Da bise to desilo mora doci do mnogo promijena vezanih za klub.Prvo bi se trebao promijeniti statut kluba ,zbog novog clana uprave!amerosm je napisao/la:Da se razlikuje godisnja karte i clanarina. MIslim na njemacki nacin vodjenja kluba. Dakle mi trazimo od uprave da imamo predstavnika navijaca u toj upravi, ali da mi placamo clanarini. Npr. clanarina za godinu dana 100 km, clanarina za 6 mjeseci 70 km i clanarina za tri mjeseca 50 km. Naravno da bi mi imali popusta pri kupovini godisnjih karti itd.
Evo to je ukratko sto ja mislim da bi trebalo uraditi.
Naravno pored toga bi se puno toga trebalo promjeniti, mislim da bi trebala pored uprave biti tri covijeka koja cu voditi klub. Tu mislim na izvrsnog sportsog direktra koji ce biti samo zaduzen za sportski dio, onda mislim na covijeka koji ce biti zaduzen za marketing i koji ce preogvarati sa sponzorima i covijeka koji ce biti zaduzen za komunikacije za javnoscu.
@mensur trebalo bi se organizovati recimo udruzenje navijaca i postovalaca kk bosna da bi se na legalan nacin moglo doci do covijeka koji bi sjedio u upravi.
Ali to je vrlo ozbiljan i mukotrpan posao!
Jednostavnija je varijanta,prodaja clanskih ulaznica cijom bi se kupovinom postajalo clanom kk bosna(mozda to i postoji,ne znam)a taj clan bi recimo imao neke pogodnosti pri recimo kupovini rekvizita ili slicno,ali opet tu treba organizovati fan shop da bi se to kontrolisalo i blabla bal...da ne tusim vise ,treba samo malo truda i odricanja,ali kako kod nas svako gleda prvo licni pa onda drustveni interes to ce ici vrlo tesko!Pozdrav