Najljepši stadion Premijer lige BiH

Slobodas
Kontakt:

Re: Najljepši stadion Premijer lige BiH

Post Postao/la Slobodas » 02 dec 2015, 22:33

1. Bilino Polje :thumbup:
2. Tusanj :njanjanja:
3. Gradski stadion Banja Luka :thumbup:
4. Kosevo :thumbup:
5. Bijeli Brijeg :hmmmmm:
6. Pecara SB :thumbup:
7. Grbavica :thumbdown:
8. Gradski stadion Vitez :hmmmmm:
9. Gradski SRC Slavija :hmmmmm:
10. Gradski stadion Bijeljina :hmmmmm:
11. Pirota :thumbdown:
12. Gradski stadion Zvornik :thumbdown:
13. Gradski stadion Prijedor :thumbdown:
14. Stadion Mladost Doboj Kakanj :hmmmmm:
15. Vrapčići :thumbdown:
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 02 dec 2015, 23:38

1. Bilino Polje-15
2. Pecara-14
3. Gradski stadion Banja Luka-13
4. Tusanj-12
5. Grbavica-11
6. Kosevo-10
7. Bijeli Brijeg-9
8. Gradski stadion Bijeljina-8
9. Stadion Mladost Doboj Kakanj-7
10. Gradski SRC Slavija-6
11. Pirota-5
12. Gradski stadion Zvornik-4
13. Vrapcici-3
14. Gradski stadion Vitez-2
15. Gradski stadion Prijedor-1
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 dec 2015, 23:41

Nije mi nesto niti jedan pretjerano lijep, Banja Luka i Zenica su normala tj fino skockani..

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 02 dec 2015, 23:45

slika
slika
slika
slika HOLY SOUTH !
slika
slika
slika
slika
slika
slika

Oćete vi da kljucate temu il' ja ? :mrgreen:
p.s. kome za napaćenu BH ovo nije lijep stadion ponjamke mu se u staU :D
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Duff

Post Postao/la Duff » 03 dec 2015, 00:02

Bijeli brijeg 1
Banjaluka 2
Bilino polje 3
Kosevo 4
Pecara 5
Grbavica 6
Vitez 7
Pirota 8
Slavija 9
Mladost DK 10
Bjelinja 11
Prijedor 12
Tusanj 13
Vrapcici 14
https://youtu.be/LQWg93682Jk

Pola ti vijeka ime branili, trn u oku uvijek bio si,
ni u snu nisu mogli vidjeti, da titule će Zrinjski slaviti..!!!

Alpasinac
Kontakt:

Post Postao/la Alpasinac » 03 dec 2015, 00:08

Kada bi pričali samo o izgledu a zanemarili sve ostalo, po meni samo Koševo uz Bilino Polje liči na fudbalski stadion. Ovo govorim bez imalo subjektivnosti. Četiri tribine, kapacitet, te ogroman potencijal.

Bilino Polje naš najfunkcionalniji i najsređeniji stadion. Ljepota je igrati na njemu.

Stadion u BL po mom ukusu ružan. Uništili su ga sa tribinom iza gola koja je trebala iči paralelno sa tereneom, a ne izvlačiti polumjesece.

Pecara solidan i funkcionalan stadion. Ne pretjerano lijep za oko (osim natkrivene tribine), ali jako ušminkan.

Tušanj takodže jako ružan stadion. Osim nove sjeverne tribine ništa nije vrijedno spomena. Sjever drži Tušanj u životu i konkuriše ga za rubriku "stadioni" . Inače bi više ličio na livadu sa 15 betonskih redova.

Stadion pod Bijelim Brijegom. Šta reči za njega? Jedna ogromna tribina koja nema potencijal da bude iskorištena do kraja. Iskreno, ne liči mi na stadion.

Za Grbavicu dijelim slično mišljenje kao i za Tušanj. Sjeverna tribina ostavlja barem neki utisak na čovjeka da se nalazi na stadionu, a ne na livadi.

Lukavica po mom mišljenju ima potencijala da se pretvori u solidan stadion. Barem ima neke simetričnosti i sklada, iako trenutno stanje ostavlja suprotan dojam.

Ostale ne bih ni komentarisao. To nisu fudbalski stadioni nego livade sa nekoliko betonskih ploča. Izdvojio bih možda samo stadion Mladiosti na kojem se makar radi.

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 03 dec 2015, 00:47

Jedina dva (eto sad uz Mladost) na kojima se ulažu ili su se ulagala značajna sredstava su BP i Pecara..BP svakako najbolji jer na njemu igra repka i najbolji su uvjeti, pogotovo teren, iako ima istu kategoriju kao Pecara..

slika

slika

slika

slika

slika

[youtube][/youtube]

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 03 dec 2015, 01:47

Neko moje realno misljenje.

1. Bilino Polje
2. Kosevo
3. Pecara
4. Gradski stadion Banja Luka
5. Grbavica
6, Tusanj
7. Bijeli Brijeg
8. Mladost DK (ovako visoku su, jer ulazu u njegovu rekonstrukciju zadnje vrijeme)
9. SRC Slavija
10. Vrapcici
11. Gradski stadion Bijeljina
12. Pirota
13. Gradski stadion Vitez
14. Otoka
15. Gradski stadion Prijedor
16. Gradski stadion Zvornik

Koliko sam vidio svi ste zaboravili na Otoku :lol:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 03 dec 2015, 02:04

U BiH ima samo jedan stadion i to je BP.

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 03 dec 2015, 09:20

Bilino polje
Pecara
Grbavica
Koševo
Banja luka
Vrapčići
Slavija
Mladost DK
Pirota
Bjeljina
Tušanj
Prijedor
Zvornik
Vitez
Bjeli brijeg

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 03 dec 2015, 09:29

Suvisna je tema ali hajde...
Prije svega samo pae stadiona se moze nazvati tako. Stadioni u Prijedoru, Zvorniku, I. Sarajevu uopste ne zadovoljavaju minimum za odigravanje utakmica prema kriteriju PL i nije mi jasno kako su dobili licencu??? Nas stadion je takodje na minimumu, ali je tek u izgradnji i vec na proljece ce biti prosirenja i kapaciteta i infrastrukture. I ovi veci su uglavnom u rusevnom i ocajnom stanju. Zalosno je da su npr Grbavica i Kosevo u tako losem stanju, ali obzirom na sve i to je dobro u kojoj mjeri su bili unisteni, mada opet 20 godine je od kraja rata... Po mom kriteriju, bez premca i bez konkurencije je Pecara, prije svega jer ne gotovo nov a i 100% u vlasnistvu kluba sto ga izdvaja od svih ostalih. Tusanj ce biti poseban ako se ovako nastavu, BP je van konkurencije ali samo zato sto savez ulaze u njega, da nije tako bio bi kao i vecina ostalih. Meni recimo poseban osjecaj gledati sa zapadnog gostujuceg sektora u Mostaru pod Bijelim Brijegom, mada je taj sektor ocajan ali pogled na travnjak je bas lijep. Mislim da je to najvisocija tribina u BiH, ispravite me ako grijesim. Ima stadiona u 1 ligi FBiH koji imaju potencijala. Goal u Orasju, Josik u Lukavcu zbog lokacije i prirode u kojoj se nalazi, stadion Jedinstva u Bihacu, stadion Zvijezde... Metalleghe bi moglo da napravi fin stadion jer su puni para.
Sve u svemu, ja bi izdvojio samo Pecaru i BP ali Pecara van kobkurencije.

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 03 dec 2015, 09:34

Addict je napisao/la:Suvisna je tema ali hajde...
Prije svega samo pae stadiona se moze nazvati tako. Stadioni u Prijedoru, Zvorniku, I. Sarajevu uopste ne zadovoljavaju minimum za odigravanje utakmica prema kriteriju PL i nije mi jasno kako su dobili licencu??? Nas stadion je takodje na minimumu, ali ne tek u izgradnji i vec na proljece ce biti prosirenja i kapaciteta i infrastrukture. I ovi veci su uglavnom u rusevnom i ocajnom stanju. Zalosno je da su npr Grbavica i Kosevo u tako losem stanju, ali obzirom na sve i to je dobro u kojoj mjeri su bili unisteni. Po mom kriteriju, bez premca i bez konkurencije je Pecara, prije svega jer ne gotovo nov a i 100% u vlasnistvu kluba sto ga izdvaja od svih ostalih. Tusanj ce biti poseban ako se ovako nastavu, BP je van konkurencije ali samo zato sto savez ulaze u njega, da nije tako bio bi kao i vecina ostalih. Meni recimo poseban osjecaj gledati sa zapadnog gostujuceg sektora u Mostaru pod Bijelim Brijegom, mada je taj sektor ocajan ali pogled na travnjak je bas lijep. Mislim da je to najvisocija tribina u BiH, ispravite me ako grijesim. Ima stadiona u 1 ligi FBiH koji imaju potencijala. Goal u Orasju, Josik u Lukavcu zbog lokacije i prirode u kojoj se nalazi, stadion Jedinstva u Bihacu, stadion Zvijezde... Metalleghe bi moglo da napravi fin stadion jer su puni para.
Bogme je BP, prije svega teren, sredila gradska uprava s nacelnikom Smajlovicem kroz projekte i nesto malo kroz 50-50 s UEFA sredstvima za rasvjetu i semafor. U ovoj prici nema FSBiH skoro nikako.

Addict
Kontakt:

Re: RE: Re: Najljepši stadion Premijer lige BiH

Post Postao/la Addict » 03 dec 2015, 09:37

Biki je napisao/la:
Addict je napisao/la:Suvisna je tema ali hajde...
Prije svega samo pae stadiona se moze nazvati tako. Stadioni u Prijedoru, Zvorniku, I. Sarajevu uopste ne zadovoljavaju minimum za odigravanje utakmica prema kriteriju PL i nije mi jasno kako su dobili licencu??? Nas stadion je takodje na minimumu, ali ne tek u izgradnji i vec na proljece ce biti prosirenja i kapaciteta i infrastrukture. I ovi veci su uglavnom u rusevnom i ocajnom stanju. Zalosno je da su npr Grbavica i Kosevo u tako losem stanju, ali obzirom na sve i to je dobro u kojoj mjeri su bili unisteni. Po mom kriteriju, bez premca i bez konkurencije je Pecara, prije svega jer ne gotovo nov a i 100% u vlasnistvu kluba sto ga izdvaja od svih ostalih. Tusanj ce biti poseban ako se ovako nastavu, BP je van konkurencije ali samo zato sto savez ulaze u njega, da nije tako bio bi kao i vecina ostalih. Meni recimo poseban osjecaj gledati sa zapadnog gostujuceg sektora u Mostaru pod Bijelim Brijegom, mada je taj sektor ocajan ali pogled na travnjak je bas lijep. Mislim da je to najvisocija tribina u BiH, ispravite me ako grijesim. Ima stadiona u 1 ligi FBiH koji imaju potencijala. Goal u Orasju, Josik u Lukavcu zbog lokacije i prirode u kojoj se nalazi, stadion Jedinstva u Bihacu, stadion Zvijezde... Metalleghe bi moglo da napravi fin stadion jer su puni para.
Bogme je BP, prije svega teren, sredila gradska uprava s nacelnikom Smajlovicem kroz projekte i nesto malo kroz 50-50 s UEFA sredstvima za rasvjetu i semafor. U ovoj prici nema FSBiH skoro nikako.
Kako bolan nema ko ga odrzava i ko ga je doveo do ove faze zadnjih 20 godina? Uprava jeste nesto, i Uefa je znam ali ipak SB je sam izgradio Pecaru pa iako je iza BP po svemu ja njima dajem prednost. Bilino je gradski, a Pecara klupski i to je ogromna razlika.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 03 dec 2015, 09:51

Koji ovo mazlum reče da kosevo liči na fudbalski stadion, pa ona grdosija je samo za sletova i igrom slučaja za fudbal

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 03 dec 2015, 10:50

Da odgovorim svima ukratko:

1. Otoku nije nitko zaboravio,Olimpic ove sezone igra na Koševu što znači da Otoka,barem trenutno,nije premijerligaški stadion.

2. Ne slažem se da Koševo ima ogroman potencijal. Baš zbog svoje glomaznosti praktički da nema nikakav potencijal jer su potrebne ogromne pare da bi se nešto napravilo od tolikog stadiona. Niti možeš maknuti atletsku stazu,ako natkriješ jednu tribinu izgledat će čudno (rekao bih čak i ružno) a da bi se sve natkrile potrebne su ogromne pare. Baš zato se u slučaju velikih ali zastarjelih stadiona većinom ide u gradnju novog stadiona a ne na renovaciju. Jednostavno ti na kraju bude skoro pa isti trošak,a razlika je imati novi i renovirani stadion.
Mali stadioni uvijek imaju puno veći potencijal (pogotovo oni bez atletske staze) jer ih značajno lakše ušminkati.

3. Slažem se da je Pecara posebna s obzirom koliko je to ušminkan,lijep i kvalitetan stadion za naše standarde a opet je praktički u potpunosti financirana od strane kluba. Široki radi odličan posao sa stadionom.
Pitanje za upućene: jesu li se postavili brojači na sve tribine,a ako jesu,kad možemo očekivati da klub objavi podatke s brojača o posjeti na stadionu ?

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 03 dec 2015, 11:14

virtuoz je napisao/la:
3. Slažem se da je Pecara posebna s obzirom koliko je to ušminkan,lijep i kvalitetan stadion za naše standarde a opet je praktički u potpunosti financirana od strane kluba. Široki radi odličan posao sa stadionom.
Pitanje za upućene: jesu li se postavili brojači na sve tribine,a ako jesu,kad možemo očekivati da klub objavi podatke s brojača o posjeti na stadionu ?

Zasad jos samo na sjeveru su postavljene. Kad ce druge dvije tribine neznam tocno. Mozda neko drugi od momaka zna.
NK Široki Brijeg

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 dec 2015, 11:33

lisander je napisao/la:Koji ovo mazlum reče da kosevo liči na fudbalski stadion, pa ona grdosija je samo za sletova i igrom slučaja za fudbal
E nek ti Grbavica lici na nesto, jedna jedina utakmica se ne moze odigrati :? malo se potcjenjuje Kosevo a jedini je stadion sa 3 zvjezdice uz BP (mozda i Pecara sada)
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 03 dec 2015, 11:35

MortemHz je napisao/la:
lisander je napisao/la:Koji ovo mazlum reče da kosevo liči na fudbalski stadion, pa ona grdosija je samo za sletova i igrom slučaja za fudbal
E nek ti Grbavica lici na nesto, jedna jedina utakmica se ne moze odigrati :? malo se potcjenjuje Kosevo a jedini je stadion sa 3 zvjezdice uz BP (mozda i Pecara sada)
Da, ima Pecara.
NK Široki Brijeg

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 03 dec 2015, 13:07

MortemHz je napisao/la:
    Nisam ni rekao da liči, ali je svakako Grbavica po svojoj historiji najlegendarniji i najtragicniji stadion u Bosni

ElCartel11
    Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 03 dec 2015, 15:59

Ko kaze da imamo slabe stadione? :lol:

1. Kosevo - kapacitet 40.000

slika
    slika
    slika

2. Grbavica - kapacitet 27.000

slika
    slika

3. Bilino Polje - kapacitet 30.000

slika
    slika

4. Tusanj - kapacitet 22.000

slika
    slika

5. Gradski stadion Banja Luka - kapacitet 30.000

slika
    slika
    slika

7. Bijeli Brijeg - kapacitet 30.000

slika
    slika

8. Vrapcici - kapacitet 12.000

slika
    slika

__________________________________________________________________________________________________________________________
    Liga da nam broji 8-10 klubova, ovakvi stadioni, pa eto nas odmah iza liga petice :lolno: :lol:
    Tamo, na Uni zlatno zrnce,
    a na Drini zora plava,
    u Neretvi spava sunce,
    niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: feniksptica i 23 gosta.