FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
nukleusmember
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
ma nije ba,ja shirim lazhi,poznat sam na ovom forumu po tome
VVVBK
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
VVVBK
Doveo je koga god je htio, ja prvi nemam neko misljenje o njemu, al je u ovom segmentu sposobniji od bilo koga u klubu. "Naravno" da je oko kluba, prosetaj i ti titovom i biti ces oko kluba. Ako nesto ne znate ne lupajte.Bolanos je napisao/la:Jeste, doveli bi kao sto smo i ranije dovodili. I naravno da je tu, oko kluba.pasica je napisao/la:Jel se meni cini ili Lede i Muris krava sebi malo dizu cijenu? Ma smijesno oca mi, da hoce ovo propast pojacali bi se!
Ibrak niti je kome menadzer, niti ima bilo kakvu ulogu u klubu, kakav kordinator za transfere ne nasjedajte na suplje. Uostalom da Ibra ima veze sa transferima doveli bi mi do sad koga hocemo, dok Dino sve vise talasa nije mi jasno sto se lik petlja tamo gdje je tanak.
@duska, odlican post brate, odgovorim ti sutra jedva gledam
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
Sve ovo ti je moglo stati u dvije rijeci (imenice) "Dzenan Uscuplic".jurisicduska je napisao/la:Pogrešno si ti me shvatio. Nisam ja rekao da se ta serija podrazumijeva. Nego da ako je napravimo imamo se čemu nadati a u suprotnom nemamo. Vidio si "nadam se" u svakoj rečenici.
Mislim i znam i vjerujem sa ćemo bolje izgledati na proljeće, nego što smo izgledali prošlo vrijeme. Mi smo u ovu sezonu ušli sa :
-Nekolicinom novih igrača
-Pripreme pod supervizorstvom Dženana Uščuplića
-Trening programom jednodimenzionalnim
-Fizičkom spremom upitnom, referenca za to mi je Haris Duljević koji prije nije mogao u 60minuti da krene a sad u 90 isto igra kao i u prvoj.
-Neizbalansiranom ekipom
-Neki igrači su doživjeli svoje maksimume, titula, kup, play off El, Liga prvaka, došlo do zasićenja
-Uvježbanom taktikom dodaj Milošu nek proba
-Ostali bez nosioca igre kojeg do dan danas niko nije zamijenio
Sve to je kulminiralo kad je nestalo pozitive atmosfere i kad se više nije moglo pobjeđivati na kvalitet. Jer taktika igraj lopte je najlakša za pročitati i takvu taktiku su vrlo lako zatvorili svi treneri. Bez rješenja za bunkere, bez rješenja kad se branimo. Sarajevo je izgledalo jalovo, impotentno i dosadno.
Uglavnom se slazem, osim ovoga oko zasicenja, mislim da je to vise bio raspad sistema, uzrok vec naveden.
Sve se slazem, cak i mislim da si u pravu sto se tice Jesica. I ja sam misljenja da zna kako izvuci maksimum iz svakog pojedinca, ili ako nije on ga jednostavno odstrani. Po kratkom postupku, to mi se svidja kod njega. Njegovo znanje sto si tice postavke igre mi je jos enigma, to cekam proljece da vidim. Al mene brine jedna stvar. On nema ekipu blizu onoj koju su imali njegovi prethodnici, i pitanje je hoce li je imati. I onda opet, na osnovu cega da mu sudimo? Kako cu mu reci da nema pojma, a on nema ni jednog igraca u sredini terena koji je kvalitet cimija, jajala pa cak i stojceva.jurisicduska je napisao/la: Ove promjene su unijele krv u ekipu, bori se i gine se, uigrani nisu bili nit su mogli biti jer je došlo do mnogo rokada. Pristup radu je seriozni mnogo, vježbaju se taktičke zamisli, fizička sprema je dovedena na veći nivo, igrači su nosili GPS narukvice o kretanju, mjeri im se sve, ne igraju ukoliko nemaju normu potrebnu za igru, pred početak sezone dva su igrača prošla testove, sada su gotovo svi. A pripreme nisu ni počele kako treba.
Mislim da ćemo ući jako i motivisano, što finansijski što rezultatski, pritiska nema ko prošle sezone to je valjda postalo jasno, ni od nas ni od uprave ni od Tana. U svim izjavama se govori da je Europa minimum a da je titula nešto što se mora napasti sa našim uslovima. Prošle godine je titula bila minimum.
Puno ima igrača koji ni blizu nisu svog punog potencijala prije svega tu mislim na ofanzivni duo Duljević, Amer Bekić, njih dvojica tek trebaju da se etabliraju u igrače.
Odbrana nam je sigurnija postala pred kraj polusezone i Kovačević i Barbarić su postali nezamjenjiv tandem.
Dobili smo jednog akademca/prvotimaca koji tek treba stasati u igrača i od njeg očekujem bolje igre.
Od prinva očekujem da dignu nivo igre. Recimo Simeunović je lošiji igrač od Alispahića to se svi možemo složiti ali on će dati više Sarajevu od Mehmeda jer će igrati, davati sve od sebe, spreman je, mlad, željan vraćanja renomea, dok je mešu bolio tuki. Da ti ne pišem za ostale igrače mislim da si shvatio poentu. Ista je stvar i sa Stepanovom, Ikandeom / Kramarom, Muharemovićem.
Očekujem dolazak još 2 imena koja će ovo uobličiti, veznjak jedan mnogo jak bi nam legao baš a takve u januaru ne možeš dovesti u BiH, pogotovo sredinom januara. Nadam se njemu i onda bi bili potentniji.
Ako brazilci budu ono što Ješić govori, posebno za Cesara da je nivo iznad Benke i nivo iznad lige, i još mnogo komplimenata (Odmah da kažem ne treba slijepo vjerovati Ješiću), možemo dobiti dva igrača jako dobra.
Mislim da ćemo biti puno ozbiljnji, možda ne dovoljno za titulu, jer Sloboda je jako ozbiljna i jako puno rade na tituli. Ali potući ćemo se sa svima utakmicu po utakmicu.
Nadati se da ćemo dići jedan trofej, to takoo treba biti . Sve ispod bi bilo loše ali ne i smak svijeta.
Vidjet ćemo da li su moji razlozi za optimizam realni ima dosta upitnika koji moraju proći da se to sve ostvari.
Znam da se trenutno vode pregovori sa zadnjim veznim, beton je, al pitanje je hocemo li ga dovesti. On ako ostane na ovome, nista od nase serije da je Capello.
I jos jedno pitanje. Po tvom misljenju, jel Sloboda ta koju ganjamo za prvo mjesto? Ja nikako da ih uzmem za ozbiljno, i dalje mislim da je Zrinjski najozbiljniji. Da se razumijemo ako mi necemo uzeti titulu, nek je uzme Sloboda, bilo bi mi drago zbog Hus-a. Al mislim da nemaju jos uvijek taj neki faktor koji je potreban da se izgura do kraja. Elem bice zanimljivo, samo da se mi malo popravimo. Ne treba nam puno, ovaj zadnji vezni i to je to. Jos jedan te kvalitete i to je vec bonus, na konju smo sto se tice ekipe(kad se tu doda fizicka sprema koja je kod Jesica neupitna).
-
ultrasegamega
- Kontakt:
Ako ne uzmemo mi neka uzme Sloboda svakako, ali ne zbog Husa ili nekog drugog, a najmanje zbog toga sto ih nesto gotivim ,nego jednostavno, bolje da oni uzmu prvu titulu nego da Zeljeznicar, Zrinjski ili Siroki dodaju sebi jos jednu.
Ipak,mislim da mi mozemo do titule. Samo da se spremimo dobro i okrenemo Zrinjskog, a znam da mozemo!
Ipak,mislim da mi mozemo do titule. Samo da se spremimo dobro i okrenemo Zrinjskog, a znam da mozemo!
- PitarBordo
- Kontakt:
Ako je ne uzmemo mi, neka je uzme ekipa koja je najviše zaslužuje... Budemo li razmišljali "ako ja nemam krave, nek barem komšiji crkne njegova" ako ništa je8avat' će nas karma vazda.ultrasegamega je napisao/la:Ako ne uzmemo mi neka uzme Sloboda svakako, ali ne zbog Husa ili nekog drugog, a najmanje zbog toga sto ih nesto gotivim ,nego jednostavno, bolje da oni uzmu prvu titulu nego da Zeljeznicar, Zrinjski ili Siroki dodaju sebi jos jednu.
Samo Saraj'vo.
Zeljeznicar tek nikako ne vidim ni blizu titule
Al ok, kontam sta zelis reci. Ma mi smo vazda dole dobro igrali, valjda cemo nastaviti.
Izlaz u Evropu i to je to !
- jurisicduska
- Kontakt:
Re: RE: Re: FK Sarajevo
Ja sam u potpunosti siguran. Pojavila se informacija da je menadžer Harisu Duljeviću, e nije, menadžer mu je njegova rođena mama, a Abdulah je čovjek koji je Duljeviću obezbjedio da se kutariše starog menadžera koji ga je iskorištavao, na prethodnu molbu Duljevića lično. On može biti u funkciji prijatelja i savjetnika, te eventualno se zauzeti za njeg. Na papiru osoba koja se vodi ko Duljević menadžer i ima beneficije od njegove karijere je njegova majka i njegova porodica.nukleusmember je napisao/la:ne znam ni ja zbog chega to pishesh na osnovu pretpostavke,mojne neshto tvrditi kada nisi siguranjurisicduska je napisao/la:Nije Abdulah nikom menadžer.
Ne znam koji vam je cilj s plansiranjem dezinformacija takve vrste.
VVVBK
A za ostale prisutne također pouzdano znam da im nije menadžer.
Ako je Ibrak Dulji menadzer nek nam dovede jos kojeg Dulju bas mu hvala
Samo Sarajevo
Re: RE: Re: FK Sarajevo
Menadžeri ne postoje zvanično, ali naravno postoje i pregovaraju u ime igrača. A sad ću ti reći najlakši način kako da vidiš ko mu je menadžer, nazovi lično Dulju i reci mu da imaš klub za njega i vidićeš na koga će te uputiti, i tad će ti se sve samo kazati. Ako mu znaš mamu, pitaj mu mamu, jer i mama upućuje na Ibraka, tako da ćeš vrlo brzo riješiti dileme jer Dulja uopšte ne krije da mu je Abdulah menadžer, priđi mu na ulici i pitaj ga on će ti to reći.jurisicduska je napisao/la:Ja sam u potpunosti siguran. Pojavila se informacija da je menadžer Harisu Duljeviću, e nije, menadžer mu je njegova rođena mama, a Abdulah je čovjek koji je Duljeviću obezbjedio da se kutariše starog menadžera koji ga je iskorištavao, na prethodnu molbu Duljevića lično. On može biti u funkciji prijatelja i savjetnika, te eventualno se zauzeti za njeg. Na papiru osoba koja se vodi ko Duljević menadžer i ima beneficije od njegove karijere je njegova majka i njegova porodica.nukleusmember je napisao/la:ne znam ni ja zbog chega to pishesh na osnovu pretpostavke,mojne neshto tvrditi kada nisi siguranjurisicduska je napisao/la:Nije Abdulah nikom menadžer.
VVVBK
-
nukleusmember
- Kontakt:
Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo
"prijatelj i savjetnik" daj ba jarane pa ne mogu da vjerujem da padash na to,njegova mama??[WHITE SMILING FACE]jurisicduska je napisao/la:Ja sam u potpunosti siguran. Pojavila se informacija da je menadžer Harisu Duljeviću, e nije, menadžer mu je njegova rođena mama, a Abdulah je čovjek koji je Duljeviću obezbjedio da se kutariše starog menadžera koji ga je iskorištavao, na prethodnu molbu Duljevića lično. On može biti u funkciji prijatelja i savjetnika, te eventualno se zauzeti za njeg. Na papiru osoba koja se vodi ko Duljević menadžer i ima beneficije od njegove karijere je njegova majka i njegova porodica.nukleusmember je napisao/la:ne znam ni ja zbog chega to pishesh na osnovu pretpostavke,mojne neshto tvrditi kada nisi siguranjurisicduska je napisao/la:Nije Abdulah nikom menadžer.
VVVBK
VVVBK
- muhamedhulk
- Kontakt:
Imamo nove 'klandzije' u ekipi
Dulja, Bekici, Rustem i Kadusic se 'opasno' druze i ispijaju kafe po gradu
Opasna ekipica...nadam se da ce orati teren u nastavku sezone
))
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
- wwwfcsarajevoba
- Kontakt:
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nadam se da cemo pruziti dostojan otpor Mariboru.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
muhamedhulk je napisao/la:Imamo nove 'klandzije' u ekipiDulja, Bekici, Rustem i Kadusic se 'opasno' druze i ispijaju kafe po gradu
Opasna ekipica...nadam se da ce orati teren u nastavku sezone
))
Šta je ovde grijeh.?
Evo Jovo Kojić odlazi iz Čelika, on bi vam bio dobro rijesenje, nista nije losiji od Barbarica i Kovacevica. MIzerna mu je odsteta, a vama bi sigurno valjao
Limvo Likce
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ma nista nije losiji ni od Maldinija, kakav Barbaricbagra je napisao/la:Evo Jovo Kojić odlazi iz Čelika, on bi vam bio dobro rijesenje, nista nije losiji od Barbarica i Kovacevica. MIzerna mu je odsteta, a vama bi sigurno valjao
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
http://www.transfermarkt.co.uk/jovo-koj ... ler/140215 Posljednjih godinu i po dana fenomenalno igra u Čeliku, nije star, a moze igrati stopera i desnog beka. Obestecenje nije vece od 20.000KM jer mu na ljeto istice ugovor...
Limvo Likce
- ElCartel11
- Kontakt:
bagra da mu nisi menedzer 
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Ma kakav Jovo Kojić, Barbarić i Kovačević su za njega u najmanju ruku Nesta i Maldini, njemu vrh karijere čelik sa 27 godina. Nemoj nam ga nudit molim te, nismo zainteresovani 
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 7 gostiju.