsko vise nije desni bek a Lino krilo i OM, bit ce tesko.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 12 okt 2015, 16:09

Ma uz iole ozbiljan pristup ovdje je pobjeda zagarantovana. Znamo svi sta je kumovalo porazu u Zenici.Isto sto se pobjeda protiv Velsa pripisuje Mesi tako se i poraz protiv Kipra moze pripisati Safetu.
Totalno loše postavljena formacija, neuigranost igrača prvenstveno veznog reda,kao i činjenica da su nam na klupi ostali sjediti trojica kvalitetnijih igrača od onih koji su istrčali na teren.
Ponavljam, ne treba podcijeniti nikoga ali mi smo par stepenica iznad njih. Vels smo pobjedili sa maltene rezervnom postavom tako da smatram da kipar može biti samo lakši protivnik nikako teži.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 12 okt 2015, 16:36

SlevinKelevra je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
Sve OK al' ovdje atmosfera ista kao prije Walesa, čuj Kipar nam prijetnja, pa yebite me ako iko odavde zna jednog igrača Kipra i gdje igra :crazy:

Mi ako sutra ne izborimo baraž onda definitivno ni nezaslužujemo Euro. Igrali bi protiv najjačih selekcija Europe a gaće nam se tresu od Kipra.. :yawn:
Ta prica je meni smijesna :roll: Sta da nam je Mesa od pocetka selektor, da imamo dovoljno bodova i da nam je, recimo, remi na Kipru dovoljan za drugo mjesto. I mi taj remi ostvarimo, i neko dodje i kaze, ako nismo Kipra pobijedili, ne zasluzujemo Euro :crazy: Jedina mjera su bodovi. Ko ih ima vise, taj ide dalje i to je to. Glupa je prica 'ako ovog ne dobijemo, nesto ne zasluzujemo' i sl.
U tom slučaju vjerovatno si rutinski pobijedio i Izraela i Velsa a i Belgiju jednom vjerovatno. Rutinski na kraju treba remi ok igramo koliko nam treba. Al' u ovakvoj situaciji gdje napaljeni Kipar ima šansu da prvi put izbori neko prvenstvo sa ekipom koja vrijedi 15 puta manje nego naša reprezentacija naša pobjeda odnosno prolazak je stvarno pod moranje. I uopšte nisam zabrinut, jednostavno očekujem rutinsku pobjedu/prolazak a ako u kojem slučaju ne prođemo ne treba plaho Kipar dizati u nebesa da bi opravdali sebe jednostavno se poklopiti po ušima.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.