Miralem Pjanić

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

soko
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la soko » 30 okt 2015, 15:37

Ajax je napisao/la:Pjanic je igrac sredine terena u Romi - CENTRALNI VEZNI koji se ubacuje ponekad u napad a ponekad se vraca i skroz u obranu. Samo generalno on je centralni vezni. Nije desetka koja je jedna potpuno drugacija pozicija sto je svakako vecini jasno. Nama je potreban taj jedan igrac kao sto je Radja. Florenzi nije zamjena za de Rossia i on nema veze sa pozicijom zadnjeg veznog. Zamjena za de Rossia je Vainqueur ili da Radja to odigra kao proslu utakmicu. Besic jeste tip igraca donekle kao i Radja jer ima i ofanzivne sklonosti samo posto mi nemamo ni kvalitetnig zadnjeg veznog kao sto je de Rossi, Besic igra upravo tu poziciju zadnjeg veznog. Znaci jos uvijek je potreban igrac kao sto je Radja Pjanicu u reprezentaciji. To nisu ni Medunjanin ( spor, ne igra defanzivu ) kao ni Salihovic. Salihovic ( mada ni on nije najbrzi samo ipak igra i defanzivu ) je po meni bolji izbor od Medunjanina samo on ne moze odigrati dvije utakmice zaredom u tri dana. Misimovic je bio klasicna desetka a Rahimic klasicni zadnji vezni. U formaciju koju igra Roma nebi mogao ubaciti Misimovica. Eventualno kao sto si rekao igraca kao sto je Rahimic na zadnjeg veznog a Besica pomaknuti na centralnog veznog. Samo on i u klubu igra zadnjeg veznog i mislim da mu ta pozicija najvise odgovara. Znaci jos uvijek fali igrac kao sto je Radja da bi to bilo optimalno u reprezentaciji. Sto ne znaci da Medunjanin, Salihovic, TSS ili neko drugi nemozi odigrati solidno u toj ulozi. Samo za neke vece rezultate na duze staze, tesko.

Protiv Belgije je bila dupla greska. Prvo Pjanic je bio odsjecen na poziciji desetke koja nije njegova idealna pozicija a na poziciji centralnog veznog je igrao Medunjanin ( koji je bolji upravo na desetki ) koji je jako los na toj poziciji jer ne igra defanzivno. Tako da se je Pjanic morao vracati na centralnog veznog nebi li pomagao Besicu defanzivno i tu se je trosio. Belgija nas je nadigrala u sredini terena. Greska selektora koju vise ne ponavlja i ne igra sa Pjanicem na poziciji desetke.
Nasa sredina je najbolje izgledala kad je Miske bio naprijed a Pjanic i Besic iza. Isto tako Pjanic, Besic i igrac tipa Rahimic bi dobro izgledalo u nasoj Repci. Onaj Miske iz Wolfsburga bi sigurno mogao igrati u Romi, De Rossi i Radja sa njim.
Pjanic protiv Beligije, kao sto sam naveo gore je totalno grijesio u dodavanju. To nema nista veze sa selektorom ili igracima sa kojim oni igra, bio je i def los. Besic, Kolasinac, Medo su igraci koji nisu nikako igrali u svojim timovima kad smo igrali protiv Belgije. Nikakva dupla greska, neg jaci kvalitetan tim protiv kojeg ti igraci moraju biti u formi. Fizicki spremni da trce za ovima a Medo to nije.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 okt 2015, 16:18

Jesmo najbolji izgledali u 4-5-1 odnosno 4-2-3-1 sa Misketom na "desetki" jer se je konacno prestalo da igra sa Vedom kao laznim desnim krilom i slicne akrobacije. Konacno smo imali sve igrace na pravim pozicijama. Nije bilo neprirodnih pozicija i polivalentnih igraca. Imao si krila Lulica i tada u formi Hajrovica. Sasvim kvalitetna krila tako smo rasirili igru i nije se igralo skoro sve kroz sredinu kao prije. A Misimovic je imao Pjanica i Besica da trce za njega i obavljaju defanzivne zadatke.

Nikakve garancije nemas da bi Besic bio odlican na poziciji centralnog veznog jer on te NE igra u svom klubu. On je defanzivni vezni koji moze povuci ponekad u napad jer ima jako dobru tehniku i to je njegova idealna pozicija. Ne tvrdim da nebi bio dobar centralni vezni uz Pjanica samo isto tako nema garancija da bi bio odlican. Centralnog veznog mora igrati igrac koji to igra u svom klubu. Previse je bilo izmisljanja pozicija do sada u reprezentaciji.

Sam si spomenuo Misimovica i vukao paralele sa Romom. On jeste bio odlican igrac samo on je igrac za formaciju 4-5-1 gdje igra klasicnu desetku i gdje dvojica igraca trce za njega. Ovaj 4-3-3 sto igra Roma tu moras imati trojicu trkaca u sredini terena gdje svi igraju i obranu. I Pjanic i de Rossi i Radja taka da ovo i nije bas formacija u koja bi njemu odgovarala. Kod 4-3-3 NE postoji "desetka".

Losa igra Pjanica ima veze jer je 1 ) igrao je na poziciji na kojoj je losiji *desetka" i 2) jer Medunjanin kao centralni vezni nije radio skoro nista defanzivno i pala je sredina terena sto je znacilo i manje lopti u napadu za Pjanica a i vracao se je previse duboko da pomaze defanzivno. Medo i kada je bio fizicki najspremniji opet je igrao samo napad nije igrao defanzivu. Mesa je uvidio gresku i nikada vise poslje te utakmice ne gura Pjanica na desetku nego tamo gdje treba igrati. Ne kazem da Pjanic nije bio los samo zbog izgubljene sredine terena i pogresne pozicije izgledao je jos losiji nego sto bi bio da je igrao na svojoj poziciji.

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 30 okt 2015, 16:30

Ja bih volio vidjeti jednom ovakvu al bas ovakvu sredinu terena :
Pjanic Besic
Medunjanin

Ne ovo:
Besic
Medunjanin Pjanic

Mislim da se Medunjaninu treba pruziti prilika na desetki prije svih ostalih (Susica, Stilica...) pa ako zadovolji dobro je ako ne onda traziti alternativna rjesenja.Do juce sam se nadao da ce u prvoj utakmici Mesa staviti Seu na DM al' eto izgleda nista od toga, nadam se da to ne znaci da ce Hadzic igrati ponovo defanzivnog veznog, u slucaju da to bude tako onda Medunjanina ni pod razno ne stavljati u prvih jedanaest , jedino Salihovic dolazi u obzir i garantujem da ce se Sejo doslovno "satrati" jer ce igrati i za sebe i za Hadzica.Brine stvarno ta prva utakmica bez Besica jer Salihovic nece moci izdrzati obje utakmice, nadam se da ce Medo odigrati neku minutazu za deportivo do baraza.Hadzic sigurno ali sigurno nece uraditi nista na terenu kao ni u predhodnih nekoliko utakmica, covjek sve sto radi je da vrati loptu spahi ili Begovicu, ako vec nece ni kolasinac u sredinu ja bih onda ovako pokusao u prvoj
Salihovic Pjanic
Medunjanin

u drugoj cemo bit pojacani za Besica pa bi se onda dalo razmisljati o eventualnim rokadama.Mozda opet poceti sa salihovicem pa oko 60-minute ubacit Hareta ako rezultat bude povoljan.Jer realno to su ta imena koja ce se rotirati, nesto sumnjam da ce Mesa dat priliku Stilicu ili Susicu u ovom dvomecu.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 okt 2015, 16:40

Pa tako i treba biti. To sam i ja pisao.
Prva utakmica:

------ zadnji vezni -- Pjanic -----
-------------- Medunjanin -------- ( Medo desetka )

Druga utakmica:

----------- Besic ---------------
------ Pjanic -- Salihovic ----- ( Pjanic i Salihovic kao par centralnih veznih )

I Mene cudi sto Mesu nije zadovolji Kolasinac sinoc na defanzivnom veznom ako je to tacno. Tacno je da Seo nije puno ponudio napadacki samo je sigurno i takav bolje rijesenje od Hadzica ne malo. Tacno je da moze zaraditi i zuti karton, crveni u dvomecu jako jako tesko. Samo sto taj isti Kolasinc prekine 20-30 napada a Hadzic 4-5 i to prepusta stoperima.

Salihovic je puno potrebniji u drugoj utakmici jer ce tada njihova trka jos vise dolaziti do izrazaja i tu je bolji izbor od Mede.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 30 okt 2015, 16:44, ukupno mijenjano 1 put.

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 30 okt 2015, 16:43

Ajax je napisao/la:Pa tako i treba biti. To sam i ja pisao.
Prva utakmica:

------ zadnji vezni -- Pjanic -----
---------- Medunjanin ------------ ( Medo desetka )

Druga utakmica:

----------- Besic ---------------
------ Pjanic -- Salihovic ----- ( Pjanic i Salihovic kao par zadnjih veznih )

I Mene cudi sto Mesu nije zadovolji Kolasinac sinoc na defanzivnom veznom. Tacno je da nije puno ponudio napadacki samo je sigurno i takav bolje rijesenje od Hadzica ne malo. Tacno je da moze zaraditi i zuti karton, crveni u dvomecu jako jako tesko. Samo sto taj isti Kolasinc prekine 20-30 napada a Hadzic 4-5 i to prepusta stoperima.

Eh taj zadnji vezni i jest problem, vidis ako to bude Hadzic a vjerovatno hoce onda ja nikako ne bih stavio Medunjanina u prvu postavu pa ni na desetku jer Medunjanina defanziva ne zanima sekunde, doduse u ofanzivi moze ponuditi dosta a i sam si rekao Hadzic ce presjeci par napada ako i to uspije, Pjanic ce se lomiti defanzivno i onda nas nema nigdje.Zato i govorim ako vec nece Seo biti DM onda sredinu ovako postaviti
Salihovic Pjanic
Medunjanin
#15.10.2013 !!!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 okt 2015, 16:51

Salihovic ne moze izdrzati po meni dvije utakmice u tri dana posebno jer ce druga utakmica biti trkacki preteska. I potreban bi nam bio jedan svijez igrac tada. Mislim da bi se cak Salihovic vise potrosio kao zadnji vezni ili lakse povrijedio jer on se nikada nestedi za reprezentaciju a znamo kakve sve ima probleme sa povredama. Jedino ako Seo zaigra beka a Zukanovic na zadnjeg veznog. Samo mislim da ni od toga nema nista jer mu nije dao sansu protiv Kipra umjesto Vranjesa u drugom poluvremenu.

Sea ja nikada nisam spominjao na poziciji zadnjeg veznog jer sam mislio da je prespor. Samo u ovoj utakmic protiv Borussie je bas trkacki iznenadio. Moze on puno pretrcati i brz je.

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 30 okt 2015, 17:00

Ja sam isao na to da obojica pocnu prvu utakmicu (Sejo i Hare ) sa Pjanicem, a drugu poceti sa Sejom, Besom i Pjanicem i na poluvremenu uvesti Medu umjesto Seje jer znamo da nijedan ni drugi nece moci izdrzati vise, znaci dat im po poluvrijeme, to bi bilo idealno ukoliko bi vec u prvom osigurali rezultat i kasnije samo uvesti Medu da se pojaca ta sredina i sacuva rezultat .
Visca ce sigurno poceti mada se ja iskreno bojim te desne strane jer ni Mujdza nije nekadasnji i za razliku od lijeve gdje imamo Lulica i Kolasinca desna ce biti dosta vise "prometna" :( da je Hajrovic odigrao barem dvije tri utakmice ja bih ga zagovarao u prvih jedanaest ovako nemam nekih argumenata da se stavi u prvu postavu mada stojim pri tvrdnji da je Hajrovic bolje rjesenje za ovakvu vrstu protivnika, medjutim forma je ta koja diriguje ko ce igrati na toj pozciji.
Zukanovic nece sigurno na zadnjeg veznog, zbog toga sve upucuje na Hadzica :(
#15.10.2013 !!!

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 30 okt 2015, 17:02

Ljudi,pametan pristup je ne kalkulisati nista,kakva druga utakmica,kakvi bakraci.O tome kad dodje na red.
Sve najbolje sto imamo mora igrati u prvoj utakmici i sve snage trebamo usmjeriti da u toj utakmici zavrsimo posao ili bar vecinu posla.
O drugoj utakmici cemo razmisljati kad se nakon zenicke bitke pregrupisemo i vidimo u kakvom smo stanju izasli iz toga,ima li poginulih,ranjenih... :mrgreen:

Meša je ziheraš,iako se grubo kockao na Kipru sa Vranješom,i skoro sigurno ce igrati Hadzić.Mada,znamo svi da Vranjes na DM nije bio nikakva takticka zamisao nego naprosto ga se moralo staviti da igra negdje.

Razumio bih,kazem,i ziherastvo i Hadzica da je selektor dosljedan.Ako jedan Vranjes koji nikad u zivotu nije igrao tu moze igrati DM onda ne vidim zasto ne mogu Kolašinac i Zukanović.
U ovoj utakmici,po mome misljenu,nam klasicni DM ne treba jer ne ocekujem da ce Irci previse prijetiti nasem golu,igrat ce bunker i pokusavati nesto iz kontri ako im se otvore.Potrebniji nam je igrac koji zna igrati i jos vaznije koji zna,smije i moze povuci loptu naprijed a to su i Kolasinac,i Salihovic,i Zukanovic.
Ako cemo ici na dominaciju i pobjedu a hocemo i moramo onda nam Hadzic ne moze nista pomoci,on je u ofanzivnom smislu igrac manje za nas a bogami nije da je i u defanzivnom Gatuso.I on ima manjak igracke inteligencije,djeluje isprepadano a bogami zna praviti i nepotrebne prekrsaje u opasnoj zoni.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 30 okt 2015, 17:33

Ajax je napisao/la:Jesmo najbolji izgledali u 4-5-1 odnosno 4-2-3-1 sa Misketom na "desetki" jer se je konacno prestalo da igra sa Vedom kao laznim desnim krilom i slicne akrobacije. Konacno smo imali sve igrace na pravim pozicijama. Nije bilo neprirodnih pozicija i polivalentnih igraca. Imao si krila Lulica i tada u formi Hajrovica. Sasvim kvalitetna krila tako smo rasirili igru i nije se igralo skoro sve kroz sredinu kao prije. A Misimovic je imao Pjanica i Besica da trce za njega i obavljaju defanzivne zadatke.

Nikakve garancije nemas da bi Besic bio odlican na poziciji centralnog veznog jer on te NE igra u svom klubu. On je defanzivni vezni koji moze povuci ponekad u napad jer ima jako dobru tehniku i to je njegova idealna pozicija. Ne tvrdim da nebi bio dobar centralni vezni uz Pjanica samo isto tako nema garancija da bi bio odlican. Centralnog veznog mora igrati igrac koji to igra u svom klubu. Previse je bilo izmisljanja pozicija do sada u reprezentaciji.

Sam si spomenuo Misimovica i vukao paralele sa Romom. On jeste bio odlican igrac samo on je igrac za formaciju 4-5-1 gdje igra klasicnu desetku i gdje dvojica igraca trce za njega. Ovaj 4-3-3 sto igra Roma tu moras imati trojicu trkaca u sredini terena gdje svi igraju i obranu. I Pjanic i de Rossi i Radja taka da ovo i nije bas formacija u koja bi njemu odgovarala. Kod 4-3-3 NE postoji "desetka".

Losa igra Pjanica ima veze jer je 1 ) igrao je na poziciji na kojoj je losiji *desetka" i 2) jer Medunjanin kao centralni vezni nije radio skoro nista defanzivno i pala je sredina terena sto je znacilo i manje lopti u napadu za Pjanica a i vracao se je previse duboko da pomaze defanzivno. Medo i kada je bio fizicki najspremniji opet je igrao samo napad nije igrao defanzivu. Mesa je uvidio gresku i nikada vise poslje te utakmice ne gura Pjanica na desetku nego tamo gdje treba igrati. Ne kazem da Pjanic nije bio los samo zbog izgubljene sredine terena i pogresne pozicije izgledao je jos losiji nego sto bi bio da je igrao na svojoj poziciji.
Belgija, kvalitetan tim u boljoj formi od nas znaci da se mi moramo braniti, oni ce imati veci posjed lopte. To ti odmah znaci Medu mozes zaboraviti, igraci koji znaju sa loptom i imaju trku. Isto je tako ako igras protiv Nigerije, kad oni napadaju njega mozes zaboraviti u defanzivi, ofanziva je ok tu. Ovi osrednji i losiji timovi koji bas nemaju trku i nisu bas jaki na lopti, e tu Medo i Pjanic mogu igrati zajedno. Cak i protiv Kipra, koliko puta su oni samo prosli do naseg gola a Medo i Vranjes gledaju. Dobro je za nas bilo da nisu imali zavrsnicu.
Protiv ovi Iraca pogotovo kod nas, Medo treba igrati naprijed a Seo i Pjanic iza njega. Medo samo nek gleda da zabije gol ili asistira.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 okt 2015, 17:37

soko je napisao/la:Belgija, kvalitetan tim u boljoj formi od nas znaci da se mi moramo braniti, oni ce imati veci posjed lopte. To ti odmah znaci Medu mozes zaboraviti, igraci koji znaju sa loptom i imaju trku. Isto je tako ako igras protiv Nigerije, kad oni napadaju njega mozes zaboraviti u defanzivi, ofanziva je ok tu. Ovi osrednji i losiji timovi koji bas nemaju trku i nisu bas jaki na lopti, e tu Medo i Pjanic mogu igrati zajedno. Cak i protiv Kipra, koliko puta su oni samo prosli do naseg gola a Medo i Vranjes gledaju. Dobro je za nas bilo da nisu imali zavrsnicu.
Protiv ovi Iraca pogotovo kod nas, Medo treba igrati naprijed a Seo i Pjanic iza njega. Medo samo nek gleda da zabije gol ili asistira.
Upravo tako. Tu se sve slazemo sto si napisao.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 31 okt 2015, 10:15

AlenHalilovic je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:slika

:crazy: :crazy:

Kako izgleda statistika u reprezentaciji?
Hrvatska U15 - 6 nastupa 3 gola
Hrvatska U16 - 4 nastupa 1 gol
Hrvatska U17 - 10 nastupa 2 gola
Hrvatska U18 - 3 nastupa 1 gol
Hrvatska U21 - 2 nastupa 0 golova
Hrvatska A - 7 nastupa 0 golova
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 31 okt 2015, 11:04

AlenHalilovic je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:slika

:crazy: :crazy:

Kako izgleda statistika u reprezentaciji?
slika

:kafa:

provokatorII
Kontakt:

Post Postao/la provokatorII » 31 okt 2015, 21:51

U prvom poluvremenu je odradio sto se moglo odraditi. Izgleda da Pjaniceva popularnost nekim njegovim saigracima ne prija bas najbolje, posto je ocito da su ga bojkotovali, a posebno se to odnosi na Manolasa i Maicona. U vise navrata su igrali besmislene poteze dok je Miralem cekao loptu da zapocne napad. Da sam na njegovom mjestu, ne bih se vise vratio na svoju polovinu.

Ipak , i u ovako rastelovanoj Romi Pjanic se istice kao neko ko je u stanju unijeti mir u igru, otvarati se cijelo vrijeme i dati saigracima prostora, iako to nije reaultiralo golovima.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 31 okt 2015, 22:07

Pjanic kapiten :thumbup: :thumbup:

Rios

Post Postao/la Rios » 31 okt 2015, 22:09

Traka na ruci maestra :bih:
Maestralan dosad,dijeli lopte,razigrava :clap:
I kad neko dodje i kaze Pjanic ne gleda Dzeku,pa svaki korener je poslao na njega veceras
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 31 okt 2015, 22:09

U prvom poluvremenu je uz Ljajica imao najveci broj stvorenih sansi, 3 i generalno je prema ocjenama najbolji igrac.
Evo sad mu Salah upropasti asistenciju, Dzeko poslije kornera, nece pa nece je*emu... :damn:

mozda bi sad jedan slobodnjak dobro legao :P
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 31 okt 2015, 22:11

rope11 je napisao/la:U prvom poluvremenu je uz Ljajica imao najveci broj stvorenih sansi, 3 i generalno je prema ocjenama najbolji igrac.
Evo sad mu Salah upropasti asistenciju, Dzeko poslije kornera, nece pa nece je*emu... :damn:

Da je ostao Ljajic u Romi kakav bi to tandem bio sa Dzekom :roll: :roll:
Od ove dvojice krilnih napadaca ne zna se ko je gori, bukvalno.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 31 okt 2015, 22:13, ukupno mijenjano 1 put.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 31 okt 2015, 22:12

Ajax je napisao/la:Da je ostao Ljajic u Romi kakav bi to tandem bio sa Dzekom :roll: :roll:
Od ove dvojice krilnih napadaca ne zna se ko je gori, bukvalno.
Eh da je Adem izabrao Bosnu umjesto Srbije ..
"We need to suffer. And we need to fight."

Rios

Post Postao/la Rios » 31 okt 2015, 22:17

E jbg Mire
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 31 okt 2015, 22:17

E **** ga :( crveni
Ovaj mu je dao i prosle sezone crveni. Slicno kao i sada.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 31 okt 2015, 22:18, ukupno mijenjano 2 puta.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Zglavkar i 13 gostiju.