Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

firefirefirely
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la firefirefirely » 04 dec 2015, 16:31

Samo u **** Zenici to nigdje nema :evil:

Da imam potreban kapital to bi mi bila prva investicija

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 12 dec 2015, 11:04

Da li mi neko ukratko može napisati nešto o gaineru, isplati li se, kakvi su rezultati, posljedice(?), kako ga uzimati?
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 13 dec 2015, 02:28

shzna je napisao/la:Da li mi neko ukratko može napisati nešto o gaineru, isplati li se, kakvi su rezultati, posljedice(?), kako ga uzimati?
Nije los kad hoces da nabijes tjelesne mase, jer je gainer visokokalorican i ima dosta secera u sebi (zato se i bazira prvenstveno na dobijanju mase). Znaci, samo ti je dodatak vec postojecem broju obroka, ali da ces nabiti misicne mase bez hrane, znaj da neces. Dobar udio u gaineru zauzima i UH, dok manje proteina ima nego kod wheya. Sve u svemu, ako si deficitaran sa kilazom, mozes napasti sa gainerom + dobra ishrana, a onda se presaltati na whey, sto sam i ja radio u pocetku kad sam imao oko 73kg (sad imam 91kg).
Kako da ga uzimas?
Ja sam ga uzimao ujutro cim ustanem, znaci prije dorucka i bilo kakve aktivnosti, a zatim ga popijem ODMAH poslije treninga. Navecer zalijem aminokiselnom. Sad to slicno radim sa whey, samo sto cesto amino popijem kao medjuobrok i pred spavanje, a whey cim ustanem + nakon treninga.

*Poznato je koliko gainer ima bolji ukus od wheya, vjerovatno najvecim dijelom zbog secera.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 17 dec 2015, 13:18

Koje vježbe raditi da bi se poboljšao skok u dalj?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 19 dec 2015, 12:29

no-xplode, savjeti, iskustva ?
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Grima
Kontakt:

Re: RE: Re: Teretana

Post Postao/la Grima » 20 dec 2015, 02:23

fedeltafrotta je napisao/la:no-xplode, savjeti, iskustva ?
Iskustvo: dobar no booster, daje pump snagu i ostalo sto se od njeg ocekuje, losa strana - pije se sa puno tekucine (500ml ako se dobro sjecam, 20min prije treninga) tako da tokom treninga imas osjecas nadutosti i nelagode u stomaku..
Savjet: ako si vec kupio koristi kako je naznačeno odradit ce te svakako, ako nisi uzmi c4 ili nešto slicno..

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 20 dec 2015, 02:41

NoXplode 1 mi je bio extra i vecini nas je bolje godio od dvojke (NoX 2). Ova sad zadnja formula onako, nista specijalno, meni svakako C4 ili Jack3D daleko bolji, a ima jos tih boostera finih. Uglavnom, nije los za taj kick i fokus u teretani, da te malo razdrma i dadne energije na treningu.
To za mixanje sa puno vode je smijesno, nemas razloga gutati odjednom litre vode kad svakako ces tokom treninga pijuckati, tacnije moras. Uostalom, cak i pola litra vode na nekih 30 minuta prije treninga ne zvuci wow puno. Dok dodjes u gym, pa jos mokris, pa dok zagrijavanjem "probijes znoj", tako da...

I koliko se sjecam da na NoXplode pakovanjima pise da je bolje izmijesati ga, nego muckati. Ja sam u casi s vodom kasikom izmijesao svaki put i srknem.

PS. Pazi na ukus koji uzimas, Grape izbjegavaj u sirokom luku, takodjer mi je ofiran, cini mi se, bio Blue raspberry.

075 ❤

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 20 dec 2015, 05:34

Toooooooooooooooooooooooooooooooooo, najjaca masina za noge konacno stigla i kod nas (nisam ovo ja :mrgreen: )

slika
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 25 dec 2015, 21:51

Momci ovako, slab sam sa znanjem oko teretane i sa dodatcima koji dolaze uz istu. Ok, malo sam bio bildovo i proteini i to je to. Drug mi poceo sa teretanom ima mjesec dana i prica kako ga je neki lik nalozio sa steroidima, i zaozbiljno rqzmislja da bi se bocnuo. Navodno da to uopste nije lose ovo ono, a lik je lakovjeran. Moze li neka info, posto nesta uz sta moras uzamiti tbl za bubrege i neke tbl za "muda" sigurno ne moze biti gut?

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 25 dec 2015, 22:26

aha haha, pa kao sto sam rekao, nemam nekog znanja oko toga. Kaze da su neki steroidi za masu i to je to. Nisam znao da postoji toliko vrsta i sl.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 26 dec 2015, 02:45

Procita ti tacan naziv i ti onda na www.google.ba odes i procitas o tome, sta je u pitanju, kako se uzima, kako djeluje i u kombinaciji sa cim, koje su moguce nus-pojave, i onda ti odlucis za njega da li uzimati (ako vam tako u drustvu to ide), tj. posavjetujes ga vrijedi li ili ne koristiti.

A pored toga, ima li para da kuru steroida isprati suplementacijom i dobrom ishranom, ima li iskustva u teretani i da li ima finu podlogu za jake treninge koje mora odradjivati, zna li sta zeli od svog tijela, kako da izgleda, ili tek onako da profura steroid i dobije neki kilogram "necega". Nek se presabere u svakom pogledu.

075 ❤

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 28 dec 2015, 21:47

koliko je sada onaj c4 otprilike?
Manijaci Zeljini

Klare

Post Postao/la Klare » 28 dec 2015, 23:59

Nerminovic je napisao/la:Toooooooooooooooooooooooooooooooooo, najjaca masina za noge konacno stigla
Ovo je sprava koju svaka teretana mora da ima, ali je pravo rijetko.
Šipku za čučanj su koristili stari Rimljani i stvarno je zaostao takav način izvođenja te vježbe,
Nije čudo što je mnogi izbjegavaju, a voljeli bi raditi, između ostalih tu sam i ja.

S ovom mašinom vježba se 100%izvodi pravilno, leđa su uvijek prava i sigurna, noge max izolovane, opet kažem šteta što se ta sprava jako rijetko viđa, maltene kao da ne postoji, a od tolikog je značaja.

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 29 dec 2015, 00:18

Mnogi je izbjegavaju zato što su neznalice, što je kompleksna vježba i što je generalno zahtjevna.

Inače, uz bench press i deadlift osnova svega. Kakve sprave za čučanj, kakvi bakrači, nauči je izvoditi pravilno, ne blesaj sa težinama i gotovo.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 30 dec 2015, 11:04

Od svega se pravi nauka. Čitaj, edukuj se, posavjetuj se sa ljudima koji rade u teretanama i ide.
Tip ima godinu dana popuje na topicu, a ima mjesec govori da nikako noge ne radi. Pa yeb'o te led.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

D4d0
Kontakt:

Post Postao/la D4d0 » 02 jan 2016, 07:07

Kakva teretana, samo "vježbe bez rekvizita".

Pola toga se može bez svih tih sprava. Razumijem one koji pate na to, ali rekreacijsko vježbanje se može i mora bez teretane.

:opaopa: :opaopa: :opaopa:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 02 jan 2016, 13:44

Vidis da je ovdje tema "Teretana". Te price kako se vecina stvari moze odraditi bez teretane i srediti tijelo prirodnim vjezbama, nekakvi programi da odradis svaki dan toliko i toliko sklekova, vratila, razboja, cucnjeva, iskoraka, dizanja kanstera punih vode i slicno objesi macku o rep.
Vecina nas koji imamo dugogodisnji staz u teretani znamo o cemu pricamo, sigurno da se tijelo prirodnim vjezbama moze zategnuti i odrzavati da budes FIT, ali niti mozes mnogo napredovati u misicnoj masi niti ces ispostovati tu proceduru obzirom da nakon nekog vremena dodje do zasicenja jednih te istih vjezbi, opadanja motivacije i masa drugih faktora.

Al nije los clanak, onako rekreativno vjezbati i ne biti lijen je preporuka svakome.

075 ❤

BeSha1992
Kontakt:

Post Postao/la BeSha1992 » 02 jan 2016, 20:41

izvinite sto smetam jer ste svi ovdje iskusni oko teretane meni trebaju osnovne informacije, a to je: koju teretanu u Sa preporucujete ( ko je naravno iz Sa ) i gdje se nalazi ? hvala
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 07 jan 2016, 18:04

Treniram vec 5-6 mjeseci i jako sam visok i "pomrsav".. visok sam oko 187-8 a tezina oko 70kg, trening me je do sad fino definisao i dao mi dosta snage medjutim jos uvijek nije "to, to" naravno sa ovakvom kilazom tesko. Radim redovno vjezbe za misicnu masu, ponajvise mrtva, medjutim bas mi se tesko udebljat jer sam imao problema s razvojem dok sam bio mladji (ogroman ASTO nalaz, jako sam brzo rastao, masa to nije pratila i odna su kosti mnogo trpile i bio sam bas mrsav ovo sad je i dobro). Sta god jedem bukvalno to ne utice na kilazu (osim naravno sto ne jedem previse slatka, samo u malim kolicinama, i dosta povrca i voca jer se ne zelim udebljati nezdravo). Ovaj odnos kilaze i visine jeste zdrav, medjutim ja bih ipak radi teretane htio jos jedno 5-6kg da nabacim, pa sam razmisljao o gaineru. Sta vi mislite, hocel mi to pomoci uz trening naravno redovan. :)
SAMO ČELIK !

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.