FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 25 okt 2015, 23:09

Shooter je napisao/la:Daj hilmo ti bi Rustem izbacio pored zivog Radovca...
Sve mu diraj, samo Billy The Kid-a nemoj :P

Naravno Hilmo brate, vidimo se na Sjeveru :P

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

19FKS46
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la 19FKS46 » 25 okt 2015, 23:11

hilmo je napisao/la:
Shooter je napisao/la:Daj hilmo ti bi Rustem izbacio pored zivog Radovca...
U ovom trenutku, ja bih najradije obojicu ostavio na klupi, ali ko bi onda bio organizator. Kovačević nije taj igrač, ja iskreno od Ikandea ne očekujem previše, nije me oduševio ni malo. Gledajući ovih zadnjih nekoliko utakmica izabrao sam manje zlo, jer je Radovac u usponu forme a Rustem u padu.
Na ovaj način izgurati do zime a na zimu nam treba vezni.
Radovac u usponu forme? Ona dva suta sto je imao u subotu, pa dijete iz petog razreda bi jace osutalo. Bezveze se forsira. Bolje da Kovacevic igra.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 25 okt 2015, 23:20

Nemojte tako, momak je zamjenik kapitena. Jbt ovi nasi ne znaju koja je uloga kapitena. Ta osoba treba biti lider i vodja a ne kao kod nas najveca ubleha... Boze sacuvaj...
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 25 okt 2015, 23:21

19FKS46 je napisao/la: Radovac u usponu forme? Ona dva suta sto je imao u subotu, pa dijete iz petog razreda bi jace osutalo. Bezveze se forsira. Bolje da Kovacevic igra.
Otići ćemo daleko u raspravu pa će ispasti da ga previše i neosnovano branim.
Da Samir je u usponu forme, za razliku od onoga što je igrao do utakmice u Zenici. Nisam rekao da je u top formi, nije.
U utakmici protiv mostaraca i u kupu u Lukavici Radovac i Duljević su bili naši najbolji igrači, pogotovo ovaj drugi. E pa ko je uvidio juče, upravo ta dva igrača su bila najbolje čuvana. Sama činjenica da je nad Samirom napravljeno skoro 30 % svih prekršaja koje je protivnik napravio (pisao o tome sinoć kasno) govori da on juče nije mogao bolje. Postao je kao Bilbija prošlih sezona.
Što se tiče udaraca, onaj u prvom poluvremenu bih i ja bolje uputio, a onaj u drugom je više bila asistencija za Benku nego šut, ali Beko nije pročitao njegovu namjeru.
Ovo je objektivno mišljenje, i da sam trener ne bih se libio izmjenu napraviti u 10 minuti ako vidim da nekog igrača neide.
Poraz kao poraz boli, poraz na rođendan boli, još od dojučerašnjeg drugoligaša najviše... ali valja ići dalje.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 25 okt 2015, 23:22

belosevic28 je napisao/la:Nemojte tako, momak je zamjenik kapitena. Jbt ovi nasi ne znaju koja je uloga kapitena. Ta osoba treba biti lider i vodja a ne kao kod nas najveca ubleha... Boze sacuvaj...
Samo jos da pronadjemo odgovor na pitanje ko bi to bio u nasoj ekipi... :geek:
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 25 okt 2015, 23:27

hilmo je napisao/la:P.S. I dalje ne mogu da shvatim zašto Barbarić nije izbio loptu kof prvog gola, nego je sklonio glavu.
A ja ne mogu da svhatim što se Plakalo baci liku pod noge i ostavi prazan gol istom, obzirom da mu lopta u visini glave.
Samo Saraj'vo.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 25 okt 2015, 23:27

Bolanos je napisao/la:
belosevic28 je napisao/la:Nemojte tako, momak je zamjenik kapitena. Jbt ovi nasi ne znaju koja je uloga kapitena. Ta osoba treba biti lider i vodja a ne kao kod nas najveca ubleha... Boze sacuvaj...
Osim Delaca tesko da mi imamo nekog ko je karakter i ko bi bio pravi kapiten..
Bahati, bahati Željkan!
1946

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 25 okt 2015, 23:28

PitarBordo je napisao/la:
hilmo je napisao/la:P.S. I dalje ne mogu da shvatim zašto Barbarić nije izbio loptu kof prvog gola, nego je sklonio glavu.
A ja ne mogu da svhatim što se Plakalo baci liku pod noge i ostavi prazan gol istom, obzirom da mu lopta u visini glave.
nije je vidio od sunca :P :P :P

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 25 okt 2015, 23:29

Neka prave od Rustemovića Cimirota dok se boje ne rastope a ne da nisu ni blizu pozicija i ni blizu fudbaleri. Ako Rustemović može iskreirati iz dubine nešto ja sam mraz djed. Rustemović je igrač za formaciju 4-3-3 ko zadnji vezni da stoji dole da udara i doda prvom do sebe. Nije igrač za 4-4-2 koji će biti zadužen za igru u dva pravca ko Cimirot i da udara i da kreira. Zato smo izgubili utakmicu i to je činjenica. Radovac je stvorio ili učestvovao u 4 akcije opasne, sad jel ošutao dodao on je tu bio i kreirao to. Dodao je Barbariću na metar od gola loptu, prethodno je primio kao najmanji u šesnaest, dao je pas bekiću nakon kojeg imamo sto posto šansu, prošlo kolo asistencija, kup asistencija. Malo li je da se kaže da je u usponu forme. Šta je Rustemović uradio u zadnjoj utakmici, prodao 20 lopti, izveo 3 prekida preko stadiona i rušio ljude kod auta bez ikakve potrebe. Nemojte pregoniti, kad igra dobro hvalimo ga svi ali nemojte ga hvaliti jer ste navikli da ga hvalite a ovog kuditi jer ste navikli. Zadnje tri utakmice Radovac igra neuporedivo bolje od Rustemovića. Prije toga ste sve upravu.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 25 okt 2015, 23:29

joker90 je napisao/la:
Bolanos je napisao/la:
Osim Delaca tesko da mi imamo nekog ko je karakter i ko bi bio pravi kapiten..
Meni se Stepanov činio takvim... Ali eto lik je haman previše profesionalan i alergičan na ublehe... A šta će nam neko takav... Pfff čuj galamio na igrače nakon loše partije u svlačionici... Pfff
Samo Saraj'vo.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 25 okt 2015, 23:36

Zahebi ti ovo. Mi svoje zivce dajemo bezveze zbog klosara koji nakon petog poraza u 12 utakmica idu slavit...

Od sad hladno se zavalim u svoju stolicu na zapadu, mrtav hladan odgledam mec, dobili-izgubili zaboli me neka stvar. Kada njima nije stalo nije ni meni.

A jedno je sigurno, svi ce oni proci, i igraci, i uprava, i tan, i turci i kurci samo ce Sarajevo ostati!

Toliko od mene. Vozdra ljudstvo :salut:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 25 okt 2015, 23:38

FrancescoTotti je napisao/la:Zahebi ti ovo. Mi svoje zivce dajemo bezveze zbog klosara koji nakon petog poraza u 12 utakmica idu slavit...

Od sad hladno se zavalim u svoju stolicu na zapadu, mrtav hladan odgledam mec, dobili-izgubili zaboli me neka stvar. Kada njima nije stalo nije ni meni.

A jedno je sigurno, svi ce oni proci, i igraci, i uprava, i tan, i turci i kurci samo ce Sarajevo ostati!

Toliko od mene. Vozdra ljudstvo :salut:
:lolno: :lolno: :lolno: :lolno: :lolno:
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 25 okt 2015, 23:38

MortemHz je napisao/la:Boga mi i po titulama i po navijacima a i popularnosti, to ne kazem ja nego cinjenice
Sarajevo je imalo dvije titule, kao i Vojvodina, Velez, Zeljeznicar, i ne znam jos koliko klubova, Zeljeznicar je imao i vecu bazu navijaca u sirem krugu, Velez je bio daleko omiljeniji u drugim gradovima, tu je imao i svoje navijacke podruznice, sad je pocela da se siri, Sarajevomanija, dolaze sire mase po prvi put iz drugih gradova, sticu se simpatije kod ljudi, Sarajevo postaje brend, po uspjesnosti ljudi vide da se moze, i prepoznaju u Sarajevu taj neki tracak nade, tu neku ozbiljnost da se i kod nas mogu radit prave stvari, zato hajde da korektnoscu i dobrim ponasanjem, kao sto je i slucaj zadnjih par godina doprinesemo masovnijem sirenju ovog brenda, jer Tan nikad nece gurnuti deset miliona u klub, u kojem bude 4 ili 5 hiljada navijaca na tekmi, da se kladimo kad bi nas po tekmi bilo 10 000 sto nije nemoguce da ti ne bi trebao investitor za stadion, Tan bi ga napravio, jer bi mu se isplatio, i vratio bi ulozeno bez problema, ovako 1 - 2 ljudi sigurno nas nikuda nece odvest.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

FK Sarajevo

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 25 okt 2015, 23:40

Koja je ta druga ? Gdje su je uzeli, liga ravnogorskih prvaka ?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zadnja izmjena: Bosniacum Lilium, dana/u 25 okt 2015, 23:41, ukupno mijenjano 1 put.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 25 okt 2015, 23:41

zagorski je napisao/la:
molotovljev je napisao/la:Šta je u pravu ? Jedno je šta on misli a sasvim drugo kažu činjenice.
U pravu je u onom dijelu kada kaze da je klub napredovao u organizacijskom smislu i da treba vremena za iskorak u Evropi,ako to bude cilj.
Ali se ne slazem da smo dostigli nekakav limit. Jer ako je cilj da postanemo prosjecan PL klub onda koji je smisao ovih ulaganja
ne kazem da smo dostigli limit, nego da ce limit biti stalne grupe nekog evropskog takmicenja svake sezone, to sam rekao i nadam se da ce biti bas kao sto mislim, tj da ce to biti cilj, i Tana i uprave.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 25 okt 2015, 23:43

Keno ti si izgleda zalutao ovdje. Slabo si skroz upucen oko tih podataka i cinjenica.
Bahati, bahati Željkan!
1946

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 25 okt 2015, 23:46

Zeljo ima kup i titulu, Vojvodina ima dvije titule prvaka, Rijeka ima kup, Velez ima dva kupa, i jos finala, i dva 2 mjesta, Vojvodina je ako mislis na njih titule osvajala 1988 - 1989, i 1965-1966, sto je u globalu i nebitno, hocu da kazem da ovo ide dobro, i da prestanemo sa prozivanjem uprave, njima svaka cast za sve, ne moze preko noci, a ako imas pare, neminovno ce rezultati doci, za godinu ili dvije, ali ce doci.

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 25 okt 2015, 23:49

joker90 je napisao/la:Keno ti si izgleda zalutao ovdje. Slabo si skroz upucen oko tih podataka i cinjenica.
de mi pojasni ko ima koliko titula u bivsoj zemlji, izvoli molim te

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 okt 2015, 23:50

keno83 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Boga mi i po titulama i po navijacima a i popularnosti, to ne kazem ja nego cinjenice
Sarajevo je imalo dvije titule, kao i Vojvodina, Velez, Zeljeznicar, i ne znam jos koliko klubova, Zeljeznicar je imao i vecu bazu navijaca u sirem krugu, Velez je bio daleko omiljeniji u drugim gradovima, tu je imao i svoje navijacke podruznice, sad je pocela da se siri, Sarajevomanija, dolaze sire mase po prvi put iz drugih gradova, sticu se simpatije kod ljudi, Sarajevo postaje brend, po uspjesnosti ljudi vide da se moze, i prepoznaju u Sarajevu taj neki tracak nade, tu neku ozbiljnost da se i kod nas mogu radit prave stvari, zato hajde da korektnoscu i dobrim ponasanjem, kao sto je i slucaj zadnjih par godina doprinesemo masovnijem sirenju ovog brenda, jer Tan nikad nece gurnuti deset miliona u klub, u kojem bude 4 ili 5 hiljada navijaca na tekmi, da se kladimo kad bi nas po tekmi bilo 10 000 sto nije nemoguce da ti ne bi trebao investitor za stadion, Tan bi ga napravio, jer bi mu se isplatio, i vratio bi ulozeno bez problema, ovako 1 - 2 ljudi sigurno nas nikuda nece odvest.
Stvarno ne znam odakle ti ove informacije ali evo prilike da nesto naucis..

1. Vojvodina je imala 2 TITULE kao i mi i jedino njih mozes porediti sa nama sto je tacno,Velez je imao 0 TITULA(2 kupa) a zeljo 1 kao i Vardar sto je imao jednu,znaci TITULU i niko vise od ovih sto si rekao ''ne znam jos koliko'' jer su svi ispod nas osim ''velike cetvorke''. Sta rece ovo za zelju pa ovo je za zatvora..Sarajevo je imalo otprilike 4 puta vise navijaca,u samom gradu je to glasilo od 85-15 do 80-20 u postotcima. Ovo za Velež ne bih komentarisao ali jesu bili omiljeniji medju Hrvatima,mi medju Srbima i naravno Bosancima. To dokazuje nasa popularnost jer smo bili 4. najpopularniji klub u cijeloj Jugoslaviji(zbog broja navijaca u CIJELOJ Jugoslaviji),bili smo recimo popularniji od Partizana dok je Velež bio sesti a zeljeznicar jedanaesti...toliko o tim navijacima silnim koji su bili cak ispod Celika,Pristine,Osijeka i ostalih. Pazi,govorim samo cinjenice,dokaze kao i dokazane stvari a ne zbog toga sto navijam za Sarajevo. Jednostavno ne dam bilo kome da blati nase ime bez razloga sa lazima,ne govorim nista licno za tebe ali nemoj molim te pisati u neznanju i na osnovu toga blatiti moj klub jer to nije tacno i ovo mi je nesto najgore sto mi neko moze uraditi. Za Tana se slazem i to je istina nazalost.

EDIT : Velež je proveo 5 ili 6 godina u nizem rangu dok je zeljeznicar proveo 12 godina,da i ovo znas
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 25 okt 2015, 23:59, ukupno mijenjano 6 puta.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 25 okt 2015, 23:51

keno83 je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Keno ti si izgleda zalutao ovdje. Slabo si skroz upucen oko tih podataka i cinjenica.
de mi pojasni ko ima koliko titula u bivsoj zemlji, izvoli molim te
Evo citaj sta ti je Mortem napisao iznad! Ako si vec procitao, onda jos jednom procitaj da se slegne..
Bahati, bahati Željkan!
1946

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: NazorUso, Puas i 14 gostiju.