Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Re: Edin Džeko
Ljudi, smirite se. Covjek je u losoj formi, desavalo se svakom igracu na svijetu. Ima tu mnogo faktora, a jedan od najvaznijih je losa atmosfera u ekipi i realno losa igra cijelog tima. Sve ce se to dati ispraviti ako i kad dodje novi trener, i sigurno da i od Edina mozemo ocekivati vise golova. Nisam napisao bolj partije jer po meni, ovo sto on pruza u polju je otprilike u njegovom 'fazonu' i meni je jedan od konstantnijih igraca Rome.
Jedan savjet, ako moze: kani se penala. Ocigledno nisu njegov fah i samo stvara losu sliku svaki put kad promasi penal.
Jedan savjet, ako moze: kani se penala. Ocigledno nisu njegov fah i samo stvara losu sliku svaki put kad promasi penal.
Ne moze se to uporedjivati. Mandzukic se ne moze zadrzati u jednom klubu, tu je samo da krpi rupe, a to moze jer je jeftin.DonCorleone je napisao/la: Tebe bas pamtim izmedju ostalog po postovima o trofejima, sa teme Pjanica ponajvise. Elem, tada je bila prica da Pjanic iza sebe nema trofeje i da se ne moze smatrati radi toga top igracem. Sa druge strane Mandzukic ima te trofeje, ali je to ipak kolateralna steta, eto upao u dobar sistem, dao par golcica i naplatio racune, jeste, ali nije..
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
NK Zagreb > ZeljeznicarLakoste je napisao/la:Dinamo, Wolfsburg, Bayern, Atletico, Juventus > Zeljeznicar, Teplice, Wolfsburg, City, Roma.
Dinamo > Teplice
Wolfsburg = Wolfsburg
Bayern > City
Atletico/Juventus > Roma
Dobar dan
Jel to stvarno podrzavas cetnika?Evander je napisao/la:P.S. Podrzavam ovo kicenje Sabana i muzike. I ja bih onako volio da mogu
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Treba zakljucati ovu temu dok se Dzeko ne vrati na teren

Ovo je totalno off..ali hajde da to sa Šabanom pogledamo na drugi način.Prvo ova značka na Šabanovoj kapi je regularna značka policije ili nečeg sličnog u Srbiji.Znači ta značka dočekuje i Bakira i Ćovića i ostale naše sjajne političare kada regularno idu u Srbiju.Četnička značka (kokarda ti ima mrtvačku glavu neke košćure prekrštene i nešto piše vezano za kralja i tako).Drugo-Šaban je državljanin Srbije,može staviti crkvu,džamiju,tespih,brojanicu,očenaš,,šta god on hoće i sve su to normalni znakovi vjera ili institucija jedne države.I glavno Šaban je brate car narodnjačke muzike, Šabanove se pjesme pjevaju i u Sarajevu i na Kosovu i Makedoniji i na sjevernom polu , takvom čovjeku nikako ne pristaju epiteti koje mu pojedinci daju
Vidim da i dalje spominjete Mandzu.
Mandzukic je kod Juppa Heynckesa bio jedan od najvažnijih igrača u Bayernu. A onda je došao Guardiola sa svojom tika takom i jasno je da se Mandzo tu ne uklapa, iako je Mandzo tu prvu sezonu često "tjerao" čelavca da ga drži u igri. Šta ćeš, nije se ni Ibrahimović dugo zadržao kod Guardiole. Naravno Bayern je toliko dominantan u Njemačkoj da im nijedan igrač kao pojedinac nije toliko bitan za titulu, ali ligu prvaka su osvojili s Mandzom.
Što se tiče Lewandovskog, ako se dobro sjećam, on uopće nije bio Guardiolina želja i da su ga oni uzeli više zato da oslabe Borussiu. Pomoglo je što je došao kao slobodan igrač. Usput, koji panjevi u upravi Borussie
Što se tiče Atletica nije mi baš jasno šta se tu desilo. Mislim da je Mandzo prvi dio sezone odigrao sasvim dobro, ali onda je od utakmice protiv Reala u drugom mjesecu totalno pao u formi ( što je trajalo do nedavno). Baš se sjećam te utakmice protiv Reala u kojoj je bio fantastičan...i onda neobjašnjiv pad.
Ali to opet ne objašnjava zašto je odmah na ljeto otišao. Da li je Mandzo ih nekog razloga htio sam otići, ili su ga se oni htjeli riješiti. Mislim da ta 2- 3 mjeseca loše forme nisu razlog da ga se odmah riješe, a valjda su kad su ga kupovali znali kakav je igrač i da li će se uklopiti u njihov sistem.
Mislim da se on sasvim dobro uklapao u njihovu ratničku i fajtersku ekipu.
Sada je u Juventusu pa ćemo vidjeti kako će to proći.
Ali i dalje stoji da je Dzeko po meni veći napadački potencijal koji je mogao imati još bolju karijeru.
Nego uvijek kad pomislim na Dzeku sjetim se onog njegovog gola protiv Belgije....mislim kad ste pobijedili 4:2 i kad ju je Edin onako lijepo zakucao u rašlje....teško da Mandzo može zabiti takav gol.
Mandzukic je kod Juppa Heynckesa bio jedan od najvažnijih igrača u Bayernu. A onda je došao Guardiola sa svojom tika takom i jasno je da se Mandzo tu ne uklapa, iako je Mandzo tu prvu sezonu često "tjerao" čelavca da ga drži u igri. Šta ćeš, nije se ni Ibrahimović dugo zadržao kod Guardiole. Naravno Bayern je toliko dominantan u Njemačkoj da im nijedan igrač kao pojedinac nije toliko bitan za titulu, ali ligu prvaka su osvojili s Mandzom.
Što se tiče Lewandovskog, ako se dobro sjećam, on uopće nije bio Guardiolina želja i da su ga oni uzeli više zato da oslabe Borussiu. Pomoglo je što je došao kao slobodan igrač. Usput, koji panjevi u upravi Borussie
Što se tiče Atletica nije mi baš jasno šta se tu desilo. Mislim da je Mandzo prvi dio sezone odigrao sasvim dobro, ali onda je od utakmice protiv Reala u drugom mjesecu totalno pao u formi ( što je trajalo do nedavno). Baš se sjećam te utakmice protiv Reala u kojoj je bio fantastičan...i onda neobjašnjiv pad.
Ali to opet ne objašnjava zašto je odmah na ljeto otišao. Da li je Mandzo ih nekog razloga htio sam otići, ili su ga se oni htjeli riješiti. Mislim da ta 2- 3 mjeseca loše forme nisu razlog da ga se odmah riješe, a valjda su kad su ga kupovali znali kakav je igrač i da li će se uklopiti u njihov sistem.
Mislim da se on sasvim dobro uklapao u njihovu ratničku i fajtersku ekipu.
Sada je u Juventusu pa ćemo vidjeti kako će to proći.
Ali i dalje stoji da je Dzeko po meni veći napadački potencijal koji je mogao imati još bolju karijeru.
Nego uvijek kad pomislim na Dzeku sjetim se onog njegovog gola protiv Belgije....mislim kad ste pobijedili 4:2 i kad ju je Edin onako lijepo zakucao u rašlje....teško da Mandzo može zabiti takav gol.
- JohnCleese
- Kontakt:
Dzeko predvodi listu najvecih razocarenja serie a... 
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Slažem se za Šabana, čovjek je extra pjevač i na mnoge njegove pjesme ne možeš ostati ravnodušan. Kralj muzike s pravom na ovim prostorima.
Ono Siiiiiiiiiiiiiineeeeeeee vrijedi nečije karijere.
OFF Topic: Cleese, je li ti drago?

OFF Topic: Cleese, je li ti drago?
i nije džeko kriv što je najveće razočarenje, nego gervinho, salah, garcia... da ima bolje saigrače do sada bi bio imao 20-tak golova na kontu.
najveća tragedija je da su svi igrači kojih se roma otarasila kako bi napravila prostor za edina efikasniji u svojim novim klubovima.
sanabria u sportingu, doumbia u CSKA, destro u bologni i borriello u carpiju (koji je doduše otišao malo ranije).
najveća tragedija je da su svi igrači kojih se roma otarasila kako bi napravila prostor za edina efikasniji u svojim novim klubovima.
sanabria u sportingu, doumbia u CSKA, destro u bologni i borriello u carpiju (koji je doduše otišao malo ranije).
valjda neće ko Gomez i Poldi u Tursku poslije Italije..
Glupko, sada kada bi Ceca dosla u Sarajevo napunila bi 100K ko iz p... Samo ne znam gdje bi stao sav taj narod. Ne glumi moralistu jer je Edinova stvar kome baca novac i kome ostavlja baksis. Gdje si ti bio 95-e? Sta ti znas o kokardama i slicnim stvarima?!? Evo ovdje si prvo lupio da to bog nije vidio. Cuj cetnik i kokardaBSBosna je napisao/la: Jel to stvarno podrzavas cetnika?![]()
- L'Avvocato
- Kontakt:
Ja ba eto njemu su svi krivi osim njega samog. Nikad on nije kriv pa cak ni za to sto je od pocetka sezone promasio desetak mrtvih zicera.MCMXXVII je napisao/la:i nije džeko kriv što je najveće razočarenje, nego gervinho, salah, garcia... da ima bolje saigrače do sada bi bio imao 20-tak golova na kontu.
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
100%, vidjeli smo sad na Breni.krmpotich je napisao/la:Glupko, sada kada bi Ceca dosla u Sarajevo napunila bi 100K ko iz p...
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- JohnCleese
- Kontakt:
Umjesto da se raspravljamo zasto je Dzeko ovakav kakav jest,zasto fula zicere, mozda zato sto zna da ce postati babo za koji mjesec, da li je samo do njeg ili ne, koliko tu ima do saigraca i trenera???,...., oni se uhvatili komparacije sa Mandzukicem sto naravno ide na ruku svima onima koji vole Dzeku vise od bilo kojeg kluba, reprezentacije pa cak i od bliznjih svojih i oni bi ovu prepirku razduzili do januara jer skrecu sa aktuelnih desavanja i teme. Ne moze mi biti drago jer je nas reprezentativac ali kvale tek pocinju za 9 mjeseci
tako da poznavajuci Dzeku trenutna njegova forma (bila ona golgeterska ili ne) nista nam ne bi znacila jer on to ne moze odrzati toliko mjeseci. Pod 2, jer su glavni favoriti za calcio Inter i Juventus klubovi koje ne mirisem odkad znam za sebe, da su se kojim slucajem na vrhu odvojile i osamile ekipe poput Napolija ili Fiorentine, bilo bi mi OK
Eto ono od srca
za @Sheyi - a
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Slusaj, mozda tebe nije briga sta je se desilo u BiH prije 20ak godina ali ima narod kojima jeste zato moras obratiti paznju kad nesta glupo hoces da pises ovdje. Saban je muslimansko ime pa kada vidim njega da nosi cetnicku beretku, onda je on mrtav meni i nemam nikakav razlog postovati njega nakon ovakve incidente niti bih trebao ni ti.aqarius je napisao/la:Drugo-Šaban je državljanin Srbije,može staviti crkvu,džamiju,tespih,brojanicu,očenaš,,šta god on hoće i sve su to normalni znakovi vjera ili institucija jedne države.
Nije me briga koje kralji i ko nije, covjek vrijedja nase narod kada nosi onu cetnicku beretku na glavu svoju. To je kriminalna stvar, to ne bih nikad podrzavao ko nekih ovdje.Sheyi je napisao/la:Slažem se za Šabana, čovjek je extra pjevač i na mnoge njegove pjesme ne možeš ostati ravnodušan. Kralj muzike s pravom na ovim prostorima.
OFF Topic: Cleese, je li ti drago?![]()
Ali i iskreno da ti kazem meni se nikad nije ni svidjao kao pjevac, bili su mnogo boljih prije rata bez ikakve diskusije.
Prestao sam citati kad si spomenuo Cecu. Eto sad govoris da ta **** opravduje zasto Saban nosi cetnicku beretku.krmpotich je napisao/la:Glupko, sada kada bi Ceca dosla u Sarajevo napunila bi 100K ko iz p... Samo ne znam gdje bi stao sav taj narod. Ne glumi moralistu jer je Edinova stvar kome baca novac i kome ostavlja baksis. Gdje si ti bio 95-e? Sta ti znas o kokardama i slicnim stvarima?!? Evo ovdje si prvo lupio da to bog nije vidio. Cuj cetnik i kokardaBSBosna je napisao/la: Jel to stvarno podrzavas cetnika?![]()
Guglaj malo prije no sto se izvalis
Koja kolicina seljacke gluposti. Covjek stavi policijsku beretku drzave u kojoj zivi i odmah je cetnik. Koliko moras biti ogranicen da bi ovakvo sto javno izjavio?
P.S. Vidim saff i slicna sovinisticka smeca opleli po Dzeki sto "pijan razbacuje pare".
Alooo moralisti, gledajte u svoj novcanik i svoja posla. A jos vise, pogledajte vlastite postupke i dijela a manje sudite o drugima.
Sent from my LG-H635 using Tapatalk
P.S. Vidim saff i slicna sovinisticka smeca opleli po Dzeki sto "pijan razbacuje pare".
Alooo moralisti, gledajte u svoj novcanik i svoja posla. A jos vise, pogledajte vlastite postupke i dijela a manje sudite o drugima.
Zasto je gluposti? Covjek ima muslimansko ime ali nosi cetnicku beretku na svoju glavu. Nerazumijem kako nisi i ti ogranicen kada vidis onakvu sliku i jos gore neko ko Dzeko da se druzi sa njim (ali nije tu nista novo, kada vidis kakvu ku-rvu je izabrao za djevojku i kakvim seljacima se on druzi sa ko onaj Ibricic).Evander je napisao/la:Koja kolicina seljacke gluposti. Covjek stavi policijsku beretku drzave u kojoj zivi i odmah je cetnik. Koliko moras biti ogranicen da bi ovakvo sto javno izjavio?
P.S. Vidim saff i slicna smeca opleli po dzeku sto "pijan razbacuje pare".
Ovaj prvi dio mi je zapao za oko.JohnCleese je napisao/la:Umjesto da se raspravljamo zasto je Dzeko ovakav kakav jest,zasto fula zicere, mozda zato sto zna da ce postati babo za koji mjesec, da li je samo do njeg ili ne, koliko tu ima do saigraca i trenera???,...., oni se uhvatili komparacije sa Mandzukicem sto naravno ide na ruku svima onima koji vole Dzeku vise od bilo kojeg kluba, reprezentacije pa cak i od bliznjih svojih i oni bi ovu prepirku razduzili do januara jer skrecu sa aktuelnih desavanja i teme. Ne moze mi biti drago jer je nas reprezentativac ali kvale tek pocinju za 9 mjesecitako da poznavajuci Dzeku trenutna njegova forma (bila ona golgeterska ili ne) nista nam ne bi znacila jer on to ne moze odrzati toliko mjeseci. Pod 2, jer su glavni favoriti za calcio Inter i Juventus klubovi koje ne mirisem odkad znam za sebe, da su se kojim slucajem na vrhu odvojile i osamile ekipe poput Napolija ili Fiorentine, bilo bi mi OK
Eto ono od srca
za @Sheyi - a
Ko će raspravljati? Kvalitet foruma je mnogo opao, sad se pojavljuju neki likovi kojima je dosadno u životu ili šta već pa dolaze ovdje da prosipaju šuplju i gluposti, zarad malo virtualne pažnje.
Ja sam 7 godina na forumu, nisam se nešto pretjerano uključivao u diskusije, više sam volio čitati šta drugi pišu i zaista se svih ovih godina dosta toga pametnog moglo pročitati. Bilo je momaka koji su mnogo toga znali i dosta kvalitetne postove pisali da sam uživao čitajući to, a pogledaj sad. Par osoba piše normalno ostali trolaju, podjebavaju, idu u kontru i upravo takvi su otjerali normalnu raju s foruma koji je sad definitivno na niskim granama.
Što se Džeke tiče, igra u polju mu je bila dobra po meni, prolazna, ali je realizacija ove jeseni katastrofalna, da je bar pola iskoristio vjerujem da bi sada imao 7,8 golova. 3 gola od 40+ udaraca ka golu je zaista malo.
Očekujem da ga na proljeće krenu golovi jer za igrača kao što je Džeko je nemoguće da kriza u realizaciji traje godinu. Probudit će se Džeko ko visibaba u proljeće, sad svi očekujemo da to buđenje donose titulu Romi, a da li će vidjet ćemo, jer Juventus ponovo izgleda snažno, mada nezahvalno je bilo šta prognozirati u ovom trenutku, sigurno da nas očekuje jako zanimljiv nastavak sezone i nadam se da ćemo mi na kraju slaviti.
Trenutno korisnika/ca: Beli98, Bing [Bot], General505, Goalgetter, PeppermintSA, torbica, Uknaac i 43 gosta.