Rekonstrukcija stadiona u BiH

realancojk
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la realancojk » 18 feb 2016, 17:52

STADIONI KINESKE SUPER LIGE

slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
Neko voli meso, neko voli kupus. U biti svi mi volimo sarmu.
Bolje ispasti glup nego iz lige. :)

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 19 feb 2016, 14:56

AnelZ je napisao/la:
Vecina ljudi ne ocekuje od drzave, entiteta ili saveza da ulozi novac. Za to sluze kantoni, opcine i klubovi, eventualno jos pomoc od strane UEFA ako imaju projekte za segment koji se trazi.
Kakve projekte FIFA podrzava? Koji su uslovi za tavo nesto uopste. Sjecam se nekog Goal projeta kad napravise u Orasju, a jos negdje su htjeli. Dali savezu lovu za kamp. Imaju li klubovi kakvu sansu tu?

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 19 feb 2016, 15:51

Pa upravo odakle se dobija novac za kamp i za novu zgradu saveza se moglo aplicirati i za stadione, no ocito su prioriteti drugacije poslozeni unutar saveza. Znam za Hat-Trick program od UEFA i Goal program od FIFA, ako je neko upoznat za neki drugi program neka nam postavi poveznicu. Za novac od UEFA ili FIFA uvijek mora aplicirati savez, a ne klubovi no niko nije zabranio da projekat sastave zajedno klubovi i savez. Zato ja kazem da je nama potrebno udruzenje premijerligasa koje bi imalo snagu da se suprostavi savezu kada bi oni inicirali da se trazi novac od UEFA/FIFA za zgradu saveza umjesto za trening infrastrukturu i sl. Ne mogu klubovi pojedinacno dizati glas protiv necega, to samo izgleda smijesno.

http://www.uefa.org/football-developmen ... index.html
http://www.fifa.com/development/index.html

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 19 feb 2016, 16:54

Kolika je mogucnost da to neko buduce udruzenje premijerligasa u suradnji sa Savezom osnuje neko tijelo koje ce se brinuti iskljucivo o donacijama i koje ce Savezu i klubovima prezentirati svaki moguci projekt, a onda im pomoci pri apliciranju, bilo kod UEFA-e, bilo kod FIFA-e ili neke trece strane? Rekao bih da to tijelo moze i recimo naci neke arape koji bi ispunili Anelovu zamisao oko Grbavice, kupili zemljiste, izgradili stadion i one poslovne prostore kod sjeverne tribine. I ne samo oko Grbavice, mogli bi traziti investitore za sve klubove.

Bi to bilo tesko, oni koji ne bi dobili neki projekt bi rekli da se njima ne pomaze, da se gura jedan, dva ili tri kluba i slicno, ali mislim da bi se na taj nacin barem nekome uspjelo pomoci, jer Savez i sami klubovi ocito nisu sposobni ista izganjati za klubove.

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 19 feb 2016, 17:34

Zna li neko koliko je tacno stadiona FIFA pomogla da se napravi ili renovira?

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 19 feb 2016, 18:56

Signore je napisao/la:Kolika je mogucnost da to neko buduce udruzenje premijerligasa u suradnji sa Savezom osnuje neko tijelo koje ce se brinuti iskljucivo o donacijama i koje ce Savezu i klubovima prezentirati svaki moguci projekt, a onda im pomoci pri apliciranju, bilo kod UEFA-e, bilo kod FIFA-e ili neke trece strane? Rekao bih da to tijelo moze i recimo naci neke arape koji bi ispunili Anelovu zamisao oko Grbavice, kupili zemljiste, izgradili stadion i one poslovne prostore kod sjeverne tribine. I ne samo oko Grbavice, mogli bi traziti investitore za sve klubove.

Bi to bilo tesko, oni koji ne bi dobili neki projekt bi rekli da se njima ne pomaze, da se gura jedan, dva ili tri kluba i slicno, ali mislim da bi se na taj nacin barem nekome uspjelo pomoci, jer Savez i sami klubovi ocito nisu sposobni ista izganjati za klubove.
Svidja mi se ta ideja za to zasebno tijelo koje bi moglo se baviti privlacenjem investicija u domace takmicenje i klubove kroz prezentovanje projekata i planova klubova i saveza (ukoliko ovi drugi uopce imaju viziju za domace takmicenje, nadam se da planove ne prave iz godine u godinu) te zasto je isplativo u to ulagati. Napraviti bazu podataka svih projekata klubova iz prva dva ranga takmicenja i saveza (stadioni, akademije, trening kampovi, turniri, sponzorstvo lige i sl.) sa obaveznim idejnim projektom ako su u pitanju gradjevinski zahvati + poslovni plan gdje bi se pored svega i obrazlozilo na koji nacin ce to biti isplativo investitoru. Nakon svega toga bi tek pocelo sa kontaktiranjem svih mogucih strana, dok bi savez razgovarao sa UEFA i FIFA. Pored strucnih ljudi unutar tog zasebnog tijela zahtjevao bi da svaki klub ima obrazovanog pregovaraca u sklopu svojih zaposlenih kako bi mogao ucestvovati u razgovorima ukoliko njihov projekat privuce paznju nekog investitora.

Nego na koju tacno "moju" zamisao Grbavice mislis? :D imam ja onu koju smatram trenutno realnom (onu koju je predlozio klub) i onu moju idealnu za koju ne vidim veliku mogucnost jer je veoma ambiciozan (ne sami stadion vec okolno uredjenje). Ima i ona koja je nesto realnija, ali nije popularna jer bi znacilo da se klub seli na Stup.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 19 feb 2016, 20:03

Konkretno sam pomislio na onu s onim tornjem kod sjevera, ali potpuno nebitno, moze to biti i neki deseti projekt ako ce ga investitori prihvatiti.

Mislim da kod nas u klubovima fali ljudi koji su kadar privuci investitore, ali u drzavi sigurno ima fin broj ljudi koji bi zajedno na okupu mogli napraviti dobar posao.

High

Post Postao/la High » 20 feb 2016, 10:58

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 20 feb 2016, 11:15

High je napisao/la:Ne znam da li je ko postavio, ali:

http://sa-c.net/news-archive/item/3394- ... -ruhu.html
Realno ovo je manje vise ciscenje nego rekonstrukcija.
Ali kad bi svi ovako radili bilo bi dosta bolje.
Jedino taj semafor sto se radi, tamo 10m2 limenog krova sto postavljaju evo 4 godine je smijesno. A ovo na juguvbi lijepo izgledalo da se ocisti ovo sto je zaraslo i iza i dole iza gola. Da se ociste zidovi stepenice i mozda ofarba bilo bi dosta ljepse
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 20 feb 2016, 13:43

Inspekcija i policija RS iskopala stadion u Prijedoru kako bi utvrdili koji su se materijali koristili i da li je poslije loše rekonstrukcije neko izvukao korist. :tokralju:

Šta čekate za Lukavicu **** vas brat. :mrgreen:

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 20 feb 2016, 13:55

Da se svake godine radilo barem ovako od 2004. kada je bila zadnja spomena vrijedna investicija u Grbavicu (stolice i svlacionice) stadion bi zasigurno "stajao" mnogo bolje. Ali eto, od januara 2015. do marta 2016. (15 mjeseci) u Grbavicu se ulozilo skoro 400.000 KM (obnova svlacionica na stadionu, minimalni zahvati na glavnom terenu i sada ovo). U junu 2014. je obnovljen i adaptiran pomocni teren te su uradjeni neki minimalni zahvati na glavnom terenu.

Jeste malo, ali da se tako radilo i u periodu 2005-2014 (10 godina) to bi znacilo da bi se u tom periodu u stadion ulozilo preko 3 miliona KM. Za razliku od ulozenih 3 miliona KM mi smo dobili samo obnovljene reflektore za koje ne mogu da pronadjem koliko je kostala adaptacija.

P.S. evo slika trenutnih radova na Grbavici sa FB page Željezničara (nije mi jasno zasto klub nije napravio clanak i na web-site):

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 20 feb 2016, 14:44

Pappy je napisao/la:Inspekcija i policija RS iskopala stadion u Prijedoru kako bi utvrdili koji su se materijali koristili i da li je poslije loše rekonstrukcije neko izvukao korist. :tokralju:

Šta čekate za Lukavicu **** vas brat. :mrgreen:
To je to. :tokralju: Možda se uspije spasit ova država. :tokralju:
Hayley <3

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 feb 2016, 15:41

Kad bi na Grbavici ofarbali stubista na jugu u zuto i onaj zid izmedju dva nivoa kao i donji nivo u plavo, jos ogradu pored toga dotjerati i blistalo bi.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 20 feb 2016, 18:47

Signore je napisao/la:Kad bi na Grbavici ofarbali stubista na jugu u zuto i onaj zid izmedju dva nivoa kao i donji nivo u plavo, jos ogradu pored toga dotjerati i blistalo bi.
Upravo to, malo farbe ne bi skodilo a lijepo bi izgledalo sigurno.
slika
Nesto tako

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 feb 2016, 18:52

Sad kad vidim to mislim da bi bilo bolje na taj zid staviti neku ceradu ili tako nesto. Prestar je to beton da bi se mogao ukrasiti bojom :mrgreen:

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 20 feb 2016, 19:51

Signore je napisao/la:Sad kad vidim to mislim da bi bilo bolje na taj zid staviti neku ceradu ili tako nesto. Prestar je to beton da bi se mogao ukrasiti bojom :mrgreen:
Manje vise kad se bolje pogleda, ono je toliko istroseno da bi se moralo sve presvuc fino. A svakako neka obicna boja ne moze jer se zidić komi, otpada a i boja bi trebala bit vanjska :D
Dobra ideja sa ceradom, odnosno mogli bi tu natpis neki staviti

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 feb 2016, 20:02

JavierBosnia je napisao/la: Dobra ideja sa ceradom, odnosno mogli bi tu natpis neki staviti
Pa i nisam mislio da bude smo plavo ako ce vec biti cerada, neki natpis svakako :mrgreen:

S obzirom da ponekad neki veci trans visi s ograde i prekriva cak i taj zid mislim da ne bi imali nekog smisla tu stavljati reklame sponzora, neki navijacki natpis i to je to.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 20 feb 2016, 20:51

Ma angazovati navijace da naprave neke ukusne murale i grafite koje ce odobriti uprava jer da bi ih mogli uraditi kako god moraju prvo dovesti zid u bolje stanje inace bi to veoma lose izgledalo sto nije cilj bilo koje navijacke grupe. Tako je bilo i sa Delijama kada su pravili neki mural na Marakani, poceli da ga rade i kada su uvidili kako je lose stanje zida prvo su njega obnovili pa uradili mural :D
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 20 feb 2016, 20:52, ukupno mijenjano 2 puta.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 20 feb 2016, 20:52

Signore je napisao/la:
JavierBosnia je napisao/la: Dobra ideja sa ceradom, odnosno mogli bi tu natpis neki staviti
Pa i nisam mislio da bude smo plavo ako ce vec biti cerada, neki natpis svakako :mrgreen:

S obzirom da ponekad neki veci trans visi s ograde i prekriva cak i taj zid mislim da ne bi imali nekog smisla tu stavljati reklame sponzora, neki navijacki natpis i to je to.
"Jednom Zeljeznicar, uvijek Zeljeznicar" Izjava Ivice Osima, mislim da bi to bilo i prigodno, cak imaju tacno 4 ona odjeljka izmedju stepenice, 4 rijeci..

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 20 feb 2016, 21:15

Meni prejak stadion. Taman za nase vodece klubove.
slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika
kapacitet: 15.000 ( 9.000 sjedecih )
cijena: 25. mil. Eura
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: denza i 11 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []