BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

mostar_mo
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la mostar_mo » 14 nov 2015, 13:00

po statistici rezultat 0:0 u prvoj utakmici , u uzvratu domaćinu daje 68,3 % šanse za prolaz
rezultat 1:1 , 71,1% .

Dobro je , i po statistici imamo 30 % šanse ..nije loše :)
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Shooter
Kontakt:

Post Postao/la Shooter » 14 nov 2015, 13:01

Elegant je napisao/la:Vidjete cete u Dablinu kako ce da navijanje i atmosfera bude, ono sinoc je zalosno. :thumbdown:
To sa atmosferom mene ne cudi. Utakmice reprezentacije su svakako postale poligon babinih sinova koji karte dobiju preko sponzora ili izvale 100 KM. Sta je to za njih?
Njihov fanatizam je upitan, jer njima je mizerno pustati glas i davati podrsku, bitno je da se pojave i da se poslije kurce da su bili medju 11 000 sretnika.
Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.

Safet Susic - Pape!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 14 nov 2015, 13:02

A realno, omasio je Mesa ceo fudbal sinoc, to sam odmah rekao kad sam vidio postavu. Ne mogu reci da smo igrali lose u prvom poluvremenu, ali ostaviti Pjanica samog u sredini, ostaviti Ibisevica svih 90 minuta i uz to im prikljuciti Milana je bio promasaj.
I zasto se nije moglo rizikovati sa Arminom nekih dvadesetak minuta kao povucenom desetkom kojem bi se oslobodio prostor radi Dzeke i Djurica? Gori od Vedada nije mogao biti, ovaj bi trebao biti nas cetvrti napadac jer mi ga je iskreno vise pun qrac, produktivniji bi bili da je sam izasao iz igre i ostavio nas sa 10 igraca. :facepalm:

Ocekujem trio Besic-Pjanic-Salihovic u sredini i samim tim bolju igru. Kljucno je da prvi zabijemo gol, tad ce sve karte biti otvorene jer ce irci morati ganjati gol sto bi nama otvorilo prostor za kontre.

I kakva je situacija sa O'sheom, je li se on oporavio? Za Longa cisto sumnjam da ce poceti utakmicu (cak nisam siguran ni da li ce uopste igrati), a ako cemo se jednog balvana Waltersa plasiti, e yebo onda ti nas. Ostatak ekipe ostaje isti.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 14 nov 2015, 13:03

SlevinKelevra je napisao/la:Recept: izbaciti Ibisevica i pojacati vezu sa Medunjaninom. Dzeko mora biti u sesnaetercu, a ne se vracati do centra po loptu. Mi smo svakako morali do gola u Irskoj, i mislim da smo i vise nego sposobni za to. Optimista sam. :bih:
Sa ovim se upotpunosti slazem. Medunjanin je TATA.
SlevinKelevra je napisao/la:Zbog ovog loseg rezultata, prolaz u ponedjeljak ce biti jos sladji :bih: :bih:
I sa ovim kolega.. Kod nas ce na Kembridzu biti 'fan zona'... mislim da ce biti ludilo kad povedemo. ;)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 14 nov 2015, 13:03

Ja se nadam da cemo imati vise prostora u ponedjeljak i da mozemo da povedemo u prvom poluvremenu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 14 nov 2015, 13:06

Izgledat' će ovo bolje u ponedjeljak. Nemamo suspenzija, kartoniranih igrača i Meša je sigurno vidio gdje nije štimalo a gdje jeste.
Idemo sa najjačom postavom u Dublin i nema šanse da mi njima ne damo barem 1-2 gola.
U vezu Salihovića i Bešića i to će mnogo bolje izgledati. Džeko sam u napadu a krila Višća i Lulić. Hajrović, Đurić, Medunjanin kao izmjene koje mogu izmjeniti tok utakmice.

Chupacabra
Kontakt:

Post Postao/la Chupacabra » 14 nov 2015, 13:06

Ništa nije izgubljeno, u Irsku po pobjedu, igrat fudbal pa šta bude, bolji od nas nisu, al nažalost to nije uvijek presudno, hrabro i jako u novu "historijsku" utakmicu :D Naprijed Ljiljani!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 nov 2015, 13:07

mostar_mo je napisao/la:jel koga zanima statistika koja govori o prolaznosti kod određenih rezultata u prvim utakmicama? našao sam podatak za sva evropska natjecanja al milim da se odnosi prije svega na evropska klupska natjecanja..

da je ostalo 0:0 statistički bi imali samo 2,8 % veće šanse za prolaz u odnosu na 1:1. Tako da nije sve crno ;)
Uopste ovo nije katastrofa kakvom je smatramo. Itekako smo sposobni dati gol, mozda cak i 2 sto bi znacio i prolaz.
Besic, Pjanic, Medo/Salihovic u sredini i idemo po prolaz.
Nad tobom sunce najljepše sja

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 14 nov 2015, 13:09

Begovic primio u blizi ugao. Bio nesiguran kod hvatanja jedne lopte.

Mujdza... Valja nauciti nekog da igra modernog beka da ne ovisimo o Mujdzi koji je nedovoljno dobar za ozbiljniji fudbal.

Sunjic prespor, ono, Mertesacker in disguise. Gledam njega kako se okrece oko Bradyja i pada mi na pamet video kad onaj okrece cisternu u tunelu.

Spahic solidan.

Zukanovic najopasniji prema naprijed.

Cocalic - u rovovskoj borbi odradio sta je mogao.

Pjanic - neka cuva mjesto u Romi jer u veci klub nece. Makar da je pucao izvana, uz onako ocajan teren mozda bi neke nafake bilo.

Lulic - yebalo ga okretanje na jacu nogu.

Ibisevic - igrao sinoc?

Dzeko - dao gol, odradio svoje.

Visca - tehnicki limitiran, ali jedini igrac koji ide iza odbrane kao sto bi iole moderno krilo trebalo da radi. Da ima boljeg beka od Mujdze i manje lijenog playmakera od Pjanica mogao bi biti i korisniji.

Sve u svemu, moze se i sa 1:1 iz Zenice proci, ali moramo biti pokretljiviji u napadu.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 14 nov 2015, 13:11

pinoglavi je napisao/la:
mostar_mo je napisao/la:jel koga zanima statistika koja govori o prolaznosti kod određenih rezultata u prvim utakmicama? našao sam podatak za sva evropska natjecanja al milim da se odnosi prije svega na evropska klupska natjecanja..

da je ostalo 0:0 statistički bi imali samo 2,8 % veće šanse za prolaz u odnosu na 1:1. Tako da nije sve crno ;)
Uopste ovo nije katastrofa kakvom je smatramo. Itekako smo sposobni dati gol, mozda cak i 2 sto bi znacio i prolaz.
Mora u sredini igrat i TATA (Medunjanin)

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 14 nov 2015, 13:13

AsharaK je napisao/la:Ako pobjedimo biti cemo 11 na FIFINOJ rang tabeli?
Kakve to veze ima kad gubimo od Kipra koji je 100 i neki
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 14 nov 2015, 13:13

Ako rezimiramo situaciju od sinoc , mi smo u prvom poluvremenu po meni bili dobri, imali smo posjed lopte, pa i neku kombinatorku na sredini terena, drugo poluvrijeme magla i primljeni pogodak su ucinili svoje.Ali generalno, u prvih 45 minuta smo na terenu izgledali bolje nego protiv Kipra, Velsa..
Po meni ovo je selektorov remi, imali smo igrače na klupi koji su mogli napraviti bolji rezultat, to smijem garantovat.U veznom redu je hronično nedostajao Haris Medunjanin, moguće da je bio rovit pa ga Meša nije ubacivao da poveže igru, da taj zadnji pas i ja sam siguran da bi sinoc jedan od onih odbijanca Medo spremio u mrezu, Cocalic i Pjanic nazad, on malo istureniji i igra bi dobila jednu sasvim drugu dimenziju.Juče je po meni kardinalna greška bilo izbacivanje Višće kad je Djuric ulazio, igru je trebao napustit Vedad i to već početkom prvog poluvremena.Međutim, Višća opet pokazao da je loš u igri jedan na jedan te fali mu završnica, no bez obzira na to momak je po meni sinoć bio jedan od boljih na terenu.Lulic-taj čovjek ili je dobar ili loš, kod njega u reprezentaciji nema sredine, sinoć je nažalost bio ovo drugo.Džeko mi je u nekim trenutcima više ličio na veznog igrača nego na napadača-što je normalno jer nam je ta karika sinoć trebala i Edin se nerijetko vraćao u sredinu po loptu, ali onda se javlja problem jer je nema kome distribuirati u napadu.Cocalic iako ga mnogi ovdje prozivaju je sinoc bio jako dobar, vjerovatno je dobio instrukcije da ne prelazi sredinu terena, u defanzivnoom smislu je bio dobar suspstitut za Besica ali ofanzivno je sav teret bio na Pjanicu koji sam realno nije ni mogao bolje.Dzeko i sinoc pokazao da je on alfa i omega ovog tima, covjek konstantno na sebe veze dva-tri iggraca, najproduktivniji i najefikasniji igrac kojeg je ova reprezentacija ikad imaala, kapitenska traka je izgleda ucinila svoje.
Sunjic i Spahic su korektno odiigrali svoj dio posla, Sunjic je mozda mogao bolje odreagovati kod gola ali sve ostalo sasvim ok.
Pjanica ne krivim sekunde, sinoc on po meni nije kriv, da se Hare našao sa njim na terenu umjesto Ibisevica ja sam siguran da bi sad rezultat bio drugaciji.Nadam se samo da je Mesa izvukao neku pouku iz sinocnje utakmice i da cemo abd u Irskoj ovjeriti plasman na euro.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 14 nov 2015, 13:22

Sve je to uredu,mi smo i dalje bolji od njih i vjerujem da ih mozemo tamo pobijediti.
Ali ja od sinoc ne vjerujem Bazdarevicu,dzaba ti sve kad ti trener postavi nenormalnu formaciju u kojoj sve pozicije nisu pokrivene.U Brazilu je Sušić igrao bez lijevog beka,ovaj sinoc sa jednim veznim igracem,sta je slijedece?Kakvo iznenadjenje nam sprema u Dublinu,igrace sa jednim stoperom?

I dalje ne mogu da vjerujem da je moguce da je izveo onaj sastav,one igace i onakvu formaciju i pitam se je li to uradio namjerno.

Dakle,s normalnom formacijom u kojoj svako igra svoju poziciju i sa najboljim igracima ih mozemo sigurno proci ali da li ce strucnjak postaviti utakmicu normalno u to nisam siguran ni sekunde.Svasta mi pada na pamet,kad smo mi u pitanju nista nije iskljuceno.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 14 nov 2015, 13:23

U zlo vrijeme primljen gol, naš gol nisam dobro ni vidio sa zapada. Sve je otvoreno, manje su nam šanse ali bar znamo kako moramo igrati, a to nije sigurno kao sinoć

Begović - mislim da kod gola nije ništa mogao, malo me nervira linija i izlaženje na milimetar, kod par napada ni da se javi odbrambenim nego im pusti da gataju gdje je i šta je pa je oni izbiju u krompirište (Spahić)
Šunjić - momak nije napravio nijednu grešku a kumovao je golu, jedan prodor i lomljenje i paf, u pm.
Spahić - korektna tekm, par požrtvovanih startova.
Zukanović - sporiji dosta i nije baš bio na nivou.
Mujdža- nadamo se da nije povreda takvog karaktera da će odsustvovati
Pjanić - nekonkretan, kod prekida isto da nije jeo dva dana, nije mi jasno odmah zašto je vraća štoperima kad mu je dodaju a okrenut leđima, stekao sam utisak da je mogao bolje, Misketa praviti od blata...
Cocaliž - odlična partija, po defaultu stoper pa nije išao mnogo naprijed
Lulić - nedorečen, zbunjen u prostoru.
Višća - nešto odskakao ali nedovoljno, nije to kapacitet lige petica
Ibišević - grozna partija, nadao sam se da će biti kakav odbijanac ali ništa... morao na poluvvremenu van
Džeko - uz Cocu najbolji, trudio se, nudio, izvlačio, vraćao... nije mogao više

Hajrović, Đurić i Vranješ odradili svoje. Čudi me da Meša na poluvremenu nije nešto mijenjao jer se vidjelo da ova 4-4-2 paše Ircima i da goni vodu nan jhov mlin...
Šanse su nam debelo smanjene, ima nade... i trebamo zabiti prvi gol, ako ga i primimo ne smijemo paničiti, spustiti loptu i ''vozati'' je... nisu oni bolja ekipa od nas ali u šahovskoj partiji O'neill i Keane su nas utukli...

Nadam se 1:2 i slom živaca pola nacije :bih:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 14 nov 2015, 13:25

Sinoća sam gledao utakmicu sa jednim iskusnim trenerom i svako ozbiljan će konstatovati da se sinoć igralo samo prvo poluvrijeme, a da je drugo odrađeno samo kako se ne bi utakmica odgodila iako uslovi za igru nisu bili zadovoljeni (odgoda utakmice bi poremetila sve termine koje UEFA nije ni teoretski predvidjela). Vjerovatno bi pobijedili da smo nastavili u onom ritmu iz prvog poluvremena, ali onakve stvari se dešavaju nažalost. Sve u svemu, ništa nije izgubljeno, što bi rekli drugo poluvrijeme tek počinje u Dublinu, jer ništa nije gotovo i pritisak je na obje ekipe isti, možda ovaj put na ircima i veći jer su domaćini.
U razgovoru sa pomenutim trenerom nakon utakmice koji vjeruje da će i Baždarević tako rezonovati, zaključio je da neko mora pomoći Pjaniću na sredini da bi ga rasteretio i to bi slikovito izgledalo ovako da ne dužim (jedna slika mijenja 1000 riječi):

slika

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 14 nov 2015, 13:26

ElCartel11 je napisao/la:-------------Begovic--------------------
Mujdza-Spahic-Zukanovic-Kolasinac
--Besic----Salihovic/Medunjanin-----
Visca-----------Pjanic----------Lulic
----------------Dzeko-------------------

Sa ovim igracima jih dobijamo pa taman, da se jim svi igraci oporave i budu u top formi. Jednostavno Mesa na zadnjeg veznog ne smije vise postavljati iskljucivo obrambene igrace koji neznaju sa loptom (Vranjes i Cocalic), jer kad je dobiju u vecini slucajeva podaju prvom do sebe, ili naprave gresku i onda se sve svodi na Pjanica kojeg protivnici dobro zatvaraju.
Evo,zasto nije i sinoc istrcao ovaj sastav to nikome zivom nije jasno,umjesto Bešića Cocalić je bio ok.I sta je ovdje tesko,je li neka visa matematika izvesti najbolje sto trenutno imamo precizno rasporedjeno svako na poziciju koju igra?

Izmjene,umjesto Višće Hajrovic,umjesto Medunjanina Salihovic ili obrnuto i ako ne budemo imali rezultat jedan napadac umjesto jednog krila .STA JE OVDJE VISA MATEMATIKA?

Ali ne vjerujem da ce izvesti ovaj sastav,jednostavno lik je ili toliko mutav ili ide namjerno da ispadnemo,trece nema.
Zadnja izmjena: Fidelis, dana/u 14 nov 2015, 13:29, ukupno mijenjano 3 puta.

bull21
Kontakt:

Post Postao/la bull21 » 14 nov 2015, 13:26

pinoglavi je napisao/la:

Nije katastrofa ali je problem što će Irci napadati u Dublinu. Neće se braniti kao sinoć! A mislim da svi znamo kakvi smo u defanzivi, doduše valjda će i Mume igrati pa će biti bolje nego sinoć. Ono što mene najviše plaši jeste zadnjih 15 minuta. Nas ubija tih zadnjih četvrt sata jer uvijek napravimo glupost i/ili primimo kakav gol, jednostavno nemamo živce. A sa druge strane, Irci trče, bore se i guraju svih 90 i kusur minuta.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 14 nov 2015, 13:27

Možda nije mjesto na ovoj temi , ali očajan je bio Zoran Šuko. Isto da igra San Marino - Andora.
"We need to suffer. And we need to fight."

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 14 nov 2015, 13:28

Wandelanoite je napisao/la:Begović-Mujdža-Šunjić-Spahić-Kolašinac-Bešić-Salihović-Pjanić-Lulić-Hajrović-Džeko spustiti loptu i nadigrati Irce, postava za prolaz sistem 4-2-3-1. Meša ako želiš patnju daj nam Cocalića i Višću a pozovi još koga iz Želje nek se prodaju pošto vidim da dobro guraš Željovce.
Jes vala.. I Dzeku gura isto **** sliku svoju :roll:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

bull21
Kontakt:

Post Postao/la bull21 » 14 nov 2015, 13:28

Captain4 je napisao/la:Možda nije mjesto na ovoj temi , ali očajan je bio Zoran Šuko. Isto da igra San Marino - Andora.
Lik je sa drugim poluvremenom propustio šansu života da se dokaže ljudima

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, adrenaline323, Beduin, CAGarfia, Google Adsense [Bot], Napapijri, nebeskasila, perun, UltraNorth, Vaya i 77 gostiju.