Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

brig
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la brig » 28 okt 2015, 22:52

Beduin je napisao/la:
High je napisao/la:
Beduin je napisao/la:Evo nabrzinu, vidicu kasnije i ostale jace klubove da ubacim:
Sarajevo - 4127 (u zadnjih 5 sezone)
Zeljo - 3730
Celik - 1840

Odoh Romu gledati sad :D
Nema jačih, postavi za ove slabije. :mrgreen: :D
Zrinjski - 1626
Siroki - 842
Velez - 996
Sloboda - 1590 (uzeo sam prosjek posljednje 4 sezone, jer 2 nije igrala, a za 2009. nemam statistiku)
Borac - 1927

Da ne brojim ove jos slabije, sve je ispod 800 sigurno. Eto nekog prosjeka posljednjih 5 godina, osim sto Slobodino nije relevantno jer nije 2 godine igrala pa ne znam sa sigurnoscu, ali opet nista znacajnije ne bi bilo, vjerovatno.

Borac je uvijek tu u vrhu, a vjerujem da bi bio i daleko bolji da ima iole ozbiljnije rezultate, taj grad zaista ima kapacitet i cak odlicnu posjetu s obzirom koliko malo daje rezultata, nema ga nikako u Evropi, a jedan Siroki talasika, s onakvom infrastrukturom, organizacijom, rezultatima... smijesno
prvo: Široki je od ove sezone napravio ogroman iskorak što se tiče marketinga, navijača, klupska tv, fanshop i mnoge ostale pizdarije. Natkrivanje tribine, brojače itd neću ni spominjat kao ni kakva se ekipa složila.
drugo: Široki od ove sezone ima daleko najbolju posjetu, koja se drama popravila u odnosu na ranije sezone, a što je značajnije ako uzmemo u obzir da Europu nismo igrali
treće: po čemu ti je Široki smiješan? Jer po tvojoj računici ima 842 prosjek gledatelja? Ne znam šta vi očekujete i niste mi jasni. Jeste li svjesni da Široki broji 10 000 stanovnika ili 29 000 komplet s okolicom? Očekujete 3-4 000 prosjek ili? :facepalm:

Široki ima možda i najbolju posjetu u odnosu na veličinu grada tj broj stanovnika..Može li to netko u brojkama izbaciti u % :thumbup:

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 28 okt 2015, 23:04

Evo ovako nekako bi to bilo ako sam dobro:

5 zadnjih sezona prema brojkama Beduina:

Sarajevo - 4127 0.78 %
Zeljo - 3730 0.70 %
Celik - 1840 1.26 %
Zrinjski - 1626 1.28 %
Borac - 1927 0.98 %
Sloboda - 1590 (4 sezone) 1.21 %
Velež - 996 0.78 %
Široki - 842 2.90 %

kao što sam i rekao, daleko najbolju posjetu u odnosu na broj stanovnika ima Široki

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 okt 2015, 23:08

brig je napisao/la:Evo ovako nekako bi to bilo ako sam dobro:

Sarajevo - 4127 0.78 %
Zeljo - 3730 0.70 %
Celik - 1840 1.26 %
Zrinjski - 1626 1.28 %
Borac - 1927 0.98 %
Velež - 996 0.78 %
Široki - 842 2.90 %

kao što sam i rekao, daleko najbolju posjetu u odnosu na broj stanovnika ima Široki
Kao i svako selo,manje mjesto sto bi imalo da su infrastrukturno jaki + non stop u Europi kao sto je slucaj sa Sirokim
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 28 okt 2015, 23:17

Omalozavati Siroki je u najmanju ruku smijesno, debilno i to moze samo netko tko im se zamjerio. Nisam nikakav navijac ili simpatizer tog kluba, ali neki puno veci klubovi bi se mogli ugledati na taj klub, kako infrstrukturno tako financijski i rezultatski.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 28 okt 2015, 23:29

brig je napisao/la: prvo: Široki je od ove sezone napravio ogroman iskorak što se tiče marketinga, navijača, klupska tv, fanshop i mnoge ostale pizdarije. Natkrivanje tribine, brojače itd neću ni spominjat kao ni kakva se ekipa složila.
drugo: Široki od ove sezone ima daleko najbolju posjetu, koja se drama popravila u odnosu na ranije sezone, a što je značajnije ako uzmemo u obzir da Europu nismo igrali
treće: po čemu ti je Široki smiješan? Jer po tvojoj računici ima 842 prosjek gledatelja? Ne znam šta vi očekujete i niste mi jasni. Jeste li svjesni da Široki broji 10 000 stanovnika ili 29 000 komplet s okolicom? Očekujete 3-4 000 prosjek ili? :facepalm:

Široki ima možda i najbolju posjetu u odnosu na veličinu grada tj broj stanovnika..Može li to netko u brojkama izbaciti u % :thumbup:
Nemoj me pogresno shvatiti, nisam asocirao da je Siroki smijesan kao klub, vec sam to spomenuo u kontekstu male posjete naspram rezultata. Istina, jeste mala sredina, ali i zaista uredjena i materijalno stabilna, pa su ove brojke koje sam postavio porazavajuce. I ove sezone imate oko 1750, istina, jeste napredak barem za sada.
Zasto smatram da je moglo i moralo bolje kod vas? Mozda i zato sto ste, na primjer, u kosarci pokazali da znate daleko brojniji biti, ako se sjecam imali se extra posjetu nerijetko. Ispravi me ako grijesim, jer mozda sam malo polupao loncice po tom pitanju, desi se jbg. Mada, jos nije ni pola sezone pa ce rezultati diktirati dalji razvoj i ove statistike kod svih klubova, nazalost.

Za ostale gradove svakako da je jadno i cemerno, opravdanja prevelikog nema, ali mnogi ti klubovi su na rubu egzistencije, bez ikakvih rezultata, potpore, prezaduzeni, razumijes?

Signore - ne moras odmah napadati, uprati cijeli tok konverzacije i mojih prethodnih postova, samo pravim komparacije i moje neko laicko misljenje na osnovu brojki i rezultata. Nista licno.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 28 okt 2015, 23:30

MortemHz je napisao/la:
brig je napisao/la:Evo ovako nekako bi to bilo ako sam dobro:

Sarajevo - 4127 0.78 %
Zeljo - 3730 0.70 %
Celik - 1840 1.26 %
Zrinjski - 1626 1.28 %
Borac - 1927 0.98 %
Velež - 996 0.78 %
Široki - 842 2.90 %

Kao i svako selo,manje mjesto sto bi imalo da su infrastrukturno jaki + non stop u Europi kao sto je slucaj sa Sirokim
Kakve veze ima selo ili manje mjesto s tim? Tim gore što je manje mjesto. Ovo ti samo govori kako mali postotak ljudi prati npr Sarajevo ili Želju u odnosu na broj stanovnika. Čak i da prepoloviš broj stanovnika opet je ispod 2%

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 28 okt 2015, 23:36

Beduin je napisao/la:
brig je napisao/la: prvo: Široki je od ove sezone napravio ogroman iskorak što se tiče marketinga, navijača, klupska tv, fanshop i mnoge ostale pizdarije. Natkrivanje tribine, brojače itd neću ni spominjat kao ni kakva se ekipa složila.

Nemoj me pogresno shvatiti, nisam asocirao da je Siroki smijesan kao klub, vec sam to spomenuo u kontekstu male posjete naspram rezultata. Istina, jeste mala sredina, ali i zaista uredjena i materijalno stabilna, pa su ove brojke koje sam postavio porazavajuce. I ove sezone imate oko 1750, istina, jeste napredak barem za sada.
Zasto smatram da je moglo i moralo bolje kod vas? Mozda i zato sto ste, na primjer, u kosarci pokazali da znate daleko brojniji biti, ako se sjecam imali se extra posjetu nerijetko. Ispravi me ako grijesim, jer mozda sam malo polupao loncice po tom pitanju, desi se jbg. Mada, jos nije ni pola sezone pa ce rezultati diktirati dalji razvoj i ove statistike kod svih klubova, nazalost.

Za ostale gradove svakako da je jadno i cemerno, opravdanja prevelikog nema, ali mnogi ti klubovi su na rubu egzistencije, bez ikakvih rezultata, potpore, prezaduzeni, razumijes?

Signore - ne moras odmah napadati, uprati cijeli tok konverzacije i mojih prethodnih postova, samo pravim komparacije i moje neko laicko misljenje na osnovu brojki i rezultata. Nista licno.
kao prvo ne znam kakvo mišljenje vi imate o Širokom kao materijalno stabilnoj sredini? Ispade ovdje sve sami bogataši žive :roll: :roll:
eo upravo danas podatak više od 4000 ljudi od 29 000 je na birou..toliko o stabilnoj sredini, dosta raje ode u Njemačku, Austriju, Švicarsku pa i dalje u potrazi za poslom itd itd

Ne možeš uspoređivati košarku i nogomet nikako. Prvo radi lige koja se igra/la ... Košarka je radi zanimljivijih protivnika privlačila i Mostarce (jer je kod njih na niskim granama), Gruđane, Imotski, Posušje, Ljubuški pa i šire..I opet je bila cca 1500-2000 u prosjeku..ajde neka je i 2500..

Druga stvar kod ovo dvoje je razliak dvorana naspram stadion..dvorana je drugo totalno, toplije je, ne kisnes itd itd, dok stadion nije imao krov..

Eo sad od kad se igra samo bh liga ja mislim da je prosjek nekih 300-400 ljudi, a to ti sve govori

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 okt 2015, 23:39

Ima veze i to velike, uvijek ce manja mjesta imati vise u postotcima pogotovo ako su infrastrukturno jaki kao Siroki, pogotovo tada..razmisli jos jednom i shvatit ces zasto je to tako a mi smo bruka i jad sto se tice posjete, gospoda jedino prati Europu, tu nam je prosjek 20.000 bio a ligu ko jjebe izgleda :roll: doduse stadion nam nema krov pa kad je kisa 1.200-2.000 ljudi dodje a ta cifra bi bila veca da imamo. Volio bih da nam je prosjek jedno 10.000 makar jedne godine kada bi imali krov, dobre rezultate i te gluposti ali s obzirom koliko omladine odlazi svake godine to nikada necemo docekati.

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 28 okt 2015, 23:44

MortemHz je napisao/la:Ima veze i to velike, uvijek ce manja mjesta imati vise u postotcima pogotovo ako su infrastrukturno jaki kao Siroki, pogotovo tada..razmisli jos jednom i shvatit ces zasto je to tako a mi smo bruka i jad sto se tice posjete, gospoda jedino prati Europu, tu nam je prosjek 20.000 bio a ligu ko jjebe izgleda :roll: doduse stadion nam nema krov pa kad je kisa 1.200-2.000 ljudi dodje a ta cifra bi bila veca da imamo. Volio bih da nam je prosjek jedno 10.000 makar jedne godine kada bi imali krov, dobre rezultate i te gluposti ali s obzirom koliko omladine odlazi svake godine to nikada necemo docekati.
A dobro, donekle si u pravu što se toga tiče. Al ****, klubovi trebaju raditi onda..Graditi krovove, tribine, stadione itd. Pa možda raja dođe..Samo što je kod nas i taj dio oko neimaštine i bijede..Nema standarda, kulture i ostalog pa je onda malo smiješno pričati o nekim pomacima velikim.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 29 okt 2015, 00:53

MCMXLVI je napisao/la:Ovo ti je finale kupa jarane
Nije. 4:2 u ligi, nekoliko kola prije kraja i najvazniji korak ka tituli.
Finale Kupa isto sa Borcem, 2:2 nakon 0:0 gore, isto pun k'o sibica bio.

HomoSapiens
Kontakt:

Post Postao/la HomoSapiens » 29 okt 2015, 01:10

jurisicduska je napisao/la:Prošle sezone ni u jednom momentu od prvog do zadnjeg kola niste bili prvi na tabeli. Nije vam falio jedan gol, živite u zabludi. Dodaj dva boda na derbi pa ćeš opet vidjeti da živiš u zabludi i da si pobijedio ne bi bio prvi. Sarajevo je u zadnjih 8 utakmica imalo 7 pobjeda i remi protiv vas, tako da niste nikad ni blizu bili da prestignete, hajd ja bih rekao da se to smjenjivalo. Nego pred kraj sezone došli do drugog mjesta i sad im falio jedan gol.

Više je široki i bliže bio tituli nego vi, vi ste je mogli osvojiti jedino da se Sarajevo ugasilo. To je realno. Nemojte izmišljati, čuj jedan gol. Svašta.
Ti iz krajnosti u krajnost, pogotovu kada lupas gluposti. Zato si drhtao na derbiju ko devedesetogodisnjak sa alzhaimerom...
Jer si jedan jedini...

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 29 okt 2015, 02:29

Da je BiH normalna država gradovi bi pomogli s gradnjom stadiona,kao i NFSBIH. Nisu tu potrebne neke ogromne pare,ne bi se pravili stadioni od 40000 nego od 5-10k.

Sarajevo bi trebalo dobiti stadion od 20-25k mjesta,komplet natkriven,bez atletske staze,na kojemu će igrati reprezentacija,Željo i Sarajevo.
Široki i Čelik već imaju dobre stadione,ne moraju ništa mijenjati.
Borac isto ima ok stadion,eventualno natkriti onu tribinu gdje su Lešinari.
Tušanj dovršiti prema planu.
U Mostaru srušiti gornji dio zapadne tribine,natkriti donji dio u potpunosti te izgraditi normalan istok (sadašnje stajanje),ukupno 8-10k. Na tom stadionu igrali bi i Velež i Zrinjski.
To je to što se tiče većih/gledanijih klubova,od ostalih zahtjevati natkrivene stadione kapaciteta 3-5k.

Ne bi ovo ništa bilo nemoguće,ali nažalost u BiH jest. Neće tu nitko ništa pomoći,klubovi sve moraju sami.
Mnoštvo je primjera u svijetu gdje gradski rivali igraju na istom stadionu (Roma i Lazio npr.) a Željo i Sarajevo,a pogotovo Zrinjski i Velež,bi se prije ubili i razmontirali klub nego igrali na istom stadionu.

U idućih 5 godina nemoguće je očekivati bilo kakav značajan napredak što se stadiona tiče,netko možda uredi jednu tribinu i sl. ali u globalu stvari će ostati više-manje takve kakve su i sada.
Svugdje po Europi se gradi,pa čak i one manje i ne toliko veliki gradovi i klubovi imaju prekrasne stadiončiće. Jedino u regionu (ne samo BiH nego i Hrvatska,Srbija i druge) se nogomet igra na livadama (čast izuzetcima). Čak i najbolji stadioni u regionu su europski prosjek,ako i to.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 29 okt 2015, 10:38

U sustini kod nas stadioni nisu losiji nego u Hrvatskoj. Evo gledam i usporedjujem si. Svaki stadion u Hrvatskoj neki nas moze poklopit, barem izgleda sto se tice. U Hrvatskoj je prednost to sto su im stadioni vise po UEFA standardima. To mislim na najvisi rang takmicenja, jer su nizi rangovi Hrvatske svjetlosnim godinama ispred nas, iako sad i u PLFBiH imamo finih stadiona.

Najveci problem u BiH, a isto tako i u Hrvatskoj je to sto je jedini cilj napraviti tribinu koja lijepo izgleda. Kao da je nekome tesko napravit 15 redova, postavit stolice i stepeniste. Primjer Mladosti. Divimo se kao da su palacu napravili. I ja prvi uvijek kazem da bi bilo super kad bi Zeljo barem na istoku digao 10-15 redova, postavio stolice i napravio WC i sasvim dovoljno.

Jeste dovoljno nekom obicnom zaludjeniku, ali to ce jako tesko privuci i zadrzati nekoga tko od utakmice zeli spektakl kao sto netko napisa ovih dana. Sta fali stadionu Celika? Cetiri tribine, spojene, uz teren, Premiership jbt. Ali ne, fali tu nesto. Pogledam onaj jug i sjever, izbetonirana brda. Prodjem pored stadiona svako 15-20 dana, ispred ima kerova vise nego Celik bodova. Kako ce me to privuci, iako sam znao otici na utakmicu ako se zateknem tamo.

Ni novi stadioni nebi privukli mase ljudi. Privlacili bi mozda pola godine. Eto, Dinamo renovira Maksimir, krcato u drugom pretkolu LP, a u play offu par tisuca slobodnih mjesta, a cijena karata jednaka - 1kn. Sta su ti gledatelji dobili? Sminku, pogledali ju i zdravo, zivio, do nove sminke.

Prodjem pored stadiona, on izgleda kao rusevina, odem na utakmicu samo zato jer sam je*eni mazohist. Na drugom kraju grada prodjem pored Arene, savrsenstvo, usao bi gledat trening pionira kuglackog kluba. Otisao par puta na Medvescak, par puta na kosarku, par puta na rukomet i otici cu opet, jer kad udjem unutra i vidim stand s picem i hranom, stand s rekvizitima, vidim ljude da sve to kupuju, a piva 20 kuna, uzmem si i ja, poslije utakmice pojedem hamburger i svojim poslom. Ta Arena mi je stvorila neki ugodjaj, ima neku draz, nesto sto nisam dozivio doslovno nigdje. Bio sam eto desetak puta, mozda i vise, da ne brojim i nije me pustio taj osjecaj da mi se vise ne ide. Gledao sam Cibonu u Drazenovu domu i Medvescak u DS, jeste dozivljaj kad odes jednom, dvaput, ali to nije to, iako i u DS na Medvescaku mozes popit, pojest, kupit rekvizit, ali podtribinski prostor mi izgleda kao neki bunker. Dvorana je stara i razumijem to, ali to i jest bit ovog posta, ljudima treba komfor i nesto gdje se dobro osjecaju, a taj ugodjaj ti sigurno nece stvoriti jedna tribina s koje odmah izlazis na cestu, a kada se okrenes iza sebe vidis samo gomilu betona presaranog s tisucu grafita.

Netko je nekada ovdje spominjao stadion Osijeka. Treba otici na taj stadion i vidjeti kakva je to rusevina. Meni je bio OK stadion na slikama, malo van simetrije, ali OK. Kad sam vidio pokidane stolice i doslovno tu hrpu betona, zgadilo mi se. Kako ce me to privuci? Na takve stadione idu kao sto rekoh samo oni najveci zaludjenici, ali taj zaludjenik ce kad tad izgubiti volju ili ce u najmanju ruku umrijeti i sta ces za 50 godina? Moras konstantno privlaciti nove ljude da bi samo zadrzao brojku, a tek da bi ju povecao. Ljudi na tribinama se mijenjaju, sve ide s generacije na generaciju, znam ljudi koji su isli na taj Dinamo i ne idu vise, a nije im razlog ni Mamic, nit itko drugi, jednostavno proslo sve i da se klub sredi opet nebi isli osim mozda na Europu, derbi i to sve. I kad ti tako ljudi odustanu, a ti nisi privukao nikog novog onda dobijes prazne tribine.

I kad privuces moras znati zadrzat tog gledatelja, moras uvijek biti na najvisoj razini. Ja cujem da stadion Schalkea ima 200 kilometara cijevi za dovod piva po stadionu. Zvuci zanimljivo, iako to ne mogu vidjeti to mi stvori neku zanimaciju, to mi je negdje u glavi, otici cu na jednu utakmicu na koju me privukla ta jedna stvar koju ja ustvari i ne vidim, a oni moraju napraviti nesto sto ce mene zadrzati na tom stadionu, nesto zbog cega cu ja opet doci. Njima je puno lakse jer se tamo igra dobar nogomet, pun je stadion, dobra je atmosfera, ali i kod nas ljudi znaju doci na derbi, napuni se stadion, dobra je atmosfera, pa iducu utakmicu njih 90% ne dodje. Zasto? Zato jer nitko drugi nece doci i nece biti isto. Da si mu ponudio nesto drugo osim utakmice mozda bi njih vise doslo, drugi put bi pozvali prijatelje, pa ce doci novi derbi, nova europska utakmica pa ces i sa tih utakmica pokupit novih ljudi koji ce stalno dolaziti i tako ces postepeno imati pun stadion. Ne za godinu, ne za dvije, ali ces kad tad uspjeti. Poslije ces ljudima stvoriti naviku odlaska na stadion i ici ce bez obzira na prateci sadrzaj, ali ce kad tad doci vrijeme kad izvolje i kad gledanost krene padati jer ti nisi pruzio nista cime bi privukao nove gledatelje.

Marketing je cudna stvar kojom se bavi svaka budala, a ne moze. Ljudi se cude sto Zvezda ima prosjek 20.000, ali Zvezda ima tu moc Delija, puste 2-3 puta u godini slobodan ulaz, dodje 40-50 tisuca ljudi i onda naplacuju poslije. Idu na tu foru sa euforijom, oni to mogu jer ih ima pun k*. Ne moze to napraviti jedan Vitez, bez uvrede Vitezu, postujem ih kao klub, ali nemaju navijace koji imaju tu moc da dignu grad na noge i da zadrze na stadionu vecinu tih ljudi. Hajduk igra na to da im nije bitan razultat koliko je bitan navijac, ali ja se kladim, prva titula kada im dodje i nakon nje kad krenu porazi opast ce im gledanost. Mozda i nece, nisam ja Svevisnji da znam 100%, ali je bitno da imaju neki nacin da privlace gledatelje. Stvorili su sebi eurofiju i imaju 10.000 protiv Lokomotive, Zvezda ima 30.000 protiv Nogo Pazara i slicno. Uspjeli su izazvati euforiju i istu zadrzati, a to je nemoguce kod klubova koji potjecu iz malih sredina i nikad nisu praceni od strane velikog broja ljudi. Zato se treba okrenuti drugim stvarima, drugim nacinima i kad dodjes do toga da ti je stadion pun svaku utakmicu onda mozes ici na tu euforiju.

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 29 okt 2015, 11:12

Sinjore za precednika :wave: . Slazem se sa tekstom oa skoro u potpunosti.
NK Široki Brijeg

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 29 okt 2015, 11:28

jbt 10 dana prije zvanicne objave znas ko su ti sudije, a savez tek danas objavi i naravno "pogodjeno" sve

je.em ti tu ligu kad mi na forumu znamo da ce Valjic biti sudija, mozes mislit onda kad znaju ovi sto trebaju da znaju
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 29 okt 2015, 11:51

Opcepoznato da klubovi pojedini rade sa sudijama :puke: :puke:

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 29 okt 2015, 13:00

@Signore

U Maksimir se ulupalo tko zna koliko milijuna kuna,mogao se napraviti novi extra stadion za te pare. Umjesto toga,oni su za te silne pare jedino uspjeli promijeniti stolice i dodati još nekoliko manjih promjena,ostalo su strpali sebi u džep.
Maksimiru fale sve karakteristike dobrog nogometnog stadiona. Prvo,od 35000 mjesta oni imaju možda 1000 natkrivenih (ako i toliko). Tribine ne samo da su daleko od terena (zbog atletske staze) nego su i visoko,20 metara iznad terena :lol:
O izgledu neću ni govoriti,neproporcionalne tribine,3 pravokutnog izgleda a jedna zaobljena...ne liči to ni na šta.
Marakana i Poljud stvarno lijepo izgledaju,nemaju ni oni neki komfor ali su svjetlosnim godinama ispred Maksimira.

Zvezda je iz ogromnog grada te ogromnog područja (u blizini BG-a su i Novi Sad,Bijeljina,itd.) tako da njima nije problem mobilizacijom skupiti 20-30k na neku normalnu utakmicu.
Jednostavno imaju najveću vojsku navijača na Balkanu. Kažu ljudi da možda 65% BG-a navija za Zvezdu,ali ja bi rekao da je ta brojka čak i veća,sigurno nekih 70-75%.
Jednostavno najtrofejniji klub sa ovih prostora. Jedan od razloga je taj što im se u ex-Yu štimalo (štimalo se svakome,al njima najviše) ali to ne umanjuje njihove uspjehe,pogotovo u Europi.
Za Hajduka se varaš,njima je ovogodišnja posjeta čak i loša s obzirom kako igraju. Oni su konstantno najgledaniji u Hrvatskoj (u zadnjih 16 sezona,13 puta je najgledaniji bio Hajduk a samo 3 Dinamo) a već godinama (otkad je pokrenut projekt Naš Hajduk) prosjek im se vrti oko 10000. Znači nema to nikakve veze sa euforijom ni sa Lokomotivom. Imali su oni gorih rezultata u zadnjih par godina a boljih posjeta,ovo sada je čak i razočaravajuće s obzirom na stanje na tablici,da je ovakva situacija bila prije 2 sezone imali bi prosjek od barem 15000.

Pišeš dosta dobra stvarih,ali to da je liga naštimana znaju svi. Očito si jedan od onih "nisam za Mamića,ali...". Pa sam vidiš da je Mamić preuzeo HNS,a sa tim upravlja reprezentacijom,ligom,sucima itd.
Sudačke greške se događaju,ali nekako uvijek idu u korist Dinama. Ostali isto nekad dobiju povoljan sudački tretman ali u trenutcima kada to nije bitno. Kada je Dinamo pokraden u nekoj važnoj utakmici ? Nikad. Ne da mi se sad izvlačiti sve te sudačke pogreške,ali kad bi gledao samo sudačke pogreške u derbijima sa Hajdukom i Rijekom,vidio bi da sudačke odluke idu debelo na stranu Dinama. Pa samo na Poljudu su nekoliko puta igrali rukomet u svom šesnaestercu a sudac je na to žažmirio.
Kažeš Dinamo je najbolji,eno dobili Arsenal. Tako je,i to je jedino što su napravili u Europi,ostalo je sve sramota. Ako uzimaš Europu kao usporedbu snage ekipa,onda bi Rijeka trebala biti prvak zadnje 2 sezone jer su u Europi napravili zapažene rezultate dok se Dinamo (po običaju) sramotio.

Dinamo ima najbolji igrački kadar u Hrvatskoj,ali ne događa se uvijek da najbolji kadar osvoji naslov. Nekad netko drugi odigra sezonu iznad svojih mogućnosti,nekad taj najbolji kadar podbaci,nemaju sreće itd. Tih -20 bodova zaostatka Hajduka,Rijeka i ostalih nisu realni jer su oni uvijek tu negdje sa Dinamom (ili jedni ili drugi) a onda ih se pokrade kad Mamić kaže da je došlo vrijeme, Prije 2 sezone Hajduk je na proljeće bio možda na -1 od Dinama,pokralo ih se u 2 utakmice,prosuli bodove,i normalno da moral padne kad se vidi da se do naslova ne može,pa se onda ni ne igra na 100% i zaostatak počinje rasti.

Nemam ja ništa protiv ljudi koji navijaju za Dinamo ili za bilo koji klub,samo mislim da na ovom forumu Mamić ima preveliki respekt a to mi ne ide u glavu. Ja ne kriminalce ne respektiram. Čitam i hrvatske forume,90% forumaša zna da je liga namještena i svi su protiv Mamića,nebitno jesu li to navijači Dinama,Rijeke,Hajduka,Istreili nekog drugog kluba. Uvijek ima par njih koji podržavaju to što Mamić radi ali su u debeloj manjini.
Meni nikakva objašnjavanja o stanju u HNL-u ne trebaju,samo se nadam da ćeš ti progledati. Nije Maksimir prazan bezveze,ne skandira se protiv Mamića i HNS-a na svim stadionima bez razloga. Pa ljudi su počeli bojkotirati vlastitu reprezentaciju jer Mamić uništava nogomet do te mjere da više to nitko ne može trpiti.
Zadnja izmjena: virtuoz, dana/u 29 okt 2015, 13:06, ukupno mijenjano 1 put.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 29 okt 2015, 13:05

na temi PL, razvezali priču o HNL-u i JSL :yawn:

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 29 okt 2015, 13:08

Bolje i to citati nego kako se vas par tu medjusobno jedni drugima yebu mater, nazivaju dupeliscima itd itd, ovo je makar konstruktivna i kvalitetna rasprava :thumbup:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 okt 2015, 13:10

ultrasstyle_tz je napisao/la:jbt 10 dana prije zvanicne objave znas ko su ti sudije, a savez tek danas objavi i naravno "pogodjeno" sve

je.em ti tu ligu kad mi na forumu znamo da ce Valjic biti sudija, mozes mislit onda kad znaju ovi sto trebaju da znaju
Koliko smo mu samo psovali u Lukavici kad je sad bio pomocni :hmmmm:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.