Postao/la jurisicduska » 07 jan 2016, 19:51
Ajzea mislim da je svima jasno da klub koji je dužan oko 5 miliona ne može diktirati cijene igrača kako hoće. Transfer Bajića to pokazuje, da je igrao za Sarajevo uzeo bi se milion +. Ne može me niko ubijediti da ne bi. Jer je imao referencu da se proda kao i Cimirot i plus je napadač, napadači više koštaju.
Sarajevo ima podlogu da im igrači više koštaju, 3 pretkola liga europe su Radovcu digle cijenu, 100 nastupa sa 19 godina, kapiten bio repke, kapiten Sarajeva nije to zanemarljivo. Realno.
Kad bi poredili igračke kvalitete Amir i Radovac trenutno svakako da je Amir bolji bio ovu sezonu a i kao takav nema bolju statistiku koja ne znači puno. Zanemaruje se da je njemu prva seniorska sezona. Polako nadoći će i on na milion. Realno ako ste Bajića prodali za pola sa onakvim cvem onda ni Amir ne može biti skuplji, nema velika primanja, igra u klubu koji ima duga nekoliko miliona. Mi dok nismo na noge stali nismo mogli prodati igrala za 50 hiljada eura i ja sam svjestan toga. Redom, prvo vratiti renome željezničaru kao jednom od najuspješnijih ako ne i najuspješnijih post ratnih klubova, najtrofejniji ste i dalje to je svakako plus, vratiti dugove, povećati ugovore, primanja, pa prodati dva igrača za milion pa onda će silom prilika i ostalo rasti. Sjetite se situacija kad je svraka mogao bit prodan skuplje od Bajića jer ste tad bili top sa rezultatom, primanjima i ostalim.
Ordagić je nevjerovatno dobar igrač, najveća greška Sarajeva i Željezničara jer se povezivao sa obje ekipe. Sloboda je dobila pravog lidera i igrača koji može sve pozicije u vezi igrati na top nivou za ovu ligu. On isto da igra u Sarajevu vrijedio bi više. Sloboda je tek ušla tek stala na noge. Slijedeće sezone će svakako više vrijediti svi tamo.