Chinaglia je napisao/la:IlPrincipino
daj nam nekakve info u vezi večerašnjeg derbyja
- FIGC je odbio zalbu Lazia koji je tvrdio da su skandiranja nisu bila rasisticka. Te zbog toga ostaje kazna od 50000 eura i tribine Curva Nord, Distinti Tevere Lato Nord i Distinti Monte Mario Lato Nord su zatvoreni.
- Tare:
"Europa je jako bitan cilj, kako za rezultate tako i za prestiz. Mi smo koncentrirani i odlucni, cak iako nas mnogi ljudi ne vide na taj nacin. Ovo je ekipka koja sa pravim tempom i dalje moze igrati dobro. Rezultati kazu da nam fali istrajnosti, jer je bilo utakmica gdje mi nismo bili dovoljno istrajni, ali nikada nisam vidio casu napola praznu. Mi smo pomogli mnogim mladim igracima da sazriju i protiv Genove vidjeli smo sedmoricu igraca koji su bili mladji od 23.godine. Tijekom sljedeceih nekoliko godina postici cemo znacajne rezultate. Imali smo nekih uspona i padova, to je u osnovi ista ekipa kao i prosle sezone sa ukljucivanjem par mladih obecavajucih igraca. Felipe Anderson je jos uvijek mlad, ovo je njegova treca sezona u Laziu i svi vec znaju za njega. Oni proucavaju njegove kretnje i ulazu vise napora u njegovo blokiranje. On ima kvaliteta i treba samo napraviti jos jedan dodatan iskorak kako bi sazrio jos vise."
- Del Neri:
"Verona dolazi po pobjedu u Rim. Ne mozemo razmisljati o branjenu 90 minuta. Ne mozemo praviti kalkulacije, cak iako bi i remi i pobjeda bila dobra za nas ranking. Igrat cemo sa velikim intenzitetom i koncentracijom.Verona ce trcati i ona je gladna bodova. Pazzini i Toni su dobro, oni ce igrati zajedno. Suspenzija stadiona Lazia? Ne znam da li ce biti dobra ili ne.Bice mirno, zato sto nece imati ko da zvizdi, ali ne smijemo praviti kalkulacije na osnovu toga. Mi smo u pozitivnom periodu, ali Lazio zeli da pobjedi jer oni zele da ide u Europu. Kada igramo sa ovakvim timovima mi uvijek imamo odredjenu energiju, uvijek reagujemo dobro. Nadam se da ce biti i protiv Lazia isto."
- Pioli:
"Felipe Anderson je prosle sezone ostvario fantasticne rezultate. Ne zelim pricati o proslog godini, normalno da se prave poredjenja ali to je pogresno. Ako se on ne izrazava na isti nacin kao i prosle sezone to je njegova greska ali i mozda i drugih. Candreva je trenirao dobro, oporavio se od povrede protiv Napolia. On je dostupan. Lucas Bigla se oporavio. On ce igrati. On nema problema i nema rizika. On mora igrati i mora da stekne ostrinu."
- Pioli:
"Bio sam iznenadjen kada sam citao o ovim stvarima posljednjih dana. Razumijem da ovaj posao nije lagan, morate biti kreativni. Rekao sam vidjet cemo na kraju sezone gdje smo, to je prava stvar, nema smisla praviti praviti neke procjene kada je sezona u toku. U fudbalu se stvari mijenjau brzo. I tada pravite procjene na kraju sezone. Mi smo u zaostatku kada se uzme u obzir nas plan i ocekivanja. Ne uspijevamo, mogu to reci objektivno, ali sve sto nam je falilo protiv Genove je gol. Rezultat odlucuje sve, ali ja stvarno vjerujem u svoj tim.Dok nas matematika ne bude prisiljavala da promislimo,mi zelimo da se kvalifikujemo u Europu.Tako da cemo na kraju sezone vidjeti sta smo napravili i sta nismo bili u stanju da napravimo."
- Pozvani igraci Lazia za vcrs: Marchetti, Berisha, Guerrieri, Braafheid, Hoedt, Konko, Mauricio, Patric, Biglia, Candreva, Cataldi, Felipe Anderson, Kishna, Lulic, Mauri, Milinkovic, Morrison, Onazi, Djordjevic, Keita, Klose, Matri
- TS: Pet kandidata za nasljednika Piolia na kraju sezone.Di Francesco, Ivan Juric, Stefano Colantuono, Simone Inzaghi i Cristian Brocchi.
- Predstavnici Lazia i Rome su se sreli danas na Palazzo Valentiniu kako bi raspravljali o kontroverznim barijerama na Olimpicu.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot