o rudigeru ne bih previse jer svi ovdje znaju moje misljenje o njemu jos odavno. drago mi je samo da imamo trenera koji ce komentarisati svaku gresku pa se nadam da ce kritike i savjeti uroditi plodom. mislim, strasno je to da je spalletti prije utakmice najavio kako carpi igra i rekao cega se treba paziti i sta smo uradili? dopustili smo da se desi upravo to sto nije smjelo.
nazalost, boljih stopera nemamo, kao ni srece s povredama (DDR pa sinoc manolas) tako da ce der Fußballgott vjerovatno i u LP zaigrati od prve. ja ga licno vidim kao beka jer onu jednu utakmicu je odigrao stvarno dobro na toj poziciji dok je ove ostale . . . pa vidjeli smo. manolas s druge strane perfektanThey come at you in your own half and if they wait for you on the edge of their own box they always leave two players halfway up the pitch: [Matteo] Mancosu and [Kevin] Lasagna set off at a thousand miles an hour and the first thing they try to do when they win possession is play it in behind the defence for those two to run onto. We know that's how they play but we have to be ready to defend well against it.
kada sam vec kod bekova, mislim da je to jos jedna stvar koju nekako moramo popraviti jer ni digne, a pogotovo florenzi koji je u katastrofalnoj formi nisu napravili mnogo toga sinoc. svaka cast digneu na golu
sto se tice ostatka ekipe prezadovoljan sam, osim sa dzekom koji mora bolje no o njemu cu na kraju posta. salah, faraon i perotti odlicni. pokusavaju, trude se, ne peglaju loptu i uvijek gledaju da napadnu svog covjeka umjesto da daju pas nazad, a i evidentno je da svakom utakmicom sve bolje i bolje funkcionisu. salah je u zadnje tri utakmice onaj stari salah tj ponajbolji igrac ekipe i iskreno se nadam da ce ovako nastaviti. ne znam sta mu je spalletti rekao, ali sta god to bilo - cini se da funkcionise. pojacanja se zasad pokazuju uspjesnima, pogotovo perotti koji me prijatno iznenadio i demantovao jer nisam vjerovao da ce biti ovako vazan kotacic spallettijeve masinerije.
vezni red pomalo indolentan, ali bez pjanica mi ne mozemo nista tako da smo proigrali tek kada je on usao unutra i poceo kontrolisati igru. pobjednik ponovo odradio dobru utakmicu - bez greske! dovoljno je pogledati sta keita radi, a sta ovaj i sve ce biti jasno. mislim, nema tu asistencija i nekih pasova naprijed a la pirlo, ali momak odradjuje prljavi posao za ekipu i ponovo je opravdao povjerenje trenera za razliku od tekme u sassuolu.
eh, edin dzeko. ne znam sta se desava sa ovim covjekom, ali za dobrobit i njegove karijere i rominog uspjeha iskreno se nadam da ce ga ovaj gol pokrenuti. trudio se kao i svaki put, ali skoro svaki dodir sa loptom mu je tezak, a kretanje daleko od toga da je sinhronizovano sa ostatkom ekipe. da ne bude da sam preostar sa kritikom, ovo je jedna od boljih utakmica koje je odigrao za romu, ali jednostavno - mora bolje. na trenutke je tek pokazao kako moze biti koristan u igri glavom i u kombinaciji sa drugim igracima (salahom pogotovo), ali vecinu vremena je bio igrac koji 'prodaje' lopte protivnicima. takodje, u 16ercu bi uvijek bio ili iza stopera ili izmedju dvojice i cim se pokrenuo zabio je gol. treba i mora vise, ali svakako cestitke na golu