Nasa sredina je najbolje izgledala kad je Miske bio naprijed a Pjanic i Besic iza. Isto tako Pjanic, Besic i igrac tipa Rahimic bi dobro izgledalo u nasoj Repci. Onaj Miske iz Wolfsburga bi sigurno mogao igrati u Romi, De Rossi i Radja sa njim.Ajax je napisao/la:Pjanic je igrac sredine terena u Romi - CENTRALNI VEZNI koji se ubacuje ponekad u napad a ponekad se vraca i skroz u obranu. Samo generalno on je centralni vezni. Nije desetka koja je jedna potpuno drugacija pozicija sto je svakako vecini jasno. Nama je potreban taj jedan igrac kao sto je Radja. Florenzi nije zamjena za de Rossia i on nema veze sa pozicijom zadnjeg veznog. Zamjena za de Rossia je Vainqueur ili da Radja to odigra kao proslu utakmicu. Besic jeste tip igraca donekle kao i Radja jer ima i ofanzivne sklonosti samo posto mi nemamo ni kvalitetnig zadnjeg veznog kao sto je de Rossi, Besic igra upravo tu poziciju zadnjeg veznog. Znaci jos uvijek je potreban igrac kao sto je Radja Pjanicu u reprezentaciji. To nisu ni Medunjanin ( spor, ne igra defanzivu ) kao ni Salihovic. Salihovic ( mada ni on nije najbrzi samo ipak igra i defanzivu ) je po meni bolji izbor od Medunjanina samo on ne moze odigrati dvije utakmice zaredom u tri dana. Misimovic je bio klasicna desetka a Rahimic klasicni zadnji vezni. U formaciju koju igra Roma nebi mogao ubaciti Misimovica. Eventualno kao sto si rekao igraca kao sto je Rahimic na zadnjeg veznog a Besica pomaknuti na centralnog veznog. Samo on i u klubu igra zadnjeg veznog i mislim da mu ta pozicija najvise odgovara. Znaci jos uvijek fali igrac kao sto je Radja da bi to bilo optimalno u reprezentaciji. Sto ne znaci da Medunjanin, Salihovic, TSS ili neko drugi nemozi odigrati solidno u toj ulozi. Samo za neke vece rezultate na duze staze, tesko.
Protiv Belgije je bila dupla greska. Prvo Pjanic je bio odsjecen na poziciji desetke koja nije njegova idealna pozicija a na poziciji centralnog veznog je igrao Medunjanin ( koji je bolji upravo na desetki ) koji je jako los na toj poziciji jer ne igra defanzivno. Tako da se je Pjanic morao vracati na centralnog veznog nebi li pomagao Besicu defanzivno i tu se je trosio. Belgija nas je nadigrala u sredini terena. Greska selektora koju vise ne ponavlja i ne igra sa Pjanicem na poziciji desetke.
Pjanic protiv Beligije, kao sto sam naveo gore je totalno grijesio u dodavanju. To nema nista veze sa selektorom ili igracima sa kojim oni igra, bio je i def los. Besic, Kolasinac, Medo su igraci koji nisu nikako igrali u svojim timovima kad smo igrali protiv Belgije. Nikakva dupla greska, neg jaci kvalitetan tim protiv kojeg ti igraci moraju biti u formi. Fizicki spremni da trce za ovima a Medo to nije.