NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Kawhi
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la Kawhi » 18 okt 2015, 13:03

Westbrook. Bez diskusije.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 19 okt 2015, 16:51

iscitavajuci sve ove silne postove dosao sam do zakljucka da nezalaganje pojma nema kako je stockton igrao, tj. mozda ga je gledao u 35+. godini protiv bullsa i to veliko mozda

a o tome da centar nije osnova defanzive svake ekipe je tek sokantno... :shock:

inace, ekipu iz '60 ne bi niko mogao pobijediti u seriji na 4 dobivene...

wilt/russel su najjaci ofanzivno i defanzivno centarski par od svih petorki
oscar je 2. najbolji play od svih ponudjenih
o westu ne treba govoriti ni rijeci
baylor je poslije lebrona najbolji SF
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 19 okt 2015, 16:57

Auh sto me zaboli neka stvar sta ti mislis koga sam ja gledao i kako ti tumacis i shvatas moje postove... :lol: :lol: :lol: Iza svake moje tvrdnje stoje i dokazi i racionalno objasnjenje,a sto neko to ne konta ili ne moze da skonta,nije moja stvar... ;)

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 19 okt 2015, 17:13

"racionalno" i ti ne idu u istu recenicu, to svi dobro znaju...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 okt 2015, 17:15

Jos samo da nam argumentujes kako vrhunski swingman moze biti odbrambeno uticajniji od vrhunskog centra (npr Pippen od Russella ili Hakeema) i svi sretni i zadovoljni. Ev ja cu ti dat jedan primjer; uticaj Kobea na vrhuncu kao vrhunskog defanzivca sposobnog zakljucati tad bilo kojeg igraca u ligi na odbranu onih raspalih Lakersa sa Mihmom i Smushom kao igracima u startnoj petorci (jbt ova dvojica u Cedeviti il Zvezdi mjesta ne bi imali, to je Kobe uveo u PO) i uticaj Garnetta na odbranu Minnesotte 2004-05 gdje je imao talentovane napadace ali u odbrani sve gore od goreg suigrace. Ev da ti pomognem, Garnett je s tom ekipom imao 6. odbranu lige, i on sam imao DRTG 92 sto je bolesno a Kobe je s ovim idiotima imao 15 odbranu lige,

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 19 okt 2015, 17:50

Pippen je najbolji defanzivac 90ih šta god ti mislio o Hakeemu ili nekom drugom centru.

A i Kobe je više uspio kao vođa odbrane (što je bio u Lakersima čak i za vrijeme Shaqa) nego KG iako je KG tokom karijere imao bolje defanzivce uz sebe.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 okt 2015, 18:14

Od Hakeema nije niko bolji defanzivac u modernoj kosarci. Najsavrsenije citanje igre i najbrzi sekundarni skok ako ga slucajno neko digne na pump fake. Pippen je cudo sam po sebi, njegov se uticaj mogao mjeriti s uticajem centara ali s Hakeemovim nije, nema teorije. I ne znam sto tolko ne volis KGa, on je igrac ispred svog vremena bio, defanzivno savrenija i mocnija verzija LeBrona, klasicni libero. Ja univerzalnijeg defanzivca od njega nisam gledao uzivo. U stanju je bio cuvat sve od playeva do centara. Moj opis savrsenog krilnog centra, steta sto je najbolje dane proveo u retardiranoj Minnesotti.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 19 okt 2015, 18:25

Kawhi je napisao/la:Pippen je najbolji defanzivac 90ih šta god ti mislio o Hakeemu ili nekom drugom centru.

A i Kobe je više uspio kao vođa odbrane (što je bio u Lakersima čak i za vrijeme Shaqa) nego KG iako je KG tokom karijere imao bolje defanzivce uz sebe.
Pa sto to nebi ni jednom DPOY 90ih dok je Hakija bio 2 put? Sas mi reci ima vise first team defense jeli :rol:

Pa logicno jer se C samo bira 1, da je Hako bio PF igrom slucaja, imo bi oko 10 first team selekcija lagano.

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 okt 2015, 18:32

KK_Bosna je napisao/la:iscitavajuci sve ove silne postove dosao sam do zakljucka da nezalaganje pojma nema kako je stockton igrao, tj. mozda ga je gledao u 35+. godini protiv bullsa i to veliko mozda

a o tome da centar nije osnova defanzive svake ekipe je tek sokantno... :shock:

inace, ekipu iz '60 ne bi niko mogao pobijediti u seriji na 4 dobivene...

wilt/russel su najjaci ofanzivno i defanzivno centarski par od svih petorki
oscar je 2. najbolji play od svih ponudjenih
o westu ne treba govoriti ni rijeci
baylor je poslije lebrona najbolji SF

i birda

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 okt 2015, 18:42

alemsa je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Pippen je najbolji defanzivac 90ih šta god ti mislio o Hakeemu ili nekom drugom centru.

Pa sto to nebi ni jednom DPOY 90ih dok je Hakija bio 2 put? Sas mi reci ima vise first team defense jeli :rol:

Pa logicno jer se C samo bira 1, da je Hako bio PF igrom slucaja, imo bi oko 10 first team selekcija lagano.

8. u osvojenim loptama svih vremena,sa 213 cm,prvi bloker svih vremena,svaka cast pipenu,mogao je cuvati sve vanjske igrace,jedan od najboljih defanzivaca svih vremena ali tesko da je bio bolji od hakeema

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 19 okt 2015, 18:46

filip13 je napisao/la:

8. u osvojenim loptama svih vremena,sa 213 cm,prvi bloker svih vremena,svaka cast pipenu,mogao je cuvati sve vanjske igrace,jedan od najboljih defanzivaca svih vremena ali tesko da je bio bolji od hakeema
jedini igrac ikad da je zavrsio karijeru u top 10 po skokovima, poenima, blocks i steals.

Sad je spao na 12-o mijesto po skokovima cini mi se.

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 okt 2015, 18:53

alemsa je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

jedini igrac ikad da je zavrsio karijeru u top 10 po skokovima, poenima, blocks i steals.

Sad je spao na 12-o mijesto po skokovima cini mi se.

na 12.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 okt 2015, 22:29

CEO Magica rekao da mu je Howard jednom u razgovoru rekao da je ikona u rangu Mandele, Alija i Jordana :rol:

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 19 okt 2015, 22:41

Shvatite da nikad priznat neće da su centri imaju veći uticaj za odbranu radi kawaia ili bar tako ispada :mrgreen:

Niko veći uticaj od centra nema na odbranu ekipe to je valjda osnovno znanje, a ne neka tema za raspravu :clap:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 19 okt 2015, 22:55

Epidaurus je napisao/la:Jos samo da nam argumentujes kako vrhunski swingman moze biti odbrambeno uticajniji od vrhunskog centra (npr Pippen od Russella ili Hakeema) i svi sretni i zadovoljni. Ev ja cu ti dat jedan primjer; uticaj Kobea na vrhuncu kao vrhunskog defanzivca sposobnog zakljucati tad bilo kojeg igraca u ligi na odbranu onih raspalih Lakersa sa Mihmom i Smushom kao igracima u startnoj petorci (jbt ova dvojica u Cedeviti il Zvezdi mjesta ne bi imali, to je Kobe uveo u PO) i uticaj Garnetta na odbranu Minnesotte 2004-05 gdje je imao talentovane napadace ali u odbrani sve gore od goreg suigrace. Ev da ti pomognem, Garnett je s tom ekipom imao 6. odbranu lige, i on sam imao DRTG 92 sto je bolesno a Kobe je s ovim idiotima imao 15 odbranu lige,
Nece mi biti mrsko,jer se zna kome se objasnjava vise puta! ;) Prvo sam ti rekao da je DEFANZIVNI BALANS TIMA najbitniji u odbrani.Bez toga apsolutno nije bitno koja je igrac pozicija,jer ce da puse na sve strane.Drugo sto sam rekao je da uticaj igraca zavisi od DEFANZIVNOG SISTEMA koji ce neki trener forsirati.Ako ce vise zatvarati perimetar i igrati na tu kartu (naveo sam MIA i MIL kao primjere,a dobro me @Kawhi podsjetio na CHI koji je bio jedna od najmocnijih defanzivnih ekipa,a da nisu imali vrhunskog defanzivnog C,pa i UTA sa Sloanom isto tako) najvazniji igraci tog sistema ce biti swingmeni!! Ako ce se fokusirati na zatvaranje reketa prvenstveno,onda ce to,logicno, biti C.Poenta je,da je kroz kosarkasku historiju DOKAZANO,ponavljam DOKAZANO, da su i jedan i drugi sistem EFIKASNI.Na osnovu toga,ja pitam:Po kojoj je to skali Bogom dano da je C ili bilo koja druga poziciji uticajnija od x pozicije??? Koja je logika da imaju veci uticaj kad se pokazalo da se moze biti vrhunski u odbrani i bez njih??? Nikakva!Medjutim,ja znam zasto vi mene ne razumijete,jer gledate kosarku kroz 1 na 1 match up pa vam sve ovo zvuci smijesno.S druge strane,ja polazim od pretpostavke da je kosarka timski sport i da je individualac apsolutno nebitan (ma kako se on zvao),ako nema kvalitetne saigrace i ako nije u pravom sistemu.
P.S.Sto se tice tog primjera,ocigledno si zaboravio s kim je Garnett igrao.Nisu to bile defanzivne rupe.Brandon nije bio rupa,a pogotovo to nije bio Trenton Hassell koji je bio jedan od najboljih defanzivaca lige na svojoj poziciji.Znaci,to su vec 2 ,od 5 igraca na terenu, vrhunska defanzivca.Rijetko koja to ekipa ima. Usput,Kawhi nema veze sa ovom raspravom,kako to neki pokusavaju da inputiraju ovdje,a vise su smijesni...

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 19 okt 2015, 23:02

Jara u NFL-u je QB daleko najvaznija pozicija (mozda i od svih timskih sportova, sumnjam da ima vaznije pozicije), pa se uzme superbowl bez QB-ija, odnosno sa karinom od QB.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 19 okt 2015, 23:08

alemsa je napisao/la:Jara u NFL-u je QB daleko najvaznija pozicija (mozda i od svih timskih sportova, sumnjam da ima vaznije pozicije), pa se uzme superbowl bez QB-ija, odnosno sa karinom od QB.
Kosarka i NFL se ne mogu porediti.Ovaj drugi sport i jeste zasnovan na toj poziciji,kosarka nije.Pa jbt najbolji igrac svih vremena nije C,vec SG,a mogao je biti i C,kao i SF,PF i PG.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 19 okt 2015, 23:09

NEZALAGANJE je napisao/la: Kosarka i NFL se ne mogu porediti.Ovaj drugi sport i jeste zasnovan na toj poziciji,kosarka nije.Pa jbt najbolji igrac svih vremena nije C,vec SG,a mogao je biti i C,kao i SF,PF i PG.
Ne bitno, to ti ne mjenja cinjenicu da je QB najvaznija pozicija, iako ti mogu x primjera izbaciti gdje su timovi uzimali s obicnom debilima od QB titule. ;) Tako ti isto C ima najvsie uticajja defanzivno, i to je cinjenica.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 19 okt 2015, 23:11

Slozicemo se da se ne slazemo,jer ne citate dovoljno ili jednostavno imate svoje stavove,koje mi se ne da mijenjati...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 19 okt 2015, 23:33

Svaka ozbiljna ekipa koja ima 2 do 3 scorera,ima1,2 igraca za prljavi posao.Mede nikada nece uzeti titulu jer igraju odbranu a nema napada.

Bikovi sa Jordanom su bili najkompletnija off=def ekipa svih vremena.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10, Proximic i 10 gostiju.