BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

jamesrodriguez
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la jamesrodriguez » 25 okt 2015, 18:56

En Klopp skace, u liverpool kao sto je skako kod nas..i busa se u prsa :rol: :rol: :clap: :clap: .
Sjajan gol Benteke glavom..treba to preko Kloppe srediti mi njima Ramosa. i 20 milki a oni nama Benteke :rol: :rol: ali nema od tog nista :nene: :nene: .
Malo zeze nije na odmet, ali drago mi je zbog Kloppa :thumbup:

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 25 okt 2015, 21:26

Odlično odigrano danas, posebno prvo poluvrijeme.

Auba ubija. :bow:

Kad se sve sagleda mi u biti igramo sjajnu sezonu. Jedino smo s Darmstadtom napravili kiks (izgubiti u Minkenu to nije). Vjerujem da u srijedu rutinski šamaramo Effea i Paderborn uz nova 3 komada Haubice.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 26 okt 2015, 00:33

Auba dere guzove... :guz: Trenutno mu sve polazi za rukom. Bravo majstore. :bow:

[youtube][/youtube]

Kakva druga asistencija Kagawe... :tokralju:

Reus diže formu što se i očekivalo nakon nekoliko povreda i dužeg boravka u prosječnosti. Sada treba da ga zdravlje posluži i ponovo će biti prva zvijezda lige. :cool:

Augsburg u slobodnom padu i sve osim uvjerljvie pobjede bilo bi zabrinjavajuće. Ovako euforični dočekujemo Paderborn u kupu i tu prolaz nije upitan taman da za njih igra Effe iz najboljih dana. :salut:

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 26 okt 2015, 02:53

Desperado09 je napisao/la:Auba dere guzove... :guz: Trenutno mu sve polazi za rukom. Bravo majstore. :bow:

[youtube][/youtube]

Kakva druga asistencija Kagawe... :tokralju:

Reus diže formu što se i očekivalo nakon nekoliko povreda i dužeg boravka u prosječnosti. Sada treba da ga zdravlje posluži i ponovo će biti prva zvijezda lige. :cool:

Augsburg u slobodnom padu i sve osim uvjerljvie pobjede bilo bi zabrinjavajuće. Ovako euforični dočekujemo Paderborn u kupu i tu prolaz nije upitan taman da za njih igra Effe iz najboljih dana. :salut:
Trenutno mu sve polazi za rukom, mislio si da napises za nogom drug :thumbup:

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 26 okt 2015, 10:10

KayserSose je napisao/la:Odlično odigrano danas, posebno prvo poluvrijeme.

Kad se sve sagleda mi u biti igramo sjajnu sezonu. Jedino smo s Darmstadtom napravili kiks (izgubiti u Minkenu to nije). Vjerujem da u srijedu rutinski šamaramo Effea i Paderborn uz nova 3 komada Haubice.
Tačno je to, ali kad nas uporediš s drugim BL timovima, a u odnosu na prošlu sezonu nije nam otišao nijedan kvalitetan igrač plus top forma Aube. S druge strane, poraz od 5-1 od objektivno jačeg Bayerna i dominacija u LE pored Gabale koja je na nivou FK Sarajevo nije dokaz nekog velikog napretka u odnosu na ranije sezone. Doduše, nema ni slobodnog pada na zadnje mjesto kao prošle sezone.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 26 okt 2015, 11:44

opel je napisao/la:
KayserSose je napisao/la:Odlično odigrano danas, posebno prvo poluvrijeme.

Tačno je to, ali kad nas uporediš s drugim BL timovima, a u odnosu na prošlu sezonu nije nam otišao nijedan kvalitetan igrač plus top forma Aube. S druge strane, poraz od 5-1 od objektivno jačeg Bayerna i dominacija u LE pored Gabale koja je na nivou FK Sarajevo nije dokaz nekog velikog napretka u odnosu na ranije sezone. Doduše, nema ni slobodnog pada na zadnje mjesto kao prošle sezone.
Trebas biti pozitivno nastrojen, a ne negativno, ipak je igracima porasla cijena na TM-u ;)

Sreca pa Aubica-haubica nema neku klauzulu u ugovoru - da ima on bi u januaru put kravarske, za platu od 10-12 milki godisnje, cisto da im sjedi na klupi, zlu ne trebalo :zviz:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 26 okt 2015, 12:15

kraljttbvb je napisao/la: Trebas biti pozitivno nastrojen, a ne negativno, ipak je igracima porasla cijena na TM-u ;)

Sreca pa Aubica-haubica nema neku klauzulu u ugovoru - da ima on bi u januaru put kravarske, za platu od 10-12 milki godisnje, cisto da im sjedi na klupi, zlu ne trebalo :zviz:
Pa i ti si negativno nastrojen, odmah prognoziraš da bi Auba sigurno otišao da ima klauzulu, a što se tiče rasta cijene na TM, nekome je porasla, a mnogima i pala. Dok smo rasturali Real i MC i napatili FCB u finalu LP, to je bilo mjerila kvaliteta, ovo sad je daleko od toga. Nama je uspjeh što smo uspjeli zadržati Humelsa, Resusa i Gundogana, zato i jesmo još uvijek u vrhu BL, mimo toga u LP teško da bi mogli nešto ozbiljnije napraviti.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 okt 2015, 14:33

Produzili ste ugovor sa Sokratisom do ljeta 2019-te...Odlican potez Vase uprave.

http://www.bvb.de/News/Uebersicht/Sokra ... t-bis-2019
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 26 okt 2015, 15:47

Odlična predstava i raduje dobro izdanje refka :clap:
I odličan potez uprave s produženjem Sokrata za nadati se da i Hummy bude ubrzo potpisao....
Sada nastaviti seriju protiv Padobrana u kupu i Werdera u Bremenu u subotu

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 26 okt 2015, 17:21

Vidim opet dezurni pljuvaci se javljaju,ne znam sta treba da se uradi da bi po vama bilo nesto dobro?
Stalno neka poredjenja analiziranja preseravanja,zar nije ove sezone cilj vratiti se u LP? i evo ide nam dobro sta sad ne valja ?
Okosnica ekipe ostala produzuju glavni igraci ugovore,sve nam na mlin ide ali opet nesto ne valja.....

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 26 okt 2015, 18:37

Odlican posao sa Sokratom...ceka se Mikijevo produzenje :kafa: Kad smo vec kod njega,trenirao je danas sa ekipom tako da vjerovatno igra u srijedu.
samir1909 je napisao/la:Vidim opet dezurni pljuvaci se javljaju,ne znam sta treba da se uradi da bi po vama bilo nesto dobro?
Stalno neka poredjenja analiziranja preseravanja,zar nije ove sezone cilj vratiti se u LP? i evo ide nam dobro sta sad ne valja ?
Okosnica ekipe ostala produzuju glavni igraci ugovore,sve nam na mlin ide ali opet nesto ne valja.....
Nismo pobjedili Bayern...a vjerovatno ne bi ni Real kad bi igrali s njima :cry:

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 26 okt 2015, 23:26

ne pustati Aubu bez minimum 50 miliona eura :kafa:
Don't believe the hype.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 26 okt 2015, 23:41

akisarajevo92 je napisao/la:ne pustati Aubu bez minimum 50 miliona eura :kafa:
Samo je pitanje vremena kad ce se seljadija iz Bavarske aktivirati oko njega.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 27 okt 2015, 02:01

Prva stvar. A(ubica) za protivnicke golmane je jucer ili danas izjavio da mu je lijepo u Dortmundu za L Equipe francuske novine.
Druga stvar skoro je poptpisao novi ugovor do 2019, u kojem nema klauzule.
A treca stvar svako ima pravo da se zanima za naseg Aubu, a i sam je Zorc nedavno izjavio da nikakva prodaja ne dolazi u obzir u pitanju Aube.
Znamo da je vec Reus (Refko) potpisao novi ugovor i ostao vjeran zuto - crnoj boji.
Danas je to isto uradio Pape Sokratis..ocekujemo isto od Hummelsa i Gundogana.
Gundogan je neki dan rekao da razmislja da ostane u Dortmundu a razlog je naveo Tomasa Tuchela.
Zato zuto - crna moja braco no sikiriki u vezi A(ubice) on ostaje i dalje kod nas , i jos dugo..dugo ce nas odusevljavati sa svojim golgeterskim sposobnostima :thumbup: :njanjanja: :opaopa:

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 27 okt 2015, 07:21

samir1909 je napisao/la:Vidim opet dezurni pljuvaci se javljaju,ne znam sta treba da se uradi da bi po vama bilo nesto dobro?
A ko je rekao da okosnica ekipe nije ostala ista, da glavni igrači nisu produžili, da ekipa nije na drugom mjestu i da će se plasirati u LP. To sam i predvidio nakon početka prvenstva, a ne sad nakon deset kola. I šta je po tebi preseravanje, ako neko kaže da ova ekipa koja je prije tri sezone šamarala Real sada prima petice od Bayerna kao drugoplasirana u BL. I ko kaže da je za to kriv TT ili uprava BVB, a ne hiljadu ostalih stvari o kojima se piše na pdf Bundesliga. I ko si ti da nekoga nazivaš pljuvačem i šta si ti to pametno i konstruktivno napisao osim što konstatuješ notorne činjenice o kojima je neko pisao prije dvije-tri godine.

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 27 okt 2015, 16:16

opel je napisao/la:
A ko je rekao da okosnica ekipe nije ostala ista, da glavni igrači nisu produžili, da ekipa nije na drugom mjestu i da će se plasirati u LP. To sam i predvidio nakon početka prvenstva, a ne sad nakon deset kola. I šta je po tebi preseravanje, ako neko kaže da ova ekipa koja je prije tri sezone šamarala Real sada prima petice od Bayerna kao drugoplasirana u BL. I ko kaže da je za to kriv TT ili uprava BVB, a ne hiljadu ostalih stvari o kojima se piše na pdf Bundesliga. I ko si ti da nekoga nazivaš pljuvačem i šta si ti to pametno i konstruktivno napisao osim što konstatuješ notorne činjenice o kojima je neko pisao prije dvije-tri godine.
Kao prvo nisam nikoga imenovao za pljuvaca,a da ih ima to stoji i samo cekaju neki kiks da ko osice napadnu od cistaca na stadinu do uprave.
Druga stvar ne mozes porediti nas od prije 2-3 sezone i sad,posto pratis BL dobro znas sta je Bayern uradio za te 2-3 sezone koliko se pojacao i kolike pare su dali.
Sto mi realno ne moze pratiti i tolike pare i plate davati,i ne znam sta je to lose uprava napravila sto nismo konkurentni Bayernu?reci mi ko jest u ligama petice konkurentan? mozda 2 ili 3 kluba na svijetu.
Sto se tice Ral Madrida takodje pricamo o najboljoj svjetskoj ekipi u historiji ovog sporta nekada se mogu pobjediti a nekada ne, sve zavisi od njihove forme a sto se tice igraca zna se da sama krema igra za taj klub.
Ne znam sta ti znaci to "pametno" da izmisljam toplu vodu ili sta?
Mogu samo reci da sam zadovoljan trenutnim stanjem kako u klubu tako i na terenu i nadam se da ce ovo potrajati i da cemo do godine biti jos jaci igracki posto cemo vjerovatno igrati u LP. i da nece biti prodaje glavnih zvjezda ili vec ako mora da uzmemo dobre pare za njih.
Ne mogu iskreno neke zamjerke naci da mogu ja bi ih rekao ali ne treba ni traziti dlaku u jajetu i izmisljati probleme...

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 28 okt 2015, 07:16

samir1909 je napisao/la:
Kao prvo nisam nikoga imenovao za pljuvaca,a da ih ima to stoji i samo cekaju neki kiks da ko osice napadnu od cistaca na stadinu do uprave.
Druga stvar ne mozes porediti nas od prije 2-3 sezone i sad,posto pratis BL dobro znas sta je Bayern uradio za te 2-3 sezone koliko se pojacao i kolike pare su dali.
Sto mi realno ne moze pratiti i tolike pare i plate davati,i ne znam sta je to lose uprava napravila sto nismo konkurentni Bayernu?reci mi ko jest u ligama petice konkurentan? mozda 2 ili 3 kluba na svijetu.
Sto se tice Ral Madrida takodje pricamo o najboljoj svjetskoj ekipi u historiji ovog sporta nekada se mogu pobjediti a nekada ne, sve zavisi od njihove forme a sto se tice igraca zna se da sama krema igra za taj klub.
Nisam ja ni sekunde krivio ni upravu ni TT za bilo šta, a kamoli čistače na stadionu, svjestan sam finansijske ograničenosti timova u BL, ali kad to isto napišem na pdf Bundesliga, onda me dočekaju oni što naše uprave proglašavaju nesposobnim i time objašnjavaju našu nekonkurentnost. Poenta moje priče je da drugo mjesto na tabeli BL jeste zadovoljavajući plasman, ali pomaka ka borbi za titulu nema i u LP iduće godine ne možemo očekivati previše sa ovakvim sastavom, a za top pojačanja para nema niti top klase pokazuju interes za dolazak u BL. Nekog novog Lewata i njemu slične možemo dočekati za pet godina, a možda ni za 20 godina i tako je za sada izvjesna jedino prosječnost i dosada od lige.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 28 okt 2015, 18:09

BVB: Bürki - Ginter, Hummels, Sokratis, Schmelzer - Gündogan, Weigl - Mkhitaryan, Kagawa, Castro - Ramos

Dobra prilika da napokon neko postigne gol a da se ne preziva Aubameyang,Reus ili Mkhtirayan...u suprotnom,moglo bi se i ispasti.

Marco odmara veceras,PEA na klupi...

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 28 okt 2015, 18:18

Ramkan vcrs nosi ekipu do pobjede. 8-)

Iako ne igraju naša 2 najbolja igraca, imamo dovoljno sirok kadar da večerašnji tim izgleda više nego odlicno.
Možda je mogao još pustiti Hofmanna ili Adu od početka.

P. S.
Effe ga dudla vcrs. :D

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 28 okt 2015, 18:28

Ma i bez najboljih igrača nevidim na koj način nas Padobranci mogu eliminirati iz kupa :D
Trebalo bi napokon i Adi Januzaju dati priliku a sigurno je bude dobio u nastavku tekme...

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.