FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

vrbanjusa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la vrbanjusa » 02 dec 2015, 10:24

Fanzi je napisao/la:Sa ovog foruma, za članove skupštine kluba mogli biste podržati:

- ipe
- pile
- DANAN
- dove
- carsijaba
- boccaccio
- tm8782
- fedeltafrotta
- salle_eh
- hadzijalagic

Okrenite se toj priči!
Upravo tako, dajte da vidimo koga ćemo nominirati za člana skupštine.
U potpunosti se slažem sa @fanzi.
Još bih i njega dodao na ovaj spisak obzirom da znam koliko je uradio za klub.
Dakle:
- ipe
- pile
- DANAN
- dove
- carsijaba
- boccaccio
- tm8782
- fedeltafrotta
- salle_eh
- hadzijalagic
- fanzi
Zadnja izmjena: vrbanjusa, dana/u 02 dec 2015, 10:26, ukupno mijenjano 1 put.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 02 dec 2015, 10:24

Fanzi je napisao/la:U vezi komentara za ORG forum. ORG je nastao kao inicijativa, a i nastavio biti mjesto okupljanja ljudi koji su na terenu nešto radili, kao sredstvo da nam olakša komunikaciju, zajednica za razmjenu ideja, planiranje i realizaciju aktivnosti. On jeste u jednoj fazi postao brbljaonica i mjesto prolijevanja žući.
Ako niste prepoznati na terenu, naravno da niste mogli dobiti pristup. A vrlo je lako bilo dobiti ulaznicu za ORG. I sada je... Jedan od forumaša na koje se pozivam (da ne quotam komentare), lično sam ponudio da se aktivira za dobrobit kluba, ali se nikada nije oglasio.
Zamolio sam ljude koji ovdje postaju informacije o dešavanjima u klubu da to ne rade. Neke lično znam. Ne dajite dušmanima materijal. Pređite na ORG, jer tamo je eksponiranost dušmanima manja od 1%, ako već osjećate potrebu da o tim stvarima pišete. O svemu ostalom, nema potrebe raspravljati, zašto je na ORGu ograničen pristup nekima i sl.

Kako bih se nadovezao na odličan komentar carsijaba, pišem bez imalo dlake na jeziku:

- zaboljisport: navijaš za Želju, ali barataš vrlo površnim i donekle netačnim informacijama koje smiksaš u pogrešne zaključke. Opusti se...
- milanribar: definitivno barataš pogrešnim informacijama. Kada je trenutna situacija u klubu u pitanju, imam informacije iz nekoliko izvora i niti jedan ne navodi što ti pričaš. Ovdje si iz krajnje zle namjere, a većina usernameova ti je na šablon napravljena. Dok ubaciš jedan (ti ili neko drugi) već piše pod drugim, kako bi taj nastavio da baca kost.
Pa hajde uputi me ti. Nije nikakv problem. Ja nisam nikad ni rekao da sam insajder. Isključivo pišem na osnovu informacija koje su dostupne svima, što znači da su sto posto tačne (mislim na zvanične info) i na osnovu toga donosim jedine moguće, logične zaključke, a ako nije moguće donijeti zaključak ja iznosim mišljenje da može biti više mogućih zaključaka i da treba sačekati da vidimo koji će se potvrditi tačnim. NIkad ja nijednom netačnom informacijom nisam baratao a pogotovo iz nje zaključivao. Slobodno mi reci i uputi ako vidiš neku takvu da je ja iznesem.
Problem vas nekolicine je što ne znate ko sam. Vi se između sebe znate i šta god ti takvi napišu to je ok jer je on provjereni Željovac, ali ja nisam provjeren jbg. Ista je stvar i na orgu što je smiješno
Ova priča da forum nekog predloži u skupštinu je cirkus živi. Ja ako želim u skupštinu ja ću se prijaviti i vjeruj mi znam kao i ti dobar dio članova uprave pa ako mi je želja i ući u skupštinu.
Zadnja izmjena: zaboljisportuBiH, dana/u 02 dec 2015, 10:27, ukupno mijenjano 1 put.

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 02 dec 2015, 10:25

„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Fanzi
Kontakt:

Post Postao/la Fanzi » 02 dec 2015, 10:31

zaboljisportuBiH je napisao/la:
Fanzi je napisao/la:U vezi komentara za ORG forum. ORG je nastao kao inicijativa, a i nastavio biti mjesto okupljanja ljudi koji su na terenu nešto radili, kao sredstvo da nam olakša komunikaciju, zajednica za razmjenu ideja, planiranje i realizaciju aktivnosti. On jeste u jednoj fazi postao brbljaonica i mjesto prolijevanja žući.
Ako niste prepoznati na terenu, naravno da niste mogli dobiti pristup. A vrlo je lako bilo dobiti ulaznicu za ORG. I sada je... Jedan od forumaša na koje se pozivam (da ne quotam komentare), lično sam ponudio da se aktivira za dobrobit kluba, ali se nikada nije oglasio.
Zamolio sam ljude koji ovdje postaju informacije o dešavanjima u klubu da to ne rade. Neke lično znam. Ne dajite dušmanima materijal. Pređite na ORG, jer tamo je eksponiranost dušmanima manja od 1%, ako već osjećate potrebu da o tim stvarima pišete. O svemu ostalom, nema potrebe raspravljati, zašto je na ORGu ograničen pristup nekima i sl.

Kako bih se nadovezao na odličan komentar carsijaba, pišem bez imalo dlake na jeziku:

- zaboljisport: navijaš za Želju, ali barataš vrlo površnim i donekle netačnim informacijama koje smiksaš u pogrešne zaključke. Opusti se...
- milanribar: definitivno barataš pogrešnim informacijama. Kada je trenutna situacija u klubu u pitanju, imam informacije iz nekoliko izvora i niti jedan ne navodi što ti pričaš. Ovdje si iz krajnje zle namjere, a većina usernameova ti je na šablon napravljena. Dok ubaciš jedan (ti ili neko drugi) već piše pod drugim, kako bi taj nastavio da baca kost.
Pa hajde uputi me ti. Nije nikakv problem. Ja nisam nikad ni rekao da sam insajder. Isključivo pišem na osnovu informacija koje su dostupne svima, što znači da su sto posto tačne (mislim na zvanične info) i na osnovu toga donosim jedine moguće, logične zaključke, a ako nije moguće donijeti zaključak ja iznosim mišljenje da može biti više mogućih zaključaka i da treba sačekati da vidimo koji će se potvrditi tačnim. NIkad ja nijednom netačnom informacijom nisam baratao a pogotovo iz nje zaključivao. Slobodno mi reci i uputi ako vidiš neku takvu da je ja iznesem.
Problem vas nekolicine je što ne znate ko sam. Vi se između sebe znate i šta god ti takvi napišu to je ok jer je on provjereni Željovac, ali ja nisam provjeren jbg. Ista je stvar i na orgu što je smiješno
Ova priča da forum nekog predloži u skupštinu je cirkus živi. Ja ako želim u skupštinu ja ću se prijaviti i vjeruj mi znam kao i ti dobar dio članova uprave pa ako mi je želja i ući u skupštinu.
Osim ipeta, DANANA i boccaccia, i još jednog forumaša na kojeg sam aludirao, nikog lično ne znam (bar po usernameovima da mogu skontati ko su ljudi ovdje).
Mene ne samo među navijačima Želje, nego i u Sarajevu većina ljudi zna ko Fanzija, isto kao i ipeta.
Ako me već lično znaš, bujrum ti je na PP poslati poruku da dogovorimo kafu i rado ću ti ispričati ono što znam. Vrijedi i za ostale koji me znaju. Ostatak ljudi će morati da čeka skupštinu kluba.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 02 dec 2015, 10:32

slika
Isti Zoran građom :D
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u 02 dec 2015, 10:32, ukupno mijenjano 1 put.
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

delinjo
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la delinjo » 02 dec 2015, 10:32

Samo ovaj siljak ne lici na insana nikako ccc
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 02 dec 2015, 10:33

Ajzea je napisao/la:slika
Isti Will Smith :lol:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 02 dec 2015, 10:35

veoma blizu povratka na Grbavicu stoper Olimpica Jadranko Bogičević, koji je nosio dres Želje od 2010. do 2013. godine.

Pored Bogičevića, spominje se i povratak Srđana Stanića te angažman veznjaka Borca Fedora Predragovića.

Ulaz besplatan u nedelju za sjever u jug

http://fkzeljeznicar.ba/ulaz-na-juznu-i ... tan/17614/
Zadnja izmjena: Okolele, dana/u 02 dec 2015, 10:37, ukupno mijenjano 1 put.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 02 dec 2015, 10:36

Fanzi je napisao/la:
Osim ipeta, DANANA i boccaccia, i još jednog forumaša na kojeg sam aludirao, nikog lično ne znam (bar po usernameovima da mogu skontati ko su ljudi ovdje).
Mene ne samo među navijačima Želje, nego i u Sarajevu većina ljudi zna ko Fanzija, isto kao i ipeta.
Ako me već lično znaš, bujrum ti je na PP poslati poruku da dogovorimo kafu i rado ću ti ispričati ono što znam. Vrijedi i za ostale koji me znaju. Ostatak ljudi će morati da čeka skupštinu kluba.
Hajde se kandiduj svi cemo za tebe glasati :D ne znamo se licno ali znam sta si sve napravio i ko si i odakle si...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

carsijaba
Kontakt:

Post Postao/la carsijaba » 02 dec 2015, 10:36

Okolele je napisao/la:
Isti Will Smith :lol:
Neka promijeni frizuru, a građom je najbliži Baloteliju :D

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 02 dec 2015, 10:39

Na ORG.-u i ne treba da svako ima pristup, još manje da svako piše. Pa ovdje ne temi ima nekoliko pitara koji pišu. Osim toga ko garantuje da i npr. Violina ne piše, ili njegov mali...
U ostalom, ne mogu da vjerujem da neko ide redovno na Željine utakmice, a da ne zna nekoga ko može "garantovati" za njega. Svako ko ide 5-6 godina na tekme, da ne govorim o 15ak ili više godina upozna neku raju koja se "vrti" oko kluba ili oko tribine. Prema tome, mislim da je puno bolje da na ORG. nema pristup nekoliko pravih Željovaca, nego da svako ima.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 02 dec 2015, 10:40

Besplatan ulaz protiv Viteza u nedelju 13:00
Željeznicar za život cijeli !

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 02 dec 2015, 10:41

Fanzi, imaš li informaciju za koliko članova možemo "glasati"? U stvari, koliko ljudi ja mogu predložiti za skupštinu? Da li je jedna članska jedan prijedlog, ili mogu predložiti više ljudi.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 02 dec 2015, 10:41

Dobar sistem je riješenje za sve izazove...I to je ono što se od ljeta 2014.g gradi u našem klubu.Amar je idejni tvorac uspostavljanja tog sistema.
Međutim, dobar sistem ne možeš uspostaviti brzo i bez negativnih popratnih konsekvenci. Posebno ako su ti polazne osnove loše ,te ako sistem gradiš bez značajnijih financijskih sredstava,vanrednih. Šta znači vanrednih? Znači sredstava koja nemaju veze sa budžetom.Recimo, klub je od ljeta 2014.g do sada,za redovno funkcioniranje potrošio cca 3.5 mil km. To ti je "gebira",da dišeš i jedeš,da prezivis.
Da bi sanirao polazno stanje,da bi uspostavljao novi sistem, trebaju ti pare van ovog gore navedenog.
Te pare van budžeta kojima se sanira neko stanje moraju se namicati na raznorazne načine. Ako nemaš nekog Tana ili Husica, radiš to duzim i tezim putem. Ali,mi tim putem moramo ići i taj put nema alternative. Duži je i teži,ali bolji i sigurniji. Vidjeli ste par dana drame u Tuzli nakon najave odlaska njihovog predsjednika. U dobrom sistemu, odlazak predsjednika ne smije izazvati dramu. To treba da bude normalna situacija, neovisno da li odlazi zbog isteka mandata ili prije isteka...nebitno.
Ima prednosti i ova situacija kad neko dodje i sa par miliona sanira dug,sa jednim milionom napravi tim i ide to. Problem je sto nikad ne znas dokle ce to trajati.Ali da bi se to uopće desilo,klub mora biti u bezizlaznoj situaciji i ne može imati svoju imovinu. Kod nas ni jedan od ta dva uvjeta nije ispunjen i za takvim rješenjem ne možeš ići.
Ovaj put,da sopstvenim snagama i sredstvima saniras klub(finansijski,zakonodavstveno,gruntovno, knjigovodstveno...)i na taj način stvoriš uvjete za ozbiljne priče o budućnosti, nema alternative.
E sad,sto mi nemamo strljenja,što bi mi najviše voljeli "i pare i jare",to je druga stvar. To uglavnom nije moguće.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 02 dec 2015, 10:43

Ovaj gore spisak ljudi, svi koji znaju info o njima neka proslijede klubu i predloze ih, a nase da glasamo. Ako nista zasto se mi ne bi organizovali i napravili neki forum za clanove? Bar necemo imati pitara na njemu.
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Fanzi
Kontakt:

Post Postao/la Fanzi » 02 dec 2015, 10:45

ublehas je napisao/la:

Fanzi, imaš li informaciju za koliko članova možemo "glasati"? U stvari, koliko ljudi ja mogu predložiti za skupštinu? Da li je jedna članska jedan prijedlog, ili mogu predložiti više ljudi.
Jedan član - jedan delegat. Ja sam predložio 54 člana :)
Mislim da će više od pola skupštine biti birano od strane članova. Ostatak sponzori i bivši predsjednici.

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 02 dec 2015, 10:46

dobar Ramo,Baljak ga doveo :lol: :lol:
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 02 dec 2015, 10:48

Sta nam ovo Rami malo oci bjeze ili?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

djedovic01
Kontakt:

Post Postao/la djedovic01 » 02 dec 2015, 10:55

Zna li ovaj Nigerijac lopte igrati, vise lici na nekog boksera :mrgreen:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 02 dec 2015, 10:56

super je napisao/la:
dobar Ramo,Baljak ga doveo :lol: :lol:
Noga ko kod Seedorfa :D
Vidjet ćemo kroz par treninga da li se trebamo zahvaliti Baljku za dovođenje ovog Mirsada Terze :lol:

@djedovic
Ako ne zna, stavit ćemo ga na zadnjeg veznog :mrgreen:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.