Precijenjeni igraci

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

franklampard8
Kontakt:

Re: Precijenjeni igraci

Post Postao/la franklampard8 » 05 feb 2016, 10:32

James Rodriguez, Rakitic, Depay, Modric, Dzeko.
1946

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 05 feb 2016, 10:45

ja se kladim da vecina ovih ljudi koji stavljaju Modrica i Raketu na listu rade to iz razloga sto su navedeni Hrvati

a daj Boze da pogledaju i 10% njihovih tekmi tokom sezone
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 05 feb 2016, 14:16

Dzeko, Modric, Ivanovic.

Da se niko ne naljuti :bih:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 05 feb 2016, 22:23

Hazard,Pogba,Bony,Otamendi,Demichelis,Xabi Alonso,Balotelli,Wilshire,Mexes,Chiellini,Luiz,T.Silva,T.Motta,..
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Suljo20002
Kontakt:

Post Postao/la Suljo20002 » 06 feb 2016, 08:02

Sarmelino je napisao/la:Hazard,Pogba,Bony,Otamendi,Demichelis,Xabi Alonso,Balotelli,Wilshire,Mexes,Chiellini,Luiz,T.Silva,T.Motta,..
Cuj Chiellini :clap:

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 06 feb 2016, 10:28

Suljo20002 je napisao/la:
Sarmelino je napisao/la:Hazard,Pogba,Bony,Otamendi,Demichelis,Xabi Alonso,Balotelli,Wilshire,Mexes,Chiellini,Luiz,T.Silva,T.Motta,..
Cuj Chiellini :clap:
Svako ima svoje misljenje, Covjek je borac al nista drugo :kafa:
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Ramiz88
Kontakt:

Post Postao/la Ramiz88 » 06 feb 2016, 10:45

Bosniacum Lilium je napisao/la:Dzeko, Modric, Ivanovic.

Da se niko ne naljuti :bih:
Tu je jedino Dzeko precijenjen. Ova dvojica godinama igraju u dva ponajbolja kluba na svijetu, dok Dzeko to nikad nije, a sada je jos totalno potonuo i vjerovatno ide u Kinu

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 07 feb 2016, 00:57

Smijesno je reci da su modric i rakitic precijenjeni,ajd modric je placen dosta para i mnogi su procjenjivali da nece moci meda u realu,no dobar je, nista nije precijenjen jer nije nikad ni slovio za top pet veznjaka, a svojim igrama opravdao je sve

A tek rakitic, barca ga dovela za sitnis, mnogi ukljucujuci i mene pomislili smo da nema kvaliteta vise od toga da bude neki back-up,al raketa nas sve iznenadi, standardan prvotimac sa odlicnim igrama u najzahtjevnijem veznom redu gdje mnogi renomiraniji igraci tipa fabregas nisu mogli zadovoljiti, raketa potpuno zadovoljio pofrebe jedne barcelone, kud ces vise, bitna karika postao i vrlo brzo nadomjestio odlazak jednog od najvecih ikada xavija,malo se ko tome realno nadao,i za tako male pare tako puno donio ekipi i to u prvoj sezoni, ne znam kako iko moze pomisliti da je precijenjen momak
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 07 feb 2016, 01:21

Hazard definitivno je upao u krizu i to ogromnu. Njegov kvalitet nije upitan , samo da se psihički oporavi i to je to.
Xabi Alonso je bio glavna karika Španije , Liverpoola , Real Madrida , te sada Bayerna. Elegantan igrač , ima odličan pas i pravi je vizioner.
T.Motta je bio uz Milita najbitniji igrač u osvajanju triplete 2010. , vrlo zahvalan veznjak.
Chiellini je možda najbolji štoper svijeta , ne znam kako si zaključio da je jedan precijenjen.
A ostalo se slažem. :salut:
Btw Šta ima Sarma , nema te :rol: :rol:
"We need to suffer. And we need to fight."

Pogba
Kontakt:

Precijenjeni igraci

Post Postao/la Pogba » 07 feb 2016, 01:31

Kada se ovako pausalno i iz rukava puca onda treba obrazloziti sta je to precijenjenost. Je li to igracev price tag koji se vrti u medijima ili je to kvalitet koji nije takav kakvim se predstavlja!?

Chiellini je vrhunski stoper i rekao bih podcijenjen, vec 10 godina igra na odlicnom, cesto i top nivou i bas sam iznenadjen da je u necijim kombinacijama. Vjerovatno da je ljepsi na oko i tehnicki potkovaniji ne bi ni palo na pamet nekome da ga svrstava ovdje.

Na Pogbu se ospem dakako. Oko cijene mozemo pricati, ali oko kvaliteta ne. Neko ko je s 19 godina vec pravio razliku u jednom Juventusu ne moze biti precijenjen. Abd najbolji vezista svijeta ubrzo, a ni danas ne smatram da ima boljih, ali recimo da sam subjektivan.
Precijenjenost u kontekstu cijene se da diskutirati. Ali kada vidimo koliko kostaju neki drugi onda je i to u granicama normale i odgovara njegovom talentu, potencijalu i godinama.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 07 feb 2016, 01:46

Pogba je napisao/la:Kada se ovako pausalno i iz rukava puca onda treba obrazloziti sta je to precijenjenost. Je li to igracev price tag koji se vrti u medijima ili je to kvalitet koji nije takav kakvim se predstavlja!?
Precijenjenost igrača je pojam koji označava igrače koji ne prikazuju kvalitet ravnomjeran tržišnoj cijeni.

Pogba , sa objektivne strane je precijenjen igrač. Vrijedi preko 80 miliona , što je previše. Pogba jeste odličan igrač , ima potencijal da bude najbolji na svijetu , ali za 80 miliona mora postići 20 golova po sezoni , te upisati 20 asistencija u jednoj sezoni .
Navodim primjer za Pogbu , jer se najviše cijeni od svih igrača. Iako su svi naravno i previše precijenjeni.
"We need to suffer. And we need to fight."

KevinDurant35
Kontakt:

Post Postao/la KevinDurant35 » 07 feb 2016, 01:57

Sto se tice Chielinia uopste nije precijenjen. Nisam nikad vidio da ga se stavlja u isti kos sa Thiago Silvom(btw koji je precijenjen za mene) ili Ramosom...
No opet nije vrh vrh klasa jer cesto zna napraviti glupost u odbrani i kiksati... No opet bi ga rado pozelio u svom timu dakako.
Sto se tice precijenjenih igraca navest cu i neke koji vise ne igraju kao i aktivne :

David Beckham,Gattuso,Filipe Inzaghi,Redondo,Veron,Denilson..

Aktivni: Lallana,Carrol,Sakho,Benteke,Lovren,Henderson i jos pola rostera mog Poola.
David Luiz,Cavani,Depay,Boateng,Otamendi,Ozil,Oscar,Fabregas itd.

Podcijenjeni : Marchisio,Giovani Elber,Dembele,Moussa Sissoko,Fraser Forster,De Rossi,Maniche

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 09 feb 2016, 12:24

Pele. Igrac sa talentom jednog Robinha (otprilike) koji je imao srecu da igra u vrijeme kada je vecina igraca imala trbuscice. Bio je ispred svog vremena i na tome mu svaka cast. Bio je prva velika super zvijezda. I na tome mu svaka cast. Ali po meni nije bio neki poseban igrac, gledao sam snimke njegovih utakmica i prvo sto mi uvijek upadne u oci je nekvalitet protivnika pa tek onda Peleov kvalitet. Ali dobro mozda je pogresno reci da je precjenjen, Dominirao je u svoje vrijeme i to puno znaci. Ali kada se poredi ko je bolji, Maradona ili Pele,... nema govora.
Zadnja izmjena: calcio, dana/u 09 feb 2016, 12:29, ukupno mijenjano 1 put.

Ramiz88
Kontakt:

Post Postao/la Ramiz88 » 09 feb 2016, 12:28

calcio je napisao/la:Pele. Igrac sa talentom jednog Robinha (otprilike) koji je imao srecu da igra u vrijeme kada je vecina igraca imala trbuscice. Bio je ispred svog vremena i na tome mu svaka cast. Bio je prva velika super zvijezda. I na tome mu svaka cast. Ali po meni nije bio neki poseban igrac, gledao sam snimke njegovih utakmica i prvo sto mi uvijek upadne u oci je nekvalitet protivnika pa tek onda Peleov kvalitet.
+1 pogotovo sto je umisljen, a fudbal igrao kokosom

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 09 feb 2016, 13:15

calcio je napisao/la:Pele. Igrac sa talentom jednog Robinha (otprilike) koji je imao srecu da igra u vrijeme kada je vecina igraca imala trbuscice. Ali po meni nije bio neki poseban igrac, gledao sam snimke njegovih utakmica i prvo sto mi uvijek upadne u oci je nekvalitet protivnika pa tek onda Peleov kvalitet.
:facepalm:

slika

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 09 feb 2016, 13:54

Fakat sam znao da ce doci neko sa gif-om i pokusati uloviti jeftin poen. Uvijek tako bude kada neko napise nesto kontroverzno. Umjesto gifova, bolje bi bilo da napises koje si Peleove utakmice gledao i kako bi generalno opisao kvalitet fudbala i protivnika u njegovo vrijeme, te sa kojim bi ga danasnjim igracem uporedio. Ja sam vec napisao da je od danasnjih igraca po mom misljenju najslicniji Robinhu, stilom igre ali i kvalitetom.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 09 feb 2016, 14:10

calcio je napisao/la:Fakat sam znao da ce doci neko sa gif-om i pokusati uloviti jeftin poen. Uvijek tako bude kada neko napise nesto kontroverzno. Umjesto gifova, bolje bi bilo da napises koje si Peleove utakmice gledao i kako bi generalno opisao kvalitet fudbala i protivnika u njegovo vrijeme, te sa kojim bi ga danasnjim igracem uporedio. Ja sam vec napisao da je od danasnjih igraca po mom misljenju najslicniji Robinhu, stilom igre ali i kvalitetom.
Kakvi poeni, na kome :?
Ne znam da li si svjestan, ali upravo si uporedio vječitog talenta Robinha sa jednim od najboljih svih vremena, štaviše ni to te nije zadržalo nego si otišao dalje i stavio ih u isti koš slika

Zar stvarno misliš da ovdje treba neko objašnjenje ?

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 09 feb 2016, 14:15

.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 09 feb 2016, 14:16

Pele ima rezultate, kao i Di Stefano i to treba postovati. Samo je cudno to sto je mnogima Pele najbolji svih vremena a Di Stefano bezveznjak koji je igrao sa amaterima i krpenjacom od lopte.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 09 feb 2016, 14:25

Rajaz je napisao/la:
calcio je napisao/la:Fakat sam znao da ce doci neko sa gif-om i pokusati uloviti jeftin poen. Uvijek tako bude kada neko napise nesto kontroverzno. Umjesto gifova, bolje bi bilo da napises koje si Peleove utakmice gledao i kako bi generalno opisao kvalitet fudbala i protivnika u njegovo vrijeme, te sa kojim bi ga danasnjim igracem uporedio. Ja sam vec napisao da je od danasnjih igraca po mom misljenju najslicniji Robinhu, stilom igre ali i kvalitetom.
Kakvi poeni, na kome :?
Ne znam da li si svjestan, ali upravo si uporedio vječitog talenta Robinha sa jednim od najboljih svih vremena, štaviše ni to te nije zadržalo nego si otišao dalje i stavio ih u isti koš slika

Zar stvarno misliš da ovdje treba neko objašnjenje ?
Upravo to je moja poenta. Da je Peleu danas 25-30 godina zvao bi se Robinho. Da je Robinho igrao 1958 zvao bi se Pele i danas bi ga smatrali jednim od najboljih igraca. I ovo ne tvrdim tek tako vec sam gledao snimke njegovih utakmica i pokusao objektivno ocjeniti njegov realni kvalitet. Naravno da je bio ispred svog vremena i to ga je napravilo legendom. Opet kazem, svaka mu cast na tome. Ali ne mislim da je imao neki natprirodni i nevidjeni talenat kakav niko poslije njega nije imao... Ja vam predlazem da nadjete snimak finala SP 1958, kada je Pele preko noci postao superstar i pogledate utakmicu.

Zaključano

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.