Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la MortemHz » 14 dec 2015, 14:55

dell21 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Ma nek neko ponudi, svejedno...bezobrazno skupe karte su razlog nesto slabije posjete protiv Lecha iako 16.500 u drugom pretkolu CL nije ni malo, onako srednje
Onako osrednje nije bilo toliko :mrgreen:
?? jeste, bilo je toliko
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 14 dec 2015, 14:58

MortemHz je napisao/la:
dell21 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Ma nek neko ponudi, svejedno...bezobrazno skupe karte su razlog nesto slabije posjete protiv Lecha iako 16.500 u drugom pretkolu CL nije ni malo, onako srednje
Onako osrednje nije bilo toliko :mrgreen:
?? jeste, bilo je toliko
Pun sjever istok i jug cine polovinu ukupnog kapaciteta odnosno 16-17 000 pa sad ja tebe pitam da li je bilo toliko. Budimo malo realni nije bilo vise od 14 000.

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 14 dec 2015, 15:00

Signore je napisao/la:Lako je to kad ja nadjem i dam podatke najvece i najmanje posjete :mrgreen:

Salim se, naravno. Ne iznenadjuje me toliki pad posjete kod Zelje, Celika i Olimpica. Meni je ova Mladost misterija. Vecina nas ovdje podrzava mali klub iz male sredine koji zeli postici nesto, koji radi i gradi. Bojim se da ce oni na proljece igrati pred 700 ljudi u prosjeku. Prica je fino krenula, ali mislim da je vec zavrsila. Ne zelim im cvajtu, daleko kd toga, ali mislim da ce tesko privuci gledatelje. Sve do sad je bilo na neku hajku, na galamu, trenutnu euforiju, a nije se veliki broj ljudi zadrzao. Imali su protiv Sarajeva 3.500 ljudi, a zadnja dva kola 500-600.

Nadam se da grijesim i da me osjecaj vara. Vidjet cemo na proljece vec, ali i sezone koje nam slijede. Tesko je predvidjati sa sigurnoscu.
Pogledaj posjete svih klubova su uglavnom pale u zadnja dva kola zbog vremenskih uvjeta, niske temperature, kisa, snijeg.
Mladost ima sasvim solidnu posjetu odkako igra na svom stadionu s obzirom na velicinu mjesta. Ja ti garantujem da ce posjeta biti puno bolja u proljetnom dijelu samo ako nastave igrat kao do sad. Nije hajka i galama al vecina ljudi u Kaknju ne gleda klub kao svoj sto je razumljivo. Pa prije tri godine na utakmicu su dolazili samo lokani ljudi da teferice i gledaju derbi protiv Zmaja iz Mostra. Polahko doci ce sve na svoje kad grad stane sto posto iza kluba i posjeta ce biti super, na stadionu su redovno radi, trenutno se sredjuje objekat iznad svlacionica. Klub raste u svakom pogledu i nadam se da ce tako nastavit. Meni samo nije jasno kako nakon jedne utakmice protiv Borca u kojoj smo promasili sve zivo predvidjate neki pad.

Sunderland
Kontakt:

Post Postao/la Sunderland » 14 dec 2015, 15:00

Del21
Sta je smijesno covjece.
Sloboda je moja nacija

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 14 dec 2015, 15:05

Sunderland je napisao/la:Del21
Sta je smijesno covjece.
Imaju slike i video sa te utakmice pa se moze vidjeti koliko je bilo gledalaca, al ako ti kazes da je bilo 10 000 onda je bilo.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 dec 2015, 15:07

Ljudino, ima li tribina zapad kod tebe u racunici? ti mozes reci i da je bilo 60 ljudi ali istina je da je bilo 16.500 sto je zvanicno potvrdjeno i sto je Uefa prenijela kao i svaka vaznija ''fudbalska'' stranica a ti pricaj da je bilo 60 ili 2.000...svejedno ;) cak mislim da nam je @AnelZ napisao jednom da smo imali dosta solidnu posjetu sto se tice svih utakmica u 2. pretkolu CL kada je pogledao sve ostale posjete i da smo bili u samom vrhu.

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 14 dec 2015, 15:14

MortemHz je napisao/la:Ljudino, ima li tribina zapad kod tebe u racunici? ti mozes reci i da je bilo 60 ljudi ali istina je da je bilo 16.500 sto je zvanicno potvrdjeno i sto je Uefa prenijela kao i svaka vaznija ''fudbalska'' stranica a ti pricaj da je bilo 60 ili 2.000...svejedno ;) cak mislim da nam je @AnelZ napisao jednom da smo imali dosta solidnu posjetu sto se tice svih utakmica u 2. pretkolu CL kada je pogledao sve ostale posjete i da smo bili u samom vrhu.
Pa baho je rekao ukomentarisanju da ima 18 000 cak su i neki mediji to prenijeli a neki i da je 20 000 bilo, naveo sam istok sjever i jug kao primjer.
Jedino ako je na istoku bilo 7-8 milja onda vas je bilo toliko.

http://www.klix.ba/sport/nogomet/uzivo- ... /150714115

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 14 dec 2015, 15:15

Da redom odgovorim:

Najveća posjeta Slobode ove sezone je 5000. Radnik,iako je u vrhu tablice,nije atraktivan protivik,nema šanse da tu bude više od 3000. I protiv ostalih sumnjam da će se sakupiti više od 5k,eventualno protiv Sarajeva i Želje.
Čak i da Slobodu u SVAKOJ utakmici proljetnog dijela sezone bude gledalo 6000 ljudi prosjek će im biti 3553. A to nije realno za očekivati.
Mislim da će se prosjek Slobode popraviti,ali da će na kraju sezone on biti oko 3000.

Što se utakmice Sarajevo-Lech tiče,slažem se sa službenom brojkom od 16500. Sjever je bio lijepo popunjen,istok sasvim solidno a i Poljaci su došli u solidnom broju. Rečeno je da te 3 tribine čine pola kapaciteta stadiona (17000),mislim da kad bi se ljude sa zapada prebacilo na te tri tribine da bi se taman popunile,znači baš tih 16500.

Ipak,mislim da je tih 16500 razočaravajuća brojka,pogotovo jer se svašta najavljivalo od Sarajeva. Nakon dugo vremena dobili su priliku igrati kvalifikacije za LP,dobili su protivnika koji nije pretjerano atraktivan ali je bio prolazan a eventualni prolaz osigurao bi barem još 2 europske utakmice na Koševu.
Prevelik značaj utakmice za samo 16500 ljudi. Nije katastrofa,ali je razočarenje. 20000 bi bilo osrednje dok bi sve preko 25000 bila stvarno dobra brojka.

@MortemHZ možemo baciti okladu na konačni prosjek Sarajeva,ali htio bih to napraviti nakon utakmice Zrinjski-Sarajevo jer mislim da će ona odlučiti sezonu Sarajeva,a s tim i dirigirati posjetu.

P.S. Kad već imamo temu "XX. kolo Premijer lige BiH - očekivanja" mogli bi i pred svako kolo otvarati temu "XX.kolo Premijer lige BiH - previđanje posjete" gdje bi se predviđalo koliko će biti gledatelja na svakoj utakmici.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 dec 2015, 15:20

dell21 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Ljudino, ima li tribina zapad kod tebe u racunici? ti mozes reci i da je bilo 60 ljudi ali istina je da je bilo 16.500 sto je zvanicno potvrdjeno i sto je Uefa prenijela kao i svaka vaznija ''fudbalska'' stranica a ti pricaj da je bilo 60 ili 2.000...svejedno ;) cak mislim da nam je @AnelZ napisao jednom da smo imali dosta solidnu posjetu sto se tice svih utakmica u 2. pretkolu CL kada je pogledao sve ostale posjete i da smo bili u samom vrhu.
Pa baho je rekao ukomentarisanju da ima 18 000 cak su i neki mediji to prenijeli a neki i da je 20 000 bilo, naveo sam istok sjever i jug kao primjer.
Jedino ako je na istoku bilo 7-8 milja onda vas je bilo toliko.

http://www.klix.ba/sport/nogomet/uzivo- ... /150714115
Pa to ti kazem, svako ce drugacije reci..i ja sam mislio da ce protiv Zrinjskog prosle godine biti maximum 7.000 ljudi pa dodje 12.000. Eto kako ti kazes da je Baho rekao da je bilo 18.000, mediji napisali 20.000, ti mislio 14.000 maximum, neko deseti 5,6 hiljada i tako u krug. Kazem ti da je 16.500 bilo zvanicno i da je tako i Uefa stavila pa su ostali prenijeli, to se gleda a ne misljenje komentatora, medija ili tvoje i moje misljenje.

@Virtuoz, karte su stvarno bile preskupe za ljude pa sam zato i napisao da je bilo srednje po mom skromnom misljenju, moglo je biti i gore ali opcenito u 2. pretkolu kvalifikacija za CL su bile slabije posjete od nasih tako da je sa te strane bilo solidno. Pusti ti jednog forumasa koji kaze da smo presisali okvire PL BiH kada sami rezultati govore da nismo ni blizu.

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 14 dec 2015, 15:32

Obilazis odgovor i pises kako ti mislis a ne kako slike i stvarno stanje govori. Al nebitno bilo koklo bilo dzaba idemo u krajnost.

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 14 dec 2015, 15:39

MortemHz je napisao/la: @Virtuoz, karte su stvarno bile preskupe za ljude pa sam zato i napisao da je bilo srednje po mom skromnom misljenju, moglo je biti i gore ali opcenito u 2. pretkolu kvalifikacija za CL su bile slabije posjete od nasih tako da je sa te strane bilo solidno. Pusti ti jednog forumasa koji kaze da smo presisali okvire PL BiH kada sami rezultati govore da nismo ni blizu.
Istina je da je Sarajevo bilo među bolje posjećenima u 2.pretkolu (ne znam sad točno koje,ali mislim negdje u Top10 od oko 30-ak ekipa) ali posjete u ostalim utakmicama 2.pretkola CL nisu dobar primjer jer u tom stadiju se nalazi dosta klubova iz malih gradića i nenogometnih zemalja poput Andore,Malte,Luksemburga i sl. Niti imaju stadione tolikog kapaciteta,niti bi sakupili 15k ljudi da im Barcelonu dovedeš :lol:
Onim malo boljim klubovima koji ga ipak moraju igrati,to 2.pretkolo nije zanimljivo.

Sarajevo niti je klub iz malog gradića,niti je klub iz nenogometne države,niti mu je to pretkolo nezanimljivo jer je siguran u prolaz.
Meni je posjeta bila razočaravajuća,kažem da nije bila katastrofalna ali isto tako nije ni zadovoljila.
20000 bi bilo ok,a nekih 25000 i sve iznad bi bilo odlično i iznad očekivanja.

Vidit ćemo kako će ta posjeta u Europi izgledati iduće sezone. Baš me zanima koliko bi se ljudi sakupilo na Tušnju u 2.pretkolu CL u slučaju da Sloboda uzme titulu (i da dobiju dozvolu da se može igrati na Tušnju).

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 dec 2015, 15:44

dell21 je napisao/la:Obilazis odgovor i pises kako ti mislis a ne kako slike i stvarno stanje govori. Al nebitno bilo koklo bilo dzaba idemo u krajnost.
Perfektan odgovor sam ti dao a to sto si ti uporan i tvrdoglav u svom misljenju nije moja stvar, ja ti OPET kazem, ta cifra je zvanicna i kao takva ona je potvrdjena i to je pravo stanje a ne neko tvoje misljenje koje nije tacno

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 dec 2015, 15:48

virtuoz je napisao/la:
MortemHz je napisao/la: @Virtuoz, karte su stvarno bile preskupe za ljude pa sam zato i napisao da je bilo srednje po mom skromnom misljenju, moglo je biti i gore ali opcenito u 2. pretkolu kvalifikacija za CL su bile slabije posjete od nasih tako da je sa te strane bilo solidno. Pusti ti jednog forumasa koji kaze da smo presisali okvire PL BiH kada sami rezultati govore da nismo ni blizu.
Istina je da je Sarajevo bilo među bolje posjećenima u 2.pretkolu (ne znam sad točno koje,ali mislim negdje u Top10 od oko 30-ak ekipa) ali posjete u ostalim utakmicama 2.pretkola CL nisu dobar primjer jer u tom stadiju se nalazi dosta klubova iz malih gradića i nenogometnih zemalja poput Andore,Malte,Luksemburga i sl. Niti imaju stadione tolikog kapaciteta,niti bi sakupili 15k ljudi da im Barcelonu dovedeš :lol:
Onim malo boljim klubovima koji ga ipak moraju igrati,to 2.pretkolo nije zanimljivo.

Sarajevo niti je klub iz malog gradića,niti je klub iz nenogometne države,niti mu je to pretkolo nezanimljivo jer je siguran u prolaz.
Meni je posjeta bila razočaravajuća,kažem da nije bila katastrofalna ali isto tako nije ni zadovoljila.
20000 bi bilo ok,a nekih 25000 i sve iznad bi bilo odlično i iznad očekivanja.

Vidit ćemo kako će ta posjeta u Europi izgledati iduće sezone. Baš me zanima koliko bi se ljudi sakupilo na Tušnju u 2.pretkolu CL u slučaju da Sloboda uzme titulu (i da dobiju dozvolu da se može igrati na Tušnju).
Posteno sve :thumbup: samo sto bih dodao da ce Tusanj biti prepun kada Sarajevo dodje i da bi vrlo lagano moglo biti i preko 10.000 ako oba kluba budu u vrhu sa istim brojem bodova i sl. samo ne znam moze li se nagurati toliki broj ljudi jer koliko ja znam Tusanj ima oko 8.000 stolica (?)
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 14 dec 2015, 15:49, ukupno mijenjano 1 put.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 14 dec 2015, 15:49

Wolffire je napisao/la:...
Razumijem da branis svoj klub. Ja nisam od tamo i nisam toliko upucen, sve sto vidim je su ovi brojevi, ali razumijem da je klub novitet. Sve sto radite i gradite je za svaku pohvalu i ja bi bio stvarno sretan da ljudi prepoznaju to i da svaku utakmicu imate preko 1.000 ljudi i da imate pun stadion kada vam dodju Sarajevo, Zeljo, Zrinjski i ostale ekipe s vrha.

Ja nisam od onih sto gledaju velicinu mjesta, nije me briga jel klub sa sela ili velegrada (mozda zato sto sam i ja sam iz manjeg grada) i da po tome ocjenjujem jel treba igrati PL. Meni samo posjeta zanima. Naravno, velicinu mjesta mogu uzeti u obzir i reci da je puno bolje to sto Mladost DK ima prosjek od 1.000 nego da npr. Sarajevo ima 2.000. Evo, imamo Radnik i Bijeljinu. Toliki grad, klub se bori za titulu, a gledanost gora od klubova iz manjih mjesta u borbi za opstanak.

Da se dotaknem Slobode. Oni ako ostanu u ovoj formi posjeta ce im sigurno narasti, mada tesko da ce preteci Sarajevo. Mozda oce Zelju, ali Sarajevo tesko. Protiv Zrinjskog su imali 5.000 sredinom prvenstva. Ako ostanu u borbi za titulu u 25. kolu im dolazi Siroki, sredina cetvrtog mjeseca, vrlo moguce da ce biti lijepo vrijeme i tu ce imat blizu 10.000. Sarajevo im stize u predzadnjem kolu. Ako to docekaju na vrhu ne vidim razlog da tu ne bude pun stadion i na kisi. Zadnja domaca utakmica pred put u Mostar i mozda odlucujucu utakmicu.

Zbog ove posjete bi volio da u zadnjem kolu pet klubova ima sansu za titulu :mrgreen:

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 14 dec 2015, 16:14

Signore je napisao/la:
Wolffire je napisao/la:...
Razumijem da branis svoj klub. Ja nisam od tamo i nisam toliko upucen, sve sto vidim je su ovi brojevi, ali razumijem da je klub novitet. Sve sto radite i gradite je za svaku pohvalu i ja bi bio stvarno sretan da ljudi prepoznaju to i da svaku utakmicu imate preko 1.000 ljudi i da imate pun stadion kada vam dodju Sarajevo, Zeljo, Zrinjski i ostale ekipe s vrha.

Ja nisam od onih sto gledaju velicinu mjesta, nije me briga jel klub sa sela ili velegrada (mozda zato sto sam i ja sam iz manjeg grada) i da po tome ocjenjujem jel treba igrati PL. Meni samo posjeta zanima. Naravno, velicinu mjesta mogu uzeti u obzir i reci da je puno bolje to sto Mladost DK ima prosjek od 1.000 nego da npr. Sarajevo ima 2.000. Evo, imamo Radnik i Bijeljinu. Toliki grad, klub se bori za titulu, a gledanost gora od klubova iz manjih mjesta u borbi za opstanak.

Da se dotaknem Slobode. Oni ako ostanu u ovoj formi posjeta ce im sigurno narasti, mada tesko da ce preteci Sarajevo. Mozda oce Zelju, ali Sarajevo tesko. Protiv Zrinjskog su imali 5.000 sredinom prvenstva. Ako ostanu u borbi za titulu u 25. kolu im dolazi Siroki, sredina cetvrtog mjeseca, vrlo moguce da ce biti lijepo vrijeme i tu ce imat blizu 10.000. Sarajevo im stize u predzadnjem kolu. Ako to docekaju na vrhu ne vidim razlog da tu ne bude pun stadion i na kisi. Zadnja domaca utakmica pred put u Mostar i mozda odlucujucu utakmicu.

Zbog ove posjete bi volio da u zadnjem kolu pet klubova ima sansu za titulu :mrgreen:

Imas moje postovanje :D Kazem ti posjeta je solidna kad uzmes sve faktore. Klub je jednostavno prebrzo prosao sve lige ispod. Ako budu nastavili ovako da rade u klubu ja ti sigurno mogu reci da na proljetnom dijelu biti posjeta bolja. A i ove zadnje dvije utakmice ti mogu garantovat da je bilo blize hiljadu gledalaca, al to je vec drugi problem sto nema brojaca i sto se pristupa odokativnoj metodi.

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 14 dec 2015, 16:46

Raspored do kraja sezone što se domaćih utakmica tiče:

SARAJEVO: Čelik,Slavija,Radnik,Željo,Mladost DK,Olimpic
ŽELJO: Široki,Mladost DK,Olimpic,Travnik,Zrinjski,Rudar
SLOBODA: Radnik,Željo,Mladost DK,Široki,Drina,Sarajevo
ZRINJSKI: Sarajevo,Rudar,Borac,Vitez,Velež,Sloboda
ŠIROKI: Zrinjski,Čelik,Rudar,Slavija,Borac,Radnik

Rekao bih da Sarajevo ima najneatraktivnije protivnike u drugom dijelu sezone,te ukoliko izgube protiv Zrinjskog i/ili ispadnu iz borbe za naslov mogli bi imati mizernu posjetu do kraja sezone izuzev derbija.
Široki osim Zrinjskog također nema raspored koji će privući gledatelje na tribine,tako da će posjeta striktno ovisiti o rezultatima i borbi za titulu.
Željo također nema neki raspored,na Širokom i Zrinjskom će se sakupiti ljudi ali ništa što će im popraviti prosjek,eventualno samo omogućiti da ga zadrže ovakvim.

Sloboda i Zrinjski imaju stvarno dobar raspored te ukoliko ostanu u vrhu mogli bi dobro popraviti prosjek. Slobodu će protiv Želje,Širokog i Sarajeva sigurno gledati dosta ljudi,dok bi rekao da Zrinjski ima čak i najbolju priliku za podizanje prosjeka. Protiv Sarajeva u prvom kolu proljetnog dijela sezone bi trebalo biti najmanje 5000 ljudi,a ukoliko budu u borbi za naslov do zadnje utakmice,očekujem da bi protiv Veleža i Slobode zajedno moglo biti oko 15000 ljudi na stadionu.

Puno je to "AKO",ali sigurno je da će dramatično prvenstvo popraviti i posjetu dok bi izgubili nekoliko stvarno dobrih utakmica ako prvak bude poznat nekoliko kola prije kraja.

brigsiroki
Kontakt:

Post Postao/la brigsiroki » 14 dec 2015, 19:06

Recimo igra Sloboda - Široki,i ulaznica 5KM. i dođe 1000 ljudi,i to je 5000 KM. Klub uzme 2500 sebi,a 2500 KM podijeli u nagradnu igru,u kojoj će na kraju utakmice biti izvlačenje u kojoj će 25 ljudi dobiti po 100 maraka.E vidjeli bi tada kako bi se prosjek popravio,a isto tako dopustiti ulaz u stadion do 10.minute i onda se stadion zatvara i nema ulaženja više kako bi se spriječilo da neko uđe recimo u 90minuti samo kako bi sudjelovao u nagradnoj igri.Možda će neko reći da je to plaćanje navijača,ali po meni nije,vidjeli bi kako bi se prosjek popravio. :D

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 dec 2015, 19:22

Ma sumnjam da bi se popravio drasticno i tad prosjek, samo dobar rezultat i borba za Evropu dovodi navijace. A u Tuzli je karta 7 i 10KM i Tito je ne smanji, barem do kraja sezone. :D
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

FanVitez
Kontakt:

Post Postao/la FanVitez » 14 dec 2015, 19:41

Beduin je napisao/la:Ma sumnjam da bi se popravio drasticno i tad prosjek, samo dobar rezultat i borba za Evropu dovodi navijace. A u Tuzli je karta 7 i 10KM i Tito je ne smanji, barem do kraja sezone. :D
Jebote VI ste bas preskupi.. Cijene isto da svi lovu Seru u Tuzli,pa mogu plaćati toliko :mrgreen:
TH 1950

Ja te volim,ja te volim Hajduceee.....

GradKamena
Kontakt:

Post Postao/la GradKamena » 14 dec 2015, 19:45

Po meni na prvu jest skupa karta,al ako ti volis svoj klub nije problem skupit u dva tjedna tu cifru,na kakve gluposti sve trosimo od cigara,kladionice,alkohola to je zanemariva cifra .

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.