Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Evander
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Evander » 09 dec 2015, 16:15

Celik - Michael Laudrup
Sarajevo - Luca Toni
Zeljeznicar - Yaya Toure

:kafa:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 dec 2015, 16:20

Asim Ferhatovic Hase
-
-
-
-
-
Safet Susic kao najbolji igrac Sarajeva, Bosne i Hercegovine svih vremena
Ostale legende..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 09 dec 2015, 16:27

molotovljev je napisao/la:
pasica je napisao/la:
molotovljev je napisao/la: Izvini, ali ne mogu se složiti sa ovim što si napisao, niti mogu biti ravnodušan, ma nema šanse buraz...
Pape nije bio samo dobar igrač, već u vremenu dok je nosio bordo dres nama najdražeg Sarajeva, bio je najbolji evropski igrač.
E sad zamisli pašice kakav je to ambasador bio našeg kluba i koliko je učinio na promociji FK Sarajevo. Gdje danas igraju
najbolji igrači Starog kontinenta ? Sve ono posle što se dešavalo, a u stvari ništa se nije desilo, manje je važno, jer šta je on
mogao, šta smo mi očekivali, da se bori sa parazitima ? Ma dajte molim vas...
Druga, jako bitna stvar; svaki igrač koji je bio član šampionskog tima, iz '67 i '85, je na neki način legenda FK Sarajevo. Zašto ?
Zato što je šampionska generacija iz '67 bila među 16 najboljih evropskih klubova... dok je legendarni, šampionski tim iz '85
po mnogima najbolji tim FK Sarajevo ikada. Gdje smo tada bili a gdje smo sada, al' težimo ka tome da budemo približno moćni
kao nekada !!! Pozdrav drug i nemoj šta zamjeriti.
Boze sacuvaj, kakvo zamjeranje, polemisemo najnormalnije.
Sve to brate stoji, al on je i dalje igrac. Zasto legenda? Sta je uradio van terena? Nemoj gledati samo parazite. Sta je uradio dok je igrao? Kakav je imao odnos sa navijacima? Mislim da nema potrebe tebi nabrajati kakav je Hase bio prema raji i prema klubu(znas kad bi pape otkupio svoj ugovor da se vrati u Sarajevo da pomogne). Sta je Keli uradio za raju, na kraju i zivot dao. To su za mene legende, ovo ostalo su igraci. I Ronalda su proglasili za najboljeg, pa nikad nece biti legenda Reala. To je moj neki kriterij, mozda nisam u pravu.
Naglasio sam iznad, Hase, Keli i Boško na jednu stranu ostali na drugu. Naravno da Pape i ekipa nisu imali taj odnos i tu
odanost kao Hase i Keli, niti se mogu porediti sa njima, međutim Pape je bio veliki majstor sa loptom i puno je toga uradio za FKS
dok je igrao za nas. To ne možemo zanemariti... Navodim ti moj primjer: kao trogodišnjak kada sam otišo prvi put na Koševo
da gledam Sarajevo, nisam znao kako mi se roditelji zovu, znao sam ih kao mama i tata, ali kada bih krenuo na utakmicu,
znao sam da idem na Koševo, znao sam da na Koševu igra moje Sarajevo, i znao sam da u Sarajevu igra Pape... Shvataš tebra ?
Kontam ja tebe, jedina razlika u nasem razmisljanju je sam taj pojam "legenda". Titula legende po meni podrazumijeva neke stvari koje ovi igracu ne ispunjavaju i to je to. Ako cemo gledati samo po fudbalskom umijecu, onda je Pape vjerovatno najveci (Haseta nisam gledao pa ne mogu znati). Al Hasetovo ime nosi nas najveci stadion, Keli ima svoju ulicu, sve je to s razlogom i zato su to legende. Pape to nikad nece imati. Ponavljam ako ce "legenda" kluba biti igrac koji je znao najbolje lopte, onda Papetu nema ravnog ne samo u Sarajevu, nego u drzavi pa i sire!
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 dec 2015, 16:28

Bolanos je napisao/la::lol: :lol:
Cirkus ba, u Parizu i danas gataju ko je bolji Pape ili Zlatan. Čovjek zabio 100 golova za FKS u vremenu kad je Jugoslavenska liga bila najjača, vjerovatno najbolji igrač BiH svih vremena. Van terena su postojale veće legende, ali na terenu mu niti jedan od njih nije bio ni blizu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 dec 2015, 16:31

Virtu4l je napisao/la:
Cirkus ba, u Parizu i danas gataju ko je bolji Pape ili Zlatan. Čovjek zabio 100 golova za FKS u vremenu kad je Jugoslavenska liga bila najjača, vjerovatno najbolji igrač BiH svih vremena. Van terena su postojale veće legende, ali na terenu mu niti jedan od njih nije bio ni blizu.
Jeste, najbolji je igrac BiH svih vremena

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 dec 2015, 16:38

Ma to varira od osobe do osobe, meni je npr. Salihamidžić najbolji i o tome se može u nedogled, ali da je Pape legenda našeg fudbala - naravno da jeste. Valjda ga to svrstava i u legende FKS.
Voli te tvoje Sarajevo.

bambus
Kontakt:

Post Postao/la bambus » 09 dec 2015, 16:41

Evander je napisao/la:Celik - Michael Laudrup
Sarajevo - Luca Toni
Zeljeznicar - Yaya Toure

:kafa:
Radi ovog nikad nisu ni ispali iz ove jadne lige.Zao savezu propustenih talenata.
!

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 09 dec 2015, 16:43

Evolve je napisao/la:
Bolanos je napisao/la:
chily-rz je napisao/la:Kad smo vec kod legendi,.

slika
Eh ovako ce i u Sirokom na proljece odraditi za Silica, Hrgovica i Wagnera. :thumbup:
Zasto ne?
Bas sam imao raspravu na jednom forumu gdje je izuzetna ekipa navijaca 40+ i starijih iz Beograda, Splita, Skopja, Zagreba gdje smo se slozili da je Zenica po muralima u samom vrhu regije.
Vita est militia

Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 dec 2015, 16:44

Dobio je zvanicno priznanje za najboljeg igraca BiH svih vremena pa sam zato to i rekao a porediti njega i Haseta je drugacije jer nisu u istom rangu, tesko je za objasniti..a i zvanicno je najbolji stranac svih vremena u Francuskoj ligi.
@ Heller, ne kontam sta ti je smijesno tu bilo? Pape je bio jedan od najboljih igraca svijeta u to doba

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 dec 2015, 16:48

Zato treba razdvojiti teren i ono van njega. Keli i Hase su legende grada, a Pape je samo fudbaler, malo bolji od ostalih.
Voli te tvoje Sarajevo.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 09 dec 2015, 16:51

Virtu4l je napisao/la:
Najbolji BH igrac jeste bio al poređenje sa Zlatanom je malo je reć glupo. Jos gori onaj sto rece da je u svoje vrijeme bio najbolji evropski igrac.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 09 dec 2015, 16:52

Ja mislim da ga je Zlatan prestigao po golovima za PSG, zapravo bio je vrlo vrlo blizu prije par mjeseci, negdje sam to čitao.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 09 dec 2015, 16:53

Virtu4l je napisao/la:Đe će odraditi? Ima li u Širokom i jedna zgrada?
Uklesat će im imena u kamenje :kafa:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 dec 2015, 16:57

Heller je napisao/la:Najbolji BH igrac jeste bio al poređenje sa Zlatanom je malo je reć glupo. Jos gori onaj sto rece da je u svoje vrijeme bio najbolji evropski igrac.
Zašto je glupo poređenje? Pape je u svoje vrijeme bio ono što je Zlatan sada, korak iza najboljih. Plus što je Pape najbolji igrač PSG-a svih vremena i logično je da će ga uvijek upoređivati sa Zlatanom.

Da je prešao u Inter umjesto u PSG, vjerovatno bi bio još veći.
Voli te tvoje Sarajevo.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 09 dec 2015, 17:05

Virtu4l je napisao/la:
Heller je napisao/la:Najbolji BH igrac jeste bio al poređenje sa Zlatanom je malo je reć glupo. Jos gori onaj sto rece da je u svoje vrijeme bio najbolji evropski igrac.
Zašto je glupo poređenje? Pape je u svoje vrijeme bio ono što je Zlatan sada, korak iza najboljih. Plus što je Pape najbolji igrač PSG-a svih vremena i logično je da će ga uvijek upoređivati sa Zlatanom.

Da je prešao u Inter umjesto u PSG, vjerovatno bi bio još veći.
Samo sto je Zlatan dva koraka iza najboljih a ne ko Pape tada deset, Zlatan redom igro u vrhunskim ekipama a Pape samo u PSG-u koji je za njegovog vremena nije bio ono sto je danas, sto i on sam kaže.
Nullius in verba

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 09 dec 2015, 17:06

Virtu4l je napisao/la:Đe će odraditi? Ima li u Širokom i jedna zgrada?
Kakve zgrade, samo vile.. hebo zgrade
NK Široki Brijeg

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 dec 2015, 17:10

Heller je napisao/la:Samo sto je Zlatan dva koraka iza najboljih a ne ko Pape tada deset, Zlatan redom igro u vrhunskim ekipama a Pape samo u PSG-u koji je za njegovog vremena nije bio ono sto je danas, sto i on sam kaže.
Pape je tada trebao preći u Inter, ali zbog svoje gluposti je dobio zabranu transfera u Italiju. Pape je igrao ligu koju nisi smio napustiti prije 28 godine. Uostalom, kad Gerd Miler kaže da je Pape među najboljima, nema razloga da mu se ne vjeruje.
Voli te tvoje Sarajevo.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 09 dec 2015, 17:12

Virtu4l je napisao/la:
Heller je napisao/la:Samo sto je Zlatan dva koraka iza najboljih a ne ko Pape tada deset, Zlatan redom igro u vrhunskim ekipama a Pape samo u PSG-u koji je za njegovog vremena nije bio ono sto je danas, sto i on sam kaže.
Pape je tada trebao preći u Inter, ali zbog svoje gluposti je dobio zabranu transfera u Italiju. Pape je igrao ligu koju nisi smio napustiti prije 28 godine. Uostalom, kad Gerd Miler kaže da je Pape među najboljima, nema razloga da mu se ne vjeruje.
Nevjerovatno da on zbog gluposti dobije zabranu :mrgreen: Mislim da ga je Ibra negdje u 26-27 prestigo i da tu zavrsavaju poređenja između njih dvojice. PSG tih godina nije bio ni najaci u Francuskoj a kamoli Evropi.
Nullius in verba

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 09 dec 2015, 17:12

http://www.patrick.eu/teamsport.php?page=blog&id=115
Za ove iz zapadnog....sa kojima se istorija poigrala, malo ih gase, pa se malo pale, a znamo jel....istorija se ponavlja....

P.S. Alberto Moravia: "Pisanje istorije lici na servis za pranje rublja – ona se cesto otuda vraca prljavija nego što je bila."

rigotina
Kontakt:

Post Postao/la rigotina » 09 dec 2015, 17:16

Skver je napisao/la:http://www.patrick.eu/teamsport.php?page=blog&id=115
Za ove iz zapadnog....sa kojima se istorija poigrala, malo ih gase, pa se malo pale, a znamo jel....istorija se ponavlja....

P.S. Alberto Moravia: "Pisanje istorije lici na servis za pranje rublja – ona se cesto otuda vraca prljavija nego što je bila."
ao filozof, daj jos koje zrnce mudrosti
goveđigulašmajka

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.