Suvisna je tema ali hajde...
Prije svega samo pae stadiona se moze nazvati tako. Stadioni u Prijedoru, Zvorniku, I. Sarajevu uopste ne zadovoljavaju minimum za odigravanje utakmica prema kriteriju PL i nije mi jasno kako su dobili licencu??? Nas stadion je takodje na minimumu, ali je tek u izgradnji i vec na proljece ce biti prosirenja i kapaciteta i infrastrukture. I ovi veci su uglavnom u rusevnom i ocajnom stanju. Zalosno je da su npr Grbavica i Kosevo u tako losem stanju, ali obzirom na sve i to je dobro u kojoj mjeri su bili unisteni, mada opet 20 godine je od kraja rata... Po mom kriteriju, bez premca i bez konkurencije je Pecara, prije svega jer ne gotovo nov a i 100% u vlasnistvu kluba sto ga izdvaja od svih ostalih. Tusanj ce biti poseban ako se ovako nastavu, BP je van konkurencije ali samo zato sto savez ulaze u njega, da nije tako bio bi kao i vecina ostalih. Meni recimo poseban osjecaj gledati sa zapadnog gostujuceg sektora u Mostaru pod Bijelim Brijegom, mada je taj sektor ocajan ali pogled na travnjak je bas lijep. Mislim da je to najvisocija tribina u BiH, ispravite me ako grijesim. Ima stadiona u 1 ligi FBiH koji imaju potencijala. Goal u Orasju, Josik u Lukavcu zbog lokacije i prirode u kojoj se nalazi, stadion Jedinstva u Bihacu, stadion Zvijezde... Metalleghe bi moglo da napravi fin stadion jer su puni para.
Sve u svemu, ja bi izdvojio samo Pecaru i BP ali Pecara van kobkurencije.