FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

GoodisonPark
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la GoodisonPark » 06 dec 2015, 20:15

jovanmaksimovic je napisao/la:proljece: 6 utakmica kuci (sve moramo uzeti) = 18 bodova, 6 utakmica na strani (velez, drina, slavija, sarajevo) trebali bi uzeti = 12 bodova, + celik i sloboda... znaci moramo minimalno 30 bodova uzeti u preostalih 12 utakmica... a koliko ce ne kraju 58 bodova biti korisno... nadam se top 3...
koliko je do sada najmanje bodova bilo potrebno za prvaka?
koliko je najmanje bodova bilo potrebno za evropu?

tipujem da će ove godine prvak oboriti rekord po najmanjem broju bodova.
povratak otpisanih!

jaludovolimte
Kontakt:

Post Postao/la jaludovolimte » 06 dec 2015, 20:16

Šta je sa Surobala Otkutku Otkutku? Hoće li potpisati?
slika
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 06 dec 2015, 20:17

Sarajevo i Modriča su uzeli sa nekom sicom. Čini mi se 56

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 06 dec 2015, 20:17

GoodisonPark je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:proljece: 6 utakmica kuci (sve moramo uzeti) = 18 bodova, 6 utakmica na strani (velez, drina, slavija, sarajevo) trebali bi uzeti = 12 bodova, + celik i sloboda... znaci moramo minimalno 30 bodova uzeti u preostalih 12 utakmica... a koliko ce ne kraju 58 bodova biti korisno... nadam se top 3...
koliko je do sada najmanje bodova bilo potrebno za prvaka?
koliko je najmanje bodova bilo potrebno za evropu?

tipujem da će ove godine prvak oboriti rekord po najmanjem broju bodova.
Mislim da je Modriča bila prvak sa 55 bodova, Sarajevo 57.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 06 dec 2015, 20:23

prvak ce imati vise bodova ove godine... najmanje 62... zato mislim da je 58 bodova dovoljno za 3.mjesto
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 06 dec 2015, 20:26

FKZ1921 je napisao/la:Nigerijcem nisu zadovoljni...
jel to znači da neće potpisati?

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 06 dec 2015, 20:32

Hiros zna ali ima potez viska,danas je uprskao 4-5 izglednih napada. Inace danas gostovala najgora ekipa ove godine.

Drago mi je zbog Dzenisa momak gine svaku tekmu.

Hvala Bogu pa je ovo kraj ove patnje nadam se da ce uprava sada povuci konacno prave poteze kada je igracki kadar u pitanju i na odlascima i na dolascima.

Sesto mjesto za nas u ovoj ligi je katastrofa uz to sve vec tri trenera i par blamaza,jedina utjeha kup i nastup u Europi...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 06 dec 2015, 20:34

Konačno utakmica u kojoj nismo strepili do 90.e minute.. Šta reći i kakve ocjene dati za današnju predstavu svakom ponaosob. Antolović bez ikakvog posla, danas ni ja gol ne bi primio da sam stajao između stativa s obzirom kakav su posao određivali najkonstantiji igrač i momčina koja definitivno zasluzuje kapitensku traku, Aleksandar Kosorić te njegov kolega koji je na ovom forumu tokom sezone bio jedan od najosporovanijih igrača Zeljezničara bez obzira da li igrao ili ne. Krivac se u njemu trazio i u utakmicama u kojima nije ubiljezio niti jedan minut, svi smo svjedoci toga, isto kao što smo i svjedoci da momak niti jednu jedinu grešku nije napravio u utakmicama koje je odigrao, štaviše, odigrao ih je odlično. Da ne govorim o njegovoj dugoj lopti kojoj bi pozavidjeli mnogi vezni igrači. Vezni red.. Spoj najvećeg talenta lige i ćele sa više no odličnom kontrolom lopte pokrivali su svaki dio terena koji se moze pokriti, grešaka u pasovima je bilo, neki su nas mogli i koštati da se nije nalazio, danas neprelazni tandem u liku Kosorića i Hodzurde. Ono što moram po treći put naglasiti danas je da Amir Hadziahmetović MORA igrati blize golu, pratili ste utakmicu i shvatate što to govorim pa čak i kad bi isključili pogodak. Ono guranje lopte u prostor, precizno dodavanje iz prve, sposobnost pronalaska igrača koje na terenu niko ne vidi. Nevjerovatan je.. Sadiković je u odnosu na neke utakmice dosta solidno odigrao a Mladenović je bek sa dosta izrazenih nedostataka i ukoliko zelimo sebi postaviti neke ciljeve on bi trebao biti izmjena, ništa više od toga. Inače, svaka mu čast na ubacivanju, sve nas je iznenadio :D
Tiago nije normalan, bravure, prodori, brzina, šut.. On kao da je doveden i da igra i da nas zabavlja, uzivam gledajući ga. Memija se čini mi se dosta bolje snalazi po krilu i šteta je onog promašenog zicera, podigao bi mu samopouzdanje još više.. Hiroš je blentav fudbaler kojem se mora pruzati više šanse, to je danas dokazao, nekad se zaigra ali i to je vjerovatno rezultat njegovog samopouzdanja, mogao bi postati igrač koji će nam kako dobro koristiti tako i zabavljati fudbalskim umijećem i nekim "Ronaldinho" trikovima. Dzenisu skidam kapu što do 4.e minute trči u blatnjavom dresu, kapa do poda momčino i onaj ko ne cijeni tebe laze kada kaze da zeli vidjeti borbu igrača na terenu. Drago mi je što je baš on postigao gol, zasluzio ga je..
Ne znam da li ste pratili Mujagića na poluvremenu ali taj momak nije jednom šutirao u prazan gol a onda na ubačaj Mladenovića zakuca loptu u stilu rasnog strijelca. Gradi se, čupa, skače.. Mišljenja sam da mu fali brzina da izraste u vrhunskog napadača.. Ne znam da li sam nekog izostavio ali u svakom slučaju čestitam svakom ponaosob na današnjoj izvedbi.

A sad prelazni rok i spektakl..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Ipee
Kontakt:

Post Postao/la Ipee » 06 dec 2015, 20:39

bistrikboy je napisao/la:Hiros zna ali ima potez viska,danas je uprskao 4-5 izglednih napada. Inace danas gostovala najgora ekipa ove godine.

Hvala Bogu pa je ovo kraj ove patnje nadam se da ce uprava sada povuci konacno prave poteze kada je igracki kadar u pitanju i na odlascima i na dolascima.

Sesto mjesto za nas u ovoj ligi je katastrofa uz to sve vec tri trenera i par blamaza,jedina utjeha kup i nastup u Europi...
Po meni je Borac lošiji bio za klasu. Prvi dio oni disciplinovani, baš ok. Drugo smo dali gol brzo, potom i crveni.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 06 dec 2015, 20:43

Ipee je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:Hiros zna ali ima potez viska,danas je uprskao 4-5 izglednih napada. Inace danas gostovala najgora ekipa ove godine.

Po meni je Borac lošiji bio za klasu. Prvi dio oni disciplinovani, baš ok. Drugo smo dali gol brzo, potom i crveni.
Nisam bio protiv Borca zbog promjene termina ali eto u dvije tekme smo ih ubili sakama oba puta,u prvoj Joco nabio sebi maler koji nije skinuo niti ce ga skinuti a evo u drugoj isto bas velika razlika u kvalitetu.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 06 dec 2015, 20:44

Nabroj 5 argumenata po cemu je takav izraz za ovu ligu :crazy: :crazy:
Da smo prvi i da bjezimo drugom jedno 7 bodova mnogi od nas bi rekli nikad jaca liga nije bila.. Morate shvatiti da je ispred nas 5 ekipa koje jace ili igracki ili infrastrukturom.. Da li stvarno mislis da imamo bolju ekipu od Zrinjskog, Sarajeva ili Sirokog ? Nadji spisak igraca koje su ljetos dovele te tri ekipe i dodaj spisak igraca koje je Sloboda dovela i skontaces koliko je sati.. Nama nije niko kriv sto kokot ne zna zabiti gol ili sto Jocu ne ide.. Radnik je fino slozio ekipu, tj ukomponovao iskustvo i mladost, sa vrhunskim trenerom i ljudima u upravi.. Mi smo ljetos doveli Blagojevica,Hodzurdu, Diatu, Livaju i Stokica. Raja je najvise sr*la za Hodzurdu, a momak najkorektnije odigrao od svih navedenih uz Blagojevica.. Iza sebe si ostavio Olimpik, koji je na pocetku sezone doveo par iskusnih i provjerenih igraca, i svi su ga svrstali u top 5.. Pobijedili smo Sarajevo, bod izvukli u Sirokom, izgubili kod Zrinjskog, sa Slobodom remizirali.. Kad ne ide najlakse je reci nevalja liga, isto kao pitari u doba nase dominacije. Ko prati nasu ligu, kukuruz liga i slicno.. Treba biti realan i reci da je ovih 5 ekipa bolje odigralo i da je tabela, realna.. Liga napreduje, druga stvar je sto uvijek ima neko ko gubi i ko ima pravo da se ljuti...
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 06 dec 2015, 20:45

Ja opet ne pogleda utakmicu, druga u nizu :D

Kao što Mulalić reče, važna pobjeda za kraj sezone i za kakavu takvu nadu da na proljeće mogu nešto više napraviti. A iskreno i za mir u kući, da nisu dobili danas ovdje bi crnjačili i tjerali sve redom naredna tri mjeseca. Vitez mi je prije utakmice izgledao kao dosta nezgodan protivnik koji je baš namučio par ekipa iz vrha, ali po ovom @Ipetovom klipu, nisu ni prišli golu. I to je nešto.
A srce mi je bilo puno kad sam vidio strijelce i igrače iz Željinog omladinskog pogona koji su igrali danas. 8 od 14 i to bez Dade :)

Zanima me samo ko je gdje igrao i kako su se rotirali igrači tokom utakmice?
Koliko sam upratio Hiroš je krilo, kojom nogom igra?
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 06 dec 2015, 20:48

Minjore je napisao/la:

Da smo prvi i da bjezimo drugom jedno 7 bodova mnogi od nas bi rekli nikad jaca liga nije bila.. Morate shvatiti da je ispred nas 5 ekipa koje jace ili igracki ili infrastrukturom.. Da li stvarno mislis da imamo bolju ekipu od Zrinjskog, Sarajeva ili Sirokog ? Nadji spisak igraca koje su ljetos dovele te tri ekipe i dodaj spisak igraca koje je Sloboda dovela i skontaces koliko je sati.. Nama nije niko kriv sto kokot ne zna zabiti gol ili sto Jocu ne ide.. Radnik je fino slozio ekipu, tj ukomponovao iskustvo i mladost, sa vrhunskim trenerom i ljudima u upravi.. Mi smo ljetos doveli Blagojevica,Hodzurdu, Diatu, Livaju i Stokica. Raja je najvise sr*la za Hodzurdu, a momak najkorektnije odigrao od svih navedenih uz Blagojevica.. Iza sebe si ostavio Olimpik, koji je na pocetku sezone doveo par iskusnih i provjerenih igraca, i svi su ga svrstali u top 5.. Pobijedili smo Sarajevo, bod izvukli u Sirokom, izgubili kod Zrinjskog, sa Slobodom remizirali.. Kad ne ide najlakse je reci nevalja liga, isto kao pitari u doba nase dominacije. Ko prati nasu ligu, kukuruz liga i slicno.. Treba biti realan i reci da je ovih 5 ekipa bolje odigralo i da je tabela, realna.. Liga napreduje, druga stvar je sto uvijek ima neko ko gubi i ko ima pravo da se ljuti...
Pa jesmol' najtrofejniji?Jesmo!Kako onda da nazovem to kad smo sesti?A da je liga **** naravno da jeste.Bili prvi ili sesti.Hvala Bogu da se smanjuje. :bih:

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 06 dec 2015, 20:50

Ma ne zamjeri, povuku mi zivac svi kad tako pricaju o nasoj ligi. Yebi ga, kakva je takva je ...
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 06 dec 2015, 20:52

Minjore je napisao/la:Ma ne zamjeri, povuku mi zivac svi kad tako pricaju o nasoj ligi. Yebi ga, kakva je takva je ...
Znam,pa pratim je vise od Lige Prvaka ali ovo se vise odnosilo na nas rezultat u ligi ove godine.Lose jbga.

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 06 dec 2015, 20:55

Minjore je napisao/la:

Ova liga je uvijek bila odron pa i onda kada smo mi u njoj dominirali.. Odron po svim mogucim aspektima.. I pored toga sto je milionita svjetska liga ja je gotivim vise nego bilo koju drugu.. Gotivim je samo iz jednog razloga, zato sto Zeljo igra u njoj.. Mozda sam sadomazohista i budala ali da se milion el clasika i baraza igra a da u tom terminu Zeljo igra prijateljsku sa Goskom ja bih bio na Grbavici bez ikakve dileme..
BUDI ŽELJO !!!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 06 dec 2015, 20:56

bistrikboy je napisao/la:
Minjore je napisao/la:Ma ne zamjeri, povuku mi zivac svi kad tako pricaju o nasoj ligi. Yebi ga, kakva je takva je ...
Znam,pa pratim je vise od Lige Prvaka ali ovo se vise odnosilo na nas rezultat u ligi ove godine.Lose jbga.
Nije jos gotovo treba igrati do kraja imali smo previse kikseva pa i nesrece.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 06 dec 2015, 21:02

pile87 je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:
Nije jos gotovo treba igrati do kraja imali smo previse kikseva pa i nesrece.
Yebao nas je savez posteno ukrao ti je bod kod kuce protiv Radnika i dva u Sirokom,al' haj.

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 06 dec 2015, 21:03

A poklonio prolaz protiv Krupe

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 06 dec 2015, 21:05

bistrikboy je napisao/la:Yebao nas je savez posteno ukrao ti je bod kod kuce protiv Radnika i dva u Sirokom,al' haj.
A savez ko savez je takav koga mogu njega ce i ****. Mi smo opet krivi jer smo se namjestili a nepravda iz sirokog se ne rjesava na onakav nacin samo smo mi sebi napravili situaciju gorom od tada i krecu lose igre ekipe a sudjenje je bivalo jos i gore.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin i 42 gosta.