Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

MaGiCa
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la MaGiCa » 11 feb 2016, 12:51

Sissoko je napisao/la:Juventus je mocan prije svega jer ga vodi sposobna familija.
Taj Juventus je ostvario najvece uspjehe u istoriji kad nije lire uzeo za 10godina iz kase Agnellijevih...
Ko je kriv sto drugi poput Rome koja isto ima mocne vlasnike u posljednjih 20godina, ne kupe Pirla za nula eura ili Barzu za 300 000 eura ili izvrse zamjenu Cannavaro-Carini ili prodaju Zidana pa dovedu za slicne pare jednake igrace...to je pozadina uspjeha Juventusa prevashodno a ne nekakve politicke veze koje jedan Milan ima mnogo jace u posljednje dvije decenije pa opet nije osvajao Serie A u posljednih 20 godina kao Juve...
Sve to stoji, ali ne misliš sigurno da se takvim poslovanjem može uspevati 100 godina :?:

Nisu oni 100 godina dovodili po Pirla-Barzaglija godišnje za šaku $, već su uvek imali dovoljno da istresu za top igrače, što jedna Roma nije mogla u 85+% svoje istorije.

BTW, upravo ti je taj Milan dobar kontraargument za Juventusovu dominaciju Italijom uz pomoć sive zone - dok Juventus dominira Italijom od 1985. do danas, Milan je dominirao Evropom nekih 20 godina (1989-2007). Trenutno je Milan samo senka ozbiljnog kluba, tako da nije relevantan za priču o nesrazmernom uspehu Juventusa u domaćim i internacionalnim takmičenjima, ali poenta ostaje za period do 2007.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 feb 2016, 12:56

L'Avvocato je napisao/la: Pa ne vidim ni ja u tome neki bauk. Zna se bolan kako stvari funkcionišu u svijetu. Da se ne ponavljam kao papagaj po stosedamedeseti put, završiću ovdje.

A priče o zavjerama će uvijek biti upravo zbog ovog gore o čemu smo pričali. Moć, uticaji, novac.

Nije ti bauk da su najmoćniji najmoćniji usled para i da ponekad rešavaju ispod stola svoje probleme - jer tako svet funkcioniše, ali ti jeste bauk da su neki ljudi protivnici takvih najmoćnijih i da im žele poraze :?: :hmmmmm:

BTW, zavere ste vi danas pomenuli. Stiče se utisak da je ceo svet protiv Juventusa, po ko zna koji put. :facepalm:
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 11 feb 2016, 13:07, ukupno mijenjano 1 put.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 11 feb 2016, 13:01

Otkud večeras tekma?

Hajde sutra za Romu mi je jasno, iduće sedmice igraju LP pa im treba. Doduše igra i Lazio EL ali igraju i Napoli i Fiorentina pa ne igraju tekmu danas/večeras :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 11 feb 2016, 13:07

Vecina navijaca Juventusa se sprda sa zavjerama jer je uglavnom Juve optuzivan za iste...a da su svi u Italiji navijacki protiv Juventusa...mislim to je cinjenica koja je vidljiva i ovdje na forumu...uglavnom je grupisanje ostalih navijaca protiv juventusa kad je neka prepirka u pitanju...zato kad vidim svadju na drugim relacijama dozivim orgazam...mislim nesto lijepo za promjenu :D
Al normalno je da je ostatak protiv najjaceg jer to proizilazi iz zelje da se najjaci svrgne kako bi se dobila prilika da neko drugi popuni mjesto uz nadu da ce to bit bas moj klub...normala :kafa:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 11 feb 2016, 13:07

Pa Lotito sredio, šta misliš zbog čega :mrgreen:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 11 feb 2016, 14:00

:lol: :lol: :lol:
Il Club più titolato al mondo!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 11 feb 2016, 14:08

slika

Chini traži dozu za večeras. :kafa:
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 11 feb 2016, 15:49

100 stranici o Juventus-Napoli,a nitko da spomene derbi kola i izravnu borbu za naslov koja će se ove nedjelje odvijati u Firenzi.

#vrhunskiskautijošštošta

Izbori :kafa:

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 11 feb 2016, 16:32

Chinaglia je napisao/la:IlPrincipino

daj nam nekakve info u vezi večerašnjeg derbyja
- FIGC je odbio zalbu Lazia koji je tvrdio da su skandiranja nisu bila rasisticka. Te zbog toga ostaje kazna od 50000 eura i tribine Curva Nord, Distinti Tevere Lato Nord i Distinti Monte Mario Lato Nord su zatvoreni.

- Tare:"Europa je jako bitan cilj, kako za rezultate tako i za prestiz. Mi smo koncentrirani i odlucni, cak iako nas mnogi ljudi ne vide na taj nacin. Ovo je ekipka koja sa pravim tempom i dalje moze igrati dobro. Rezultati kazu da nam fali istrajnosti, jer je bilo utakmica gdje mi nismo bili dovoljno istrajni, ali nikada nisam vidio casu napola praznu. Mi smo pomogli mnogim mladim igracima da sazriju i protiv Genove vidjeli smo sedmoricu igraca koji su bili mladji od 23.godine. Tijekom sljedeceih nekoliko godina postici cemo znacajne rezultate. Imali smo nekih uspona i padova, to je u osnovi ista ekipa kao i prosle sezone sa ukljucivanjem par mladih obecavajucih igraca. Felipe Anderson je jos uvijek mlad, ovo je njegova treca sezona u Laziu i svi vec znaju za njega. Oni proucavaju njegove kretnje i ulazu vise napora u njegovo blokiranje. On ima kvaliteta i treba samo napraviti jos jedan dodatan iskorak kako bi sazrio jos vise."

- Del Neri:"Verona dolazi po pobjedu u Rim. Ne mozemo razmisljati o branjenu 90 minuta. Ne mozemo praviti kalkulacije, cak iako bi i remi i pobjeda bila dobra za nas ranking. Igrat cemo sa velikim intenzitetom i koncentracijom.Verona ce trcati i ona je gladna bodova. Pazzini i Toni su dobro, oni ce igrati zajedno. Suspenzija stadiona Lazia? Ne znam da li ce biti dobra ili ne.Bice mirno, zato sto nece imati ko da zvizdi, ali ne smijemo praviti kalkulacije na osnovu toga. Mi smo u pozitivnom periodu, ali Lazio zeli da pobjedi jer oni zele da ide u Europu. Kada igramo sa ovakvim timovima mi uvijek imamo odredjenu energiju, uvijek reagujemo dobro. Nadam se da ce biti i protiv Lazia isto."

- Pioli:"Felipe Anderson je prosle sezone ostvario fantasticne rezultate. Ne zelim pricati o proslog godini, normalno da se prave poredjenja ali to je pogresno. Ako se on ne izrazava na isti nacin kao i prosle sezone to je njegova greska ali i mozda i drugih. Candreva je trenirao dobro, oporavio se od povrede protiv Napolia. On je dostupan. Lucas Bigla se oporavio. On ce igrati. On nema problema i nema rizika. On mora igrati i mora da stekne ostrinu."

- Pioli: "Bio sam iznenadjen kada sam citao o ovim stvarima posljednjih dana. Razumijem da ovaj posao nije lagan, morate biti kreativni. Rekao sam vidjet cemo na kraju sezone gdje smo, to je prava stvar, nema smisla praviti praviti neke procjene kada je sezona u toku. U fudbalu se stvari mijenjau brzo. I tada pravite procjene na kraju sezone. Mi smo u zaostatku kada se uzme u obzir nas plan i ocekivanja. Ne uspijevamo, mogu to reci objektivno, ali sve sto nam je falilo protiv Genove je gol. Rezultat odlucuje sve, ali ja stvarno vjerujem u svoj tim.Dok nas matematika ne bude prisiljavala da promislimo,mi zelimo da se kvalifikujemo u Europu.Tako da cemo na kraju sezone vidjeti sta smo napravili i sta nismo bili u stanju da napravimo."

- Pozvani igraci Lazia za vcrs: Marchetti, Berisha, Guerrieri, Braafheid, Hoedt, Konko, Mauricio, Patric, Biglia, Candreva, Cataldi, Felipe Anderson, Kishna, Lulic, Mauri, Milinkovic, Morrison, Onazi, Djordjevic, Keita, Klose, Matri

- TS: Pet kandidata za nasljednika Piolia na kraju sezone.Di Francesco, Ivan Juric, Stefano Colantuono, Simone Inzaghi i Cristian Brocchi.

- Predstavnici Lazia i Rome su se sreli danas na Palazzo Valentiniu kako bi raspravljali o kontroverznim barijerama na Olimpicu.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 11 feb 2016, 17:02

IlPrincipino je napisao/la:- TS: Pet kandidata za nasljednika Piolia na kraju sezone.Di Francesco, Ivan Juric, Stefano Colantuono, Simone Inzaghi i Cristian Brocchi.
Jedini talijanski trener kojeg bi volio vidjeti u Interu.

Izbori :kafa:

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 11 feb 2016, 17:03

Chini, fede, suljo

- Danas Genova predstavila dva pojacanja

slika

- Moguca formacija Genove protiv Milana

slika

-
0 - Genoa have lost all their 7 Serie A 15-16 matches without Pavoletti on the pitch (scoring no goals). Essential.
slika

-
8 - Sampdoria have picked up only 8 points in 12 matchdays under Montella, compared to 16 points under Zenga. Fall
slika
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 11 feb 2016, 18:11

Nije mi jasno. Sve je vise njih kao sto je ovaj gospodin ispod
Gradonacelnik NYC Bil de Blasio uvjeren da ce Napoli pobjediti Juventus ove subote.

Samo me zanima na osnovu cega je dosta njih toliko optimisticno :/ Kao da igraju protiv manjeg milanskog tima...

btw
2 - Juventus have lost their last two league matches vs Napoli with Orsato as referee, but won their only home game he oversaw. Chosen.
:hmmmmm:

bianconeros
Kontakt:

Post Postao/la bianconeros » 11 feb 2016, 18:15

Postaju malo ko roma kad najavljuju scudeto svake god :mrgreen:

Ako i dobijemo kao sto mislim da cemo bit ce onda pobjeda malo sladja

Forza Juventus ohhhhh..

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 11 feb 2016, 18:22

Ako Napoli dobije, opet je trka za skudeto otvorena, tako da ne vidim zasto bi neki da je predstave kao kakvo finale...marketing sta li ili ono sad il nikad :mrgreen:
Mada bi trebali da uce od Rome il mozda zele ipak na vlastitoj kozi da nauce :D

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 11 feb 2016, 18:28

Sou vrijedan 850 miliona eura

slika

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 11 feb 2016, 18:36

Po kineskim cijenama 2 milijarde :kafa:

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 11 feb 2016, 18:50

Rizzoli i sudijska organizacija ce suditi sefa medija koji je rekao da ce Rizzoli sigurno favorizirati Juventus protiv Napolia u subotnjoj utakmici.

Ranije ove sedmice, direktor TGcoma Paolo Liguori bio je gost na Italia 1 na emisiji Tiki Taka kada je prokomentarisao:

"Da li je Rizzoli najbolji sudija? Da, ali ne na JS za ovu utakmicu. Nemam dokaza, ali imam vaznu sekvencu statistika koje sugerisu da kada on i napravi pogresku, tih par puta, on to napravi samo u jednom smjeru."

Zatim je Liguori otisao na Radio Kiss Kiss Napoli gdje je napravio slicne kontroverzne izjave.

"To je sigurno, matematicki predvidljivo, da ce biti sudijskih gresaka u korist Juventusa. Mozete reci da sam ludi vizionar ako zelite. Imamo par sigurnih stvari u zivotu a ovo je jedna od njih. Sjetite se sta se desilo kada su igrali inter - Juve i Iulianovog faula na Ronaldom? Ne mozemo izbjeci da prokomentarisemo neke stvari danas. Ako mi zele dokazati da grijesim onda neka angazuju Orsata, ali ako Rizzoli bude sudio sigurno ce biti gresaka. Bianconeri su jaki, slusajte me."

Rizzoli i sudijska organizacija su dobili zeleno svjetlo da mogu suditi Liguoria za klevetu.
:facepalm:

btw ispuni mu se zelja. Orsato ce suditi ovu utakmicu...

bianconeros
Kontakt:

Post Postao/la bianconeros » 11 feb 2016, 18:51

:rol: :rol:

svasta..koji luzeri

Forza Juventus ohhhhh..

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 11 feb 2016, 18:53

Koliko ima retardiranih ljudi, strašno :kafa:
Al hajd eto da im Isus hvaljeni ispuni sve želje.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 11 feb 2016, 18:56

Ocekujem strasnu borbu na sredini. Napoli tu ima odlicnih igraca. Jorginho igra kao preporodjen a Allan je Napoliu sjeo kao kec na desetku.

slika

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []