AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Re: AC Milan
@Ado
Da se razumijemo, i ja sam za Kaku. Ali, brojke govore da je Ronaldinho imao bolju sezonu od njeg, te da je, uz Pata i Boriela(da, Boriela) jedini držao Milan u igri. Ako to nije dovoljno za poziv, onda treba dići ruke od reprezentacije Brazila za sva vremena. No, jedan Elano(ne može u Cityju igrati, pa se znoji u nikada lošijem Galatasarayu), Grafite(Veh ga slao u Brazil jer je bio van forme), Baptista(da ne gledam njegovu statistiku, ali oni koji bolje prate Romu i Calcio znaju koliko on može)...Bitno je da je pozvan Melo(koji nije ništa uradio ove sezone), Josue(ok, od njega se očekuje da nekada zamijeni Gilberta na toj poziciji)...
Da se razumijemo, i ja sam za Kaku. Ali, brojke govore da je Ronaldinho imao bolju sezonu od njeg, te da je, uz Pata i Boriela(da, Boriela) jedini držao Milan u igri. Ako to nije dovoljno za poziv, onda treba dići ruke od reprezentacije Brazila za sva vremena. No, jedan Elano(ne može u Cityju igrati, pa se znoji u nikada lošijem Galatasarayu), Grafite(Veh ga slao u Brazil jer je bio van forme), Baptista(da ne gledam njegovu statistiku, ali oni koji bolje prate Romu i Calcio znaju koliko on može)...Bitno je da je pozvan Melo(koji nije ništa uradio ove sezone), Josue(ok, od njega se očekuje da nekada zamijeni Gilberta na toj poziciji)...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
pasa svaka cast za post al kad vidjoh ovo boriello drzi igru smucilo mi se. vjeruj mi da je milan imao banderu u napadu vise bi golova dala. covjek je nepokretan,nema tehniku,nema snaga znaci nista. al opet eto zabija golove kad ga ovaj madzionicar strefi al i to se desi svake prestupne.Monolog je napisao/la:@Ado
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Statistički je bio dobar, to je ono što želim reći. Jbg, činjenica da Huntelar ne može zaigrati u prvoj postavi(iako je bolji igrač od Boriela, ako mene pitaš) je dovoljan pokazatelj da je od ovih klasičnih centarfora u najboljoj formi. Eh sad to što je većinu golova zabio na asistenciju brazilskog čarobnjaka, to mogu i ja potvrditi iako nisam toliko pratio Milan. Daleko od toga da sam rekao da je Borielo igračina, ali je ove sezone zabijao, a to je ono što se traži od napadača.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
on ti je kao higuain. vidi se protiv sitnih ekipa tipa catania a protiv vecih ga nigdje nema. a milan je klub u kojem mora igrati igraci svjetske klase zato se ocajnicki nadam Dzeki. a nek nas ne cudi ako sutra osvane informacija "Ronaldinho pozvan za SP" ili suprotno od ove "izvrsen atentat na brazilskog selektora"Monolog je napisao/la:Statistički je bio dobar, to je ono što želim reći. Jbg, činjenica da Huntelar ne može zaigrati u prvoj postavi(iako je bolji igrač od Boriela, ako mene pitaš) je dovoljan pokazatelj da je od ovih klasičnih centarfora u najboljoj formi. Eh sad to što je većinu golova zabio na asistenciju brazilskog čarobnjaka, to mogu i ja potvrditi iako nisam toliko pratio Milan. Daleko od toga da sam rekao da je Borielo igračina, ali je ove sezone zabijao, a to je ono što se traži od napadača.
ja još nemogu da vjerujem da ronaldinho neće na sp. Dunga je izgleda slijep kod očiju kad mu najbolji igrač ove sezone jednog Milana nema mjesta u timu a jedan elano ili grafite za koje se nije ni znalo da igraju ove sezone u prosječnim timovima kakvi su galata i wolfsburgh zaista NEVJEROVATNO.
.
- tony-mortale
- Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
- Kontakt:
sad očekujem da premijer sutra kaže kako je milan šampionska ekipa koja je razvalila juventusa i kako ne trebaju nova pojačanja
završena sezona koja je bila manje-više uspješna, cilj je bio plasman u LP, a da se u ovoj sezoni LP pokuša otići što dalje, ostaće u sjećanju pobjeda protiv reala,a u seriji a dva poraza od intera uz nikakvu igru, cilj da se u sezoni 2013 igra sa barem 5 igrača iz milanovog pogona se ne ostvaruje uopšte, pošto nije promovisan nijedan primaverac, samo je čini mi se de vito par minuta igrao.
sad škartirati pola ovih penzionera dovesti 3-4 mlada perspektivna igrača al ne za neke velike pare i naći istog takvog trenera 3-4 najtalentovanija juniora priključiti prvom timu i početi lagano praviti tim za sljedeću sezonu.
završena sezona koja je bila manje-više uspješna, cilj je bio plasman u LP, a da se u ovoj sezoni LP pokuša otići što dalje, ostaće u sjećanju pobjeda protiv reala,a u seriji a dva poraza od intera uz nikakvu igru, cilj da se u sezoni 2013 igra sa barem 5 igrača iz milanovog pogona se ne ostvaruje uopšte, pošto nije promovisan nijedan primaverac, samo je čini mi se de vito par minuta igrao.
sad škartirati pola ovih penzionera dovesti 3-4 mlada perspektivna igrača al ne za neke velike pare i naći istog takvog trenera 3-4 najtalentovanija juniora priključiti prvom timu i početi lagano praviti tim za sljedeću sezonu.
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.
- _forzamilan_
- Kontakt:
forza leo čovjek koji je izvukao maksimum iz ove ekipe!

Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&
Krepat ma ne molat!
Krepat ma ne molat!
Eh eto ga,gotova jos jedna sezona,lijep kraj visoka pobjeda protiv Juventusa.
Odlazi nam Leo,covjek je odlicno odradio u svojoj premijernoj sezoni,eh sad velika je steta sto cemo ga zbog idiota Gallianija izgubiti skroz,jer je covjek fenomenalan skaut,(na njegovu preporuku se doveo Kaka,Thiago Silva,Pato)jos ljetos je trazio Bale-a iz Tottenhama i Gansa iz Santosa(veznjak boli glava a mogao se dovuci za male pare)ali nas Galliani je naravno samo odmahivao glavom i pricao kako imamo tim pun sampiona,od kojih pojednini jedva i prehodaju citavu utakmicu.Eh sad nam je potreban provjeren strucnjak i prije svega AUTORITET koji ce biti cvrsta ruka i bolji takticar.Uz pametno poslovanje,odlazak pojedinih senatora evo Favalinho i Dida su se oprostili to je sjajna vijest,nadam se odlasku jos par pojedinaca da nam ostane koji million za eventualna pojacanja,dakle uz pametan mercato,i prikljucivanje par igraca iz primavere koja usput igra odlicno,osvojili su kup par momaka se mogu prikljuciti prvom timu(Verdi,Zigoni,Strasser...) Spominje se Lippi,Tasotti,Galli(koji je rekao ako postane trener da ce odmah 8 igraca iz primavere prebaciti u prvi tim,vrlo zanimljivo..).ja sam za Lippija,mada je najizvjesnije da ce Tassotti preuzeti palicu.
Nadam se da je Dinhu ostalo jos motiva da igra na ovom nivou,mada je mogao biti jos bolji,da smo imali malo bolji tim,posto su nam bekovi katastrofa blago receno,vezni red nije mogao izdrzati formaciju 4-3-3 jer jednostavno Seedorf,Pirlo,Gatusso ne mogu odgovoriti toj igri jer zahtjeva puno trke,vadio nas je Ambro,i Flamini.Ambro jer jos uvijek ima snage i dobro se postavlja i cita igru protivnika i samim tim mu je kretanje odlicno,Flamini ima snage i mlad je samo treba da nauci neke stvari od Ambra,da ne pravi one glupe prekrsaje i ne dobija crvene kartone bezveze.
Dakle po meni Bekovi,dva vezna,Stoper,i Dijamant
Ali vidjet cemo sta ce Ćelavi smisliti genijalno za ovaj mercato.
Odlazi nam Leo,covjek je odlicno odradio u svojoj premijernoj sezoni,eh sad velika je steta sto cemo ga zbog idiota Gallianija izgubiti skroz,jer je covjek fenomenalan skaut,(na njegovu preporuku se doveo Kaka,Thiago Silva,Pato)jos ljetos je trazio Bale-a iz Tottenhama i Gansa iz Santosa(veznjak boli glava a mogao se dovuci za male pare)ali nas Galliani je naravno samo odmahivao glavom i pricao kako imamo tim pun sampiona,od kojih pojednini jedva i prehodaju citavu utakmicu.Eh sad nam je potreban provjeren strucnjak i prije svega AUTORITET koji ce biti cvrsta ruka i bolji takticar.Uz pametno poslovanje,odlazak pojedinih senatora evo Favalinho i Dida su se oprostili to je sjajna vijest,nadam se odlasku jos par pojedinaca da nam ostane koji million za eventualna pojacanja,dakle uz pametan mercato,i prikljucivanje par igraca iz primavere koja usput igra odlicno,osvojili su kup par momaka se mogu prikljuciti prvom timu(Verdi,Zigoni,Strasser...) Spominje se Lippi,Tasotti,Galli(koji je rekao ako postane trener da ce odmah 8 igraca iz primavere prebaciti u prvi tim,vrlo zanimljivo..).ja sam za Lippija,mada je najizvjesnije da ce Tassotti preuzeti palicu.
Nadam se da je Dinhu ostalo jos motiva da igra na ovom nivou,mada je mogao biti jos bolji,da smo imali malo bolji tim,posto su nam bekovi katastrofa blago receno,vezni red nije mogao izdrzati formaciju 4-3-3 jer jednostavno Seedorf,Pirlo,Gatusso ne mogu odgovoriti toj igri jer zahtjeva puno trke,vadio nas je Ambro,i Flamini.Ambro jer jos uvijek ima snage i dobro se postavlja i cita igru protivnika i samim tim mu je kretanje odlicno,Flamini ima snage i mlad je samo treba da nauci neke stvari od Ambra,da ne pravi one glupe prekrsaje i ne dobija crvene kartone bezveze.
Dakle po meni Bekovi,dva vezna,Stoper,i Dijamant
-
AC_Milan4ever
- Kontakt:
potpis jarane ko kucaWarrick je napisao/la:Eh eto ga,gotova jos jedna sezona,lijep kraj visoka pobjeda protiv Juventusa.
Dakle po meni Bekovi,dva vezna,Stoper,i Dijamant![]()
Onyewu će za Milan godinu dana igrati besplatno
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Oguchi kao Redondo he,he,he,he steta sto se tesko povrijedio,kad se oporavi bice to vrlo koristan igrac,jak odlican u skoku,a koliko sam vidio na minulom kupu konfederacija vrlo dobro se krece i postavlja,uspio je zaustaviti Villu i Torresa,po meni bice koristi od njega to je sigurrno,ako nista bice bolji od Kaladzea i Favalija
on i Yepes nisu lose zamjene za Nestu i Silvu,samo da Nesta bude zdrav.
A Dungu ne znam kako da ga opisem....... to je jedan klaun,ja vjerujem da ni njemu nije jasan popis igraca koje je zovnuo na SP.Cuj Elano????!!!!! taj frajer je cirkus od igraca,morao otici u Galatasnajper da bi igrao Barry,Ireland,De Jong ako se u ovoj konkurenciji nije mogao izboriti za jesto onda je to presmjesno,Grafitte-a nema potrebe da ga komentarisem Dijamant mu je pokazao kako igra pravi centarfor koji nije sebicni bijednik i kako izgleda napadac svjetske klase.....a ne znam sta je Dinho jos trebao napraviti u ovom htjeli mi to priznati ili ne poprilicno nazalost truhlom Milanu da bi ga pozvao to covjek nosio ekipu citavu sezonu i ima ogromne zasluge sto je Milan sa ovolikim brojem bodova i plasmanom u ligu prvaka,ako nista nek jos jednom pogleda prvu utakmicu protiv Man utd.
Po mom misljenju ovo je za rubriku vjerovali ili ne.
A Dungu ne znam kako da ga opisem....... to je jedan klaun,ja vjerujem da ni njemu nije jasan popis igraca koje je zovnuo na SP.Cuj Elano????!!!!! taj frajer je cirkus od igraca,morao otici u Galatasnajper da bi igrao Barry,Ireland,De Jong ako se u ovoj konkurenciji nije mogao izboriti za jesto onda je to presmjesno,Grafitte-a nema potrebe da ga komentarisem Dijamant mu je pokazao kako igra pravi centarfor koji nije sebicni bijednik i kako izgleda napadac svjetske klase.....a ne znam sta je Dinho jos trebao napraviti u ovom htjeli mi to priznati ili ne poprilicno nazalost truhlom Milanu da bi ga pozvao to covjek nosio ekipu citavu sezonu i ima ogromne zasluge sto je Milan sa ovolikim brojem bodova i plasmanom u ligu prvaka,ako nista nek jos jednom pogleda prvu utakmicu protiv Man utd.
Po mom misljenju ovo je za rubriku vjerovali ili ne.
- tony-mortale
- Kontakt:
ma dobro oguchi je ovu sezonu svakako cijelu ozljeđen bio a dobijao dobru platu, to mu je valjda način da opravda ukazano povjerenje, iako mu opet svaka čast malo bi ih tako nešto uradili. kako je odigro kup konfederacija od njega sam puno očekivao, al jbg teška ozljeda na početku sezone tako da nije ni igrao, pozvan je u reprezentaciju za svjetsko, al sad vidjećemo hoće li se izboriti za prvi tim, prije im je bio glavni igrač u odbrani. od njega lično očekujem puno u sljedećoj sezoni, vjerovatno će biti 3. stoper, al znajući nestine godine i sklonost ozljedama vjerovatno će dobijati priliku, a tu su još i yepes i bonera kao 4. i 5. tako da smo tu sad jači nego ove sezone za favalijem, bekova ni na vidiku, spominju se neki iz francuske lige al sve su to zasad samo špekulacije.
extra napadač i jedan veznjak (po mogućnosti krilni-idealan krasić) su prijeko potrebni, nebi bilo loše dovesti nekog prije svjetskog da se tim za sljedeću sezonu već zna, al pošto prelazni rok još nije počeo o svemu je prerano govoriti,
odda kaladzea jankulovskom prodati obavezno, a eventualno ako dođe dobra ponuda i huntelara i ronaldinja. trener će vjerovatno biti galli ili tasoti i obojica će sigurno ubaciti par momaka iz primavere jer ove sezone dečki razvaljuju.
inače milan ide u ameriku krajem mjeseca odigrati 3 utakmice sa mls timovima, vode i neke likove iz atalante i livorna Pulzetija i Manfredinija, garant im je već istekao ugovor pa će ih ćelavac dovesti samo za neku bezveznu platu, a da će šta pojačati milan naravno da neće, al oni će imati argument da su nekog kao doveli
al nije da nismo navikli
extra napadač i jedan veznjak (po mogućnosti krilni-idealan krasić) su prijeko potrebni, nebi bilo loše dovesti nekog prije svjetskog da se tim za sljedeću sezonu već zna, al pošto prelazni rok još nije počeo o svemu je prerano govoriti,
odda kaladzea jankulovskom prodati obavezno, a eventualno ako dođe dobra ponuda i huntelara i ronaldinja. trener će vjerovatno biti galli ili tasoti i obojica će sigurno ubaciti par momaka iz primavere jer ove sezone dečki razvaljuju.
inače milan ide u ameriku krajem mjeseca odigrati 3 utakmice sa mls timovima, vode i neke likove iz atalante i livorna Pulzetija i Manfredinija, garant im je već istekao ugovor pa će ih ćelavac dovesti samo za neku bezveznu platu, a da će šta pojačati milan naravno da neće, al oni će imati argument da su nekog kao doveli
al nije da nismo navikli
vidit cemo sta cete pricat o dungi kad frajer podigne pehar. taj li jako dobro zna sta radi vidjet cete.
- tony-mortale
- Kontakt:
i ja se slažem s tim, ipak je on selektor, u kvalifikacijama je razvalio konkurenciju,na njemu je i odgovornost za eventualni neuspjeh(a njima je sve osim pehara ili u najgorem slučaju finala neuspjeh), al ipak ne pozvati jednog ronaldinja koji je za taj brazil uvjek igrao sa srcem i kad god je igrao bio je jedan od boljih je ipak glupo, jer ima jednu jako dobru sezonu iza sebe za razliku od velikog broja pozvani, a koji su još uz to i puno lošiji igrači.Wolverine je napisao/la:vidit cemo sta cete pricat o dungi kad frajer podigne pehar. taj li jako dobro zna sta radi vidjet cete.
al sad je izgleda moderno imati klaune za selektore tipa maradone (cambiaso mu nema mjesta, ili zaneti, pa milito), domenech(ovo je budala već sto puta dokazana), dunga(osim dinja, nema ni pata, al zato ima grafitea), doduše nije u rangu klauna ali i lippi me razočarao pa on će i za deset godina zvati iste igrače
- tony-mortale
- Kontakt:
novi trener je najvjerovatnije filipo galli, dosadašnji trener primavere, inače 13 sezona je nosio dres milana, u prvi tim je rekao prekomandovati 4-5 juniora sa kojima je osvojio kup i još su u utrci za prvenstvo.
berlusconi opovrgao da prodaje klub i obećao da će biti pojačanja i da će neko veliko ime doći ljetos, al to govori i zadnjih par godina pa ništa, al eto ostaje da vidimo
berlusconi opovrgao da prodaje klub i obećao da će biti pojačanja i da će neko veliko ime doći ljetos, al to govori i zadnjih par godina pa ništa, al eto ostaje da vidimo
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Mislim da Milan(koliko god pojedini to negirali)ima dovoljno novca za vrhunska pojačanja. Pitanje je samo da li će Berlusconi i Galliani odriješiti kesu i dovesti igrače koji su kalibar za ovog giganta. Ne vidim rješenje u prodaji dvojca Ronaldinho - Pato, baš naprotiv, od njih očekujem još bolju sljedeću sezonu, još samo kad bi imali nekog vrhunskog centarfora koji bi iskorištavao Dinhove asistencije, to bi bilo sjajno.
Kada je trener u pitanju, mora se čestitai i Leonardu koji je izvukao maksimum iz one ekipe. I u utakmicama koje su izgubili su stvarali puno prilika, no lopta nije htjela. Ključno je bilo prelazak na igru sa 3 špica, a ne znam kakvu taktiku će imati novi trener(po svemu sudeći Galli).
Kako god da okreneš, mislim da će sljedeća sezona biti znatno bolja od ove, koja može proći sa epitetom "dobra" samo zato što su igrali bez oslonaca kakav je Kaka i majstora Maldinija.
Kada je trener u pitanju, mora se čestitai i Leonardu koji je izvukao maksimum iz one ekipe. I u utakmicama koje su izgubili su stvarali puno prilika, no lopta nije htjela. Ključno je bilo prelazak na igru sa 3 špica, a ne znam kakvu taktiku će imati novi trener(po svemu sudeći Galli).
Kako god da okreneš, mislim da će sljedeća sezona biti znatno bolja od ove, koja može proći sa epitetom "dobra" samo zato što su igrali bez oslonaca kakav je Kaka i majstora Maldinija.
Mah, Milan se treba okrenut pomlađivanju ekipe, pogotovo odbrane. Teško više može i Nesta da igra. Ako će bit taj trener iz mlađih kategorija onda sam siguran da će za sobom povest kakvih defanzivaca i da će mjenjat Milan iz dede u mladiće... Treba Milanu mlađe snage, podhitno...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
- tony-mortale
- Kontakt:
ma naravno da novca ima, ipak je ćelo najbogatiji talijan al otkako je premijer više ga izgleda milan toliko ne interesuju a onaj galijani je konjina teška,
nemam stvarno pojma kako igra galli, jer primaveru nemam mogućnosti pratiti al baš ću se raspitati po forumima, ako igra klasičnih 4-4-2 onda za ronaldinja nema mjesta, mada nevjerujem da bi se za njega mogle uzeti neke velike pare, za razliku od pata, koji sigurno može uzeti preko 50 m, ali ima predispozicije da postane i najbolji igrač svijeta al isto tako zbog čestih ozljeda može i propasti skroz tako da neznam šta o njegovom eventualnom transferu da mislim.
uglavnom ovo je sad na tragu onog cilja postavljenog prije par godina da se 2013 igra sa barem 5-6 svojih mladih igrača u timu, naravno da nijedan od ovih klinaca neće biti okosnica tima, al neka pomalo dobijaju šansu i stiču iskustvo, pa kad se jedan dokaže extra
nemam stvarno pojma kako igra galli, jer primaveru nemam mogućnosti pratiti al baš ću se raspitati po forumima, ako igra klasičnih 4-4-2 onda za ronaldinja nema mjesta, mada nevjerujem da bi se za njega mogle uzeti neke velike pare, za razliku od pata, koji sigurno može uzeti preko 50 m, ali ima predispozicije da postane i najbolji igrač svijeta al isto tako zbog čestih ozljeda može i propasti skroz tako da neznam šta o njegovom eventualnom transferu da mislim.
uglavnom ovo je sad na tragu onog cilja postavljenog prije par godina da se 2013 igra sa barem 5-6 svojih mladih igrača u timu, naravno da nijedan od ovih klinaca neće biti okosnica tima, al neka pomalo dobijaju šansu i stiču iskustvo, pa kad se jedan dokaže extra
Ewo milan nudi oko 17.000.000€ za Robinha,pise na goal.com,i takodje Milan na turneji u Americi ce voditi Tasotti,onaj sta jos
a ja, Qnyewu ce odraditi jednu sezonu u Milanu besplatno,zbog toga sto je fakticki odigrao samo jednu tekmu,nije mogao zbog povrede koju je zadobio u reprezentaciji,ne vjerujem da ce Galli doci i Berlu je obecao velika pojacanja,mozda Dzekson dodje u ovaj dres
i ewo novi dresovi
bijeli **** nisam mogo nac sry
kul su
bijeli **** nisam mogo nac sry Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !
A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥
Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!
A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥
Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!
-
AC_Milan4ever
- Kontakt:
uhh dresovi su super cim izadzu kupujem sebi.. nego sta vi mislite jarani moji koliko je to dobra stvar da se nadze neki kupac da kupi Milan?? a nije ni ovaj los samo sto je prestao da ulaze skroz u klub haman nikako a vise se nemoze sa dedama dok su mogli i gurali su vise ne..robovi88 je napisao/la:Ewo milan nudi oko 17.000.000€ za Robinha,pise na goal.com,i takodje Milan na turneji u Americi ce voditi Tasotti,onaj sta josa ja, Qnyewu ce odraditi jednu sezonu u Milanu besplatno,zbog toga sto je fakticki odigrao samo jednu tekmu,nije mogao zbog povrede koju je zadobio u reprezentaciji,ne vjerujem da ce Galli doci i Berlu je obecao velika pojacanja,mozda Dzekson dodje u ovaj dres
i ewo novi dresovi
![]()
![]()
bijeli **** nisam mogo nac sry
![]()
kul su
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.