Signore je napisao/la:Kolika je mogucnost da to neko buduce udruzenje premijerligasa u suradnji sa Savezom osnuje neko tijelo koje ce se brinuti iskljucivo o donacijama i koje ce Savezu i klubovima prezentirati svaki moguci projekt, a onda im pomoci pri apliciranju, bilo kod UEFA-e, bilo kod FIFA-e ili neke trece strane? Rekao bih da to tijelo moze i recimo naci neke arape koji bi ispunili Anelovu zamisao oko Grbavice, kupili zemljiste, izgradili stadion i one poslovne prostore kod sjeverne tribine. I ne samo oko Grbavice, mogli bi traziti investitore za sve klubove.
Bi to bilo tesko, oni koji ne bi dobili neki projekt bi rekli da se njima ne pomaze, da se gura jedan, dva ili tri kluba i slicno, ali mislim da bi se na taj nacin barem nekome uspjelo pomoci, jer Savez i sami klubovi ocito nisu sposobni ista izganjati za klubove.
Svidja mi se ta ideja za to zasebno tijelo koje bi moglo se baviti privlacenjem investicija u domace takmicenje i klubove kroz prezentovanje projekata i planova klubova i saveza (ukoliko ovi drugi uopce imaju viziju za domace takmicenje, nadam se da planove ne prave iz godine u godinu) te zasto je isplativo u to ulagati. Napraviti bazu podataka svih projekata klubova iz prva dva ranga takmicenja i saveza (stadioni, akademije, trening kampovi, turniri, sponzorstvo lige i sl.) sa obaveznim idejnim projektom ako su u pitanju gradjevinski zahvati + poslovni plan gdje bi se pored svega i obrazlozilo na koji nacin ce to biti isplativo investitoru. Nakon svega toga bi tek pocelo sa kontaktiranjem svih mogucih strana, dok bi savez razgovarao sa UEFA i FIFA. Pored strucnih ljudi unutar tog zasebnog tijela zahtjevao bi da svaki klub ima obrazovanog pregovaraca u sklopu svojih zaposlenih kako bi mogao ucestvovati u razgovorima ukoliko njihov projekat privuce paznju nekog investitora.
Nego na koju tacno "moju" zamisao Grbavice mislis?

imam ja onu koju smatram trenutno realnom (onu koju je predlozio klub) i onu moju idealnu za koju ne vidim veliku mogucnost jer je veoma ambiciozan (ne sami stadion vec okolno uredjenje). Ima i ona koja je nesto realnija, ali nije popularna jer bi znacilo da se klub seli na Stup.