Ma to je to, Pjanic i Besic neka trce za Medu i nadati se nekoj dobroj asistenciji ili sutu Mede, a znamo kako Pjanic i u Romi sad-sad pridje protivnickom golu. I ti slobodni udarci nam trebaju, pored toliko kvalitetnih izvodjaca mi ne mozemo izboriti 1-2 slobodnjaka i pribati i na taj nacin zabiti, padajmo, valjajmo se, budimo picici, cilj opravdava sredstva.Principatus je napisao/la:Pitam se sta ce Mesa sa sljedecim igracima raditi: Salihovic, Medunjanin, Kolasinac, Besic i Cocalic. Ima mnogo varijanti za ove igrace.
Lulic, Dzeko, Visca su sigurni naprijed.
Pjanic iza njih.
Ali onda je pitanje da li ce Besic igrati, koji stvarno nije u takmicarskoj formi. Ako Besic bude igrao onda vjerovatno Cocalic i Kolasinac ispadaju iz prve postave za DMa, jer nam treba jos neko kao Medunjanin (ofanzivnija verzija, zna drzati loptu) ili Salihovic (defenzivno jaci i brzi od Medunjanina). Kolasinac jedino teoretski moze odigrati lijevog beka, sto bi nam dalo dodatnu brzinu plus sto je Kolasinac postao bolji u ofanzivi. On i Lulic su obojica brzi, sto mozda nebi bila losa kombinacija. Uz to je odmorniji od Zukanovica. Vranjes je odmorniji od Mujdze.
---------------------Begovic-----------------------
---Vranjes---Sunjic----Spahic------Kolasinac--
----------------Pjanic---Besic---------------------
-----Visca-------Medunjanin----------Lulic------
---------------------Dzeko--------------------------
Rezultat je kompletno otvoren. Skoro kao da prosla utakmica nije odigrana.
A zabicemo tamo najmanje jedan gol.
I ja nekad pojedem gov.no i serem po Mesi, reprezentativcima, ali sam ponosan na njih i kako god se zavrsilo ja druge zemlje i reprezentacije nemam niti zelim imati. Mi smo mala zemlja sa malim brojem stanovnika i sa jednom od najlosijih fudbalskih liga na svijetu, ovo dijaspore sto imamo se jedni neckaju da li igrati za nas, drugi nas ne priznaju kao svoju zemlju, treci zaigraju za nas i odjednom propadnu u klubu, zakuju se za klupu, zato igramo s ovim sto raspolazemo i hvala im na tome Ponosan sam na vas kako god odigrali, barem igrate za zemlju koju smatrate svojom.