BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

Beduin
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la Beduin » 15 nov 2015, 12:30

Principatus je napisao/la:Pitam se sta ce Mesa sa sljedecim igracima raditi: Salihovic, Medunjanin, Kolasinac, Besic i Cocalic. Ima mnogo varijanti za ove igrace.

Lulic, Dzeko, Visca su sigurni naprijed.
Pjanic iza njih.

Ali onda je pitanje da li ce Besic igrati, koji stvarno nije u takmicarskoj formi. Ako Besic bude igrao onda vjerovatno Cocalic i Kolasinac ispadaju iz prve postave za DMa, jer nam treba jos neko kao Medunjanin (ofanzivnija verzija, zna drzati loptu) ili Salihovic (defenzivno jaci i brzi od Medunjanina). Kolasinac jedino teoretski moze odigrati lijevog beka, sto bi nam dalo dodatnu brzinu plus sto je Kolasinac postao bolji u ofanzivi. On i Lulic su obojica brzi, sto mozda nebi bila losa kombinacija. Uz to je odmorniji od Zukanovica. Vranjes je odmorniji od Mujdze.

---------------------Begovic-----------------------
---Vranjes---Sunjic----Spahic------Kolasinac--
----------------Pjanic---Besic---------------------
-----Visca-------Medunjanin----------Lulic------
---------------------Dzeko--------------------------

Rezultat je kompletno otvoren. Skoro kao da prosla utakmica nije odigrana.
A zabicemo tamo najmanje jedan gol.
Ma to je to, Pjanic i Besic neka trce za Medu i nadati se nekoj dobroj asistenciji ili sutu Mede, a znamo kako Pjanic i u Romi sad-sad pridje protivnickom golu. I ti slobodni udarci nam trebaju, pored toliko kvalitetnih izvodjaca mi ne mozemo izboriti 1-2 slobodnjaka i pribati i na taj nacin zabiti, padajmo, valjajmo se, budimo picici, cilj opravdava sredstva.

I ja nekad pojedem gov.no i serem po Mesi, reprezentativcima, ali sam ponosan na njih i kako god se zavrsilo ja druge zemlje i reprezentacije nemam niti zelim imati. Mi smo mala zemlja sa malim brojem stanovnika i sa jednom od najlosijih fudbalskih liga na svijetu, ovo dijaspore sto imamo se jedni neckaju da li igrati za nas, drugi nas ne priznaju kao svoju zemlju, treci zaigraju za nas i odjednom propadnu u klubu, zakuju se za klupu, zato igramo s ovim sto raspolazemo i hvala im na tome Ponosan sam na vas kako god odigrali, barem igrate za zemlju koju smatrate svojom. :bih:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 15 nov 2015, 12:30

Sarmelino je napisao/la:Evo da i ja napisem sta nasim igracima i selektoru,
Dragi nasi heroji..
Ako ne prodjete ima da se sjetim familije svakom od vas pojedinacno. :bih: :bih:
Bravo bravo hahahahaah :thumbup:
"We need to suffer. And we need to fight."

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 15 nov 2015, 12:38

Kako se odjednom opet Medunjanin priziva u prvih 11 :P A spominjalo se sve zivo selektoru sta uopste taj rekreativac radi na spisku.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 15 nov 2015, 12:40

Goalgetter je napisao/la:Kako se odjednom opet Medunjanin priziva u prvih 11 :P A spominjalo se sve zivo selektoru sta uopste taj rekreativac radi na spisku.
Isto bi bilio i sa Hajrovićem da je zabio 2 gola :urnebes:
"We need to suffer. And we need to fight."

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 15 nov 2015, 12:40

Evo jedan komentar sa Irskog foruma:
We're better then Bosnia, Hungary, Norway and Slovenia and Denmark who are in the play offs also. In fact we're better then a few of the teams who have already qualified.
Samo radi ovoga ih trebamo pobjedit tj. kvlafikovati se. :kafa:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 15 nov 2015, 12:46

Onu minutazu sto je Izmet dobio mogao je i Krunic komotno
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 15 nov 2015, 12:47

Ma kako je bilo slatko gledati kako Irci i njihovi navijaci na tribinama slave poslije svog gola kao da su vec na EP. A potom kazna i brutalno vracanje u stvarnost 3 minute kasnije. :D Tako cemo ih i u Dublinu kazniti.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 15 nov 2015, 12:49

Meni nije jasno sto pred kraj utakmice Mesa nije ubacio TATU onako kao 12-og igraca? Jbt ako bi neko skuzio po onoj magli da imamo igraca vise :urnebes:

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 15 nov 2015, 12:50

Ako spahic il begovic ne naprave kiks prolazimo sigurno
puške pucaju lete duhovi

MysticAladin
Kontakt:

Post Postao/la MysticAladin » 15 nov 2015, 12:50

Pročitao sam sve i jedan post na ovoj temi i bilo je svega. Po meni je razvoj dogadjaja očekivan:

MysticAladin je napisao/la:Niko nema razloga da se plaši nekog njihovog pojedinca. Njihova odlika je timska igra, ratobornost i trka koju mi nemamo. Ovi gore rezultati u gostima nisu uopšte loši. Imaš remi sa Njemačkom, Italijom, Poljskom, Engleskom, Švedskom...porazi nisu strašni, osim onog sa Portugalom i očigledno je da ih nećemo rasut 3-0 kao što neki predvidjaju. To je uspjelo samo Portugalu i Španiji, a znamo koliko smo mi jaki u odnosu na njih.

0-0 kući bih uvijek uzeo u egal dvomeču. 1-0 je idealno, samo da ne primimo gol i mi smo na konju. Ne mogu oni nas dobit dva razlike
MysticAladin je napisao/la:Ne možeš prolaz riješit u prvoj utakmici. Da bi ga riješio, moraš da dobiješ 2-0 ili 3-0. To je u prethodnih 5 godina uspjelo jedino Španiji 2-0 i Portugalu 5-1. Mi od njih svjetlosnim godinama udaljeni. Dakle, 1-0 mila majka, a kako trenutno igramo, daj Bože da ga ne primimo. Nije problem u Irskoj, problem je što mi ne igramo dobro. Ostvarujemo rezultate, sve nešto jedva, ali dobro je i to. Trebali su nam bodovi, sve odlično. Da na isti način prođemo Irsku, nije me briga. Ali, za ozbiljnije rezultate, mi moramo popravit svoju igru. Tek kad mi budemo igrali na svom nivou, možemo reći da se tu pitamo mi, a ne neka tamo Irska. Ovako, bare-bare, zavisi kako ćemo mi igrat, kao dosad ili ćemo odjednom uskrsnuti i igrati fudbal kakav smo znali igrat prije 2 godine.
Sadašnji pesimizam kod većine forumaša je posljedica pretjeranog optimizma prije Zenice. Mnogi su očekivali glatko 2-0 i da će sve ići kao po loju. Irska je takva reprezentacija da kod njih nikad ništa ne ide kao po loju. Nit pobjeđuju glatko, nit gube glatko.

Realnost je bila da u Zenici bude 1-0 ili 0-0. To su bila moja očekivanja. 1-1 je tu negdje sa mojim očekivanjima i ništa se moj stav o našim šansama nije promijenio nakon odigrane utakmice. I dalje je ovo bare-bare kao što je bilo i prije same utakmice. Isto tako, realnost je da će gore bit isto ovako, napeto do samog kraja. Nema tu neke razlike ni u njihovom pristupu igri. Njima povratak tih nekih prosječnih igrača ne znači puno, ja bih rekao skoro pa ništa. Mi ćemo igrati bolje gore, bolji teren, bolja postavka na terenu (jer smatram da samo idiot može ponoviti istu grešku 2 puta - a ona postavka u Zenici je greška nad greškama)...

Value bet je prolaz na nas...slobodno! :) Jest da će biti do zadnjih momenata neizvjesno, ali neće nas proć. :bih:
I krv svoju za Bosnu moju i život svoj za Juve moj!!!

Miskeee10
Kontakt:

Post Postao/la Miskeee10 » 15 nov 2015, 12:53

FliX je napisao/la:Meni nije jasno sto pred kraj utakmice Mesa nije ubacio TATU onako kao 12-og igraca? Jbt ako bi neko skuzio po onoj magli da imamo igraca vise :urnebes:

Ko je spostovani gospodin TATA?
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 15 nov 2015, 12:57

Miskeee10 je napisao/la: Ko je spostovani gospodin TATA?
I ja se pitam, mislim da je Medunjanin :crazy:
puške pucaju lete duhovi

X31987
Kontakt:

Post Postao/la X31987 » 15 nov 2015, 12:59

medunjanin je TATA
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO !

Vedran Puljić ...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 15 nov 2015, 12:59

slika
Da je nama ovakav sa prve dvije etaze jedno 20.000 mjesta. :plac:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 15 nov 2015, 13:02

Long i O'Shea trenirali s ekipom, izgleda da će igrati sutra? :hmmmmm:

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 15 nov 2015, 13:03

Slazem se za tatu u prvoj postavi,hem izgleda ko vehabija kakav, hem ima bombu u nozi taman ce zapadnjaci pomislit da je terorista i igraci ce bjezat od njega i opet lagano uvali 2 komada
puške pucaju lete duhovi

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 15 nov 2015, 13:04

X31987 je napisao/la:medunjanin je TATA
Da. Medunjanin je TATA. Ona tvoja formacija je najjaca :clap: onako bi i ja postavio.. moze Besa zapocet napad i proslijedit za Pjanica ili za TATU i eto im onda belaja gore..

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 15 nov 2015, 13:05

Elegant je napisao/la:
slika
Da je nama ovakav sa prve dvije etaze jedno 20.000 mjesta. :plac:
Vrlo lijep stadion koji ce ostati upamcen kao onaj s kojeg smo se kvalifikovali na prvi Euro, svaka cast Irci bas znate sve organizovat i ambijent i teren da vas se pobijedi. :D
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Shooter
Kontakt:

Post Postao/la Shooter » 15 nov 2015, 13:05

Sutra dan zalosti u federaciji, znaci ako prodjemo od doceka nista jer nece biti dozvoljeno okupljanje i muzika.
Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.

Safet Susic - Pape!

X31987
Kontakt:

Post Postao/la X31987 » 15 nov 2015, 13:06

zelena trava je provokacija
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO !

Vedran Puljić ...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], GG3, Google Adsense [Bot], KimJongEsmer i 27 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []