FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Steph
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Steph » 08 feb 2016, 13:54

Ali taj novac se ne može izvlačiti s računa i ne može se trošiti kako želimo, što ovi iznad očigledno ne kontaju. Osnujte svoje UG, pa probajte sami.

Uostalom, Paprica je dobro objasnio zašto to radi druga firma.

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 08 feb 2016, 13:57

Trosis ga na potrebe kluba, a to moze biti sve. To sto se ne moze izvlaciti je da ga neko ne bi u djep stavljao. Ista ti je stvar i sa novcem od prodaje igraca ili bilo kakvih klupskih prihoda. Ne lupaj vise ziv bio.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 08 feb 2016, 13:58

Nije ista stvar i ne pada mi na pamet da ti objašnjavam zašto.

Pokupio si svu pamet svijeta, a ne znaš napisat' džep. Svoj ti pos'o.

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 08 feb 2016, 14:03

Rade Paprica 9 je napisao/la:
Steph je napisao/la:
pasica je napisao/la:Dok god se cilj udruzenja ne deklarise kao "profit" (tj. da neko iz ug izvlaci zaradu), udruzenje moze imati prodavnicu kao jedan od nacina finansiranja. Komsije su samo prepisale od nas, kao i obicno.
Da je moglo, uradilo bi se tako.
FrancescoTotti je napisao/la:Ali je moguce napravit povoljnije uslove ako nista... Mislim da je 20% zarade koja ide nama pljacka.
Minimalno 50% treba da ide klubu! Jer sav profit tu i jeste zbog kluba u ime kluba.
Ne znam kakvi su procenti, ali cijene i ne čude kada uzmeš u obzir da dio kolača ide Haad(alju :mrgreen:), Garmondu i Klubu. Dok se svi namire... :mrgreen:

Al' najtužnije je što u trenutnom fan shopu ne postoji ništa što bih ja kupio...
Po zakonu ug se može baviti trgovinskim aktivnostima dok su u saglasnoti sa ciljevima zbog kojih su osnovani. Recimo UG Kultura Sjećanja prodaje razne monografije, suvenire i slično jer je proizvodnja takvih stvari u skladu sa ciljevima UG. Sasvim druga stvar je što je uvijek isplatnije to dati da radi profesionalac. 20% nije malo, jer je to uobičajena marža u trgovini. Jer i taj prodavač mora kupiti robu, platiti prostor, radnike i sl. Ovako su svi rizici poslovanja prevaljeni na njega.
Jedno je 20% marza, drugo 20% od zarade. To je razlike nebo i zemlja druze. Al nejse, neda mi se vise. Cekajte da istekne ugovor, pa vidite hocemo li im opet dati, ili ce klub to uzeti pod svoje.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 08 feb 2016, 14:03

Pa pa paaranooojjaaa(valjda necemo primit 4 gola) pa pa paranooja! :mrgreen:
Bahati, bahati Željkan!
1946

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 08 feb 2016, 14:04

po zakonu smo ga otvorili... ne sjećam se ni ja kako smo otvorili fan shop, al' po zakonu
1946

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 08 feb 2016, 14:06

BitiSrcemVezan je napisao/la:po zakonu smo ga otvorili... ne sjećam se ni ja kako smo otvorili fan shop, al' po zakonu
I Brankovic je kupio stan po zakonu.. :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 08 feb 2016, 14:08

Steph je napisao/la:Nije ista stvar i ne pada mi na pamet da ti objašnjavam zašto.

Pokupio si svu pamet svijeta, a ne znaš napisat' džep. Svoj ti pos'o.
Potpuno ista stvar. To sto si glup pa u jednom postu tvrdis da UG ne moze imati prodavnicu, pa onda moze, dokazuje tvoju pamet.
UG smo imali, zvalo se UNFKS, prodavali se artikli, finansirale se razne djelatnosti udruzenja, al sta ti o tome znas. Kuci ti slino pa objasnjavaj, jos si ti zelen.

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 08 feb 2016, 14:13

:lol:

Ništa, s obzirom na to da imaš potencijal Bill Gatesa, predlažem da odeš u Klub i da im objasniš kako će otvoriti firmu preko koje će otvoriti fan shop i onda praviti i prodavati artikle. Čisto sumnjam da će prijedlog genijalca poput tebe biti odbijen.

Btw. s Garmondom se neće raskidati ugovor, prije svega jer je Garmond srebreni sponzor Kluba.

I jes' jes', dobijao si fiskalne račune od UNFKS, kako da ne.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 08 feb 2016, 14:15

joker90 je napisao/la:
BitiSrcemVezan je napisao/la:po zakonu smo ga otvorili... ne sjećam se ni ja kako smo otvorili fan shop, al' po zakonu
I Brankovic je kupio stan po zakonu.. :kafa:
Izgidoh :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Samo Saraj'vo.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 08 feb 2016, 14:18

Yebo Garmond, igramo danas! Koliko cemo dati?? Koliko cemo ga primiti puta?? Hoce li Espirito nekom od igraca Maribora ogaditi fudbal i dovesti u pitanje bavljenje ovim sportom u buducnosti? Ima li sanse da Maribor zapazi Kramra i njegov kvalitet jer je njihov svakako, pa nam ga otmu? Hocemo li traziti smjenu strucnog staba i uprave u slucaju poraza od malog Maribora? :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 08 feb 2016, 14:21

Znaju oni sve kako ce genije, nije klubu nikad bio problem znanje, nego pare. Sto je vec napisano 3 miliona puta. Ne vidim gdje sam ja to napisao da im trebaju instrukcije.

Sacekaj da istekne, pa opet to ponovi, kao i ovu tvrdnju za UG.

Ne vidim kakve veze fiskalizacija ima s tim, opet ispadas glup.

P.S. Kad porastes zamoli nekog da mi baci poruku da te ukinem s liste blokiranih.

keli1946

Post Postao/la keli1946 » 08 feb 2016, 14:25

joker90 je napisao/la:Yebo Garmond, igramo danas! Koliko cemo dati?? Koliko cemo ga primiti puta?? Hoce li Espirito nekom od igraca Maribora ogaditi fudbal i dovesti u pitanje bavljenje ovim sportom u buducnosti? Ima li sanse da Maribor zapazi Kramra i njegov kvalitet jer je njihov svakako, pa nam ga otmu? Hocemo li traziti smjenu strucnog staba i uprave u slucaju poraza od malog Maribora? :kafa:
Mislim da ce simpaticni debeljuca biti nase najvece pojacanje, mnogi pricaju od igraca da je strasan igrac a moglo se to vidjeti u ova dva poluvremena kolko smo ga gledali kad neko zna on zna i to se na treminu moze vidjeti
"Mene treba dobrinja, trebaju me djeca..."

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 08 feb 2016, 14:25

Ne vidim kakve veze fiskalizacija ima s tim, opet ispadas glup.

:lol:

Nemamo para da platimo Ledeta, al' ćemo raskinut' ugovor s Garmondom :mrgreen:

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 08 feb 2016, 14:30

Volio bi vidjeti, po Ješiću 11 najboljih od prve minute, da vidimo jel to valja čemu.

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 08 feb 2016, 14:31

keli1946 je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Yebo Garmond, igramo danas! Koliko cemo dati?? Koliko cemo ga primiti puta?? Hoce li Espirito nekom od igraca Maribora ogaditi fudbal i dovesti u pitanje bavljenje ovim sportom u buducnosti? Ima li sanse da Maribor zapazi Kramra i njegov kvalitet jer je njihov svakako, pa nam ga otmu? Hocemo li traziti smjenu strucnog staba i uprave u slucaju poraza od malog Maribora? :kafa:
Mislim da ce simpaticni debeljuca biti nase najvece pojacanje, mnogi pricaju od igraca da je strasan igrac a moglo se to vidjeti u ova dva poluvremena kolko smo ga gledali kad neko zna on zna i to se na treminu moze vidjeti
Mene vise interesuje ovaj Cezar, hoce li se pokazati kao ubica u napadu, ili novi Melunovic.

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 08 feb 2016, 14:34

I meni više Cezar djeluje kao bolje pojačanje. Reis me razočarao ono malo što sam gledao protiv Brotnja kad su mu par puta uzeli loptu i kada je ispao pravo smiješan, dok Cezara nisam puno upratio mada mi izgleda i liči na igrača, pa valjda se pokaže.

keli1946

Post Postao/la keli1946 » 08 feb 2016, 14:38

Veliko je pitanje ko ce uopste igrati u napadu benko, cezar, krste ili bekic
Krste i bekic ce vjerovatno po potrebi i na krila ici ali me interesuje mogu li benko i cezar igrati zajedno moze li cezar biti taj koji ce vise pomagati sredini(diskusija od neku noc) kontam posto je brazilac mozda bi se mogao iskoristiti u tu svrhu ili je on bez obzira klasicni golgeter poput leona
"Mene treba dobrinja, trebaju me djeca..."

crozzer
Kontakt:

Post Postao/la crozzer » 08 feb 2016, 15:24

Plakalo
Kadušić - Kovacevic - Barbaric - Bekic
Deni - Reis - Rustem - Duljevic
Benko - Cezar

Očekujem to danas :D

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 08 feb 2016, 15:26

Ovo i jeste Jesin najjaci sastav u ovome trenutku

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: belosevic23, boki86, Burberry46, mnon46, perodeformero, Rule_hz, sekac, skoJaa, teamnorth1989 i 47 gostiju.