AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Evil Genius II

Re: AS Roma

Post Postao/la Evil Genius II » 30 okt 2015, 19:15

vikend, iduca sedmica i onda tamo nekad utakmica sa napolijem su zapravo pravi ispiti zrelosti za ovu ekipu. iskreno se nadam da cemo u te meceve uci kompletni, bez nekih povreda i/ili suspenzija jer i dalje mislim da imamo limitiran roster u odredjenim segmentima - defanzivnom pogotovo pa nas i najmanja rotacija izbacuje iz ravnoteze.

medjutim, to sto smo prvi u ligi i jos uvijek u igri za plasman dalje u LP na kraju oktobra je svakako za :bow:

atribut
Kontakt:

Post Postao/la atribut » 31 okt 2015, 17:56

kad je snimak,necu biti u mogucnosti da gledam utakmicu,ali ne zelim da saznam rezultat,pa ako neko zna kad ima snimak na areni bio bi zahvalan :D :D

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 31 okt 2015, 20:19

De Rossi ipak nije dovoljno spreman da pocne mec od prve minute. Kad pogledam sastave, trebala bi Roma ovo dobiti, mada bih ja I remijem bio zadovoljan (ali naravno treba ici na 3 boda). Za dobar rez.veceras morace I odbrana biti na nivou.

TOMCRAFT
Kontakt:

Post Postao/la TOMCRAFT » 31 okt 2015, 20:21

acestream link od arene ? hvala :D

recica
Kontakt:

Post Postao/la recica » 31 okt 2015, 20:22

hajde ko ima link...

junioR
Kontakt:

Post Postao/la junioR » 31 okt 2015, 21:31

Ne znam sta kazete vi na ovakvu igru ali meni je sve, samo ne timska igra, puno ispadaju igraci kad je lopta kod suparnicke ekipe, zbog svoje agresive svi idu na loptu kao muha bez glave, a sto se tice napada, tu su salah i gervinho koje niko ne prati, a fala Bogu ni oni se ne bune pretjetano. Uglavnom Edin izgleda kao uljez u svemu ovome.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 31 okt 2015, 21:41

Nevjerovatno je da Sabatini i Garcia nisu uspjeli dovesti normlanog stopera citavo ljeto, iako su svi znali i govorili da je Romi odbrana najslabija karika.

Igras fino 30 minuta, kontorlises utakmicu, imas dvije, tri fine prilike, i onda primis gol sa 30 metara jer stoper kojeg si kupio okrene leđa kao kakav pionir, umjesto da ide u blok.

Tri mjeseca su imali da konstruisu normalnu odbranu, da dovedu tri igraca koja im fale. i za ta tri mjeseca su doveli samo lijevog beka.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 31 okt 2015, 21:55

Gervinha ne mogu da gledam,hocel ikad ukljucit mozak kad igra :facepalm:

High

Post Postao/la High » 31 okt 2015, 22:03

Gervinho je jedan od dva najgluplja čovjeka na Planeti.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 31 okt 2015, 22:46

E yebem ti fudbal i nepravdu.Fulis sto sansi,Dzeko ne moze bazen pogoditi i onda zijanis zbog jednog idiota zvani Rudiger.Pa lik se boji lopte yebem ti stopera.Moramo mi primiti i gol i to je to.Castan sa jednom nogom je bolji od njega.Bili smo bolji al igraci Intera su gorjeli za pobjedom,poginuli na terenu i eto nekako pobjedili.

E moj Pjanicu kakvu glupost uradi.Pa kako sad da pobjedimo u derbiju.Izgleda da nam je sudjeno jos jedno drugo mjesto.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Rios

Post Postao/la Rios » 31 okt 2015, 22:56

Vrlo slicna utakmica onoj koju je Roma odigrala sa Fiorentinom,samo sto su sad bile obrnute uloge.Roma imala posjed,stvara prilike ali nije ih iskoristavala,Inter se orjentisao uglavnom na odbranu i zabio iz nicega prakticno.
Ne moze se sad nesto zamjeriti Garsiji plaho,bio je primoran da igra ovako plus ima ekipu koja igra u dobroj formi.Da je zabio Dzeko u prvom ono sto se zabiti mora ko zna sta bi bilo.
Vjerovatno cete me napasti sad,ali danas je Rudiger bio bolji dio stoperskog para.Kod gola se oznacuje kao krivac,mozda i jeste donekle,ali ono je bio milimetarski odmjeren sut u svakom pogledu.Ako se i prica o krivcima za gol onda to moraju biti u kompletu on i Scesni.
Suma sumarum,nije Roma odigrala losu utakmicu,jednostavno nisu se iskoristile sanse koje se moraju koristiti protiv ovako cvrstog protivnika i to je to.Taman kad sam pomislio da Roma gazi sigurno desi se ovo i opet se javlji crv sumnje da li Roma moze proci prva kroz cilj..Vidjet cemo..
I da,ne znam bas koliko je Florenzi za defanzivnog veznog..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 31 okt 2015, 23:00

Ista tekma ko sa Doriom.Bukvalno isti poraz.Propustali sanse a protivnik zabijao.Rudiger je najveci krivac kod gola.Jeste i golman al Rudiger vise.Pa ne mozes se onako okrenuti.Trebao je jos izaci na njega a ne pustiti ga da puca.Samo da smo doveli pravog stopera bilo bi sve lakse.Idemo po deveto drugo mjesto u zadnjih 14 sezona :D

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 31 okt 2015, 23:14

Ovo je totalno ličilo na tekmu sa Sampdoriom.. Roma imala previše šansi..
Rudiger.. ne znam šta da se kaže o njemu osim toga da zaista u najmanju ruku je igrač sumnjive kvalitete. Reakcije kao kod 1. gola ja viđam na terminima..
Pjanić korektan, solidna partija, ali kakav crveni karton i to baš kada je ušao u formu i razvaljivao.
Džeko par šansi, ali loše, indisponirano djeluje i mora mnogo bolje. Doveden je da bude 1. strijelac i to treba da bude na kraju sezone.
Salah, mnogi se neće složiti sa mnom, ali taj lik je sebičan. Ona situacija gdje je 3 puta šutao je.. hajmo reći smiješna. Džeko stoji i gleda šta ovaj radi. Možda jeste subjektivno, ali zaista je bilo situacija gdje je morao dodati.
Igrače tipa Gervinha nimalo ne volim, krampa.. Završnica je katastrofalna.. zaleti se kao sivonja i onda šta bude.. popravio je malo defanzivu, tj više pomaže odbrani, ali nije on meni za prvih 11 ama baš nikako.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 31 okt 2015, 23:24

Salah je presebican nista nisi pogrijesio.On majci svojoj ne dodaje loptu.Sve sto je zabio zabio je njegovom magijom al nekad fakat pretjera al neka ga nek igra jer drugi ne znaju.Dzeko mora vise biti u sesnestercu a ne van jer sta ima on razigravati.Idi u sesnesterac i cekaj ubacaj ili odbicu.Premalo je centarsuteva a imamo visokog igraca.Ubjedjen sam da bi zgazili Inter da smo rano poveli a ovako vratilo nam se u jednu ruku za Fiore a i promasili smo svasta yebiga.Castan mora igrati ove jace tekme koliko god da je spreman.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 31 okt 2015, 23:33

Definitivno Castan-Manolas štoperski par.. U Rudigera nemam nikako povjerenja.. Imam osjećaj da bi bio u stanju zaustaviti Messija a onda kiksati i izgubiti utakmicu zbog njeg.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 31 okt 2015, 23:43

Upravo tako.Al mora Garsija uvijek imati neke svoje vizije koje niko ne konta ko veceras kad vadi Dzeku a ubacuje Vankera :facepalm:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 01 nov 2015, 02:14

Gervinho me veceras iznervirao kao nikad :D ali kako god on mora biti u prvih 11, najvise iz razloga sto nemas kvalitetnije rjesenje...on jeste smotan, ali ja ne vidim opasnijeg igraca od njega, brz, prodoran, istina losa zavrsnica, smotan sav od sebe, ali takav je sta ces, nekada upali nekada ne...bar je stalna pretnja po protivnicku odbranu i po meni, kao sto rekoh, uvijek ispred Falquea ili Iturbea.

Salah - ne znam sta bih rekao za tog momka, ispadne mi gori od Gervinha...gervinho je hem smotan hem poglup :D pa mu ne mozes ni zamjeriti, ali ovaj je pametan, glumi nekog "ne znam ni ja koga"...za sada ne pokazuje taj neki timski duh.

Dzeko - jeste promasio zicer, ali mnogo vise promasuju ova gore dvojica pa nikom nista...

Rudiger - ne znam sta bih rekao, zakasnjela i djecija reakcija ala Bicakcic kod gola...a opet ko je mogao ocekivati da ce onaj glavonja zabiti s one udaljenosti.

Steta za Pjanica i Lazio, ali sta je tu je...prilika za Edina da podigne jos jedan kredit kod navijaca, nakon onog protiv Juventusa.

Prije toga jako bitna utakmica u srijedu protiv Levera i imperativ pobjede...Roma nadam se kompletna uz jos jednu simultanku Miralema Pjanica, akoBogda.

Suma sumarum...
Jos jedna nezasluzena pobjeda Intera ove sezone...vec 6. ako se ne varam s 1 golom razlike...dokle vise?

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 01 nov 2015, 02:27

Zasluzena je itekako i ja njihovim navijacima/simpatizerima na ovom pdfu cestitam na pobjedi, fer i korektnoj igri :thumbup:
Ljudi su izginuli cijelu utakmicu, kvalitet nadoknadili borbom, pokazali karakter i nagradjeni su. Jovetic strasan igrac, Handa imao svoju noc, ostali bili na nivou.

Nadam se da ovaj poraz nece ostaviti posljedice na ekipu, da ce se pozitivno uci u mec sa Leverom.
Rudiger, Dzeko, Szczesny :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Nista, treba se vratiti i vec iduce tekme dobiti, napoli je tu, iznad juventusa smo. Ostali nisu konkurenti.
embrace the chaos

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 01 nov 2015, 10:39

nesto detaljniju analizu cu pisati dok odjutrim, ali
Evil Genius II je napisao/la:sto se tice derbija sa interom roma je bolja i na papiru i na terenu, medjutim, mancini je takav trener da strpljivo ceka greske protivnika, a mi smo takva ekipa da tih gresaka uvijek imamo tako da me malo i strah moguceg poraza uz nasu dominaciju. nadam se da ce ofanzivni trio uspjeti zabiti vise nego sto odbrana primi.
desilo se upravo ono o cemu sam pisao :oops: medjutim, ne treba ocajavati jer igra obecava, zavrsnica ce doci kad tad jer ne mogu dzeko i salah fulati zicere do kraja sezone na konstantnoj osnovi, a odbranu znamo svi da moramo popraviti pa ce se to valjda rijesiti u januaru.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 01 nov 2015, 13:25

Gervinho je po meni posebna priča.. Momak rasturi 1-2 utakmice, sljedeće dvije krampa, panj. Inteligencije lik nema, završnica katastrofa i generalno ne volim ove igrače koji trče ko muhe bez glave. Pokušavaju sve na fiziku i brzinu. U odbrani je gotov ne postojeći. Nema taj kvalitet po meni za Romu. Smotan je, nekad će upalit nekad' neće, ali nervira me cijelu tekmu.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.