BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

HariTz
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la HariTz » 07 nov 2015, 23:05

Ovdje je sve moguće. Možemo im uvaliti i tri gola i završiti posao, možemo i mi primiti isto tako 2-3 (pu-pu) a najrealnije je da će to biti muka teška svih 180 minuta. Ne vjerujem da ćemo išta riješiti u Zenici. Vjerovatno će to remi biti (nadam se bez golova) ili neka minimalna pobjeda. Ipak uvjeren sam u prolaz na EP :D :bih:

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: RE: Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la Goalgetter » 07 nov 2015, 23:12

Captain4 je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Na forumu nista novo. "Mi smo za Irsku reprezentaciju Spanija".

'Ta ce igraci Championshipa, nasjeda se redovno na ove patke Irskih medija da ce mnogi faliti i tako to.

Ove tekme ce biti jos teze od ove zadnje dvije sto smo imali.
Cijenim te iz razloga što si oprezan tako. Pa neki ljudi se već vide u Francuskoj. 180 minuta borbe , ko ih je gledao zna kakva su ekipa.
Ovo ti je kljucno "ko ih je gledao" . Nazalost previse se jednodimenzionalno gleda na to sve, uporedjuje se iskljucivo koliko koji igrac vrijedi i gdje igra, zanemaruje se takticki aspekt, sto je jedna od jacina Irske. Da samo kvalitet odlucuje, oni ne bi imali sta traziti protiv nas.

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 07 nov 2015, 23:12

HariTz je napisao/la:Ovdje je sve moguće. Možemo im uvaliti i tri gola i završiti posao, možemo i mi primiti isto tako 2-3 (pu-pu) a najrealnije je da će to biti muka teška svih 180 minuta. Ne vjerujem da ćemo išta riješiti u Zenici. Vjerovatno će to remi biti (nadam se bez golova) ili neka minimalna pobjeda. Ipak uvjeren sam u prolaz na EP :D :bih:

I ja mislim isto ,da ce biti napeto skroz,i da se nece do kraja druge utakmice nista znati,ne bi me iznenadilo da se ode i u produzetke,al to ne bi volio jer svi znamo kako nasi igraci brzo ostanu bez snage i slicno.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 nov 2015, 23:15

Sve može samo nemoj penale. :mrgreen:

Mi u Zenici moramo riješit pitanje prolaza, tu ako ne uspijemo i tamo se bude odlučivalo bit' će dosta teško. U Zenici neće napadat, to će biti sporadični napadi, ako šta uspiju uspiju, cijeli fokus će biti na odbrani. A i ne znaju baš nešto kontrolisat loptu, tehnički su dosta slabi. Da je 2-0 ih dobit i to bi to bilo, mogu oni nama dati gol ali nema šanse da ga neće primit, mislim gol, tako da bi 90% išli dalje.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Captain4
Kontakt:

Re: AW: RE: Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la Captain4 » 07 nov 2015, 23:17

Goalgetter je napisao/la:
Captain4 je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Na forumu nista novo. "Mi smo za Irsku reprezentaciju Spanija".

'Ta ce igraci Championshipa, nasjeda se redovno na ove patke Irskih medija da ce mnogi faliti i tako to.

Ove tekme ce biti jos teze od ove zadnje dvije sto smo imali.
Cijenim te iz razloga što si oprezan tako. Pa neki ljudi se već vide u Francuskoj. 180 minuta borbe , ko ih je gledao zna kakva su ekipa.
Ovo ti je kljucno "ko ih je gledao" . Nazalost previse se jednodimenzionalno gleda na to sve, uporedjuje se iskljucivo koliko koji igrac vrijedi i gdje igra, zanemaruje se takticki aspekt, sto je jedna od jacina Irske. Da samo kvalitet odlucuje, oni ne bi imali sta traziti protiv nas.
Holandija najjača u svojoj grupi bila , a Island 5. po " kvalitetu " . Vidjeli smo ko je prošao dalje :D
"We need to suffer. And we need to fight."

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 07 nov 2015, 23:19

Unofficialpage je napisao/la:Sve može samo nemoj penale. :mrgreen:

Mi u Zenici moramo riješit pitanje prolaza, tu ako ne uspijemo i tamo se bude odlučivalo bit' će dosta teško. U Zenici neće napadat, to će biti sporadični napadi, ako šta uspiju uspiju, cijeli fokus će biti na odbrani. A i ne znaju baš nešto kontrolisat loptu, tehnički su dosta slabi. Da je 2-0 ih dobit i to bi to bilo, mogu oni nama dati gol ali nema šanse da ga neće primit, mislim gol, tako da bi 90% išli dalje.
Mensur Mujdža zabija zadnju seriju :D

SalihovicAnel
Kontakt:

Post Postao/la SalihovicAnel » 07 nov 2015, 23:24

Ma nek igra ko hoce samo da prodjemo dalje :D

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 07 nov 2015, 23:24

Ja sam ih gledao protiv Poljske i rekoh sebi,ne bih ih volio u barazu...dobra ekipa,borbena..Berbeniji su od nas,srcaniji...Tehnicki smo mnogo bolji i mislim iako.do sada nije dokazan da mi imamo boljeg selektora..nek nam je Uzviseni na pomoci..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 nov 2015, 23:27

Captain4 je napisao/la:

More on i zabit ali koja korist kad 60% nas to neće doživit. :mrgreen: :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 nov 2015, 23:29

Ove tekme ce biti jos teze od ove zadnje dvije sto smo imali, samoubistvo je podcjeniti ovako jaku reprezentaciju.
Tako je.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 07 nov 2015, 23:29

Unofficialpage je napisao/la:
Captain4 je napisao/la:

More on i zabit ali koja korist kad 60% nas to neće doživit. :mrgreen: :mrgreen:
Nas 40 % će u Francuskoj druge penale čekati :P

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 07 nov 2015, 23:30

Fidelis je napisao/la:Mi ako njih glat ne isprasimo treba uzorat Bilino,posadit maline,rasformirat savez i igrace poslat u reprezentativnu mirovinu.
Sad mi je tek jasno sta je Dzeko mislio reci onom izjavom,mi cemo biti krivi ako ne odemo u Francusku.Covjek je zelio reci ovo sto sam ja gore napisao,da smo bolji za dvije klase i da se sve samo nas pita a njih se nista ne pita.
Nekad smo respektovali protivnike, ali nismo ni ponizavali sebe pa smo govorili "Ovo nam je historijska utakmica".
Sad smo to prevazisli, pa smo poceli pomalo omalovazavat protivnike i govoriti "Ako njih ne mozemo dobiti onda i ne zasluzujemo.."
A evo sad vidim poceli smo omalovazavat protivnika a sebe uzdizat i ide: "Ako njih ne mozemo dobit.. ori bilino, sadi maline :D "

P.S Ako Njemacku ne mozemo dobiti, onda nismo ni zasluzili da igramo finale. :mrgreen:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 nov 2015, 23:43

Ja samo ne mogu da shvatim ove koji zele nerjeseno u Zenici iz nekog straha, opreznosti a onda treba da napadnemo u Dablinu ? Pa gdje je tu logika ?

Mi njih moramo rjesiti u prvoj utakmici, ako Bog da 2:0.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 07 nov 2015, 23:43

Unofficialpage je napisao/la: Mi u Zenici moramo riješit pitanje prolaza, tu ako ne uspijemo i tamo se bude odlučivalo bit' će dosta teško. Da je 2-0 ih dobit i to bi to bilo, mogu oni nama dati gol ali nema šanse da ga neće primit, mislim gol, tako da bi 90% išli dalje.
Mi smo od Kipra primili dva gola ko iz pi.cke prema tome nikakva ti garancija nije 2:0

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 07 nov 2015, 23:51

Slazem se sa @Elegant ... naracito sto ce u prvom mecu biti igracki oslabljeni.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 07 nov 2015, 23:51

Svi žele pobjedu, logično, ali ni remi uopšte nije loš. Naravno bez golova. Nisam za toga da srljamo jer je to mač sa dvije oštrice. Može nam se vrlo lako obiti o glavu. Samo polako, oprezno i dotuc ih kvalitetom.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 08 nov 2015, 00:06

Kakva ce tek nervoza biti ovih sedam dana, mislim da se bez potrebe sada unosi nervoza.

Mi imamo mnogo jaci i spremniji tim nego protiv Kipra i Velsa.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 08 nov 2015, 00:25

SIIIIITNOOOOO

005
:mrgreen:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 08 nov 2015, 00:42

Da ti malo pomognem:

BiH - R. Irska :bih:

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 08 nov 2015, 01:12

Smeta mi pretjerani respekt prema nekome ko ga realno ne zasluzuje,to cu stalno ponavljati.Time mozemo sami sebi otezati,i to cu stalno ponavljati.Pretjeran respekt obavezno nosi i dozu straha a doza straha nosi sklonost greskama,pretjeranu opreznost,sputanost u igri,nervozu....
Zbilja nema potrebe da sami sebi komplikujemo cistu situaciju,bolji smo i to prilicno,trebamo upravo bez respekta izaci i nagaziti ih,ubiti im nadu,raspametiti ih.Nije nama prvi put da idemo kontra,onog koga treba respektovati potcjenimo a onoga kojeg ne treba precjenimo.

Mi smo drugi razred evropskog fudbala a oni su četvrti.Tako je i na ranking listama ali tako je i stvarno.I sta ja sad trebam nama oduzeti klasu a njima dodati klasu pa da nas kao izjednacim?
A zasto da to radim kad to nije istina.Naravno da je u fudbalu sve moguce,naravno da ne treba nikoga potcjeniti ali moramo izaci i igrati u skladu sa svojom snagom u odnosu na Irsku,bez zadrske i najace sto mozemo.U tom slucaju ubjedjen sam da u dvije utakmice nemaju nikakve sanse.
Dizati ih u nesto sto nisu moze nam nanijeti samo stetu.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: meecko, Proximic, VolimBiH96 i 14 gostiju.