ako je teza povreda kriznih ligamenata, velika steta za samog mateja. to zahtjeva dug oporavak i koljeno vise nikada nije kako je bilo. ja sam pokidao krizne ligamente 2000. godine i 5 i pol mjeseci sam proveo na stakama, a na gol ponovo stao nakon 10 mjeseci. do duse, nisam imao doktore i postoperativne terapije koje ce on imati, pa bi kod njega to sigurno brze islo. ali, opet, velika pauza je u pitanju, ispadanje iz trenaznog procesa i takmicarske forme, za sto treba vremena da se vrati. opet kazem, steta zbog njega samog, jer se radi o golmanu koji je medju top 3 na nasim terenima u postratnom periodu i cini mi se da je, formom koju je pokazivao ove sezone, imao otvorena vrata za ozbiljniji angazman u slijedecem ljetnom prelaznom roku. da se ne lazemo, meni, kao navijacu Zelje, odgovara da ste vi oslabljeni, ali bi mi daleko draze bilo da je celzi mateja povukao sa posudbe ili posudio nekom drugom timu. obzirom da znam kakve bolove nosi ta povreda i kakve su dugotrajne posljedice, ne bih je pozelio nikome.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija