NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: Svaštara
iscitavajuci sve ove silne postove dosao sam do zakljucka da nezalaganje pojma nema kako je stockton igrao, tj. mozda ga je gledao u 35+. godini protiv bullsa i to veliko mozda
a o tome da centar nije osnova defanzive svake ekipe je tek sokantno...
inace, ekipu iz '60 ne bi niko mogao pobijediti u seriji na 4 dobivene...
wilt/russel su najjaci ofanzivno i defanzivno centarski par od svih petorki
oscar je 2. najbolji play od svih ponudjenih
o westu ne treba govoriti ni rijeci
baylor je poslije lebrona najbolji SF
a o tome da centar nije osnova defanzive svake ekipe je tek sokantno...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Auh sto me zaboli neka stvar sta ti mislis koga sam ja gledao i kako ti tumacis i shvatas moje postove...
Iza svake moje tvrdnje stoje i dokazi i racionalno objasnjenje,a sto neko to ne konta ili ne moze da skonta,nije moja stvar... 
"racionalno" i ti ne idu u istu recenicu, to svi dobro znaju...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
Jos samo da nam argumentujes kako vrhunski swingman moze biti odbrambeno uticajniji od vrhunskog centra (npr Pippen od Russella ili Hakeema) i svi sretni i zadovoljni. Ev ja cu ti dat jedan primjer; uticaj Kobea na vrhuncu kao vrhunskog defanzivca sposobnog zakljucati tad bilo kojeg igraca u ligi na odbranu onih raspalih Lakersa sa Mihmom i Smushom kao igracima u startnoj petorci (jbt ova dvojica u Cedeviti il Zvezdi mjesta ne bi imali, to je Kobe uveo u PO) i uticaj Garnetta na odbranu Minnesotte 2004-05 gdje je imao talentovane napadace ali u odbrani sve gore od goreg suigrace. Ev da ti pomognem, Garnett je s tom ekipom imao 6. odbranu lige, i on sam imao DRTG 92 sto je bolesno a Kobe je s ovim idiotima imao 15 odbranu lige,
Pippen je najbolji defanzivac 90ih šta god ti mislio o Hakeemu ili nekom drugom centru.
A i Kobe je više uspio kao vođa odbrane (što je bio u Lakersima čak i za vrijeme Shaqa) nego KG iako je KG tokom karijere imao bolje defanzivce uz sebe.
A i Kobe je više uspio kao vođa odbrane (što je bio u Lakersima čak i za vrijeme Shaqa) nego KG iako je KG tokom karijere imao bolje defanzivce uz sebe.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Od Hakeema nije niko bolji defanzivac u modernoj kosarci. Najsavrsenije citanje igre i najbrzi sekundarni skok ako ga slucajno neko digne na pump fake. Pippen je cudo sam po sebi, njegov se uticaj mogao mjeriti s uticajem centara ali s Hakeemovim nije, nema teorije. I ne znam sto tolko ne volis KGa, on je igrac ispred svog vremena bio, defanzivno savrenija i mocnija verzija LeBrona, klasicni libero. Ja univerzalnijeg defanzivca od njega nisam gledao uzivo. U stanju je bio cuvat sve od playeva do centara. Moj opis savrsenog krilnog centra, steta sto je najbolje dane proveo u retardiranoj Minnesotti.
Pa sto to nebi ni jednom DPOY 90ih dok je Hakija bio 2 put? Sas mi reci ima vise first team defense jeliKawhi je napisao/la:Pippen je najbolji defanzivac 90ih šta god ti mislio o Hakeemu ili nekom drugom centru.
Pa logicno jer se C samo bira 1, da je Hako bio PF igrom slucaja, imo bi oko 10 first team selekcija lagano.
KK_Bosna je napisao/la:iscitavajuci sve ove silne postove dosao sam do zakljucka da nezalaganje pojma nema kako je stockton igrao, tj. mozda ga je gledao u 35+. godini protiv bullsa i to veliko mozda
a o tome da centar nije osnova defanzive svake ekipe je tek sokantno...![]()
i birda
alemsa je napisao/la:Pa sto to nebi ni jednom DPOY 90ih dok je Hakija bio 2 put? Sas mi reci ima vise first team defense jeliKawhi je napisao/la:Pippen je najbolji defanzivac 90ih šta god ti mislio o Hakeemu ili nekom drugom centru.
A i Kobe je više uspio kao vođa odbrane (što je bio u Lakersima čak i za vrijeme Shaqa) nego KG iako je KG tokom karijere imao bolje defanzivce uz sebe.![]()
Pa logicno jer se C samo bira 1, da je Hako bio PF igrom slucaja, imo bi oko 10 first team selekcija lagano.
8. u osvojenim loptama svih vremena,sa 213 cm,prvi bloker svih vremena,svaka cast pipenu,mogao je cuvati sve vanjske igrace,jedan od najboljih defanzivaca svih vremena ali tesko da je bio bolji od hakeema
jedini igrac ikad da je zavrsio karijeru u top 10 po skokovima, poenima, blocks i steals.filip13 je napisao/la:
8. u osvojenim loptama svih vremena,sa 213 cm,prvi bloker svih vremena,svaka cast pipenu,mogao je cuvati sve vanjske igrace,jedan od najboljih defanzivaca svih vremena ali tesko da je bio bolji od hakeema
Sad je spao na 12-o mijesto po skokovima cini mi se.
alemsa je napisao/la:jedini igrac ikad da je zavrsio karijeru u top 10 po skokovima, poenima, blocks i steals.filip13 je napisao/la:
Sad je spao na 12-o mijesto po skokovima cini mi se.
na 12.
- tuzlak1987
- Kontakt:
CEO Magica rekao da mu je Howard jednom u razgovoru rekao da je ikona u rangu Mandele, Alija i Jordana 
- JoseMourinho
- Kontakt:
Shvatite da nikad priznat neće da su centri imaju veći uticaj za odbranu radi kawaia ili bar tako ispada 
Niko veći uticaj od centra nema na odbranu ekipe to je valjda osnovno znanje, a ne neka tema za raspravu
Niko veći uticaj od centra nema na odbranu ekipe to je valjda osnovno znanje, a ne neka tema za raspravu
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nece mi biti mrsko,jer se zna kome se objasnjava vise puta!Epidaurus je napisao/la:Jos samo da nam argumentujes kako vrhunski swingman moze biti odbrambeno uticajniji od vrhunskog centra (npr Pippen od Russella ili Hakeema) i svi sretni i zadovoljni. Ev ja cu ti dat jedan primjer; uticaj Kobea na vrhuncu kao vrhunskog defanzivca sposobnog zakljucati tad bilo kojeg igraca u ligi na odbranu onih raspalih Lakersa sa Mihmom i Smushom kao igracima u startnoj petorci (jbt ova dvojica u Cedeviti il Zvezdi mjesta ne bi imali, to je Kobe uveo u PO) i uticaj Garnetta na odbranu Minnesotte 2004-05 gdje je imao talentovane napadace ali u odbrani sve gore od goreg suigrace. Ev da ti pomognem, Garnett je s tom ekipom imao 6. odbranu lige, i on sam imao DRTG 92 sto je bolesno a Kobe je s ovim idiotima imao 15 odbranu lige,
P.S.Sto se tice tog primjera,ocigledno si zaboravio s kim je Garnett igrao.Nisu to bile defanzivne rupe.Brandon nije bio rupa,a pogotovo to nije bio Trenton Hassell koji je bio jedan od najboljih defanzivaca lige na svojoj poziciji.Znaci,to su vec 2 ,od 5 igraca na terenu, vrhunska defanzivca.Rijetko koja to ekipa ima. Usput,Kawhi nema veze sa ovom raspravom,kako to neki pokusavaju da inputiraju ovdje,a vise su smijesni...
Jara u NFL-u je QB daleko najvaznija pozicija (mozda i od svih timskih sportova, sumnjam da ima vaznije pozicije), pa se uzme superbowl bez QB-ija, odnosno sa karinom od QB.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Kosarka i NFL se ne mogu porediti.Ovaj drugi sport i jeste zasnovan na toj poziciji,kosarka nije.Pa jbt najbolji igrac svih vremena nije C,vec SG,a mogao je biti i C,kao i SF,PF i PG.alemsa je napisao/la:Jara u NFL-u je QB daleko najvaznija pozicija (mozda i od svih timskih sportova, sumnjam da ima vaznije pozicije), pa se uzme superbowl bez QB-ija, odnosno sa karinom od QB.
Ne bitno, to ti ne mjenja cinjenicu da je QB najvaznija pozicija, iako ti mogu x primjera izbaciti gdje su timovi uzimali s obicnom debilima od QB titule.NEZALAGANJE je napisao/la: Kosarka i NFL se ne mogu porediti.Ovaj drugi sport i jeste zasnovan na toj poziciji,kosarka nije.Pa jbt najbolji igrac svih vremena nije C,vec SG,a mogao je biti i C,kao i SF,PF i PG.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Slozicemo se da se ne slazemo,jer ne citate dovoljno ili jednostavno imate svoje stavove,koje mi se ne da mijenjati...
Svaka ozbiljna ekipa koja ima 2 do 3 scorera,ima1,2 igraca za prljavi posao.Mede nikada nece uzeti titulu jer igraju odbranu a nema napada.
Bikovi sa Jordanom su bili najkompletnija off=def ekipa svih vremena.
Bikovi sa Jordanom su bili najkompletnija off=def ekipa svih vremena.