Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 09 jan 2016, 11:12

Signore je napisao/la:
FaustinoAsprilla je napisao/la:
Pappy je napisao/la:Oca mi naslov kao da su igrali prije 30 godina u ligi, a ne kao neki od njih prije pet. :urnebes:
bas gledam :crazy:

Al hajd, nikad ne bih saznao da je rahimic potekao iz Bosne Visoko :lol:

Isti uspjeh Brotnju je osigurao nastup u prvom pretkolu Lige prvaka u kojem su poraženi visokim rezultatom 3:0 od litvanskog Žalgirisa, a trijumf od 3:0 u uzvratnoj utakmici nije im pomogao da prođu u sljedeće kolo gdje ih je čekao slavni škotski F.C. Rangers.

:?
Ja isto mislio da cu zateci Boga pitaj koga. Tek Glasinac i Djerzelez sam ocekivao prije otvaranja clanka. Radije da su stavili neke drugoligase koji ne postoje ni na mapi, ali ne, Rudar Kakanj ipak :lol:

I Brotnjo je izgubio prvu 4-0, kakav bi to spektakl na Barama bio da je dosao Rangers.
buducnost banovici wtf. ljudi uvijek na pragu premijer lige, za malo mjesto 'taman'.

brotnjo - zalgiris, svjeza sjecanja mladog Faustina :lol: :lol: "preko noci " nabavili sjedalice da se moze igrat na barama.

miro katic pred kraj prvog tri gola ako se dobro sjecam, nevjerovatna atmosfera, rangers vec iznad medjugorja :lol: , ali ****.

propa postratna industrija pa ode i brotnjo na nize. vrijedno je ipak sto egzistiraju, djeca treniraju.. kako u nogometu tako i u kosarci gdje su cini mi se skroz ugasili seniorsku ekipu. rade samo s djecom.

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 09 jan 2016, 11:59

Kako bi to izgledalo fino, ali mislim da bi opet neki našli razlog da ostano kući. :D
slika

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 09 jan 2016, 12:10

Opet bi zjapili prazni na zalost, godisnje neka na svaki reprezentacija ode po jednom i eventualno kad klubovi izbore europu da se do nesto vise napune.

Inace ko bi te stadione odrzavao, to su bunari bez dna.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 09 jan 2016, 12:15

Elegant je napisao/la:Opet bi zjapili prazni na zalost, godisnje neka na svaki reprezentacija ode po jednom i eventualno kad klubovi izbore europu da se do nesto vise napune.

Inace ko bi te stadione odrzavao, to su bunari bez dna.
Ma znam to, nego sam postavio da se vidi kako svi "nešto planiraju", a niko da krene s poslom. Ne kažem sad daj ove stadione kao sa slike, ali barem nešto da se počne. Valjda će sad u LIGI 12 biti bolje..

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 09 jan 2016, 12:17

Ako nista da tereni na nesto lice, tribine inekako.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 09 jan 2016, 12:24

Prvi put vidim tu maketu Vrapčića, zna li neko malo više o tome?
Znam da je sve to na dugom štapu, trenutno u Veležu imaju daleko većih problema, ali taj stadion izgleda odlično i dosta realno, nije neka megalomanska arena.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 jan 2016, 12:44

Gator je napisao/la:kojih 10000
Ne treba puno pameti da skontas da se odnosilo na ljude na stadionu, ne pricamo o kuhanju valjda.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 jan 2016, 12:46

sarajevo46 je napisao/la:Kako bi to izgledalo fino, ali mislim da bi opet neki našli razlog da ostano kući. :D
slika
Strasni stadioni, bili bi mala ali uredjena zemlja makar sto se tice fudbalskih stadiona jer i ne treba vise od ovoga :bih: Zrinjski da malo modernizuje, Siroki vec ima dosta dosta dobar mali stadioncic i bilo bi bas extra ali mozemo malo mastati, sto da ne :mrgreen:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 09 jan 2016, 12:56

ceze je napisao/la:Prvi put vidim tu maketu Vrapčića, zna li neko malo više o tome?
Znam da je sve to na dugom štapu, trenutno u Veležu imaju daleko većih problema, ali taj stadion izgleda odlično i dosta realno, nije neka megalomanska arena.
Prošle godine se prišalo o ovome "Kako bi u budućnosti trebao izgledati stadion Rođenih", ali sve je ostalo na tome. Evo tekst i video:
fudbalski klub Velež već godinama ne igra na stadionu na kojem je ostvario najveće uspjehe u svojoj bogatoj historiji. Nakon minulih ratnih dešavanja Rođeni su sa stadiona Pod Bijelim brijegom prognani, pa Velež sada svoje utakmice igra na stadionu Vrapčići.

Stadion Vrapčići iz sezone u sezonu dobiva nove konture. Nakon što je stadion dobio svoju prvu tribinu 1999. godine, u Vrapčićima je izgrađena i centralna tribina kapaciteta 3.000 gledalaca, a nešto kasnije i svlačionice i još jedna tribina iza gola. Kako bi u budućnosti mogao izgledati stadion Veleža pogledajte u videoprilogu.

[youtube][/youtube]

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 09 jan 2016, 14:38

Jednostavno nema smisla modernizirati stadion u Vrapčićima i napraviti neko velebno zdanje.

Cilj za Velež mora biti povratak u Mostar,bilo to na Bijeli Brijeg,na novi stadion u Sjevernom logoru ili nekom drugom dijelu grada. Ali stadion mora biti u gradu. Vrapčići su daleko od grada,pogotovo kad se uzme u obzir kakav je gradski prijevoz u Mostaru.

Bolje napraviti jednu tribinu od 3000 ljudi u Mostaru nego imati tip-top stadion od 10000 u Vrapčićima. Znam da je šteta napustiti Vrapčiće nakon svega uloženog u njih ali to je jedino normalno rješenje,mora se početi graditi stadion u gradu,pa makar bio neuslovan. Malo po malo će se sagraditi i postati dobar/uslovan,a od Vrapčića napraviti kamp i to je to.

Nažalost,Velež je trenutno u puno većim problemima tako da stadion i nije prioritet. Ali ako se Velež misli vratiti na stare staze,Vrapčići moraju biti samo privremeno rješenje a ne budućnost. Bez stadiona u gradu nema ni Veleža,barem ne onog kakav je nekad bio.

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 09 jan 2016, 14:40

narodniheroj je napisao/la:
miden je napisao/la:
narodniheroj je napisao/la:@miden druže sve je kako si nabrojao, ali vidi mjenja se dosadašnja politika u vašoj upravi, znači da nešto ipak nije štimalo.Možda su ljudi očekivali više s obzirom na uloženo, možda su ipak potrošili više od dozvoljenog, kako u izjavi za neki medij reče Dino S.
Po meni ovo što se trenutno dešava u FKS je jedino ispravno, potjeraj masu preplačenih igrača koji definitivno nisu opravdali očekivanja i okreni se realnim stvarima i mogučnostima.Na vašu a i na žalost mnogih koji objektivno gledaju na našu ligu, ni do koljena nismo klubovima u okruženju a da ne spominjemo Evropu.Vi se realno morate prilagoditi objektivnim okolnostima a one kažu rad s mladima, rad na infrastrukturi i strpljenje.Neko vas je dobro naložio da pucate na visoko, nije to još uvjek moguće u našim uslovima.Našim je igračima napredak u karijeri odlazak u Albaniju, Moldaviju, Makedoniju i sl zemlje.
Kakva je to naša politika kluba bila i kakva bi to sad trebala biti, hajde malo jasnije i konkretnije?
Pa valjda je jasno da ste nagomilali kamaru igrača (mnogi mačak u vreći)sa ogromnim primanjima, što je u početku podiglo euforiju među navijačima ali se kasnije ispostavilo i jako lošu situaciju u svlačionici.Sad se na štetu kluba raskidaju ti ugovori jer su realno teško breme oko vrata kluba a nikakvog efekta(jbg 5 mjesto nije nešto če zadovoljiti apetite kluba)
Sad se okrečete realnijim stvarima, otpuštanje tih marketing igrača i od zdravog tkiva probati izvuči rezultat bez puno dodatnih finansija.Ješa je već ranije počeo pružati priliku nekim mlađim igračima a kako se može naslutiti s tom politikom če i nastaviti.To je realno i toga se trebaju pridržavati svi naši klubovi.U takvim okolnistima i kad ne uspiješ ostvariti cilj navijači če ti manje zamjeriti.Druga stvar, bolje je gledati jednog Duljevića (kojeg ste do jučer mnogi pljuvali) nego dvojcu Alispahića, Ikandea isl.
To što se neko fakat nafuro da može nešto u Evropi napraviti, to okači mačku o rep, za taj teferić treba puno više od vračanja duga od 3 milke prema državi :salut:
Dosta stvari koje si napisao ima smisla. Cilj je bila titula, nagomilalo se igraca. Visinu njihovi primanja ne znam ni ja, a boga mi ni ti. U ugovore koje su potpisali nisam zavirivao ni ja, a bogami ni ti. Oni najbolji su ostali, a oni koji ne zaslužuju da nose bordo dres su otjerani. Ne vidim tu problem
Das Ist Walter

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 09 jan 2016, 14:59

Signore je napisao/la:
FaustinoAsprilla je napisao/la:
Pappy je napisao/la:Oca mi naslov kao da su igrali prije 30 godina u ligi, a ne kao neki od njih prije pet. :urnebes:
bas gledam :crazy:

Al hajd, nikad ne bih saznao da je rahimic potekao iz Bosne Visoko :lol:

Isti uspjeh Brotnju je osigurao nastup u prvom pretkolu Lige prvaka u kojem su poraženi visokim rezultatom 3:0 od litvanskog Žalgirisa, a trijumf od 3:0 u uzvratnoj utakmici nije im pomogao da prođu u sljedeće kolo gdje ih je čekao slavni škotski F.C. Rangers.

:?
Ja isto mislio da cu zateci Boga pitaj koga. Tek Glasinac i Djerzelez sam ocekivao prije otvaranja clanka. Radije da su stavili neke drugoligase koji ne postoje ni na mapi, ali ne, Rudar Kakanj ipak :lol:

I Brotnjo je izgubio prvu 4-0, kakav bi to spektakl na Barama bio da je dosao Rangers.
bilo je i drugih timova koji si igrali znacajnu ulogu u premijer ligi bih... pogotovo poslije samog rata... krajina, gradina, lukavac, radnik hadzici, drina zivinicka, vrbanjusa, iskra...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 09 jan 2016, 15:12

adnan6595 je napisao/la: U pravu si za ono sto si napisao,a rekao sam ti osim para nemate nista,evo ovo sam ti i ja htio reci,objasnio ti je čovjek bolje
Nemamo ti mi ništa. Voljeli bi i mi da imamo Mercedes Arene i Stadion sa dvije kule, ali nemamo i ne možemo imati. Ne možemo mi imati igracki kadar kao vaš. Lako je vama, prodate igraca za 1.3 m, dok mi svog najboljeg igraca prodajemo za plafon 500 000e. I to je rijetkost, jer u vecini slucajeva pobjegnu za dz. Ne možemo mi imati clanova i armiju navijaca kao vi, ipak ste vi radnicka klasa i raja to prepozna.

Bježi ubleho na temu gdje vlada jednoumlje, pa se tamo poistovjecuj sa slicnim ublehama.
Das Ist Walter

adnan6595
Kontakt:

Post Postao/la adnan6595 » 09 jan 2016, 15:31

miden je napisao/la:
adnan6595 je napisao/la: U pravu si za ono sto si napisao,a rekao sam ti osim para nemate nista,evo ovo sam ti i ja htio reci,objasnio ti je čovjek bolje
Nemamo ti mi ništa. Voljeli bi i mi da imamo Mercedes Arene i Stadion sa dvije kule, ali nemamo i ne možemo imati. Ne možemo mi imati igracki kadar kao vaš. Lako je vama, prodate igraca za 1.3 m, dok mi svog najboljeg igraca prodajemo za plafon 500 000e. I to je rijetkost, jer u vecini slucajeva pobjegnu za dz. Ne možemo mi imati clanova i armiju navijaca kao vi, ipak ste vi radnicka klasa i raja to prepozna.

Bježi ubleho na temu gdje vlada jednoumlje, pa se tamo poistovjecuj sa slicnim ublehama.
Zasto odmah spominjes Željezničar,tesko ti naći argumente da nisam u pravu i sve ti se svelo na poređenje s nama.Ovo je opšta tema,napisao sam misljenje o FK Sarajevo,ako griješim ti me ispravi s tačnim informacijama,kad mi dadnes prave argumente da nisam u pravu tad cu te shvatiti ozbiljno
The Maniacs 1987
FK Željezničar

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 09 jan 2016, 15:34

adnan6595 je napisao/la:
miden je napisao/la:

Zasto odmah spominjes Željezničar,tesko ti naći argumente da nisam u pravu i sve ti se svelo na poređenje s nama.Ovo je opšta tema,napisao sam misljenje o FK Sarajevo,ako griješim ti me ispravi s tačnim informacijama,kad mi dadnes prave argumente da nisam u pravu tad cu te shvatiti ozbiljno
:facepalm:
Das Ist Walter

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 09 jan 2016, 15:35

MortemHz je napisao/la:
sarajevo46 je napisao/la:Kako bi to izgledalo fino, ali mislim da bi opet neki našli razlog da ostano kući. :D
slika
Strasni stadioni, bili bi mala ali uredjena zemlja makar sto se tice fudbalskih stadiona jer i ne treba vise od ovoga :bih: Zrinjski da malo modernizuje, Siroki vec ima dosta dosta dobar mali stadioncic i bilo bi bas extra ali mozemo malo mastati, sto da ne :mrgreen:
Gluposti, svi samo crtaju i maštaju, a slabo itko išta radi. Jedino Široki nipta ne crta i konkretno radi, a ostali maltene ništa. Tuga

Agamemnon86
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon86 » 09 jan 2016, 15:39

Brig@
Nije tacno.u zadnje dvije i pol godine,na Tusnju su uradjeni pomocni tereni sa vjestackom travom,stavljena je u funkciju sjeverna tribina,koliko toliko,postavljene stolice,renovirane svlacionice i TD.
Radi se koliko se moze.
Evo sada renoviranje zapada,sminkanje sjevera,pocetak radova na istoku,ceka se samo da zavrsi se papirologija,tender...

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 09 jan 2016, 15:47

MortemHz je napisao/la:
Gator je napisao/la:kojih 10000
Ne treba puno pameti da skontas da se odnosilo na ljude na stadionu, ne pricamo o kuhanju valjda.
O kojoj utakmici ?

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 09 jan 2016, 15:55

brig je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
slika
Gluposti, svi samo crtaju i maštaju, a slabo itko išta radi. Jedino Široki nipta ne crta i konkretno radi, a ostali maltene ništa. Tuga
:shhh: :shhh: :shhh:
SAMO ČELIK !

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 09 jan 2016, 15:58

BP ne računam, to je najbolji stadion, ali je takav jer repka tu igra i dosta se zbog toga ulaže..
Govorim za ostale

@Agamemnon86
2016. je godina, ne možete dobiti licencu za Europu pa ste BP prijavili, o čem pričamo..
Pored toga, grad vam daje 1 mil KM dok Širokom grad daje 0 KM

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []