Teško ćemo mi naprijed Bogami!
Otjerali Husrefa koji je sa onakom ekipom bio drugi,totalno nerezonski,pa doveli ublehu Jarnija pa nikako nije išlo. Pa onda se provalili sa Petrovićem i onda dolazi naš vojnik Dženo uzima KUP i ima solidne nastupe u Evropi. I svi smo se ponadali 'to je to' konačno. Međutim slijedi gorko otrježnjenje,nakon dobrih igara u Evropi slijedi patnja u prvenstvu. I onda dolazi Kodro,velika uzdanica,tu nastupa velika euforija dobra završnica prvenstva,odlične pripreme...međutim ponovo (po ko zna koji put) slijedi neobjašnjiv pad,koliko je tačna priča o bojkotu ne znam,ali ima vrlo smisla. I ponovo Dženo! Što se pokazalo kao dobro,sa rezultatskog aspekta...konačno TITULA! Sada smo svi ubjeđeni da je Klub u stanju,nakon dvogodišnjeg lutanja,da se ustabili i da iskoristi ogroman vjetar u leđa koji nam je dao Tan...međutim svi znamo kako i ovo završi,igra po principu toplo-hladno,ista stvar i sa Hurtićem,a evo sada i sa Ješićem.
UBJEDLJIVO NAJSKUPLJA EKIPA U HISTORIJI PLBiH I PO IMENIMA NAJKVALITETNIJA,DOBIJA ŠAMARE I BIVA NADIGRANA OD EKIPA MJESNIH ZAJEDNICA I NALAZI SE NA 5. MJESTU NA TABELI!!!
I nemojte mi sada pričati o vraćenim dugovima,trening-kampu,akademiji... Ne pije to vode Bogami!
To sve radi Tan svojim parama,svaka čast naravno onome ko ga je doveo u Klub,dao je pare za vraćanje dugova i za izgradnju kampa to je jasno.
Ono u čemu se najviše ogleda kvalitet rada i stvarna sposobnost naših u Klubu je upravo ovo što sam naveo.
Šta imamo u zadnje dvije godine i više kada je u pitanju taj famozni sportski segment???
U redu što se tiče rezultata ima KUP i TITULA NAGUZOVE.
ALI ovo stanje u kojem se ekipa nalazi je rezultat toga da smo u ovoj 'tanovskoj eri' :
-promjenili 9 trenera!
-selektirali ekipu tako da na nekim pozicijama imamo po 5 igrača (desni bek),a na nekim jednog ili nijednog igrača!
-da imamo najmanje 10 igrača koji skoro nikako ne igraju,a primaju platu!
-da imamo u najmanju ruku 'narušenu atmosferu' u svlačionici!
-da imamo narušene odnose na relaciji igrači-navijači!
-imamo mnoge priče (dosta njih su provjerene) o mutnim radnjama oko igrača,menadžera!
-itd.,itd.,itd...
DAKLE,samo iz greške u grešku i uvijek se to opravdava ovim pričama o vraćanju dugova i o izgradnji kampa.
NIJE TO NIKAKAV IZGOVOR VIŠE!
Dali je konačno došlo vrijeme da se odgovorni dohavizaju i da se konačno malo izdignemo,a imamo već odavno sve uslove za to,ili ćemo opet po starom pitanje je sada?!