@Signore
U Maksimir se ulupalo tko zna koliko milijuna kuna,mogao se napraviti novi extra stadion za te pare. Umjesto toga,oni su za te silne pare jedino uspjeli promijeniti stolice i dodati još nekoliko manjih promjena,ostalo su strpali sebi u džep.
Maksimiru fale sve karakteristike dobrog nogometnog stadiona. Prvo,od 35000 mjesta oni imaju možda 1000 natkrivenih (ako i toliko). Tribine ne samo da su daleko od terena (zbog atletske staze) nego su i visoko,20 metara iznad terena
O izgledu neću ni govoriti,neproporcionalne tribine,3 pravokutnog izgleda a jedna zaobljena...ne liči to ni na šta.
Marakana i Poljud stvarno lijepo izgledaju,nemaju ni oni neki komfor ali su svjetlosnim godinama ispred Maksimira.
Zvezda je iz ogromnog grada te ogromnog područja (u blizini BG-a su i Novi Sad,Bijeljina,itd.) tako da njima nije problem mobilizacijom skupiti 20-30k na neku normalnu utakmicu.
Jednostavno imaju najveću vojsku navijača na Balkanu. Kažu ljudi da možda 65% BG-a navija za Zvezdu,ali ja bi rekao da je ta brojka čak i veća,sigurno nekih 70-75%.
Jednostavno najtrofejniji klub sa ovih prostora. Jedan od razloga je taj što im se u ex-Yu štimalo (štimalo se svakome,al njima najviše) ali to ne umanjuje njihove uspjehe,pogotovo u Europi.
Za Hajduka se varaš,njima je ovogodišnja posjeta čak i loša s obzirom kako igraju. Oni su konstantno najgledaniji u Hrvatskoj (u zadnjih 16 sezona,13 puta je najgledaniji bio Hajduk a samo 3 Dinamo) a već godinama (otkad je pokrenut projekt Naš Hajduk) prosjek im se vrti oko 10000. Znači nema to nikakve veze sa euforijom ni sa Lokomotivom. Imali su oni gorih rezultata u zadnjih par godina a boljih posjeta,ovo sada je čak i razočaravajuće s obzirom na stanje na tablici,da je ovakva situacija bila prije 2 sezone imali bi prosjek od barem 15000.
Pišeš dosta dobra stvarih,ali to da je liga naštimana znaju svi. Očito si jedan od onih "nisam za Mamića,ali...". Pa sam vidiš da je Mamić preuzeo HNS,a sa tim upravlja reprezentacijom,ligom,sucima itd.
Sudačke greške se događaju,ali nekako uvijek idu u korist Dinama. Ostali isto nekad dobiju povoljan sudački tretman ali u trenutcima kada to nije bitno. Kada je Dinamo pokraden u nekoj važnoj utakmici ? Nikad. Ne da mi se sad izvlačiti sve te sudačke pogreške,ali kad bi gledao samo sudačke pogreške u derbijima sa Hajdukom i Rijekom,vidio bi da sudačke odluke idu debelo na stranu Dinama. Pa samo na Poljudu su nekoliko puta igrali rukomet u svom šesnaestercu a sudac je na to žažmirio.
Kažeš Dinamo je najbolji,eno dobili Arsenal. Tako je,i to je jedino što su napravili u Europi,ostalo je sve sramota. Ako uzimaš Europu kao usporedbu snage ekipa,onda bi Rijeka trebala biti prvak zadnje 2 sezone jer su u Europi napravili zapažene rezultate dok se Dinamo (po običaju) sramotio.
Dinamo ima najbolji igrački kadar u Hrvatskoj,ali ne događa se uvijek da najbolji kadar osvoji naslov. Nekad netko drugi odigra sezonu iznad svojih mogućnosti,nekad taj najbolji kadar podbaci,nemaju sreće itd. Tih -20 bodova zaostatka Hajduka,Rijeka i ostalih nisu realni jer su oni uvijek tu negdje sa Dinamom (ili jedni ili drugi) a onda ih se pokrade kad Mamić kaže da je došlo vrijeme, Prije 2 sezone Hajduk je na proljeće bio možda na -1 od Dinama,pokralo ih se u 2 utakmice,prosuli bodove,i normalno da moral padne kad se vidi da se do naslova ne može,pa se onda ni ne igra na 100% i zaostatak počinje rasti.
Nemam ja ništa protiv ljudi koji navijaju za Dinamo ili za bilo koji klub,samo mislim da na ovom forumu Mamić ima preveliki respekt a to mi ne ide u glavu. Ja ne kriminalce ne respektiram. Čitam i hrvatske forume,90% forumaša zna da je liga namještena i svi su protiv Mamića,nebitno jesu li to navijači Dinama,Rijeke,Hajduka,Istreili nekog drugog kluba. Uvijek ima par njih koji podržavaju to što Mamić radi ali su u debeloj manjini.
Meni nikakva objašnjavanja o stanju u HNL-u ne trebaju,samo se nadam da ćeš ti progledati. Nije Maksimir prazan bezveze,ne skandira se protiv Mamića i HNS-a na svim stadionima bez razloga. Pa ljudi su počeli bojkotirati vlastitu reprezentaciju jer Mamić uništava nogomet do te mjere da više to nitko ne može trpiti.