KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

csh
Moderator
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la csh » 15 feb 2009, 17:00

amerosm je napisao/la:Da se razlikuje godisnja karte i clanarina. MIslim na njemacki nacin vodjenja kluba. Dakle mi trazimo od uprave da imamo predstavnika navijaca u toj upravi, ali da mi placamo clanarini. Npr. clanarina za godinu dana 100 km, clanarina za 6 mjeseci 70 km i clanarina za tri mjeseca 50 km. Naravno da bi mi imali popusta pri kupovini godisnjih karti itd.
Evo to je ukratko sto ja mislim da bi trebalo uraditi.
Naravno pored toga bi se puno toga trebalo promjeniti, mislim da bi trebala pored uprave biti tri covijeka koja cu voditi klub. Tu mislim na izvrsnog sportsog direktra koji ce biti samo zaduzen za sportski dio, onda mislim na covijeka koji ce biti zaduzen za marketing i koji ce preogvarati sa sponzorima i covijeka koji ce biti zaduzen za komunikacije za javnoscu.
Da bise to desilo mora doci do mnogo promijena vezanih za klub.Prvo bi se trebao promijeniti statut kluba ,zbog novog clana uprave!
@mensur trebalo bi se organizovati recimo udruzenje navijaca i postovalaca kk bosna da bi se na legalan nacin moglo doci do covijeka koji bi sjedio u upravi.
Ali to je vrlo ozbiljan i mukotrpan posao!
Jednostavnija je varijanta,prodaja clanskih ulaznica cijom bi se kupovinom postajalo clanom kk bosna(mozda to i postoji,ne znam)a taj clan bi recimo imao neke pogodnosti pri recimo kupovini rekvizita ili slicno,ali opet tu treba organizovati fan shop da bi se to kontrolisalo i blabla bal...da ne tusim vise ,treba samo malo truda i odricanja,ali kako kod nas svako gleda prvo licni pa onda drustveni interes to ce ici vrlo tesko!Pozdrav
AMAR OSIM!!!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 feb 2009, 17:44

farek je napisao/la:Nemoze se porediti generacija koja je igrala kod mense i usla u final 8 i ova sad. prvenstveno zbog toga sto je tad bar po mom misljenju liga bila kvalitetnija za min.30%. Tada su slovenske ekipe bile jedne od jacih, uz hemofarm, partizan, zvezdu... Bila je mnogo jaca konkurencija u ligi i puno vise dobrih igraca u timovima nego sto je to sad slucaj.
Tako isto i u bosni, kao i u ostalim ekipama, veliki broj igraca je otisao put turske, njemacke, rusije, ukraine, spanije.

Cini mi se da je liga svake godine sve slabija, jedino sto partizan drzi neki veci nivo.

te godine partizan je imao odnos 2 pobjete i 12 poraza u EL, cibona nije mogla primirisati F16 ka ni olimpija, split je bio kanta za nabijanje, zadar imao duplo manji budzet, cz imala veci budzet ali i stariju i nekosistetnu ekipu, ...

ove godine partizan se bori za ulazak u F8 EL, Cibona je bila blizu njega, cz ili hemofarm i zadar imaju realne sanse da udzu u F8 Ueb-a, olimpija jedan od jacih sastava a nemoze medzu prvih 6, zageb ima veliki budzet a bori se na dnu tabele, ....
jedino su oslabili slovenacki timovi i donekle fmp, sto se tice igraca koji su otisli jedino je prosle godine pekovic bio extra klasa i dragic, ostali su bili kao sto su ove nove zvjezde (begic, golubovic, velickovic, tepic, gordic, dasic...) a vraceni su stari veterani kao sto prkacin, ilijevski, kus, hukic (prosle sezone) ili mladi internacionalci sa veoma dobrim karijerama: marinovic, stimac,... i veoma dobri stranci koji su igrali u veoma jakim klubovima: roberts (olimpiakos), anderson (triumpy), lasme (NBA), owens ...

izvini, ali ja nikako nevidim kako je ova sezona losija opd one iz 05/06, naprotiv vidim je jacu

amersom, kanton sarajevo nedaje novac ratnim invalidima i ljudima koji umiru od gladi, kako ga mislis natjerati da daje za sport, ovo je prvi put da smo dobili neki novac (koji jos nije dat), a za ostalo treba ovaj klub prvo da bude privatizovan jer u drustveno vrlo rjetko ko investira, a na kraju kao da je lako naci sponzora pogotovu kod nas kada to nije regulisano zakonom niti se odbija od poreza kao na zapadu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 15 feb 2009, 17:49

Realnost je da svi zude ka boljem i jacem ,
tako i svi imaju viziju jacu ligu ,jer to je otvoren put u evropi,
a onda i bolja finansijska sredstva zbog cega momci i igraju ,
svi bi da igraju tamo gdje su pare -MNOGO PARA-to je to ,
koliko para toliko muzike .......................................
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 15 feb 2009, 20:06

ovo je veoma uspjesna sezona MA kako je god ocijenili jer uvodimo 2 predstavnika uNLB.
STO Siroki nije mogao uraditi
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 15 feb 2009, 20:24

@farek,
Cini mi se da je pretjerano reci da je liga bila 30% jaca. Ono sto se meni cini je da je sada liga vise izjednacena i da razlike izmedju timova nisu takve da se uzima sa +40. Cak ni Partizanu nije sigurno kao prije (Olimpija, Bosna,...) iako su malo umorni i sve ostalo.

A za nas je ovo sezona iz SNOVA. Povratili smo mentalitet koji smo izgubili i to je garancija ljepse buducnosti. Neki su pljuvali i tvrdili da je takvo vrijeme proslo, kada sam govorio da ovaj klub treba ici na pobjedu i u Spaniji i u Zagrebu a ako se desi zijan od 30 nije smak svijeta. Takodje i u zadnjem kolu sa Partizanom na [pbjedu, a sa takvim pristupom zasluzuju punu dvoranu i festu u Skenderiji na svakoj tekmi - bez obzira na rezultate.

Jos ne mogu da vjerujem kako smo pogodili sa W - naucna fantastika. Onaj ko ga je doveo je genije - samo da ga zadrzimo bar jos 2 godine.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 feb 2009, 20:51

kengur je napisao/la:@farek,
Cini mi se da je pretjerano reci da je liga bila 30% jaca. Ono sto se meni cini je da je sada liga vise izjednacena i da razlike izmedju timova nisu takve da se uzima sa +40. Cak ni Partizanu nije sigurno kao prije (Olimpija, Bosna,...) iako su malo umorni i sve ostalo.
zadar-bosna :oops:
kengur je napisao/la:A za nas je ovo sezona iz SNOVA. Povratili smo mentalitet koji smo izgubili i to je garancija ljepse buducnosti. Neki su pljuvali i tvrdili da je takvo vrijeme proslo, kada sam govorio da ovaj klub treba ici na pobjedu i u Spaniji i u Zagrebu a ako se desi zijan od 30 nije smak svijeta. Takodje i u zadnjem kolu sa Partizanom na [pbjedu, a sa takvim pristupom zasluzuju punu dvoranu i festu u Skenderiji na svakoj tekmi - bez obzira na rezultate.
:!:
kengur je napisao/la:Jos ne mogu da vjerujem kako smo pogodili sa W - naucna fantastika. Onaj ko ga je doveo je genije - samo da ga zadrzimo bar jos 2 godine.
konakovic
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

farek
Kontakt:

Post Postao/la farek » 15 feb 2009, 21:12

Mozda sam pogresno protumacen od strane nekih. Ali ja ostajem pri misljenju da je liga slabija nego proslih godina, bar sto se tice igraca i njihovih ucinaka, previse je igraca otislo iz lige ukupno.

Naravno da niti malo ne zelim da omalovazavam, umanjujem, uspijeh bosne, to je pogresno protumaceno. Nikad to nisam mislio niti u jednom svom postu koji sam do sad napisao.
...JA SAM SARAJEVO...

malitraktor
Kontakt:

Post Postao/la malitraktor » 15 feb 2009, 21:24

Ikonic najvjerovatnije u Olimpiji u slijedećoj sezoni. Jure Zdovc insistira da ga se dovede. Na karaju krajeva on mu je bio glavni igrac prosle godine i donio titulu njemi i Bosni.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 15 feb 2009, 21:40

Sve je moguce ,pare cuda rade .
Ko ponudi vise taj dobija ,
Nece Ikonic otici sto voli Zdovca ili Zdovc njega, nego brate za EVRE ..
PA proslu sezonu je mogao u Helios ,ali je nas strucni stab na vrijeme reagovao...

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 15 feb 2009, 21:54

Pa ako slovenci mogu vise da plate za Ikonu od bhtelecoma tj kkbosne koji bi btw siguran sam volio ostati ovde onda neka ide.
Dotad ce se ovaj Kemo Avdić "ufrljstulit" :mrgreen: i u kombinaciji sa Zimom imamo mrak postavu, da tu je Pasa, Bozo, Rakic.... ih stvarno su mrak....pa vidjeli smo protiv Vojvodine kraj :shock: .
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 15 feb 2009, 22:17

Kada pogledam ovu mladu ekipu ,Bavcic je bio za klasu ispred ali su ga svi srozavali ,,
Netreba dozvoliti uprava da odu DJordjevic ,Ivanovic, Ikonic i Ovcina jer su vec dobro UIGRANI.
I Ovcina sto je tek dosao vec ima dobre asistencije na IKONU, i obratno...

Silvester071
Kontakt:

Post Postao/la Silvester071 » 16 feb 2009, 00:05

Ikonic 90 % slijedece sezone prelazi u Olimpiju...
To ce za njega biti korak vise, ide u jednog euroligasa, bit' ce u pravom izlogu a i momak je to zasluzio...
Koliko je vec u sezona u Bosni, vrijeme da potpise i jedan pravi ugovor...

Sto se tice rezultata naseg kluba ove sezone, nisam nezadovoljan sa obzirom na sve okolnosti koje su se izdesavale, po meni jedan od slabijih sastava Bosne u zadnje 3, 4 sezone (i onaj od prosle je tu negdje) a Bosna drzi solidnu sedmu poziciju u NLB-u a sjetimo se samo poraza od Zagreba kuci i Krke vani, mogla se usicariti i jos neka pobjeda...

Kup nam sada dolazi, vidjet' cemo gdje smo u nasim okvirima, iako mislim da imamo najjacu ekipu u BiH, to je sigurno...

Najvise me interesuje kako ce ekipa izgledati slijedece sezone (Ovcina, Ikonic, Djordjevic, Ivanovic ???), da li se igrati neko euro takmicenje izuzev NLB-a, bio bi red ali najveci problem sa obzirom na ekonomsku situaciju u svijetu ce naravno biti finansije...

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 16 feb 2009, 00:07

farek je napisao/la:Mozda sam pogresno protumacen od strane nekih. Ali ja ostajem pri misljenju da je liga slabija nego proslih godina, bar sto se tice igraca i njihovih ucinaka, previse je igraca otislo iz lige ukupno.

Naravno da niti malo ne zelim da omalovazavam, umanjujem, uspijeh bosne, to je pogresno protumaceno. Nikad to nisam mislio niti u jednom svom postu koji sam do sad napisao.
onda je i euroliga slabija nego tad. jer pogledaj sada i prosle sezone igre partizana i cibone pa i olimpije donekle i sjeti se kako su stajali tad i sve ce ti biti jasno.
You are someone else I am still right here

kobe
Kontakt:

Post Postao/la kobe » 16 feb 2009, 00:47

Ikonic ima ugovor sa klubom na jos jednu sezonu i trenutno je ubjedljivo najplaceniji igrac Bosne+kapiten.
Olimpija ako ga bude htjela dovesti mora uplatiti 100 000 eura.-MINIMUM i ne treba traziti vise jer bi mu mi pravili prepreku za dobar ugovor.
sl. sezone imamo najvjerovatnije:hajric,zimic,avdic,pasalic,sehovic,suljagic,vucurovic,ovcina,klinac,majstoric,camdzic.
Upitan je Djordjevic i Ivanovic.Ova pomenuta dvojica ce imati najvjerovatnije dobrih ponuda i mi ne bismo po meni trebali pratiti te ponude ako budu porasli apetiti puno.
Umjesto Ivanovica koliko sam cuo od bliskih ljudi u upravi vec je isplaniran Suton,vec su dogovorili na ljeto njegov angazman(ali nista nije 100% dok se ne desi.),Djordjevic dobar razigravac,dobar suter slobodnih sto je bitno kod pleja,dobar u odbrani,ali poprilicno ogranicen u napadu(ovdje mislim na brzi sut za 3 poena i suteve iz tranzicije,ne na usporene i namjestene suteve za 3 poena)-treba ga pokusat zadrzat ali dobro razmisliti o cijeni).
Ikona ako ode a vjerovatno hoce,dobicemo obestecenje koje nije veliko ali moze pomoci oko angazovanja dobrog beka slicnog njemu.
Mislim sa politikom potpisivanja duzih ugovora i pracenja nasih igraca po Bosni(po cijeloj Bosni ali primarno iz naseg omladinskog pogona),Evropi(avdic) pa i po koledzima(suton,rizvic,mladji ameri) itd.
Ali na pocetku ove politike vezati W za kkbosnu makar jos dvije sezone ako moze i duze.

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 16 feb 2009, 00:54

mislim da ikonic ima ugovor do kraja ove sezone tako da nema nista od obectecenja

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 16 feb 2009, 01:10

lolo je napisao/la:mislim da ikonic ima ugovor do kraja ove sezone tako da nema nista od obectecenja
da ikonic ima ugovor do kraja sezone 2008/2009
You are someone else I am still right here

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 16 feb 2009, 09:45

@nermin,
Znam da me pilas ali da pojasnim : Poenta je bila u rijeci "siguran". Nije ni Bosna Jaca od Vojvodine +36 koliko je moglo biti a i Bosna je imala par neuobicajenih (Zagreb, Zadar i Buducnost). Ali nije bas toliko sigurno jer se i Zadar muci sa Slovencima kao i Cibona sa Vojvodinom ili Partizan sa Olimpijom.

Imajuci sve u vidu meni je ova sezona ekstra mrak. AKO je istina da je Konakovic doveo W (ne samo potpisao papire) svaka mu cast za to (potez zivota). Jos da nije otjerao navijace i dao klubu mahalsku atmosferu.

Samo klub MORA naci nacina da zadrzi W bar 2 sezone ako hoce imati Evropski ozbiljnu buducnost. On moze Bosnin potencijal izdici u klasu i po. Zaista ne zudim za skupim pojacanjima - vrijeme je da se koristi lokalni potencijal.

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 16 feb 2009, 09:58

Melo15 je napisao/la:Uvjek sam govorio da JE IKONIC VELIKI BORAC na parketu pa i kada ga sut ne ide dobro obavlja posao..
Pa cjenjeni ARS kaze -Idi na ocjenu igraca i daj mu 10ku.
I DJordjevic je igrac za sve pohvale samo sto nekima je smetao -KAO SKART ROBA SA ISTOKA-
Statistika sve pokazuje .,,i fera je dobro rekao ,imali smo dosta kvalitetniji sastav ,ali nas je Vojvodina i ovde pobjedila u Sarajevu prie dvije sezone a tamo nismo ni mastali o pobjedi .
Znaci W je napravio rezultat i zato ima PODRSKU SVIH PRAVIH POZNAVAOCA ...
Slusaj, ko sto je ars naporan sa zimicem, tako si i ti sa svojim prozivanjem @arsa u svakom postu, fakat vise ne vidim svrhu toga, napisi mu pm, nazovi ga, popij kafu, ispricaj se, ali je stvarno krajnje vrijeme da prekinete sa tim na forumu.

Vidim da su nam apetiti vec porasli i da bi se upustili u borbu za F4 NLB lige, trenutno bosna nema nista sto bi je svrstalo u 5,6 timova u regionu (osim trenera)

ni pare, ni igrace, ni logistiku, ni navijace, Vlada je od ove ekipe izvukao dusu, od prosjecnih igraca je napravio nesto i na tome treba da budemo zadovoljni. Vratio je 2 BH predstavnika u NLB, cekamo kup, i treba odbraniti titulu. Tek nakon svega toga se moze razmisljati gdje je Bosna u regionalnim okvirima. Ono sto je najbitnije je da se publika polako vraca u Skenderiju (a to se cini rezultatima i borbenoscu), da ekipa ima drugu psihu, skontali su da mogu pobijediti i izvan svoje "avlije". Sada ce se vratiti i publika i Bosna ce podici svoj regionalni rejting koji je bio dosta srozan. Treba ici korak po korak, uzeti kup, pa splita u splitu sto ce biti jako tesko ....
Cuva Bog Zelju svog!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 feb 2009, 20:21

mirzza sto si tako pesimistican, da nam je ovcina bogdom ranije dosao (prije krke) sada bi se ravnopravno borili za 6 mjesto tj. ULEB mjesto, mada jos neke teoretske sanse postoje, ali na nivou od 25%, ali dobili smo

dobrog pleja u djordjevicu
izvrsnog sutera u ikonicu
velikog borca sehovica koji napokon pokazuje ono sto smo ocekivali od njega
napokon probudzenog vucurovica
veoma solidnog ivanovica
jos jednog borca hajrica
napokon sigurnost pod kosem i dodatnom opcijom u napadu sa ovcinom
solidnog back up centra u zimicu (iako se nadam da ce nastaviti svoj razvoj a ne zaustaviti se na ovom)
+ igrace koji mogu pripomoc u vidu djurasovica, rakica, pasalica, avidica i suljagica

a sve to pokrece izvrsni trener vukiocic

da jos imamo jednog dobrog pleja ravni bi bili buducnosti, ovako smo za nijansu losiji i sve ekipe ispod izuzev olimpije nemaju ovaj igracki fond niti trenera

ako zadrzimo ove igrace + VV, eventualno zamjenimo ikonica nekim drugim dobrim suterom (daleko bi vise volio ikonu), a ivanovica sutonom (preferiram sutona pogotovo na visegodisnjem ugovoru) imacemo ekipu da izborimo uleb tj. da se borimo za 5-6 mjesto
a sljedecu sezonu treba poslati klinca, camdzica i majstorica da igraju solidnu minutazu tako da preksljedece sezone imamo 3 veoma dobre zamjene a u buducnosti clanove prve petorke, dok za njima dolaze maric i andjelic

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 16 feb 2009, 21:54

@nermine,

ma nisam pesimistican nego je tako, ovcina je prvi centar nakon rata u kk bosni koji zna da pokupi 10 lopti na tekmi, prije njega, nesto na pola je mogao biti Jaime Lloreda, do tada 6,7 skokova za nase Kengurke je bila misaona imenica,

druga stvar je valja zadrzati ovu ekipu, prvo vladu a zatim i kostur ekipe, sto na pocetku sezone kosta, ako se to uspije i ako se uprava pojaca sa 2,3 covjeka koji ce donijeti kes, navijaci vrate u dvoranu, tek tada se bosna moze nadati necemu, a to je borba za top 6 u regionu,

partizan, zvezda, cibosi su nedodirljivi, zatim zadar, hemofarm, olimpija, mozemo se krpiti i tuci nekako,

ne znam u ovoj godini "recesije" sve mi to zvuci nekako nerealno, al zivi bili pa vidjeli :)
Cuva Bog Zelju svog!

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: InatSilniBosanski i 19 gostiju.