Problem s Kobeovim slučajem je što to daje legitimno pravo nama, Gruzijcima, Hrvatima, Srbima, Kinezima da glasaju 5 puta dnevno za svoje i da jednog dana završimo sa Hezonjom, Jokićem, Mirzom, Jukom, Zazom, Linom, etc. u prvoj na allstaru. Allstar i jeste viđenje popularnosti, ali uglavnom su izglasavani najbolji ili bar drugi, treći igrači na svojim pozicijama te sezone. Ming je nekada s povredama bio presedan kao i sada Kobe. I iskren da budem više razumijem kad Kinezi koji nemaju pojma o košarci izglasaju Minga nego Kobajini navijači od kojih očekuješ da nešto znaju o košarci. Dirka su Švabe i navijači Dallasa lako mogli ubaciti u prvu, ali on realno i pored sjajne sezone trenutno nema šta tražiti na allstaru.
Kad Melo, Wade i slični upadnu i nije tolika glupost jer oni i pored toga što nisu za prve petorske sigurno bi bili izabrani od strane trenera. Kobe ne bi.
Najgore mi je licemjerje gdje se čude za Zazu, Mela, Wadea, a niko ne smije reći da vjerovatno nikad igrač u slabijoj formi od Kobea trenutno nije igrao na allstaru.
Ja prvi neću gledati uživo allstar je mi se ne da ostajati tolik budan zbog nebitne tekme, ali kad gledam snimak sutra želim vidjeti najbolje što NBA trenutno može ponuditi, a to nije Kobe.
Mislim da se Kobajina popularnost i veličina dovoljno vidi u ovoj oproštajnoj turneji gdje su ga svi maksimalno ispoštovali što i trebaju, ali ovo s allstarom je preseravanje.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin