Sarajevo - Luca Toni
Zeljeznicar - Yaya Toure
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Kontam ja tebe, jedina razlika u nasem razmisljanju je sam taj pojam "legenda". Titula legende po meni podrazumijeva neke stvari koje ovi igracu ne ispunjavaju i to je to. Ako cemo gledati samo po fudbalskom umijecu, onda je Pape vjerovatno najveci (Haseta nisam gledao pa ne mogu znati). Al Hasetovo ime nosi nas najveci stadion, Keli ima svoju ulicu, sve je to s razlogom i zato su to legende. Pape to nikad nece imati. Ponavljam ako ce "legenda" kluba biti igrac koji je znao najbolje lopte, onda Papetu nema ravnog ne samo u Sarajevu, nego u drzavi pa i sire!molotovljev je napisao/la:Naglasio sam iznad, Hase, Keli i Boško na jednu stranu ostali na drugu. Naravno da Pape i ekipa nisu imali taj odnos i tupasica je napisao/la:Boze sacuvaj, kakvo zamjeranje, polemisemo najnormalnije.molotovljev je napisao/la: Izvini, ali ne mogu se složiti sa ovim što si napisao, niti mogu biti ravnodušan, ma nema šanse buraz...
Pape nije bio samo dobar igrač, već u vremenu dok je nosio bordo dres nama najdražeg Sarajeva, bio je najbolji evropski igrač.
E sad zamisli pašice kakav je to ambasador bio našeg kluba i koliko je učinio na promociji FK Sarajevo. Gdje danas igraju
najbolji igrači Starog kontinenta ? Sve ono posle što se dešavalo, a u stvari ništa se nije desilo, manje je važno, jer šta je on
mogao, šta smo mi očekivali, da se bori sa parazitima ? Ma dajte molim vas...
Druga, jako bitna stvar; svaki igrač koji je bio član šampionskog tima, iz '67 i '85, je na neki način legenda FK Sarajevo. Zašto ?
Zato što je šampionska generacija iz '67 bila među 16 najboljih evropskih klubova... dok je legendarni, šampionski tim iz '85
po mnogima najbolji tim FK Sarajevo ikada. Gdje smo tada bili a gdje smo sada, al' težimo ka tome da budemo približno moćni
kao nekada !!! Pozdrav drug i nemoj šta zamjeriti.
Sve to brate stoji, al on je i dalje igrac. Zasto legenda? Sta je uradio van terena? Nemoj gledati samo parazite. Sta je uradio dok je igrao? Kakav je imao odnos sa navijacima? Mislim da nema potrebe tebi nabrajati kakav je Hase bio prema raji i prema klubu(znas kad bi pape otkupio svoj ugovor da se vrati u Sarajevo da pomogne). Sta je Keli uradio za raju, na kraju i zivot dao. To su za mene legende, ovo ostalo su igraci. I Ronalda su proglasili za najboljeg, pa nikad nece biti legenda Reala. To je moj neki kriterij, mozda nisam u pravu.
odanost kao Hase i Keli, niti se mogu porediti sa njima, međutim Pape je bio veliki majstor sa loptom i puno je toga uradio za FKS
dok je igrao za nas. To ne možemo zanemariti... Navodim ti moj primjer: kao trogodišnjak kada sam otišo prvi put na Koševo
da gledam Sarajevo, nisam znao kako mi se roditelji zovu, znao sam ih kao mama i tata, ali kada bih krenuo na utakmicu,
znao sam da idem na Koševo, znao sam da na Koševu igra moje Sarajevo, i znao sam da u Sarajevu igra Pape... Shvataš tebra ?
Cirkus ba, u Parizu i danas gataju ko je bolji Pape ili Zlatan. Čovjek zabio 100 golova za FKS u vremenu kad je Jugoslavenska liga bila najjača, vjerovatno najbolji igrač BiH svih vremena. Van terena su postojale veće legende, ali na terenu mu niti jedan od njih nije bio ni blizu.Bolanos je napisao/la:![]()
Jeste, najbolji je igrac BiH svih vremenaVirtu4l je napisao/la:Cirkus ba, u Parizu i danas gataju ko je bolji Pape ili Zlatan. Čovjek zabio 100 golova za FKS u vremenu kad je Jugoslavenska liga bila najjača, vjerovatno najbolji igrač BiH svih vremena. Van terena su postojale veće legende, ali na terenu mu niti jedan od njih nije bio ni blizu.Bolanos je napisao/la:![]()
Radi ovog nikad nisu ni ispali iz ove jadne lige.Zao savezu propustenih talenata.Evander je napisao/la:Celik - Michael Laudrup
Sarajevo - Luca Toni
Zeljeznicar - Yaya Toure
Bas sam imao raspravu na jednom forumu gdje je izuzetna ekipa navijaca 40+ i starijih iz Beograda, Splita, Skopja, Zagreba gdje smo se slozili da je Zenica po muralima u samom vrhu regije.Evolve je napisao/la:Zasto ne?Bolanos je napisao/la:Eh ovako ce i u Sirokom na proljece odraditi za Silica, Hrgovica i Wagnera.chily-rz je napisao/la:Kad smo vec kod legendi,.
Najbolji BH igrac jeste bio al poređenje sa Zlatanom je malo je reć glupo. Jos gori onaj sto rece da je u svoje vrijeme bio najbolji evropski igrac.Virtu4l je napisao/la:Cirkus ba, u Parizu i danas gataju ko je bolji Pape ili Zlatan. Čovjek zabio 100 golova za FKS u vremenu kad je Jugoslavenska liga bila najjača, vjerovatno najbolji igrač BiH svih vremena. Van terena su postojale veće legende, ali na terenu mu niti jedan od njih nije bio ni blizu.Bolanos je napisao/la:![]()
Uklesat će im imena u kamenjeVirtu4l je napisao/la:Đe će odraditi? Ima li u Širokom i jedna zgrada?
Zašto je glupo poređenje? Pape je u svoje vrijeme bio ono što je Zlatan sada, korak iza najboljih. Plus što je Pape najbolji igrač PSG-a svih vremena i logično je da će ga uvijek upoređivati sa Zlatanom.Heller je napisao/la:Najbolji BH igrac jeste bio al poređenje sa Zlatanom je malo je reć glupo. Jos gori onaj sto rece da je u svoje vrijeme bio najbolji evropski igrac.
Samo sto je Zlatan dva koraka iza najboljih a ne ko Pape tada deset, Zlatan redom igro u vrhunskim ekipama a Pape samo u PSG-u koji je za njegovog vremena nije bio ono sto je danas, sto i on sam kaže.Virtu4l je napisao/la:Zašto je glupo poređenje? Pape je u svoje vrijeme bio ono što je Zlatan sada, korak iza najboljih. Plus što je Pape najbolji igrač PSG-a svih vremena i logično je da će ga uvijek upoređivati sa Zlatanom.Heller je napisao/la:Najbolji BH igrac jeste bio al poređenje sa Zlatanom je malo je reć glupo. Jos gori onaj sto rece da je u svoje vrijeme bio najbolji evropski igrac.
Da je prešao u Inter umjesto u PSG, vjerovatno bi bio još veći.
Kakve zgrade, samo vile.. hebo zgradeVirtu4l je napisao/la:Đe će odraditi? Ima li u Širokom i jedna zgrada?
Pape je tada trebao preći u Inter, ali zbog svoje gluposti je dobio zabranu transfera u Italiju. Pape je igrao ligu koju nisi smio napustiti prije 28 godine. Uostalom, kad Gerd Miler kaže da je Pape među najboljima, nema razloga da mu se ne vjeruje.Heller je napisao/la:Samo sto je Zlatan dva koraka iza najboljih a ne ko Pape tada deset, Zlatan redom igro u vrhunskim ekipama a Pape samo u PSG-u koji je za njegovog vremena nije bio ono sto je danas, sto i on sam kaže.
Nevjerovatno da on zbog gluposti dobije zabranuVirtu4l je napisao/la:Pape je tada trebao preći u Inter, ali zbog svoje gluposti je dobio zabranu transfera u Italiju. Pape je igrao ligu koju nisi smio napustiti prije 28 godine. Uostalom, kad Gerd Miler kaže da je Pape među najboljima, nema razloga da mu se ne vjeruje.Heller je napisao/la:Samo sto je Zlatan dva koraka iza najboljih a ne ko Pape tada deset, Zlatan redom igro u vrhunskim ekipama a Pape samo u PSG-u koji je za njegovog vremena nije bio ono sto je danas, sto i on sam kaže.
ao filozof, daj jos koje zrnce mudrostiSkver je napisao/la:http://www.patrick.eu/teamsport.php?page=blog&id=115
Za ove iz zapadnog....sa kojima se istorija poigrala, malo ih gase, pa se malo pale, a znamo jel....istorija se ponavlja....
P.S. Alberto Moravia: "Pisanje istorije lici na servis za pranje rublja – ona se cesto otuda vraca prljavija nego što je bila."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.