SP - Grupa D

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemačka
241
44%
Srbija
136
25%
Gana
129
24%
Australija
37
7%

Ukupno glasova: 543

Cartman
Kontakt:

Re: SP - Grupa D

Post Postao/la Cartman » 17 maj 2010, 22:43

bistrikboy je napisao/la:Nisam nikoga favorizirao na ovim velikim takmicenjima sve do EP-a 1996 i gola Klinsmanna protiv Rusije,od tada Njemacka je "moj" tim na velikim takmicenjima,tako ce biti i ovaj put,Njemacka salje nesto kao U21 repku sa par pojacanja,smjena je generacija i bice zanimljivo vidjeti ko ce izrasti u heroja a ko u tragicara u takvoj ekipi!
Mislim da bi Marko Marin mogo postat heroj. Sjajan igrac, meni bolji i od Özila i od Kroosa. A Friedrich i Mertesacher bi ih mogli dobro zayebat u odbrani. Spori ko puzevi.

A bice zanimljivo vidjet kakav ce docek dobit Kevin Prince Boateng od njemaca, posto je povrijedio Ballacka a brat mu igra za Njemacku. :lol: Isto tako je kritikovao Njemacku vise puta.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 17 maj 2010, 22:47

pa eto, volio bih da srbi ispadnu, za ostale mi manje-više svejedno.
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 17 maj 2010, 22:51

effe_sa je napisao/la:izostanak ballacka je veliki udarac za njemacku...
ja bas mislim suprotno... ja sad upravo mislim da ce nijemci igrati onako kako znaju... a to je naravno... minimum polufinale uz lijepu leprsavu i posve uspjesnu igru... ballack je samo kocio tu igru... vidjeli smo 2008. ko je bio glavni igrac protiv portugala i turske... lahm, podolski, schweinsteiger...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 17 maj 2010, 22:55

Mozda nije bas lijepo to napisati, ali drago mi je sto se Ballacku napokon obio o glavu njegov prgavi nogomet. Hoce on da sebi uzima za pravo da samara igrace po terenu, pa ga covjek kulturno skrsi i nema SP-a. Da im jos hoce Boateng zabiti gol na prvenstvu :) .
Uz Englesku navijam za Srbiju, zasto ne, sport je iznad svega. ;)
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 maj 2010, 22:55

Za ove koji navijaju za Njemacku. Sta kukate zbog Ballacka, tesko no mora se ici dalje, a Loew da je pametan pozvao bih Fringsa da igra tu poziciju. Ima nekih naznaka da bih mogao to i uraditi i ostaje da vidimo sta ce se desiti. Sto se tice ove grupe i ovog SP-a, uvijek je bilo i bit ce u buducnosti, da Nijemaca nema medju glavnim favoritima, ali kada se treba odluciti i kada je biti ili ne biti oni su tu, i tako ce biti ovaj put, a licno bih u 1/4 finalu volio engleze i penale, tu ce ljudi ulagati sve zivo na Njemacku. Reprezentacija koja je samo jednom izgubila na penalima i to u Beogradu 1976.godine. Dalje s Nijemcima ide Srbija, mada ce tesko moci do prve pozicije, ipak ce presuditi iskustvo i znanje Njemacke, i bit ce im tesko protiv Engleza, u fudbalu se kaze nikad ne reci nikad ali su sanse za prolazak 0,1%, jedino bi bivsa SFRJ mogla nesto uraditi. Ubijedjen sam ukoliko bude ovaj moj scenarij i Englezi prodju Nijemce da osvajaju ovo takmicenje, oni su vec mislima na Njemackoj ili Srbiji jer je ona grupa smijesna poznavajuci njihov kvalitet.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 17 maj 2010, 23:04

1. Srbija
2. Njemačka

Ma ko šta mislio, Srbija će se prošetati ovom grupom. Njemačka će se napatiti ali će doći do drugog mjesta.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Sevillista<
Kontakt:

Post Postao/la Sevillista< » 17 maj 2010, 23:08

Selektor Australije: Ne možemo
osvojiti SP

Piše: E. Škorić
Ponedjeljak, 17.05.10. 17:20.

Skromni australski selektor, Pim Verbeek, kazao je kako popularni Klokani ne mogu osvojiti Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.
Čuda su, dakako, moguća, no zaista je teško očekivati da Australija na nadolazećem mundijalu napravi nešto više. Takvog mišljenja je i sam selektor, Pim Verbeek.

"Ne možemo osvojiti Svjetsko prvenstvo. Možemo iznenaditi, ali za osvajanje Svjetskog prvenstva trebate imati 20 veoma dobrih igrača. Imamo dobar i iskusan tim, ali imamo i neiskusne igrače koji ne igraju na najvećoj razini", kazao je holandski stručnjak.

Australija će na Svjetskom prvenstvu igrati u skupini D, zajedno sa Njemačkom, Srbijom i Ganom. Prvi meč igraju sa Nijemcima 13. juna.
Un club un de ciudad, VAMOS SEVILLA!
Arsenal je samo klubić ljubomoran na uspješne kolege Man UTD, Chelsea, Liverpool, Blackburn... Bojkot Facebook!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 17 maj 2010, 23:11

Sevillista< je napisao/la:Selektor Australije: Ne možemo
osvojiti SP

Piše: E. Škorić
Ponedjeljak, 17.05.10. 17:20.

Skromni australski selektor, Pim Verbeek, kazao je kako popularni Klokani ne mogu osvojiti Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.
Čuda su, dakako, moguća, no zaista je teško očekivati da Australija na nadolazećem mundijalu napravi nešto više. Takvog mišljenja je i sam selektor, Pim Verbeek.

"Ne možemo osvojiti Svjetsko prvenstvo. Možemo iznenaditi, ali za osvajanje Svjetskog prvenstva trebate imati 20 veoma dobrih igrača. Imamo dobar i iskusan tim, ali imamo i neiskusne igrače koji ne igraju na najvećoj razini", kazao je holandski stručnjak.

Australija će na Svjetskom prvenstvu igrati u skupini D, zajedno sa Njemačkom, Srbijom i Ganom. Prvi meč igraju sa Nijemcima 13. juna.
Eh da smo mi otisli na SP...Sad bi Ciro najavljivao finale i yebo majku svakom selektoru. :lol:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

ЛАЗАРЕВО 2 - БЛ

Post Postao/la ЛАЗАРЕВО 2 - БЛ » 17 maj 2010, 23:12

" " ? " групе јер ? " Гана су % ... ? $ ? - " & $ не ' јер " $ $ $ " " " " %. & ? $ " ? & " оно % су " " 98 у &. " попут: ", $, ", ",", ?, ' (за & $ $ - " &) то гарантују
Прва & јутарња " " & ја " $, " " те ? " свега ? ? о ", %... % ?!!! $ ' ' " ? не ' " $ &...

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 17 maj 2010, 23:24

Cijena Krasića nakon ovog SP će biti 40 miliona. Ako Srbija dogura daleko on bi mogao da bude, ako ne najbolji, onda jedan od najboljih igrača SP. Ne znam šta se neko fura na Riberya i to kad je mali za klasu bolji od njega.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 maj 2010, 23:32

Pratim ovu grupu jer navijam za Elf. Posto sam odrastao i dugo zivim u ovoj zemlji osjecam je pored Bosne mojom. Uostalom me istorija i proslost mojih pradjedova veze neminovno za Njemacku. Naravno da i time navijam za zemlju cije sam gradjanin i radujem se njenim uspjesima.

Sto se tice SP tu ja, kao i vecina u Njemackoj, ocekivam najmanje polufinale, sve ispod toga ce se smatrati neuspjehom. Posebno drago mi je, sto smo ove godine jako potcjenjeni iako za to ne postoje razlozi. Ne da je samo kvalitet u prosjeku veoma jak, nego reprezentacija ima isto snagu u sirini, to znaci da bez vecih problema mozemo sastaviti dvije kvalitetne reprezentacije. Cak sam misljenja da trebamo iskoristiti srecu zrijeba sto se tice grupne faze, u kojoj nemamo ravnomjernog protivnika, i tu odmarati jedan dio ekipe. Jer ipak se pokazalo da je nas nacin igre fizicki naporan i ide na substancu igraca, i to se najjasnije pokazalo u finalu EP protiv Spanske, koje bi mi odlucili da smo imali 1-2 dana vise za odmor. No sta je tu je, mislim da ce Löw znati kako i sta.

Australija zna iznenaditi, ali za to je Elf suvise iskusna. Nema sanse za iznenadjenja. Ghana ce igrati sa nesto jacom postavom nego protiv Bosne, ali jasno je bilo, da su Zmajevi utakmicu bez vecih napora kontrolisali i sa malo vise borbenosti smo trebali sa vecom razlikom pobjediti, cak i primljeni gol je rezultovao iz suvise laganog pristupa igri. Pa i pored toga je BiH bila superiorna. Srbija ima jaku odbranu, ali i Njemacka sa defenzivom nema problema, dovoljno je pomisliti na Phillipa Lahma, a pored njega novopeceni i motivisani Aogo i Boateng, iskusni Friedrich i Mertesacker. Mislim da u grupnoj fazi nemamo protivnika sa jakim napadacima, i da ce taj aspekat tek u zadnjim utakmicama postajati bitniji. Bas kad pricam o napadacima, mislim da ce Njemacki napadaci do SP biti u top formi i pokazati sta mogu, tipovi kao Kiessling (odmah iza Dzeke na listi strijelaca), Gomez (35 milliona), Klose su u sistemu reprezentacije uvjek jaci nego u svojim ekipama. Ti napadaci su pravi Tornado bombarderi koji ce svaku odbranu bez milosti hladno pregaziti. Iza njih ce ih talenti kao Özil, Kroos i Müller, pa i vec oprobani Schweinsteiger hraniti pravim loptama. Za golmane nikad nije bilo brige, pa ni sada.

Dakle ova grupna faza nece bas biti toliko interesantna, ali je sigurno dobra vjezba za KO-takmicenje i za pravi cilj, a to je ono za sta je vrijeme najzad doslo: osvajanje SP.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 17 maj 2010, 23:39

Principatus je napisao/la: Dakle ova grupna faza nece bas biti toliko interesantna, ali je sigurno dobra vjezba za KO-takmicenje i za pravi cilj, a to je ono za sta je vrijeme najzad doslo: osvajanje SP.
Ne bih bas rekao da je doslo vrijeme za to. Po meni, Njemacka trenutno ima jednu od najslabijih ekipa u njihovoj historiji. Najdalje u cetvrtfinalu, a mozda i prije ce igrati protiv Engleske, dakle cetvrtina finala im je maksimum.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 maj 2010, 23:45

Njemacka je igrala u zadnjim prvenstvima uvjek veliku ulogu, ili finale ili bar polufinale. Tako ce biti i ovaj put. Hladno, kalkulisano i sa iskustvom, a utakmica za igrace Elfa tek zavrsava kada zadnji napusti stadion i svjetla se pogase. Do zadnje sekunde maksimum. Ali ipak mi je interesantno citati ovdje toliko misljenja koja nevjerovatno podcjenjuju kapacitet ove mlade reprezentacije, mislim da je to nesto koristno ako bar malo i protivnici isto tako misle.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 17 maj 2010, 23:48

Nadam se da ce nasi vec pocetkom juna pokazati mnoge slabosti njemacke reprezentacije. 8-)

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 17 maj 2010, 23:49

Principatus,

Kazes da ce se svabe ladno prosetat grupom i da nemaju ravnopravnog protivnika! Na koji to fazon da mi je znati!? Pa ako samo pogledas igracki kadar, vidices da oni nista nisu u prednosti u odnosu na Srbiju! ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 maj 2010, 23:52

To se nadam i ja, ako BiH odigra nerjeseno ili cak pobjedi protiv Njemacke, to ce biti obadvjema od koristi i dace Njemcima zadnji slif. Snaga BiH lezi jasno u napadu i veznom redu, jednog Dzeku ni Lahm nemoze tek tako kontrolisati, nedaj boze da mora sa njim ici u vazdusni duel ( :D ). No jednog Dzeke nema ni blizu u grupi D u protivnickim ekipama.

LFC_LAVOV
Kontakt:

Post Postao/la LFC_LAVOV » 17 maj 2010, 23:53

Njemce nikad nemojte otpisat...al' nikad

Njemce ne treba otpisati

Nemoj Njemacku repku otpisati NIKAD !

:mrgreen:
TM '87
Zeljeznicar za zivot cijeli

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 maj 2010, 23:59

marconato je napisao/la:Principatus,

Kazes da ce se svabe ladno prosetat grupom i da nemaju ravnopravnog protivnika! Na koji to fazon da mi je znati!? Pa ako samo pogledas igracki kadar, vidices da oni nista nisu u prednosti u odnosu na Srbiju! ;)
Gledam i vidim jaku prednost, kao sto sam rekao u sirini i dubini.
Da se niko ne uvrijedi, ali to su ipak reprezentacije na dva razlicita nivoa. Mozda stojim ovdje sa svojim misljenjem u manjini, ali sjetit ce te se svi mojih rijeci i njemackih vrlina kad pocne SP. ;)

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 18 maj 2010, 00:00

Principatus je napisao/la:To se nadam i ja, ako BiH odigra nerjeseno ili cak pobjedi protiv Njemacke, to ce biti obadvjema od koristi i dace Njemcima zadnji slif. Snaga BiH lezi jasno u napadu i veznom redu, jednog Dzeku ni Lahm nemoze tek tako kontrolisati, nedaj boze da mora sa njim ici u vazdusni duel ( :D ). No jednog Dzeke nema ni blizu u grupi D u protivnickim ekipama.
Jeste, slazem se! Ali isto tako ni u Bosni nema ni blizu jednom Vidicu, Ivanovicu ili Krasicu... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 18 maj 2010, 00:05

Principatus je napisao/la:
marconato je napisao/la:Principatus,

Gledam i vidim jaku prednost, kao sto sam rekao u sirini i dubini.
Da se niko ne uvrijedi, ali to su ipak reprezentacije na dva razlicita nivoa. Mozda stojim ovdje sa svojim misljenjem u manjini, ali sjetit ce te se svi mojih rijeci i njemackih vrlina kad pocne SP. ;)
Ok, ja postujem svacije misljenje, ali eto, napravi mi ti postavu najboljih 11 od igraca iz Njemacke i Srbije ili uporedi i prve i druge postave ove 2 ekipe, pa da vidim tu prednost... :)

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.