Konačno utakmica u kojoj nismo strepili do 90.e minute.. Šta reći i kakve ocjene dati za današnju predstavu svakom ponaosob. Antolović bez ikakvog posla, danas ni ja gol ne bi primio da sam stajao između stativa s obzirom kakav su posao određivali najkonstantiji igrač i momčina koja definitivno zasluzuje kapitensku traku, Aleksandar Kosorić te njegov kolega koji je na ovom forumu tokom sezone bio jedan od najosporovanijih igrača Zeljezničara bez obzira da li igrao ili ne. Krivac se u njemu trazio i u utakmicama u kojima nije ubiljezio niti jedan minut, svi smo svjedoci toga, isto kao što smo i svjedoci da momak niti jednu jedinu grešku nije napravio u utakmicama koje je odigrao, štaviše, odigrao ih je odlično. Da ne govorim o njegovoj dugoj lopti kojoj bi pozavidjeli mnogi vezni igrači. Vezni red.. Spoj najvećeg talenta lige i ćele sa više no odličnom kontrolom lopte pokrivali su svaki dio terena koji se moze pokriti, grešaka u pasovima je bilo, neki su nas mogli i koštati da se nije nalazio, danas neprelazni tandem u liku Kosorića i Hodzurde. Ono što moram po treći put naglasiti danas je da Amir Hadziahmetović MORA igrati blize golu, pratili ste utakmicu i shvatate što to govorim pa čak i kad bi isključili pogodak. Ono guranje lopte u prostor, precizno dodavanje iz prve, sposobnost pronalaska igrača koje na terenu niko ne vidi. Nevjerovatan je.. Sadiković je u odnosu na neke utakmice dosta solidno odigrao a Mladenović je bek sa dosta izrazenih nedostataka i ukoliko zelimo sebi postaviti neke ciljeve on bi trebao biti izmjena, ništa više od toga. Inače, svaka mu čast na ubacivanju, sve nas je iznenadio

Tiago nije normalan, bravure, prodori, brzina, šut.. On kao da je doveden i da igra i da nas zabavlja, uzivam gledajući ga. Memija se čini mi se dosta bolje snalazi po krilu i šteta je onog promašenog zicera, podigao bi mu samopouzdanje još više.. Hiroš je blentav fudbaler kojem se mora pruzati više šanse, to je danas dokazao, nekad se zaigra ali i to je vjerovatno rezultat njegovog samopouzdanja, mogao bi postati igrač koji će nam kako dobro koristiti tako i zabavljati fudbalskim umijećem i nekim "Ronaldinho" trikovima. Dzenisu skidam kapu što do 4.e minute trči u blatnjavom dresu, kapa do poda momčino i onaj ko ne cijeni tebe laze kada kaze da zeli vidjeti borbu igrača na terenu. Drago mi je što je baš on postigao gol, zasluzio ga je..
Ne znam da li ste pratili Mujagića na poluvremenu ali taj momak nije jednom šutirao u prazan gol a onda na ubačaj Mladenovića zakuca loptu u stilu rasnog strijelca. Gradi se, čupa, skače.. Mišljenja sam da mu fali brzina da izraste u vrhunskog napadača.. Ne znam da li sam nekog izostavio ali u svakom slučaju čestitam svakom ponaosob na današnjoj izvedbi.
A sad prelazni rok i spektakl..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !